PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Varakkaat, ei pidä jakaa rahaa, vaan tasavertaisuutta, ymmärrystä ja myötätuntoa

  • Meille kaikille, varakkaille ja köyhille, aurinko laskee viimeisen kerran elämmme loputtua. Kuva P.Lindeman
    Meille kaikille, varakkaille ja köyhille, aurinko laskee viimeisen kerran elämmme loputtua. Kuva P.Lindeman

Teillä, joilla on kaikki hyvin. Talous on kunnossa, velaton asunto, varma työpaikka, hyvät työedut, terveyden kanssa ei ole ongelmia, vapaa-aikaa ja lomaa on riittävästi.

Juuri se hetki, kun kaikki on itsellä ja perheellä kunnossa, on oikea aika katsoa ympärilleen. Nähdä heidät, joilla yksikään asia, joka itsellä on hyvin, ei ole kunnossa. Ei työpaikkaa, ei terveyttä, velat painavat päälle päivät ja yöt. Toimeentulosta ei ole varmuutta. Jonot sossun luukulla – leipäjonossa – ovat arkipäivän rutiinit.

Me kaikki haluaisimme elää vain onnen ja hyvän olon täyteistä elämää. Kaikki meistä eivät synny onnellisten tähtien alla. Me kaikki emme elä turvallista elämää perheissä. Me kaikki emme elä onnellista ja huoletonta lapsuutta. Nuoruus saattaa mennä väärille raiteille omasta syystä tai kaveripiirin viemänä. Nuoruudessa opitut huonot tavat saattavat seurata meitä aikuisikään ja vanhuuteen saakka. Välinpitämättömyys toisista kanssaihmistä, oman edun tavoittelu, alkoholin liiallinen nauttiminen ja kaikki muu, jotka ovat syitä  omaan onnettomaan elämään. Alistuminen toisten mielipiteisiin, erilaisiin uskonnollisiin tai poliittisiin suuntauksiin, jotka johtavat meidät elämän harhateille. Irrottavat oman itsenäisyytemme ja antavat sen kaiken hyvän, joka on meillä ihmisillä myötäsyntyistä ja eettistä, toisten johdettavaksi pahaan, suvaitsemattomuuteen ja jopa väkivaltaan.

Yksinkertainen esimerkki siitä, kuinka ystävyys ja yhteiskunta toimii. Kun laitat ystävällisen päivityksen sosiaaliseen mediaan, niin saat peukkuja, hymyjä ja sydämiä. Kun laitat vihaisen päivityksen, niin useat ei reagoi tai saat vihaisia naamoja ja harvoilta, jotka uskaltavat, saat peukkuja alaspäin.

Kun minä olin varakas, niin istuin kotona yksin saunan lauteella ja toivoin, ettei minusta koskaan tulisi ylpeätä, kovasydämistä, joka ajattelisi omaa varallisuuttaan ja sen suurentamista omaksi hyväkseen toisten kustannuksella. Ehkä se oli se todellinen elämäni syy, että menetin kaiken, ettei minulle niin kävisi?

Te varakkaat, joilla elämän perustarpeet on tyydytetty, niin taistelkaa heidän puolestaan, joilla ei ole edes kotia, jonne levolle käydä. Avatkaa kukkaroiden nyörit heille, joilla on vaikeuksia pienten velkojen kanssa, joiden summa saattaa olla sama, kuin teidän yhden kuukauden, jopa päivän, tulo. Yrittäkää ymmärtää se, että Sinulle sata euroa on pieni raha, ehkä ystävän kanssa vain yksi illallinen, mutta se saattaa olla naapuriperheen koko viikon ruokalasku.

Itse totean ystävilleni, kun heitä omasta eläketulostani autan ”Ole huoleti, minun eläke on kohtuullinen”, joten sata euroa sinulle on tärkeämpi, kuin minulle. Niin annan omastani, kun tiedän auttavani jonkun toisen minulle pienellä rahalla, jälleen jopa viikon eteenpäin.

Raha ei ole se ainut, jolla ratkaisemme koko yhteiskunnan ongelmia, vaan se, että emme yritä kahmia itsellemme lisää etuja, kun voimme niitä myös toisille suoda, että hekin voisivat turvata oman taloutensa työtä tekemällä ja yritystoiminnalla.

Itse yritän kaikkeni käyttää yksityisyrittäjien palveluita, ostaa välillä taiteilijoiden töitä. Kaupan kassa on minulle tärkeämpi, kuin itsepalvelukassa, sillä kaupan palvelukassa on mukavampi, ja pyrin omalta osaltani turvaamaan hänen työpaikkansa. Pöytiin tarjoilu ravintolassa turvaa tarjoilijoiden työpaikan ja itsepalvelu sen vie. Yksityisyrittäjältä saan palvelua, kun pätkätöitä tarjoava monopoliaseman saavuttanut ostoparatiisin työntekijät eivät kohtaa asiakasta, vaikka he haluaisivat vaihtaa pari sanaa asiakkaan kanssa, mutta se ei kuulu toimenkuvaan.

Varakkaat ihmiset ajatellessaan toisia kanssaihmisiä turvaavat jälkeläisilleen hyvän ja turvallisen elämän ilman mielenosoituksia ja väkivaltaa. Välttämällä omaa yksilökeskeistä diktatuuria luomme ympärillemme viihtyisän elinympäristön.

Varakkuus ei luo hyvää elämää, vaan huolta ja murhetta, jos ympärillä on köyhyyttä ja puutetta.

Vain yrittäjyys ja työnteko luo yhteiskunnalle varallisuutta, hyvinvointia ja turvallisen elinympäristön kaikille tässä ajassa eläville ja jälkipolvien hyvän tulevaisuuden.

Poliittiset vaaleilla valitut päättäjämme. Älkää aamulla, päivällä, illalla, yöllä ja minään viikon hetkenä unohtako, että Teidän työnne on joka hetki ja jokaisessa päätöksessänne ajatella koko kansan etua, ei omaa eikä puolueen etua. Vain niin te saatte kaikki hyvät päätökset itsellenne takaisin. Huonot, omaa tai puolueenne etua ajavat, päätökset tulevat poikkeuksetta takaisin vahingollisina.

 

Tässä tämän Pyhäpäivän Sunnuntaisaarnani Teille hyvät blogini lukijat.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset