PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Venäjän hävittäjissä ei ole transpondereita, joten niitä ei voi laittaa päälle?

  • Kuvakaappau Viron Postimees lehti 6.9.2016
    Kuvakaappau Viron Postimees lehti 6.9.2016

Viron Postimees lehti kertoo tänään, että Venjän sotilaskoneissa ei ole, eikä ole ollut, transpondereita, joilla koneet voisi tunnistaa. Eli hävittäjissä ja muissa sotakäyttöön tarkoitetuissa lentokoneissa ei ole transpondereita, jotka voisivat ilmaista siviililentokoneille niiden sijainnin ja ne voisi tunnistaa. Eli transpondereita ei voi kytkeä päälle, koska niitä ei ole.

Postimees lehdelle varmisti taranspondereiden puuttumisen Venäjän sotilaskoneista sota-asiantuntija Pavel Felgenhauer, venäläinen koelentäjä Aleksander Garnajev ja venälinen upseeri nimettömänä, sillä hänellä ei ole oikeutta kommentoida asiaa toimittajille.

”Sellaisia transpondereita venäläisissä sotilaskoneissa, ei vanhoissa malleissa eikä uusissa, varustuksessa ole, eikä ole koskaan ollut” vahvistas Felgenhauer Postimees lehdelle.

”Venäläisissä sotilaskoneiden laitteistossa ei ole edes suunniteltu transponderin asentamista” vahvisti myös Garnajev.

Venäläisissä sotilaskoneissa on oma Venäjän sisäinen tunnistus- ja seurantajärjestelmä nimeltään ”Parool”, joka on ollut käytössä vuodesta 1977 lähtien, mutta se järjestelmä ei lähetä siviilikonille mitään tietoja.

Venäjän ilmatila kuuluu sotilaskoneille vieläkin ja Venäjän siviilikoneet eivät myöskään omista tutkistaan näe sotilaskoneita.

 

Lähde: Viron Postimees lehti 6.9.2016

http://pluss.postimees.ee/3825285/vene-sojalennukite-transpondereid-ei-s...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Vähän nolo juttu, Niinistö sanoo Kultarannassa Putinille että pitäisi panna transponderit päälle kansainvälisillä alueilla. Hövelinä miehenä Putin lupaa sen tehdä. Mutta Putin-parka ei edes tiedä mistä on kysymys.

Kotiin palattuaan asia selitetään sitten hänelle. Tottakai asia on niin tärkeä että pitää saada Itämeren alueen valtioiden yhteinen palaveri aikaiseksi. Siellä voitaisiin keskustella kustannuksistakin, kuka maksaa. Suomi ehdotti transpondereita ja sitten ei tule edes kokoukseen kun kutsutaan. Nolo juttu.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kyllä on käsittämätön juttu jos pitää paikkansa. Ja miksi ei pitäisi?
Tämä soppa on palanut pohjaan totaalisesti!

Käyttäjän JukkaWallin kuva
Jukka Wallin

Miksi sotilaskoneiden pitää näkyä siviilitutkissa? Sotilas käyttöön tarkoitetut tutkat havaitsee ne kuitenkin

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Vedä nyt hyvä mies kommenttisi takaisin, on se niin älytön!

Pekka Iiskonmaki

Jossain venäläisten on pitänyt säästää.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Täsähän on oikein kunnon komedian aineet käsissä !

Pekka Iiskonmaki

#4
Suomalaisten on vaikea hahmottaa Venäjää kokonaisuutena. Venäjällä asuu n.120 eri kansallisuutta ja kyllä se vaikuttaa moneen asiaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ei se homma niin mene että Putin vain käskee laittaa moiset vehkeet. Hänhän olisi voinut sen tehdä jo aiemmin. Eihän siin ol mitään vitsiä.

1. Putinin koneet lentelee miten sattuu, siis venäläiset itse ovat aiheuttaneet ongelman. Mutta ei tällaista ongelmaa toki hoideta sillä että Putin vain käskee asentaa moiset.

2. Tällaisesta suuresta myönnytyksestä Putinin on saatava jotain vastinetta. Ensiksi pitää yrittää järjestää kokous. Putinin pitää päästä esiintymään ongelman ratkaisijana. Suomalaisilla ei ole pelisilmää, siksi Suomea voidaan syystäkin haukkua vihamielisestä suhtautumisesta rauhanprosessiin.

3. Jos Itämeren maat haluavat lisätä turvallisuutta, heidän pitää suostua Putin tuleviin ehtoihin. Vasta kun niihin on suostuttu Putin voi sanoa että hän ratkaisee tällaiset ongelmat! Hän on rauhan rakentaja!

Pekka Iiskonmaki

Leo Mirala osaa lukea hyvin Putinin politiikkaa.

Käyttäjän KariRantala kuva
Kari Rantala

Jos transpondereiden puuttuminen venäläiskoneista on totta, se todistaa kuinka valheellista ja petollista Venäjän toiminta on. Myös sotajoukkojensa sijainnista Putin lausui poissaolevan tuntuisesti "totuuksia" Todella huolestuttavaa valtion päämieheltä, joka uhkaa ydinaseella koko maailmaa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

"Todella huolestuttavaa valtion päämieheltä, joka uhkaa ydinaseella koko maailmaa."
Juuri näin. Katso Oliver Stonen USA dokumentti osa 10 niin yllätyt USAn sotilastukikohtien määrästä ympäri maapallon.Samassa ohjelmassa Bush sanoi ettei USAn tarvitse välittää kansainvälisistä laeista Irakkin mentäessä.

Venäjän ja Kiinan kohdilla oli tyhjää ja se johtuu ainoastaan ydinaseesta.
Kosovo joka saatiin irroitettua Serbiasta sai myös kaksi sotilastukikohtaa.
Suomikin on päässyt jo niin pitkälle että USA sotilaat saavat tulla Suomeen omalla kutsulla.
Venäjä on tottelematon ja Obama saamaton.

Käyttäjän PauliLaasonen kuva
Pauli Laasonen

Eli Venäjä halusi neuvotella kuka maksaa heidän trasponderinsa ja Niinistö tyhmänä luulee että länsimaiden koneetkin lentävät ilman paikantimia. Tietääköhän hän mitään mistään.

Petteri Hiienkoski

En osaa viroa niin hyvin, että osaisin varmistaa, mitä Postimees oikein kirjoittaa. Jos lehti todella väittää, ettei Venäjän sotilaskoneissa olisi lainkaan mitään transpondereita, vaikuttaa siltä, ettei se olisi tarkistanut lähteitään tai muuten vaan haluaa levittää harhaanjohtavaa tietoa. Miksi?

Sotilaskoneilla taitaa vaan olla omat moodinsa ja koodistonsa, joita ne käyttävät tunnistamiseen ja muuhun viestintään. Käsittääkseni ilmapuolustus ainakin joskus käytti transponderikoodia tunnuksena omien sotilaskoneiden tunnistamiseen, ettei sen maalinosoitus johtaisi niiden pudottamiseen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Hiienkoski, koli Eestisse, niin varsti saat kielesta arun.

Petteri Hiienkoski

Olen yrittänyt tilata kahvini kanssa tuoreita viinereitä. Huonolla menestyksellä. Sakun kanssa sopivat paremmin. =)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Vastaus kommenttiin #13

Petteri, kerro omat lähteesi, jonka nojalla tiedät Postimees- lehden levittävän harhaanjohtavaa tietoa siitä, että Venäjän sotakoneissa ei ole transpondereita.

Uusi Suomi uutisoi asiasta seuraavasti:

"–Venäläiset hävittäjät käyttävät neuvostoaikana kehitettyä järjestelmää, jossa lentokoneen lähetin välittää tietoa automaattisesti puolustusvoimien tutkajärjestelmään, mutta sitä ei voi kytkeä palvelemaan siviili-ilmailua. Järjestelmää kehitettäessä oletettiin, että koko ilmatila kuuluu armeijalle. Siviilikoneet saattoivat lentää tietyillä reiteillä, jos ne eivät häirinneet sotilaskoneita, sotilasasiantuntija Pavel Felgenhauer sanoo virolaislehdelle.

–Venäläisissä sotilaskoneiden laitteistossa ei ole edes suunniteltu transponderin asentamista, sanoo puolestaan venäläinen koelentäjä Aleksander Garnajev."

Onko Petteri myös Uusi Suomi levittämässä disinformaatiota?

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

#13: "Sotilaskoneilla taitaa vaan olla omat moodinsa ja koodistonsa, joita ne käyttävät tunnistamiseen ja muuhun viestintään. Käsittääkseni ilmapuolustus ainakin joskus käytti transponderikoodia tunnuksena omien sotilaskoneiden tunnistamiseen, ettei sen maalinosoitus johtaisi niiden pudottamiseen."

Länsimaisissa sotilaskoneissa on (yleensä) multi-mode transponderit, jotka voidaan asettaa toimimaan samalla tavoin kuin siviili-ilmailun käyttämät transponderit. Sotilaskoneiden transpondereissa on myös toimintatila, joissa transponderi vastaanottaa ja lähettää tietoja vain digitaalisesti salatussa muodossa, jolloin transponderin välittämät tiedot eivät ole ulkopuolisten luettavissa. Taistelutilanteessa transponderit ovat (yleensä) pois päältä.

Transpondereiden puuttuminen venäläisistä sotilaskoneista olisi (?) yllättävä tieto .

Pekka Iiskonmaki

#13
Mitä vähemmän tietää asiasta, niin sitä vankempi mielipide.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Venäjän hävittäjissä ei ole transpondereita, joten niitä ei voi laittaa päälle?

ooo

Hyvä asia pohdittavaksi. Kysymysmerkki on paikallaan.

-----

"Venäläiset rakastavat olla arvaamattomia"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset