PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Konkurssin tehnyt maanviljelijä on kusessa, kertoi YLE tänään

YLE Uutiset tänään: Konkurssin tehnyt maanviljelijä: "Ei olisi kannattanut uskoa pankkia"

Maanviljelijöiden, Yksityisyrittäjien ja ammatinharjoittajien olisi kannattanut lukea edes nämä alla olevat blogini, kymmenistä yrittäjyyttä koskevista blogeistani. Jos et ole vielä lukenut, niin lue nyt, sillä Sinun tulevaisuudestasi on kyse.

Näitä asioita eivät kerro poliitikot, ministerit, presidentit, pankinjohtajat, yritysneuvojat, tilitoimistot, etujärjestöt jne. Vain toinen yrittäjä nämä kertoo.

Klikkaa otsikoiden alla olevaa linkkiä.

"Maanpäällinen helvetti odottaa yrittäjiksi aikovia ja velallisia."

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/214516-maanpaallinen-helvetti-odottaa-yrittajiksi-aikovia-ja-velallisia

 

"Suomalaisen yrittäjän konkurssin anatomia lyhykäisyydessään."

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212210-suomalaisen-yrittajan-konkurssin-anatomia-lyhykaisyydessaan

 

“Pankkien kuriin laittaminen ei riitä! Oikeuslaitokset on putsattava”

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218431-pankkien-kuriin-laittaminen-ei-riita-oikeuslaitokset-on-putsattava

 

“Osa 10.Varoituksia yrittäjille ja yrittäjiksi aikoville vuodelta 1996”

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/124791-varoituksia-yrittajille-ja-yrittajiksi-aikoville-vuodelta-1996

Palaan asiaan myöhemmässä blogissani, jossa käsittelen Yrittäjien, Maanviljelijöiden ja Ammatinharjoittajien etujärjestöjä. Blogissa tulen kertomaan, että kenen etua Teidän etujärjestönne ajavat, sillä ne eivät aja Teidän etuanne.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Noinkohan nokkivat lainoppineet suomalaisen särpimen juuret... Toivotaan, että kaikki pääsevät velkasaneerauksen jälkeen tolpilleen, sillä en ole vielä tavannut liian rikasta maanviljelijää enkä karjankasvattajaa puhumattakoon maitotilallisista.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Monet näistä maatilanpitäjistä ovat ottaneet kohtalonsa omalle kontolleen lähinnä velvollisuudentunnosta isänmaata ja suvun perintöä kohtaan.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Siinä olet oikeassa Martti. Niin minäkin otin meidän yrityksemme velvollisuudentunnosta pehettämme ja isänmaata kohtaan. Siksi olen myös sinnitellyt, että kerron täällä miten isänmaa kohtelee patrioottejaan.

Jukka Mäkinen

"Monet näistä maatilanpitäjistä ovat ottaneet kohtalonsa omalle kontolleen lähinnä velvollisuudentunnosta isänmaata ja suvun perintöä kohtaan."

Sillä ei tietenkään ole mitään vaikutusta asiaan, että keskimäärin maanviljelijät tienaavat aika hyvin, ilman juuri minkäänlaista riskiä. Konkurssiin mennyt maatalousyrittäjä on uutisaihe. Tavallinen yrittäjä ei.

Tilastokeskuksen mukaan maanviljelijäkotitalouksien käytettävissä oleva tulo on ammattiryhmien mukaaan jaoteltuna toiseksi suurin. Heti ylempien toimihenkilöiden jälkeen, enemmän kuin yrittäjät, toimihenilöt, duunarit tms.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #5

Jukka, sinu kannattaakin ryhtyä maatalousyrittäjäksi, kun näitä maatiloja tulee huutokauppaan.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #6

No meillä on yhteensä jokunen hehtaari monessa eri paikassa. Kookospalmuja, riisipeltoja, kahvia, kaakaota, pippuria, banaaneja ja muita hedelmiä sekä vielä pari hehtaaria tiikkiä kasvamassa. Tukiaisia ei tule penniäkään, eikä olla sellaisten perään ruikuttamassa.

Käyttäjän TonyBjrk kuva
Tony Björk Vastaus kommenttiin #5

En katsoisi niin paljon tilastoihin tässä asiassa (Onhan Nalle Wahlroos ja Antti Herlinkin virallisesti "maanviljelijöitä").

Itse asun pääkaupunkiseudulla ja työskentelee virkamiehenä eikä minulla lapsuudessakaan ollut kovinkaan paljon kosketuspintaa maanviljelyyn. Nykyisellä appiukolla on kuitenkin maitotilaa, ja voin sanoa ettei kateeksi käy. Tekee mielettömän paljon duunia ja mitään ei jää käteen. Hänkin on päättänyt lopettaa toimintansa tämän vuoden lopussa, eikä hänen lapset ovat niin hulluja että jatkaisi (onneksi).

Siitä vaan kokeilemaan, Jukka

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #7

Nalle ja Antti ovatkin senverran fiksuja, etteivät edes yritä pärjätä pelkällä kolmen aarin suolla. On aivan järjetöntä väkisin yrittää elättää kymmentä perhettä niin pienellä maapläntillä mikä riittää yhden perheen elättämiseen. Australiassa, missä hehtaarisato on vain noin kolmannes siitä mitä Suomessa, maatalous kukoistaa, koska tilakoko on tarpeeksi suuri. Keskiverto suomalaisen maatilan verran maata he käyttävät parkkipaikaksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset