PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Luovuutta peliin media tai peli on menetetty

  • Iltalehti 22.10.2016
    Iltalehti 22.10.2016
  • Helsingin Sanomat 22.10.2016
    Helsingin Sanomat 22.10.2016
  • MTV 27.6.2016
    MTV 27.6.2016

Venäjän lentotukialus yskähdellen jatkaa matkaansa, mutta media keskittyy sen savupiipun mustaan savuun. Kysymättä itseltään, että miksi Putin tietoisena siitä, että vanha ja raihnas lentotukialus vie Venäjän sadoilla miljardeilla uudistetulta sotakalustolta uskottavuutta? Putin tekee sen tietoisesti, sillä valtavalla lentotukialuksella voidaan kuljettaa suuria aseita, jopa ydinohjuksia ja sen tekniikkaa uusiin tukikohtiin. Ei nähdä Venäjän "Troijan hevosta"

Samoin media keskittyi vähän aikaa sitten Venäjän ”avustussaattueisiin” Ukrainaan, kun kyseessä oli piilotettujen sotatarvikkeiden vienti sekä ammattisotilaiden vaihto autotonkuljettajina tavallisiin sotilaisiin.

Nyt otsikoissa on Trumpin lupaukset miljoonista työpaikosta, jotka lupaukset ovat vastaavia, kuin Brexit lupaukset. Vaarana on, että seurakset ovat saman kaltaiset, mutta vielä vakavammat Euroopalle ja koko maailmalle.

Niitä samoja tuulesta temmattuja lupauksia uskotaan myös Suomen hallitukselta.

Samoin Suomen media menee mukana hallituksen lupauksissa, säästöissä, takinkäännöissä ja osaamattomuudessa. Media ei käsittele syitä ja niiden seurauksia. Samoin tiedotusvälineet jättivät kertomatta 90-luvun pankkikriisin seuraukset, jotka johtivat lamaan, kymmenien tuhansien yrittäjien lahtaukseen, tuhansiin velallisten itsemurhiin ja 50 miljardin euron valtionvelkaan, joka on puolet tämän päivän valtionvelasta. Nyt me kannamme niiden neljännesvuosisadan virheiden seurauksia, kun luovat ja tarmokkaat yrittäjät tuhottiin ja korvattiin huithapeleilla virkamiehillä, jotka ohjaavat meidän nykyisiä päättäjiä. 

Suomen pankkikriisin tiedottamisessa uskottiin heitä, jotka olivat sen alullepanijat ja taitamattomat hoitajat, mutta heidät, jotka tänäkin päivänä, neljännesvuosisadan jälkeen siitä kärsivät, heidät vaiennettiin. Media nosti jalustalle heidät, jotka olivat syyllisiä ja syyttömät se tuomitsi. Kymmenet tuhannet yrittäjät ja velalliset, joilla ei ollut osaa ei arpaa, ei mahdollisuutta vaikutta niihin päätöksiin, joilla heidät tuhottiin. Ei ole mitenkään mahdollista, että kymmenettuhannet yrittäjät ja perheet olisivat epäonnistuneet oman taloutensa hoidossa samanaikaisesti. Heidän omaisuutensa ryöstettiin, tuhottiin sukupolvien työ ja heidän perheittensä elämä. Neljännesvuosisadan ovat rikolliset nauttineet vääryydellä hankitusta omaisuudesta. Me, jotka menetimme kaiken, olemme kuuliaisesti noudattaneet Suomen lakeja ja olemme pidättäytyneet väkivallasta ja oman käden oikeudesta. Luottaen siihen, että saamme oikeutta, emme vain vääryyttä. Milloin me saamme oikeutta?

Media on kadottanut näkemyksen, kritiikin ja alistunut mielistelyyn - Kadottanut todellisuudentajun ja tukee heitä, jotka aiheuttavat vahinkoja, syyttää heitä, jotka ovat uhreja ja joutuvat kärsimään seuraukset.

Eikö Suomessa ole yhtään Anna Politkovskajaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset