PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kaipaisin ns. luotettavan median toimittajien avointa keskustelua

Suomen valtamedian päätoimittajat julkaisivat viime keväänä yhteisen kirjoituksen ”valemediaa” vastaan ja tukien omia mediajulkaisujaan.

Suomessa, lehdistövapauden kehdossa, ei voi olla niin, että päätoimittajat sanelevat omassa ”päätoimittajien kerhossaan” uutisten sisällön. Se ei ole mediavapautta.

Olen nyt yli puolivuotta odottanut Suomen eri medioiden toimittajilta omaa riippumatonta julkilausumaa, että miten vapaasti Te saatte käyttää omaa ammattitaitoanne kirjoittaa ja julkaista omia näkemyksiänne?

Olen odottanut, että Te arvoisat toimittajat kirjoittaisitte omat kokemuksenne ja näkemyksenne, niin päätoimittajienne, mediatalojenne ja mediakonsernienne ohjauksesta omassa työssänne. Haluaisin tietää, en vain minä, että miten paljon mediatalot ohjaavat toimittajien työtä?

Haluaisin lukea edes yhden ammattitoimittajan arvion oman työnsä vapaudesta kirjoittaa omia näkemyksiään ”luotettavassa mediassa”. SOME:ssa ja näissä blogeissa me blogistit saamme kirjoittaa vapaasti, kun emme loukkaa ketään henkilökohtaisesti. Emme kirjoita ja kiihota kansanryhmiä tai vähemmistöjä kohtaan. Eli noudatamme kohtuullista suvaitsevaisuutta kaikkia kansalaisia kohtaan. Sen pyrin itse pitämään myös mielessäni. Jos Uuden Suomen toimitus poistaa jonkun blogini, niin olen siitä kiitollinen, sillä itse en ole ymmärtänyt sitä kirjoittaissani blogiani.

Haluaisin tietää, että onko vielä tänään mediatalojen toimittajilla samat ohjeet, kuin oli 90-luvulla, kun minä yrittäjänä yritin saada julkaistua meidän näkemykset ja dokumentit yrityksemme, omaisuutemme ja kotiemme ryöstöstä, jonka teki valtoin hallussa ollut SKOP-pankki,. Silloin meidän tieodottamisemme estettiin. Silloin SKOP:n johto oli suoraan yhteydessä eri tiedotusvälineiden päätoimittajiin ja kielsi meidän yrittäjien lehdistötiedotteiden julkaisun. Minulla on puhelunauhoite, jossa yhden tiedotusvälineen taloustoimittaja myöntää, että heihin on oltu yhteydessä puhelimitse, kun totesin hänelle, että meidän tiedottaminen on estetty. Sitä toimituksen ulkopuolelta tullutta kielto-ohjetta toimittajien piti noudattaa, että säilyttivät työpaikkansa.

Onko tämä sama käytäntö vielä olemassa, että ammattitoimittajien riippumaton ja puolueeton toiminta on estetty päätoimittajien ja/tai mediatalojen toimesta?

Onko jälleen tämä äärimmäisen tärkeä ja arvokas kysymykseni lehdistövapaudesta sellainen, joka halutaan vaieta Suomessa, joka on saavuttanut maailman mainetta riippumattomana ja puolueettomana tiedonvälityksessä?

Ovatko ne kansainväliset tilastot ja tutkimukset vain kansainvälisen tiedottamisen vääristeltyä ohjausta riippumattomuudesta, joka ei kuitenkaan ole todellista?

Toivottavasti ymmärrätte kysymykseni vakavuuden, sillä ns. luotettavan median toimittajat ovat kadottamassa luotettavuutensa, jos heidän puolueettomuuteensa ja riippumattomuuteensa ei voida luottaa. Seurauksen on se, että SOME:n luotettavuus lisääntyy ja ammattitoimittajien luotettavuus vähenee. Tämän asian olen saanut huomata niissä maissa, joissa elän, luen mediaa ja keskustelen median kuluttajien kanssa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Tehokkaasti mediatalot, suojelevat 90-luvun politiikkaa edelleen vuonna 2016, vaikka juuri 90-luvun politiikka on pääsyynä edelleen jatkuviin vaikeuksiimme.

90-luvun politiikan takia syylliset (pankinjohtajat) vapautettiin ja heidät palkittiin niin että he saivat valtiovallan suojeluksessa, oikeusasteiden poliittisella ohjeistuksella, oman pankkinsa pelastamiseksi, ryöstää rehelliset, työllistävät yritykset ja kansalaiset. 65 000 yrittäjää, työttömiä syntyi 600 000 ja valtionvelkaa 100 000 000 000,- ja Teitä ei kiinnostanut totuus - mitä silloin tapahtui. Miksi ei?

Hyvät toimittajat, kun Te käänsitte uhreille selkännä, Te samalla hyväksyitte, että tässä maassa poljettiin jalkoihin omaisuuden suojan -, oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin - ja tasa-arvo lain edessä periaatteet. Kaikki em. löytyy sekä Perustuslaista että Ihmisoikeussopimuksesta. Käveltiin yli koko Suomen lainsäädännön - vain poliittisella päätöksellä. ...ja Te ette kyseenalaista riippumattomina toimittajina tätä toimintaa!

Investoineen yrittäjän ja hänen perheensä koko omaisuus vietiin jopa 0 markalla ja velat jätettiin asiakkaalle. Tehokkaat pankkien lobbarit huolehtivat, että lainsäändäntöön saatiin pykäliä, joilla he voivat periä ikuisesti, myös tarvittaessa perheenjäseniltä. Tämän kaiken tietäen, Siimes, Lipponen ja muutama muu myivät vielä nämä ryöstetyt yrittäjät ja takaajat 31.3.2000. Nyt näitä perii, mitä ihmeellisemmät tahot, ja alkuperäinen velkakirja on kadonnut - silti perintä jatkuu ja kasvaa 18% korkoja + tietysti viivästyskorot päälle.

Viimeistään nyt on aika - Teidänkin hyvät toimittajat herätä, sillä me maksamme edelleen pankkitukea ja maamme talous on kuralla edelleen samasta syystä eli 90-luvusta. Ymmärrättekö Te, että 90-luvun velat ovat edelleen kirjanpidoissa ja taseissa pankeilla ja perintätoimistoilla? Mitä se merkitsee Sinulle hyvä toimittaja? Mitä se merkitsee taloustoimittajalle tai pitäisi merkitä?

Tutkivan journalistin pitäisi tässä vaiheessa tajuta, että tässä maassa kierretään valtion veroja 18% (+viiv.korot) koroilla pankkien ja perintätoimistojen taskuun edelleen, koko kansa ja Suomen valtio köyhtyy.

SYP, Arsenal-Silta, Hansa, Aktiv Kapital ja PRA Finland - tämä on 90- luvusta lähtien perijöiden lista yhdessä tapauksessa....murhasta kärsitään keskimäärin 14,4 vuoden tuomio, mutta 90-luvun uhreja ei näköjään auta edelleenkään kukaan, vaikka he ovat tosiallisesti tällä hetkellä kärsineet jo 25 vuotta velkavankeudessa (kielletty kaikkialla maailmassa) -siis 2016 -petoksen, kavalluksen, koronkiskonnan, kiskonnan jne jne uhreja ja nyt samassa asemassa on koko valtio, koska veronkierto olemattommien luottotappioiden ja luottotappioiden korkojen kautta rehottaa - yhdenkään toimittajan uskaltamatta tarttua asiaan. Jos minä tai Lindeman olisimme harjoittaneet yrittäjinä tekaistua velkabisnestä olisimme istuneet pitkän tovin linnassa -enkä tarkoita Presidentin linnaa.

Jos nyt jostain kumman syystä, joku heräisi kysymään, voiko tämä olla totta, olen valmis antamaan satojen tapausten esimerkkejä, joilla rehellinen toimittaja voi tutustua totuuteen, miksi meillä menee taloudessa huonosti v 2016.

Hilkka Laikko, Velallisten Tuki, johtoryhmän jäsen 040-445 9688

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Ei ole "luotettavaa" mediaa. Kaikki media ajaa jonkun agendaa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Mediatuottajien koko juttuhan on aina ollut siinä, että tuotetaan sellaisia juttuja ja sellaista totuutta jonka uskotaan lukijoita kiinnostavan, tai halutaan luoda tarkoituksella jonkinlainen kuva jostain asiasta. Markkinat kuitenkin muuttuvat nopeasti ja mediatalojen laivat kääntyvät hitaasti. Nykyinen some yms. tiedonjako ei valtamediaa kunnioita, eikä valtamedian informaatioon nojaa. Isojen keskitettyjen ja mahtipontisten tietotoimistojen valta on murenemassa.

Markkinataloudessa myös median on hyväksyttävä tapahtuva muutos. Ellei, niin kansa ja mainostajat äänestävät jaloillaan. Luulis tyhmemmänkin päätoimittajan tuon ymmärtävän. Jos ei, niin ainakin omistan pitäisi tajuta.

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Juuri lukaisin uusimman juttusi jossa oli mainittu mm. Venäjän lentotukialus Troijan hevosena ja Brexitin lupausten pettäminen. Mihinkäs se blogi katosi?

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Laitoin sen nyt takaisin näkyviin. Ajattelin, että liian monta blogia yhtä aikaa, mutta toiveeseesi vastasin.

Käyttäjän VirpiMarjattaHerrala kuva
Virpi Marjatta Herrala

http://www.vs-kustannus.kotisivukone.com. Kirjankustannus sentään toimii. Ari Ojapellon uutuuskirja "Kasvun loppu! - Ilman ostovoimaa ei ole kasvua" julkistettiin viime tiistaina Helsingissä. Tämä kirja kannattaa lukea tarkasti.

Käyttäjän VirpiMarjattaHerrala kuva
Virpi Marjatta Herrala

Ari Ojapelto on toimittaja, joka sai kirjoituksilleen tilaa printtimediassa vielä 1990-luvulla. Tämän hän kertoo kirjassaan, jonka julkistustilaisuuteen pääsee tutustumaan https://m.youtube.com/watch?list=PLc-KuyJKlnQVh9RH...

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Kuinkas ollakkaan tutkin tänään yhtä Arsenal kaupassa C&A Finlandin syliin myytyä takaajaa ja hänen tapaustaan.

Aikanaan Toimi Kankaanniemi teki kaupasta eduskuntakyselyn vuonna 2002, koska epäili, että velallisia, jos edes olivat velallisia (olivat jo maksaneet velkansa tai omaisuus oli viety alihintaan) -oli kohdeltu väärin.
'
2008 piti päättyä kaikenlainen perintä, mutta ei. Nyt olen tutkinut tapauksen, jossa on velkajärjestely vuodelta 2001 - lisäsuoritusvelvollisuus velvoite 2006 ja lisäsuorituksen lisäsuoritusvelvollisuus 2008 on haettu aina eri yhtiön nimellä, jotta oikeus ei tajua, että kyse on yhdestä ja samasta velasta, josta alkuperäinen tuomio on jo vuodelta 1994.

Vielä vaaditaan, että hae uudelleen velkajärjestelyyn - vuonna 2016. Voithan saada uuden velkajärjestelyn!!!

Joka välissä firman nimi vaihtuu ja Suomen verohallinnon harmaan talouden tutkijat ihmettelevät 6 euron pitsoja, mummojen sukankudonta ja 4 euron hampurilaisia - samaan aikaan miljardit menetetään verotuksessa.

Rehelliset toimittajat, nyt olisi syytä alkaa ihan tosissaan töihin, paljastamaan Suomen historian suurinta talousrikosvyyhtiä. Meillä ei ole kestävyysvajetta mistään muusta, kuin terveen järjen käytöstä.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

En tiedä mitä liikkui vai liikkuiko mitään päätoimittajien päissä, kun he allekirjoittivat ja julkistivat manifestinsa. Mitään niistä periaatteista, jotka siinä "juhlavasti" esitettiin, ei ole noudatettu. Ei yhdessäkään allekirjoittajamediassa.

Yllä kommenteisaa viitataan tärkeisiin kysymyksiin, mutta suurin tabu mediassa tällä hetkellä on maahanmuuttopolitiikka ja siihen liittyvät ongelmat. Se on kuin entinen Neuvostoliitto, josta ei saa olla kuin yhtä mieltä. Kaikki rationaalinen (ääneen)ajattelu on kiellettyä. Ongelmien salailu ja tietojen suoranainen vääristely on joka päiväistä. Punavihreä toimittajakunta ajaa Aamulehdestä Yleisradioon yhtä agendaa ja pahuuden ydin löytyy MV-lehdestä.

Kun nykyään voi seurata myös mm. ulkomaista yms. mediaa, voi suorastaan huonosti lukiessaan, katsellessaan tai kuunnellessaan meidän "asiamediaa" (määritelmä tukevasti lainausmerkeissä).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset