PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Iloinen Sunnuntaisaarnani talven korvalla Espanjasta

 • Näkymä koti-ikkunasta Tartossa ennen Espanjaan lähtöä.
  Näkymä koti-ikkunasta Tartossa ennen Espanjaan lähtöä.
 • Kotona jälleen. Aamukahvi ja churro.
  Kotona jälleen. Aamukahvi ja churro.
 • Aamunkajo kotikadulla.
  Aamunkajo kotikadulla.
 • Iltapäivän valot ja varjot.
  Iltapäivän valot ja varjot.
 • Illan mukava viileys auringon laskun aikaan.
  Illan mukava viileys auringon laskun aikaan.
 • Kaupungin juhlaa 7.10.2016
  Kaupungin juhlaa 7.10.2016
 • Juhlaviikon tivolin valoja 9.20.2016
  Juhlaviikon tivolin valoja 9.20.2016
 • Lauantaikirppiksen valikoimaa 15.10.2016
  Lauantaikirppiksen valikoimaa 15.10.2016
 • Kotiterassin aamutunnelmaa 15.10.2016
  Kotiterassin aamutunnelmaa 15.10.2016

Kaikkien surkuttelujen välissä nyt kirjoitan iloisia asioita elämästäni. Siitä elämästä, johon minut pakotettiin ja kohtalo toi.

Kesäni meni mukavasti nurmikkoa leikatessa, grillaillessa ja saunoessa virolaisten ystävieni kanssa Tartossa. Kolme viikkoa sitten jouduin jälleen vaihtamaan kotimaatani Espanjaan.

Taakse jäi talveksi eka kuvassa näkymä koti-ikkunastani Tartossa.

Saavuin suoraan keskelle iloista Espanjan juhlaviikkoa. Flamencoa, laulua ja viiniä. Espanjalaista vanhaa kulttuuria hevosineen. Yötivolia ja väenpaljoutta, riemua ja tanssia. Edessä on lauha, lumeton ja aurinkoinen talvi.

Vastaanotto oli lämmin. Espanjalaiset tutut naiset ottivat minut vastaan poskisuudelmilla ja miehet halauksilla.

Aamun kajo aamukävelyllä ja kukkaloisto kotiterassilla virkistivät mieltä murheista.

Ystävien kanssa illallisia espanjalaisissa, argentiinalaisissa, suomalaisissa ja muissa kansainvälisissä ravintoloissa. Syntymäpäiviä- , tulo- ja läksiäisjuhlia. Aamuauringon säteet terassipuutarhani kukkaloistoon ja lounaita, aurinkoisten päivien viettoa Välimeren rannalla. 

Aamukahvi ja churro espanjalaisittain, lukien vanhojen filosofien ajatuksia.

Tänään mukava ilta suomalaisten parissa. Sain puhua suomen kieltä koko illan, harvinainen ilo minulle. Viimeksi kuukausia sitten käytin äidinkieltäni näin pitkään.

Suurin murheeni on nyt, että vietänkö vuodenvaihteen Espanjassa vai Aasiassa?

Kiitos Teille kaikille, jotka tempaisitte minut jo nuorena pois ympärivuorokautisesta yrittäjän työstä ja työelämästä 1992. Kärsin nyt rangaistusta siitä, että loin 500 pysyvää työpaikkaa. Jo 25 vuotta olen turvannut työlläni sadoille perheille toimeentulon.  Olen joutunut nyt  näkemään, sekä kokemaan, elämän ilot ja riemut ympäri maailmaa. Ei enää tarvinnut toteuttaa runsaita ideoitani, luoda yrityksiä, työtä ja hyvinvointia toisille suomalaisille sillä kokemuksella ja ammattitaidolla, joka minulla on. Säästyin kaikelta siltä työltä ja vaivalta. Erityiskiitos Kremlin pankkiirille Esko Aholle ja ex-ministeri Iiro Viinaselle, joiden ansiosta velkaannutettiin Suomen valtio ja tuhottiin hyvinvointivaltion perusta. Ikävä on ollut seurata, että taitamattomat poliitikot eivät osaa enää muuta, kuin ajaa alas hyvinvointia, lisätä työttömyyttä, syrjäyttää aktiivisia kansalaisia luottotiedottomiksi vätyksiksi ja ohjata leipäjonoon. Tukea yritysten monopoisoitumista ja tuhota yksityisyrittäjyyttä. Taannuttaa luovuus ja yrittäjyys. Suomi olisi tarvinnut ideoita, luovutta ja yrittäjyyttä, mutta ne hävisivät taiston poliittiselle oman edun tavoittelulle ja korruptiolle.

Elämänkokemuksen, ammattitaidon ja koulutuksen aika oli ohi, kun kokemattomuus ja ammattitaidottomuus voitti kisan Suomessa.

Ihmisen jokaisen ajatuksen ja mielipiteen alku on hänen äitinsä, isänsä, sukulaisensa, ystävänsä, opettajansa, toisten ihmisten elämässään kohtaamien henkilöiden, luetun tekstin, kuullun puheen ja silmillä nähdyn kokemuksen summa. Jokainen poliitikko, virkamies, päättäjä ja ihan tavallinen ihminen oli vain tiedostamaton vauva, joka omaksui ympäristöstään elämänsä arvot, oppineisuuden ja ammattitaidon, joiden kehittyminen oli vaatinut satojatuhansia vuosia. Se tärkein tosiseikka on jäänyt huomiotta, jolla ihmisten kehitys on ollut mahdollista. Naurattaa se keltanokkien tietämättömyyden korostaminen mediassa.

Nyt vielä tuhotaan suomalaisten koulutus ja ammattitaito eri aloilla. Kansalaisten koulutus on edellytys valtion kehitykselle, mutta kansalaisten elämänkokemuksen hyödytäminen on sen perusta, jolla valtio on luotu ja sitä kehitetään. Ne on nyt ohittanut elämän kokemattomuus, periytyvä poliittinen- ja virkamamiesvalta.

Riemuitkaa Te siitä henkisesti ja taloudelliseti köyhästä tulevaisuudesta, jonka luotte tietämättömyydellä ja kokemattomuudella. Minä yritän oppia iloitsemaan siitä elämästä, johon minut pakolla saatettiin, joten iloisesti Teille vilkutan tänä päyhäpäivänä aurinkoisesta ja suvisen lämpimästä Espanjasta.

Mielihyvällä olen pannut merkille näiden kolmen viikon aikana, että paljon uusia suomalaisia nuoria on muttanut tänne töihin ja nauttimaan vapaudesta, elämästä ja auringosta.

Ps. Kuvat kolmelta viimeiseltä viikolta elämästäni. Kaikki kuvat ovat minun ottamia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Tuohon olotilaan täytyy pyrkiä !

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Hyvä saarna, toivottavasti lukevat ne keltanokat, samantapaisia kokemuksia on
Aikoinaan yksi kentsu sanoi että Suomi on hyvä paikka Suomaliaisille, kuitenkin allekirjoitan.
Eikös ole mahtavaa kun saa esittää mielipiteensä jopa sellaiset jotka ovat omasta mielestään aina oikeassa ja täältä pääsee vielä pois jos ei miellytä.
Niinkuin se entinen rukkaskauppias, "jos ei käy niin pannaan pois"

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Moni 1990-luvun alun konkurssiin ajautunut yrittäjä ehti riistää hengen itseltään eikä malttanut blogistin tavoin odottaa uutta elämää etelän auringon alla.

Kaukaa näkee myös tarkemmin, minkä olemme jo niin moneen kertaan saaneet Pertti Lindemanin blogikirjoituksista havaita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset