PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Venäjä käy avointa hybridisotaa Suomessa, viranomaisten tuella?

Suomessa aloittaa nyt Venäjän propaganda radioasema, joka aivopesee entisestään suomalaisia ja lisää trollien määrää. Vastaavan propagandan levittäminen Venäjällä länsimaisista arvoista johtaisi vankilaan ja radioaseman sulkemiseen, kun Suomessa sille myönnetään oikein virallinen lupa, ettei tarvitse merirosvoradiona toimia.

Odottelen, että milloin ISIS hakee vastaavaa radiolupaa Suomessa?

Venäläiset internetohjelmat vaarantavat samalla tavoin Suomen turvallisuuden, joiden julkaiseminen ja käyttö Suomessa täytyisi kieltää.

”VENÄJÄN presidentti Vladimir Putin allekirjoitti torstaina Jarovaja-laiksi nimetyn terrorisminvastaisen lakipaketin, joka lisää muun muassa teleoperaattoreiden velvollisuuksia luovuttaa tietoja maan turvallisuuspalvelulle.” Lähde: Helsingin Sanomat 7.7.2016

"Duuman hyväksymä laki puheluiden ja tekstiviestien sisältöjen tallentamisesta kertoo professori Jarno Limnéllin mukaan siitä, että Venäjä pyrkii jatkossa kontrolloimaan ja hyödyntämään ”kaikkea mahdollista” dataliikennettä." Lähde: Iltasanomat 28.6.2016

“Venäläinen internet-jätti Yandex julkisti joukkoliikenteen mobiilisovelluksen Suomessa” Lähde: YLE 26.7.2016

Kun yhdistämme kaksi asiaa, eli uuden Venäjän lain tietojen keruusta ja ”Joukkoliikenteen mobiilisovelluksen”, niin ei hyvältä näytä.

Eli suomalaisten joukkoliikenteen käyttäjien tiedot siirtyvät näppärästi Venäjälle, joissa ne analysoidaan ja säilytetään vastaisen varalle.

Venäläiset saavat tietoonsa sijaintipalvelun tiedot, jotka voidaan yhdistää suomalaisiin henkilöin ja vaikkapa ryhmitellä eri alojen asiantuntijoiden liikkeet, varusmiesten ja sotilashenkilöstön liikkeet ja asemapaikat, tarkalleen kellonaikojen ja viikonpäivien mukaan. Niillä tiedoilla voidaan helposti reaaliajassa tarkistaa esim. varuskuntien miehityksen määrä, eri kellonaikoina ja viikonpäivinä, kun käytetään vielä satelliittikuvia lisänä, joista voidaan laskea esim. varuskuntien parkkipaikoilla olevien henkilöautojen määrä. Joukkoliikenne sovellutuksella saadaan ajantasainen tieto varusmiesten kotimatkoista, jolloin kriisi tilanteessa heidän matkansa varuskuntaan voidaan estää jo alkuvaiheessa.

Sijaintipaleluiden käyttöä pitäisi yleensäkin rajoittaa sotilaiden, varusmiesten ja muiden valtion turvallisuuden kannalta olevien henkilöiden osalta. Olisi myös luotava kännykkäsovellus, joka yhdellä näytön kosketuksella poistaisi kaikki sijaintipalvelut pois käytöstä, niin satelliittipaikannuksen, Wifin, kuin puhelin operaattoreiden tarjoamat sijaintipalvelut.

YLE-uutinen 28.7.2016 "Asuntomurtajat kyttäävät autoja lentokenttien ja satamien parkissa – Trafi: Osoitetietojen luovutuksen voi helposti estää"

Panama-paperit ja Venäjä?

Kuka todellisuudessa hakkeroi ”Panama-paperit” ja milloin ne hakkeroitiin? Tutkittuani Panama-paperien tiedostoja, niin niistä puuttuu merkittäviä suomalaisia toimijoita, joiden nimet ja yhteydet Panamaan ja Luxemburgin veroparatiisiyhtiöihin on jo aiemmin julkaistu, mutta keväällä julkistetuissa Panama-papereista ne puuttuvat? Miksi?

Minä tulin siihen johtopäätökseen, että ne käytiin, tai joku kävi, ne ennen julkistamista läpi ja poisti sieltä eri valtioiden poliittisten päättäjien nimiä. Ehkä heihin oltiin yhteydessä ja kiristettiin niillä tiedoilla, että henkilöistä saatiin Venäjä myönteisiä trolleja? Muodon vuoksi, joitain merkityksettömiä nimiä julkaistiin esim. Islannin pääministeri varoittavaksi esimerkiksi toisille, että mitä seuraa poliittiselle uralle ja yksityisyydelle, niiden tietojen julkaisusta.

Ex-pääministerin Esko Ahon siirtyminen saman aikaan, Panama-papereiden julkistamisen kanssa, Kremlin pankkiiriksi Venäjälle ei voinut jäädä minulta, ei myöskään kansainväliseltä medialta, huomioimatta. Se aiheutti Ahon kunnian ja maineen tahrautumisen kansainvälisissä poliittisissa piireissä, mutta kuitenkin vähemmän, jos Panama-papereissa olisi ilmennyt vielä vakavampia asioita? Tämä on täysin minun omaa arvailua, joten mitään faktaa minulle ei ole tästä spekulaatiosta esittää.

Pyydän Suomen ulkoisesta turvallisuudesta huolehtivia tahoja ja viranomaisia kiinnittämään entistä enemmän huomiota Venäläisten tietokone- ja mobiilisovellusten tuomaan uhkaan Suomelle.

 

Ps. Kaikki trollaus-kommentit poistan välittömästi. En myöskään hyväksy tämän blogin kommenteissa aiheen viemistä USA:n tai muiden maiden harjoittamaan tietojen keräämiseen, sillä tässä blogissa ja kommenteissa keskitymme Venäjän luomaan turvallisuusuhkaan Suomelle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Kun tähän vielä lisätään Venäläisen propagandamedian tulo tänne ja leviäminen, niin ei hyvälle näytä. http://ilgron11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220532-me...

Meidät vähitellen otetaan hallintaan. Hidas toiminta ja hitaat suomalaiset siinä meidän ongelma.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Näissä jutuissa on taipumus aliarvioida median kuluttajien älykkyyttä. Jos yksi osapuoli uutisoi maailman tapahtumia itselleen myönteisestä näkökulmasta ja toinen uutisoi toisesta näkökulmasta, niin on luultavaa, että totuus löytyy jostakin puolivälin tietämiltä. Jos Suomi olisi puolueeton maa, niin pyrkimys hahmottaa maailman tapahtumia neutraalisti olisi meille se luontevin tapa ja hyvin hyödyllinenkin, koska osaisimme suhteuttaa reaktiomme sen mukaan mitä oikeasti tapahtuu. Nyt olemme julistautuneet länsileirin maaksi, mutta monet puolueettomuuden aikakaudella kasvaneet ihmiset eivät oikein osaa tottua siihen, että vain toisen puolen uutisointi on luotettavaa. Vaatimus pelkän 'luotettavan' median sallimisesta on moninapaisessa maailmassa aika raju.
Sinänsä Venäjän käymän infosodan laadukas kartoittaminen ja siitä asiallisesti tiedottaminen olisi nyt paikallaan ja se itse asiassa parantaisi läntisen median mainetta avoimen ja totuudenmukaisen tiedonvälityksen perinteen jatkajana. Laadukas ja intresseihin sitoutumaton uutisointi itäleirin tapahtumista vähentäisi tarvetta tutkia vaihtoehtoisia tiedon lähteitä.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

En nyt ihan päällimmäisenä huolena näkisi sitä, että joku tulee, perustaa radiokanavan ja aivopesee. Aivan minimivaatimuksena kun siinä olisi, että kuuntelisin asemaa ja että vaihtoehtoisia tiedonhankintakanavia ei ole.

Mitä taas omaan sijaintiin tulee niin sen voi helposti selvittää täysin passiivisesti esimerkiksi kuuntelemalla satelliittien aikasignaaleja tai sitten vielä perinteisemmin menetelmin. Se ei siis vaadi, että lähettäisit tiedon sijainnistai tai ylipäätään yhtään mitään dataa minnekään.

Se miksi ohjelmistot kuitenkin lähettävät sijaintitietosi johtuu lähes aina siitä, että joku on rahaa vailla ja joskus harvemmin siitä, että hän on tietoja vailla. En keksi yhtään hyvää syytä, miksi kumpaakaan pitäisi lupaa kysymättä luovuttaa kenellekään, oli hän sitten amerikkalainen tai venäläinen.

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Kiinnostaisi tietää onko kyseessä mainosradio ja mitkä firmat ovat tällaisessa valmiita mainostamaan?

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Kaksi tuntia myöhemmin, kun olin julkaissut tämän blogini, niin Puolustusvoimain Ruotuväkilehti julkaisi samasta aiheesta oman juttunsa.

Sen voit lukea alla olevasta linkistä.

http://ruotuvaki.fi/-/puolustusvoimat-reagoi-pokem...

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Tuo ohjelma on todennäköisesti olemassa osittain sitä varten, että tietoja keräävä taho saa kuvaa paikoista joihin ei google-autolla pääse. Saattaa se jopa lukea jossain käyttöehdoissa sikäli kun kukaan on niitä ikinä lukenut.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

YLE teki ansiokkaan selvityksen Venäjän radiosta, mutta päätyi umpikujaan.

"Yle tavoitti Suomessa avatun Venäjä-mielisen radion edustajia – Kanavan taustat hämärän peitossa"

Alla linkki siihen mielenkiitoiseen juttuun:

http://yle.fi/uutiset/yle_tavoitti_suomessa_avatun...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset