PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Eikö millään puolueella ole rohkeutta avata 90-luvun pankkikriisin papereita?

  • Kuvakaappaus Iltasanomat
    Kuvakaappaus Iltasanomat

Kirjoitan nyt väkivallan syistä ja seurauksista. Hiipuilen jälleen kerran sananvapauden rajamailla, mutta asia on sen verran vakava, että siitä täytyy pystyä kirjoittamaan avoimesti ja käyttäen todellisia sanoja ja termejä. Henkilökohtaisesti olen kaikkea väkivaltaa vastaan, mutta minun mielipiteilläni ei ole merkitystä tulevaisuudessa. Eli blogini ei ole väkivallalla uhkaamista, vaan väkivallan toteutumisen estämistä.

Tämän päivän epäoikeudenmukaisuus synnyttää tulevaisuuden väkivallan

Olemme saanet lukea maailmalta, kuinka kymmenien vuosien salaisia asiakirjoja on julkistettu. WikiLeaks on julkaissut valtavan määrän eri maiden salaisia dokumentteja, Snowden toi julkisuuteen kuinka  meitä vakoillaan. Panamapaperit aiheuttivat putsauksia maailman poliittisessa kentässä, mutta eivät Suomessa? Eri maat ovat pyytäneet anteeksi ja maksaneet korvauksia sodissa tapahtuneista vääryyksistä. Pappien lapsiuhreilta on pyydetty anteeksi ja maksettu korvauksia. Eri uskontokuntien uhreilta on pyydetty anteeksi ja maksettu korvauksia. Natsien homouhrit saavat nyt oikeutta. Diktaattoreita on teloitettu samana päivänä, kun oikeudenmukaisuus on saanut vallan, Nicolae Ceaușescu ja hänen vaimonsa – näin on tapahtunut meidänkin päivinämme 

Jopa toisen maailman sodan salaisimpia asiapapereita on tullut päivän valoon, mutta Suomen 90-luvun pankkikriisi paperit ovat salaisia sata vuotta? Vasta vuonna 2094 ne ovat julkisia venäläisen pankkiirin Esko Ahon määräyksestä.

Suomessa ovat puolueiden johtajat pyydelleet anteeksi 90-luvun pankkikriisin uhreilta. Jopa nykyinen presidenttimme kävi harmittelemassa CNN:n haastattelussa, että ”Laman uhreja kohdeltiin epäreilusti”.  Kukaan heistä ei ole kuitenkaan pannut tikkua ristiin, ei ole konkreettisesti tehnyt mitään vääryyksien korjaamiseksi.

Kukaan heistä, ei ole minua ja meidän perhettämme lähestynyt henkilökohtaisesti, vaikka 90-luvun poliitikkojen seurauksena surmattiin kaksi veljeäni ja äitini. Pyytänyt anteeksi saatikka tarjonnut edes yhtä puolueetonta ja riippumatonta oikeudenkäyntiä. Meiltä ryöstettiin sukumme, lähes sadan vuoden kovalla työllä ansaittu omaisuus, yrityksemme varastettiin, ajettiin lapsemme kodeistaan. Minut ajettiin maanpakoon, vietiin maine ja kunnia.

Perustamamme yritys ja luomani yritysidea on tuonut saman verran veroeuroja, kuin Talvivaaran kaivos niitä on vienyt. Satoja miljoonia euroja, satoja pysyviä työpaikkoja ja elämisen mahdollisuuksia tuhansille ihmisille perustamme yritys on luonut. Jeesus ruokki tuhansia päivän aikana, mutta luomani yritys on tarjonnut jo yli 40miljoonaa ateriaa. (26 vuotta x 356 päivää x 500 työpaikka x 3 perheen jäsentä x 3 ateriaa päivässä. ) Todellisuudessa luvun voi kertoa neljällä, sillä luomani ”Katinkulta konsepti” on edelleen kopioitu Suomessa ja ulkomaille.

Miksi vaadin perheemme kunnian ja varallisuuden palauttamista?

Ei pidä tuntea historiaa, kun tuntee vain sukujen, naapureiden, kylän tai valtioiden väkivaltaisuuden syyn. Ne kaikki ovat alkaneet epäoikeudenmukaisuuden kokemisesta, joka synnyttää vihaa tänään, huomenna tai tulevaisuudessa. Se viha purkautuu väkivaltana enemmin tai myöhemmin. Joko tässä sukupolvessa, seuraavassa tai lapsenlapsien kertyneenä vihana edellisten sukupolvien kärsimästä epäoikeudenmukaisuudesta. Näinä päivinä, kun historiaa ei voida enää vääristellä, niin kärsimysten aiheuttajien nimet, ja heidän jälkeläisensä nimet ovat löydettävissä internetistä. Kukaan meistä 90-luvun pankkikriisin kärsineistä ei voi taata tulevien sukupolvien hyväksyntää kärsimällemme vääryydelle, vaan se väistämättä tulee purkautumaan väkivaltaisuutena meille aiheuttaneitten henkilöiden lapsia, lapsenlapsiaan tai heidän jälkeläisiään kohtaan. Ei kukaan meidänkään suvusta ole unohtanut niitä henkilöitä, joiden seurauksena jouduimme kärsimään epäoikeudenmukaisuudesta.

Meidän sukupolvemme oli nöyrä. Ryöstön ja epäoikeudenmukaisuuden uhriksi sopeutuva, mutta tulevat sukupolvet eivät sitä ole.

Siksi on tärkeätä avata 90-luvun pankkikriisin paperit nyt.

Tuotava esille ne vääryydet, joita aiheutettiin kymmenille tuhansille yrittäjille ja sadoille tuhansille toisille velallisille, että tulevaisuudessa vältyttäisiin väkivaltaisuuksilta. Kaikille niille suvuille on korvattava heidän taloudelliset ja henkiset kärsimykset, että voidaan säilyttää Suomeen itsenäisyys tulevina vaaran vuosina, jolloin Suomi kaipaa sitä ”yhtäkin miestä”

Jos poliitikot ja päättäjät eivät reagoi nyt, niin vaarana on väkivallan eskaloituminen. Se on väistämätön seuraus 90-luvun vääryyksistä, jonka Esko Ahon hallitus aiheutti, jota tuki Presidentti Mauno Koivisto. Sen toimeen pani pankkiirit ja korruptoitunut oikeuslaitoksemme.

Vaatimukseni ei pitäisi olla kohtuuton, eli oikeudenmukaisuuden saavuttaminen Suomessa?

 

Poliittiset johtajat, te ette voi ohittaa 90-luvun pankkikriisin vääryyksiä ajattelematta Suomen tulevaisuutta. Henkilökohtaisemmin sanottuna - jälkeläistenne tulevaisuutta!

Tässä oli vakavamielinen Sunnuntaisaarnani tälle pyhäpäivälle.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Upeaa tekstiä jälleen Pertiltä.

SSP ja Arsenal sopimukset ovat jo käsissämme. Hyvät politiikot - Te ette voi salata enää totuutta. 90-luvun uhrit ryöstettiin ja jopa TE maksatte tätä laskua edelleen 2016. Kauanko olette valmiita suojelemaan muurariveljiänne? Kauanko olette valmiita suojelemaan rikollista pankkitoiminta ja rikollisia pankinjohtajia?

Tässä maassa ei toimi poliisi, ei oikeuslaitos. Suomen Laki sekä Ihmisoikeussopimus heitettiin roskakoppaan 90-luvulla. Edelleen toimitaan samoin ja vain, koska Te hyvät päättäjät Eduskunnassa, ette osaa laskea kansantaloudellisia vaikutuksia päätöksillenne, mitä jokainen alihintainen omaisuuden ryöstö tälle maalle maksaa. Kuunnelkaa meitä - älkää pankkien ja perintätoimistojen lobbareita.

Koko Suomen valtio maksaa velkaa, jota todellisuudessa ei ole olemassa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Korutonta kertomaa.

Ei liene presidentti Mauno Koivistosta enää vuonna 2094 vastaamaan toimittajien kysymyksiin . Sama koskee pääministeriksi noussutta entistä Kannuksen elinkeinoasiamiestä Esko Ahoa.

Juridiseen vastuuseen he eivät koskaan joudu, mutta kai heilläkin jonkinlainen omatunto on.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Poliitikon omatunto on vaalikampanjan maksajan taskussa. Koko kansan etu -ajattelu on hävinnyt M.Koiviston myötä. Jokainen tekee työssään virheitä, mutta nämä salaavat koko kansaa koskevan järjestelmällisen ryöstön.

Pekka Niemela

Arsenalin ja Stasin asiakirjan (Tiitisen Lista) salaamisissa on omituinen yhteensattuma ja jotenkin ne liittyvät Mauno Koivistoon?

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Vähän itsekin samaa mieltä ja milloinhan nuo listat avautuvat tietoineen että päivineen ?

Yleensä arat kuin kipeät salassa pidetyt tiedot ovat vuosikymmenien ajan lukkojen takana.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Olimme yrittäjiä. Kaikki meni ja jouduimme sosiaaliturvan varaan joksikin aikaa.

Sain onneksi sitten töitä Ruotsista. Maksoin ulosottajalle vuosikausia maksimimäärän, minkä ulosotto voi ottaa.

Pankit saivat sekä lainaamansa rahat että kiinteistöt, joihin lainat oli otettu. Siis tuplapuhallus!

Kyllä se katkeroittaa, ja voi saada jonkun tekemään pahoja tekoja joko itselleen tai muille.

Yrittäjäpiiristämme lähti kaksi oman käden kautta.

Kyllä asiakirjat pitäisi paljastaa!

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Tätähän kuvaa hyvin Henning Mankell kirjassaan Kinesen, kostoa edellisten sukupolvien puolesta. Se on suomennettukin nimellä Kiinalainen.

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Pikku-Hilkka Laronia

Joo nämei ole kuvoja asioita, nämon hoijjettavia asioita, joitten hoitsmisesta seuraa pelkkää hyvvään

Jaan taas twitterhiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset