PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Veroparatiiseissa rikollisella tavalla tai korruptiolla hankittua varallisuutta?

Verojen välttely saattaa olla se pienempi paha veroparatiisissa olevan varallisuuden piilottelussa, kuin siellä olevien varojen alkuperä? Varat ovat mahdollisesti hankittu rikollisella tavalla, korruptiopalkkioina ja veronmaksajien hallussa olleen omaisuuden alihintaisina kauppoina.

Pääministeri Sipilä: Jokainen EU-valtio on sitoutunut oikeusvaltioperiaatteisiin

” Pääministeri Juha Sipilä (kesk) korostaa, että jokainen EU-valtio on sitoutunut oikeusvaltioperiaatteisiin ja että se on myös kirjattu hallitusohjelmaan.

Kaikki EU-valtiot ovat sitoutuneet siihen, että toimia pystytään myös tarkastelemaan,

Sipilä muistuttaa, että myös Suomenkin talous on jatkuvasti tarkastelun kohteena.

Tällaiseen olemme sitoutuneet liittyessämme EU:hun.” Lähde: Iltasanomat 15.1.2016.

Saadaksemme enemmän selvyyttä ja tietoa veroparatiiseissa olevista suomalaisista varoista, niin 90-luvun pankkikriisin, sadaksi vuodeksi salaiseksi julistetut paperi ja päätökset on nyt avattava kansalaisille ja medialle. Ei ole avoimen oikeusvaltion periaatteen mukaista, että kansalaiset saavat vasta vuonna 2094 tietoonsa, ne Esko Ahon hallituksen (1991-95) toimet ja päätökset, joilla otettiin valtiolle velkaa 50miljardia euroa, joka on puolet tämän hetkisestä valtion velan määrästä.

Syyllistyykö vielä tämäkin hallitus suurempaan varojen peittelyyn, kuin veroparatiiseissa on yhteensä suomalaisten varoja?

Nyt on jo tiedossa, että pankkikriisin aikaan yrittäjiltä vietiin yritykset ja velallisilta kodit alihintaan, jopa rikollisella tavalla. Ne omaisuudet siirrettiin Valtionvakuusrahaston valvonnassa olleille roskapankeille, joita johti pankkikriisin aiheuttaneet pankkiirit. Roskapankeista, ne yritykset ja muu velallisten omaisuus, myytiin vielä edullisemmin edelleen esim. Veroparatiiseissa oleville suomalaisten omistamille yhtiöille, joita luultavasti perusti ja rahoitti suomalaiset rahoituslaitokset. Ne kaikki omaisuuden siirrot on pidetty salassa, ja niitä omaisuuksia ei ole ollut julkisessa myynnissä, vaan ne ovat hiljakseen siirretty pienen piirin omistukseen.

On myös tiedossa, että roskapankeissa olevaa varallisuutta käytettiin korruption välineenä. Niillä lahjottiin eri henkilöitä ja tahoja, luovuttamalla asuntoja ja kiinteistöjä huomattavaan alihintaan ja ilman valvontaa heille, jotka olivat myötäpuolina pankkikriisissä ja auttamassa yrittäjien ja muiden velallisten omaisuuden laittomassa haltuunotossa.

Näin saatua varallisuutta kierrätettiin esim. Lontoon kautta, jossa suomalaisista roskapankkien omaisuudesta tehtiin näennäiskauppoja omaisuuden alkuperän peittelytarkoituksessa. Samalla uudeksi omistajiksi tuli suomalaisten omistamat ja hallinnoimat veroparatiisiyhtiöt.

Roskapankeissa olleen omaisuuden hoito ja kulut.

Minulle on syntynyt myös vahva epäily siitä, että 1992-1994 välisenä aikana sovittiin jopa kaapattujen yritysten, että kiinteistöjen siirto laman päätyttyä määrätyille tahoille ja henkilöille. Talouslaman ajan pankkiirit pyörittivät yrityksiä ja huolehtivat kiinteistöomaisuudesta veronmaksajien piikkiin. Maksaen siltä ajalta tappiot ja omaisuuden hoidosta koituvat kulut. Talouden noustessa 90-luvun lopussa omaisuusmassat alettiin siirtämään pieneen, muodolliseen hintaan, niille henkilöille ja tahoille, joille ne oli aiemmin sovittu. Tämä kaikki tapahtui Valtiovarainministeriön valvonnassa olleen Valtionvakuusrahaston suostumuksella ja valvonnassa.

”Pääministeri Juha Sipilä (kesk) korostaa IS:lle, että jokainen EU-valtio on sitoutunut oikeusvaltioperiaatteisiin.”

Juuri nyt testataan Suomen poliittinen läpinäkyvyys, ja kansalaisten sekä median tiedonsaantioikeus maan sisällä. Ilman poliittisten päätösten julkisuutta ei voi arvioida nyt ilmitulleitten veroparatiisiyhtiöiden alkuperää ja alkupääomaa. Kyse on vahvasti oikeusvaltioperiaatteesta, jota pääministerimmekin sanoo tukevansa.

Pääministeri Sipilä noudattakaa nyt sitä vaatimusta, jonka olette hallitusohjelmaan kirjannut, muuten Teillä ei ole uskottavuutta!

” Pääministeri Juha Sipilä (kesk) korostaa, että jokainen EU-valtio on sitoutunut oikeusvaltioperiaatteisiin ja että se on myös kirjattu hallitusohjelmaan.

Kaikki EU-valtiot ovat sitoutuneet siihen, että toimia pystytään myös tarkastelemaan.” 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

”Pääministeri Juha Sipilä (kesk) korostaa IS:lle, että jokainen EU-valtio on sitoutunut oikeusvaltioperiaatteisiin.”

Kiitos Pertti!

Pääministeri Sipilä on tuollaista puhuessaan täysin tietämätön Suomen salatusta lähihistoriasta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Miten pääministeri Sipilä voisi olla tietämätön Suomen "salatusta" lähihistoriasta? Ja vaikka olisi tietämätön, jokainen EU-valtio on sitoutunut oikeusvaltioperiaatteisiin. Moni yrittäjä sai suuren laman aikana kärsiä vääryyttä, sen tiedän. Mutta mihin sinä spämmäykselläsi pyrit?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000106642...

"Pääministeri Juha Sipilä (kesk) korostaa, että jokainen EU-valtio on sitoutunut oikeusvaltioperiaatteisiin ja että se on myös kirjattu hallitusohjelmaan.

– Kaikki EU-valtiot ovat sitoutuneet siihen, että toimia pystytään myös tarkastelemaan, Sipilä sanoo."

Oikeusvaltion ja demokratian perusteisiin kuuluu julkisen hallinnon päätöksenteon avoimuus.

SUOMEN AVOIMUUSJULISTUS

Suomi liitti EU-liittymisasiakirjaan yhden ainoan oman julistuksen. Se koski nimenomaan päätöksenteon avoimuutta. Julistuksessaan Suomi halusi soveltaa EU:ssa vallalla olevaa avoimuutta.

Keskeisen ETA-/EY-/EU-neuvottelijan Antti Kuosmasen (hätäisesti pois myynnistä vedetyn) kirjan sitaatin (luvusta 34.4. ”Julkisuusperiaate”, s. 215) viimeisestä virkkeestä (lihavaoitu) löytyy ydinasia suomalaiseen ”avoimuuteen ja oikeusvaltioperiaaatteseen”:

”EU:n väitettyyn tai aitoon salailuperinteeseen eli transparenssin puutteeseen liittyvään keskusteluun osallistuminen olisi houkutteleva aihe, mutta vastustan kiusausta ja keskityn vain siihen, mitä asiassa tapahtui jäsenyysneuvotteluissa. Samat varaukset, joita esitin edellä pohjoismaisen klausuulin sisällyttämisestä sopimukseen, pätevät mielestäni myös tässä kysymyksessä. Samalla on toisaalta myönnettävä, että poliittiset paineet tehdä jotain näkyvää olivat vielä paljon suuremmat julkisuusperiaatteen yhteydessä, sillä kysehän oli yhdestä EU-jäsenyyden vastustajien tärkeimmästä keppihevosesta.

Tässäkin asiassa oli aloitteentekijänä Ruotsi. Se tosin olisi halunnut oman, erilaisen ja pidemmälle menevän ratkaisun kuin Norja ja Suomi. Syynä tähän oli paitsi yleisen mielipiteen tyynnyttelytarve myös Ruotsin oma ja omalaatuisensa julkisuulainsäädäntö, johon sisältyy yhteisen pohjoismaisen hallinnon julkisuusperiaatteen lisäksi myös niin sanottu "meddelarfrihet" eli tiedotusvälineille tietoja vuotaneiden virkamiesten suoja syytetoimia vastaan.

Kun kyse oli samasta asiasta, vaikka vivahde-eroja olikin, halusi EU-osapuoli hoitaa asian yhdellä kertaa, yhdellä julistuksella. Sellaisesta päästiinkin melkein sopimukseen, kunnes Ruotsi kaatoi sen kalkkiviivoilla. Niin lopulta päädyttiin siihen, että asiasta otettiin liittymisasiakirjoihin erilliset hakijamaiden yksipuoliset julistukset. Suomen ja Norjan julistukset ovat samansisäl­töiset: niissä tervehditään unionissa tapahtuvaa kehitystä kohti suurempaa avoimuutta ja läpinäkyvyyttä ja todetaan, että avoin hallinto, mukaan lukien yleisön oikeus saada asiakirjoja, on perustavan tärkeä oikeudellinen ja poliittinen periaate. Tämän periaatteen soveltamista jatkettaisiin jäsenyysvelvoitteiden ja -oikeuksien mukaisesti.”

Näitä EU:n oikeusvaltioperiaatteita pääministeri Juha Sipilä siis noudattaa, joko tietäen tai tietämättään.

Minulla on arkistossani kyseisen Suomen ainoan itsenäisesti tehdyn julistuksen teksti. Ilman Antti Kuosmasta en siitä tietäisi.

Kiitokset Antti Kuosmaselle!

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #3

Pertti Lindeman:

"Tämä kaikki tapahtui Valtiovarainministeriön valvonnassa olleen Valtionvakuusrahaston suostumuksella ja valvonnassa."

Juuri näin!

Valtion vakuusrahaston asiakirjat on määrätty salaisiksi sadaksi (100) vuodeksi. Miksi?

Demarit vaativat keväällä 1993 Valtion vakuusrahaston ehdoksi punapääoman pelastamisen, jolloin Suomen Työväen Säästöpankista tuli KOPin suurin omistaja.

Timo Soini piikitteli tästä Paavo Arhinmäkeä eilen illalla puheenjohtajakeskustelussa.
Vasemmistoliitto on päättänyt ottaa siirtää rahansa Nordeasta.

Punapääomasta tuli siis merkittävä omistaja myös Nordeaan.

Tämä herättää kysymyksiä Panama-vuotoon liittyen.

Mitä tekevät demarit?
Ovatko demarit käyttäneet Nordean mahdollistamaa veroparatiisia hyväkseen?

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Oikeusvaltioperiaatteisiin kuuluu myös presidentillinen salailu?
http://www.promerit.net/2015/01/koiviston-konklaavi/

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Olis pitäny alkaa poliitikox tai pankkiirix!

Käyttäjän TimoVirtanen11 kuva
Timo Virtanen

Näitä asioitahan voi kuka tahansa tulkita miten tahansa. Vain harvoilla on todellista tietoa ja heidänkin tietonsa ovat vain osatietoja. Kykin tulkitsee asioita itselleen mieluisasti uskonsa mukaan. Selvää on, että aina kriisitilanteissa tapahtu uusjakoa tavalla tai toisella ja ne joilla on likviditeettiä paljon ovat silloin vahvoilla. Samoin ne, joilla on antaa vakuuksia. Professorien ja muittenkaan talousteoriat eivät silloin päde. Näin kävi 90-luvulla. Ja näin käy jatkossakin, jos asioita ei kyetä hoitamaan hallitusti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset