PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Maistraatti ilmoitti, etten ole Suomessa virallisesti elävien kirjoissa?

  • Täällä jossain lepää Pertti, "Elossaolotodistusta" ei voi myöntää. Kuva:https://nature.desktopnexus.com/wallpaper/1024672/
    Täällä jossain lepää Pertti, "Elossaolotodistusta" ei voi myöntää. Kuva:https://nature.desktopnexus.com/wallpaper/1024672/

 

Kuinka paljon minua täytyy kestää tätä kyykytystä Suomen valtion virastojen toimesta?

Tällaisen vastauksen sain entisen kotikuntani maistraatilta virkatodistuspyyntööni, kun sukulaiseni tarvitsevat sen perinnönjakoa varten. Pesä, josta en edes saa perintöä.

” Emme voi tehdä teistä elää- todistusta, koska ilmeni, että kotikuntanne on ulkomailla.”

Miten on mahdollista, että kuun ensimmäinen päivä tuli Suomesta eläke tililleni ja siitä peri veroa myös Suomen verottaja. Miten on mahdollista, että kävin juuri Suomen väestörekisterikeskuksen sivulla suomalaisen pankin tunnuksilla tarkastamassa tietoni, että olen elossa? Miten on mahdollista, että sain uusittua vuosi sitten henkilökorttini ja passini? Jos saisin perinnön, jota varten tarvitaan ko. virkatodistus, niin keneltä se perintövero perittäisiin, kun Suomen viranomaiset eivät enää pidä minua elävien kirjoissa? Sama maistraatti lähettää minulle vaaliliput ja Suomen verottaja esitäytetyn veroilmoituksen.

Uuden Suomen toimituksellekin tiedoksi, että joku muu täällä näitä blogeja kirjoittaa, sillä ei ole varmuutta siitä, että olen vielä elossa?

Soitin Suomen ulkoministeriön konsuliosastolle ja tiedustelin sieltä ”Elossaolotodistusta” Sattumoisin henkilö, joka vastasi puhelimeen oli vanha  koulukaverini keskikoulun ajoilta. Hän kyllä minut tunnisti ja yhteisten tuttujen perustella vielä tuli varmuus, mutta hänkään ei voinut sitä todistusta minulle kirjoittaa. Minulla on kuitenkin Suomen kansalaisuus - vielä.

Olisin voinut vaikka lähettää valokuvan itsestäni uuden passin kanssa tai soittanut SKYPE:llä maistraattiin ja heilutellut elävänä passiani kameran linssille.

Blogini lukija tuskin voi ymmärtää, kuinka tällainen heitteillejättö isänmaani puolesta koskettaa, masentaa ja luo toivottomuutta viimeisille elinvuosilleni. Vie päivästä ilon ja yöstä unen. Kaikki se vääryys, jonka olen saanut kokea tulvahtaa mieleeni, tämän tapauksen seurauksena, tähän tapaan.

Kaikki se työ, aloitin jo 9-vuotiaana, jonka isänmaani eteen tein, ryöstettiin minulta 1992. Valtion hallussa ollut SKOP-pankki varasti omaisuuteni ja yritykseni 70%:n alihintaan, Suomen oikeuslaitoksen tuella, vastoin voimassa ollutta lainsäädäntöä. SKOP laittoi minut velkaorjuuteen, koska en suostunut pankkiirien kiristykseen ja luopunut oikeudenkäynneistä pankkia vastaan. Roskapankki vei kotini. Sosiaalitoimisto ei auttanut puhelinlaskun ja yhtiövastikkeen maksamisessa. Kotikuntani, jonne investoimme 500mij.mk:aa ja loimme 500 pysyvää työpaikkaa, ei auttanut vuokra-asunnon hankinnassa, vaikka lupasin maksaa sairauseläkkeestäni vuokran. Luottotiedottomana en saanut Suomesta vuokrattua asuntoa, joten itsemurhan vaihtoehtona jouduin maanpakolaiseksi toiseen maahan. Jouduin vielä sieltäkin muutamaan maistraatin uhkauskirjeen saattelemana EU-maahan, etten olisi menettänyt sosiaaliturvaani.

Pyysin jo 90-luvulla valtiolta eutanasiaa ja olen ehdottanut blogeissani, että Suomen valtio maksaisi viimeisen reissuni Sveitsin eutanasiaklinikalle.

Silloin ainakin Suomen viranomaiset voisivat olla varmoja, etten ole elossa – olen silloin KUOLLUT. Viranomaiset voisivat sitten kirjoittaa sen ”Kuolintodistuksen”, kun nyt eivät suostu kirjoittamaan ”Elossaolotodistusta”

ps. virastojen työntekijät olivat ystävällisiä ja ymmärtäväisiä. Eli maistaraatissa, ulkoministeriössä ja kahdessa suurlähetystössä, joihin olin yhteydessä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Minusta asia on täysin selvä. Olet kirjoilla Espanjassa ja asut siellä vakituiseen. Virkatodistuksen antaa asuinkunnan paikallinen viranomainen.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Suomen suurlähetystön konsuliosaston notaari Espanjassa sen kirjoittaa. Eli Suomen viranomainen.

Tämän bloigini tarkoitus oli kiinnittää huomiota byrokratian rattaisiin ja niiden nykyaikaistamiseen.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Etkö sinä osaa pyytää ko. todistusta Espanjan viranomaisilta? Minä ainakin hoidan passiasiani ruotsalaisella todistuksella. Vainajan sukuselvityksen hoitaa tietenkin Suomen viranomainen.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Ongelma on siinä, etten ole tällä hetkellä Espanjassa. Saan sen kyllä toisesta Suomen suurlähtetystön konsuliosastolta, kun ajelen 400 kilometriä. Saan sen myös Suomen Ulkoministeriöstä tilattua hintaan 100€:a.

Minua pänni se, että minua ei pidetä elävien kirjoissa Suomessa vaikka kaikki velvollisuudet sinne hoidan.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman Vastaus kommenttiin #5

Maistraatissa se maksaa 8€, kun sen netistä tilaa. Sieltä sen tilasin, mutta eivät voi sitä kirjoittaa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #5

Onko tämä nyt se nk. henkiraha, jota veljekset maksoivat?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Oletko tehnyt tilapäisen muuttoilmoituksen johonkin maahan Suomessa ?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tee asiapaperin hankinta halvaksi. Muuta Suomeen tilapäisesti. Tilaa sitten se tarvittava todistus ja muuta sen jälkeen takaisin. Kerrannaisvaikutukset voivat olla mielenkiintoiset, mutta säästät rahaa ja toimit ihan lain puitteissa.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Sinä saattasi olla ideaa, maahanmuuttajillehan nyt tarjotaan kaikenlaisia etuja.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Oliks toi sanamuoto just tarkalleen tuo?..emme voi tehdä teistä elää todistusta..jos niin..vastata ne on kumminkin voineet elämättömälle :)

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Se on kopioitu sähköpostista.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Ilmoita verottajalle, että et voi maksaa veroja kun olet kuollut. Eiköhän sinut herätetä sitten taas henkiin.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Kiitos Jari, sait hymyn huulille. Huumorilla näistä ikävistä asioista on helpompi selvitä.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Näin se on, mutta tiedän, että aina ei jaksa edes hymyillä.

Joskus eläkekassoista saattoi saada hautausavustusta, joten oletko...

Pekka Iiskonmaki

Ei minullekaan annettu Suomesta passia. Käskivät ottaa kotimaassa olevaan Suurlähetystöön yhteyttä.

Virkailija jopa siinä haukotteli, että mahdanko enään edes olla Suomen kansalainen.

Menin sitten toiselle poliisilaitokselle ja passi tuli.

Se passi levisi käsiin muutaman kuukauden kuluttua ja hain sitten passini Suurlähetystöstä. Siellä oli hyvä palvelu.

Ilkka Luoma

Pertti, pure hammasta. Näytä niille, kyllä sinusta virtaa löytyy, on löytynyt ennenkin. Se suuri juttu on vielä tekemättä - tsemppiä! :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset