Valtakunnalliset Yrittäjäpäivät, yksityisyrittäjät kaapatkaa valta


Vaasassa kokoontuu Suomen yrittäjien tärkein etujärjestö Suomen Yrittäjät ry. 7-9.10.2016 kokoukseen ja luomaan suuntaviivat yrittäjien tulevaisuuteen.

Yksityisyrittäjät, erityisesti pienyrittäjät, nyt on aika laittaa Suomen Yrittäjät ry. (SY) ruotuun ja ajamaan todellisten yrittäjien etuja.

”Hallituksen yrittäjävähennykseen varaamasta 128 miljoonan euron summasta lähes puolet menee suurituloisimpien pussiin, selviää eduskunnan tietopalvelun muistiosta.” Lähde: Iltalehti 1.10.2016

Blogissani 5.8.2016 selvitin: ”Jos suhteutamme Suomen Yrittäjien jäsenmäärän Suomen yritysten kokonaismäärään, niin sen mukaan, yllätys yllätys, alle 5-henkilön yritykset maksavat 78%:a, eli 22milj.euroa Suomen Yrittäjien keräämästä 29milj.euron jäsenmaksuista.” Sain blogistani satinkutia ja sitä pidettiin hyökkäyksenä Suomen Yrittäjät ry:tä kohtaan. Syytäkin varmaan on, sillä totuuden kertojista ei Suomessa tykätä.

Blogistani seurasi se, että sain erilaisia listoja SY:ltä siitä, mitä järjestö on tehnyt, mutta minä kiinnitän huomiota siihen, mitä SY on jättänyt tekemättä.

Valtakunnallisten Yrittäjäpäivien ohjelma Vaasassa 

Valtakunnallisten Yrittäjäpäivien ohjelmassa minulle pisti silmään se, että samaan aikaan, kun on ”Liittokokous”, niin järjestetään myös kaksi retkeä? Minulle tuli mieleeni, että onko retkien tarkoitus viedä yksityisyrittäjät pois häiritsemästä kokousta, jossa valitaan uudet puheenjohtajat ja tehdään päätöksiä? Yksityisyrittäjille on pienikin vapaa-aika tärkeä, mutta tärkeämpää on osallistua Liittokokoukseen.

Puheenjohtajien valinta

Toivoisin yksityisyrittäjien, jotka maksavat järjestön ylläpidon, vaativan puheenjohtajaehdokkailta kaikki sidonnaisuudet julkisuuteen, jotka ovat ristiriidassa yksityisyrittäjien yritystoiminnan kannalta. Eli onko ehdokkailla luottamustehtäviä pankkien tai vakuutusyhtiöiden hallinnossa. Ovatko ehdokkaat mukana esim. monopoliaseman saavuttaneissa S-ryhmässä tai K-ryhmässä ja niiden paikallisissa, maakunnallisessa tai valtakunnallisessa hallinnossa luottamustehtävissä? Ovatko ehdokkaat poliittisten puolueiden vaikuttajia maakunnallisella tai valtakunnallisella taholla. Eli kaikki luottamustehtävät on tuotava kokousedustajien tietoisuuteen.

Hyvät Yksityisyrittäjät nämä asiat teidän on vaadittava korjaamaan

* Yksityisyrittäjien eläke-edut, jotka ovat nyt huonommat, kuin työntekijöiden.

* Yksityisyrittäjän sairaus-, äitiys- ja isyysedut ja rahat

* Yrittäjän työttömyysturvalle ulosottokielto.

* Henkilökohtaisen konkurssin mahdollisuus, joka lopettaa kaiken perinnän heti.

* Yrittäjän velkasaneerausajaksi maksimissaan 1-vuosi.

* Yrittäjän luottotietojen menettämisajaksi maksimissaan 1-vuosi.

* Pankeille luotonantajan vastuu konkurssitilanteissa, eli laissa säädetty ”Heikomman suoja” on tuomioistuimissa otettava aina huomioon.

* Yrittäjän omaisuuden, niin yritysomaisuuden kuin henkilökohtaisen omaisuuden, realisointi voidaan tehdä vain vapailla markkinoilla ja pakkohuutokaupat historiaan.

* Konkurssipesänhoitajan valitsee puolueeton ja riippumaton tuomioistuin. Konkurssipesänhoitajalle velvollisuus ajaa myös velallisen etua.

* Yrityksen palkatun johdon ja hallituksen jäsenten luottamusaseman väärinkäytös tapauksissa vahingonkorvaus- ja rikosvastuu, minimirangaistus 1-vuosi ehdotonta vankeutta.

* Tilitoimiston ja tilintarkastajien henkilökohtainen rikosvastuu luottamusaseman väärinkäytöstä yrityksen vahingoksi. Vastuu syntyneistä vahingoista sekä minimirangaistus 1-vuosi ehdotonta vankeutta.

* Yksityisyrittäjien arvostuksen nosto yhteiskunnassa sekä tasa-arvoinen kohtelu tuomioistuimissa. Yrittäjäturvallisuuden lisääminen.

* ALV vapaan liikevaihtorajan nosto 100.000€:oon

* Pienyrityksille harkittavaksi espanjalainen ”arvioverotusmalli” Kuva 2., jolloin yrittäjä säästää huomattavasti paperitöissään ja estää veroviranomaisten mielivallan. Samalla valtio säästää huomattavat kustannukset verotarkastuksissa ja verojen käsittelyssä.

* Suomen Yrittäjät ry edistämään yksityisyrittäjien energia ja IT-kuluja pyytämällä tarjoukset eri energiayhtiöiltä ja puhelinoperaattoreilta yhteisen tarjouksen.

* Suomen Yrittäjien on luotava puhelinsovellus, jossa on vain ja ainoastaan yksityisyrittäjien elintarvikeliikkeet, ravintolat, kahvilat, hotellit, huoltoasemat jne. Jolloin asiakas voi keskittää palvelunsa henkilökohtaista palvelua tarjoaviin yrityksiin. Silloin yksityisyrittäjät voivat myös antaa valtakunnallisia etuja ja keskittää markkinointia, jolloin mainoskustannukset yritystä kohti saadaan laskemaan.

Nämä perusasiat ja paljon muuta on Suomen Yrittäjät ry. jättänyt hoitamatta edustamiensa jäsentensä puolesta. Vahvemmin sanottuna, minulle on syntynyt mielikuva, että nämä asiat on tarkoituksella jätetty hoitamatta, ja tuettu monopoliasemassa olevien virkamiesjohtoisten yritysten, pankkien, vakuutuslaitosten ja muiden sellaisten tahojen etuja, jotka ovat ristiriidassa yksityisyrittäjyyden kanssa.

Jos itse olisin vielä Suomessa yrittäjä ja Suomen Yrittäjät ry:n jäsen, niin vaatisin järjestön hallitukselta ja toimivalta johdolta konkreettisia toimia luettelemistani yksityisyrittäjyyden ongelmista ja esteistä. Antaisin aikaa vain vuoden toimia ja näyttää kykynsä. Jos edistystä tapahtuisi, niin vanha hallitus ja johto voisi jatkaa. Muussa tapauksessa jäsenistön täytyisi reagoida voimakkaasti ja tehdä radikaalitkin muutokset järjestön johdossa.

Kaikki nämä ehdotukseni ja vaatimukseni yksityisyrittäjän etujen ja oikeuksien turvaamisesta perustuvat omaan henkilökohtaiseen kokemukseeni yrittäjänä Suomessa. Jokaiseen kohtaan minulla on vankat perustelut todistusaineistoineen, kuinka yksityisyrittäjän lainmukaisia oikeuksia rikotaan.

Yksityisyrittäjyys on elämäntapa, mutta se on myös elinkeino, joka työllistää yrittäjän ja satojatuhansia kansalaisia. Yksityisyrittäjä täyttää velvollisuutensa yhteiskuntaa kohtaan, joten vaatimus siitä, että yhteiskunta täyttää myös velvollisuutensa yksityisyrittäjää kohtaa on oikeutettu.

Muokkaus 13.2.2020; palautettu kuva, joka hävisi Uuden Suomen alustan uusimisessa syksyllä 2019

PeliSuomi
Sitoutumaton

email: pelisuomi@gmail.com
Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu