PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Holtiton velan antaminen voi viedä jopa oman kodin alta velanottajalta

  • Kuvakaappaus Helsingin Sanomat 31.10.2016
    Kuvakaappaus Helsingin Sanomat 31.10.2016

Helsingin Sanomat otsikoi tänään ”Holtiton velkaantuminen voi viedä jopa oman kodin alta.” Otsikko olisi pitänyt olla sama, kuin on blogini otiskko ”Holtiton velan antaminen voi viedä jopa oman kodin alta velanottajalta.”

Eikö olisi jo aika lopettaa velallisten parjaaminen ja heidän häätäminen kodeistaan? Pankit todellisuudesta ryöstävät velallisiaan, jota rikollista toimintaa tukevat tuomioistuimet, ulosotto ja kansainväliset perintäfirmat.

Tuomioistuimet jättävät ottamatta huomioon velkomusasioissa "Heikomman suojan", Heikomman suojan periaatetta kehitettiin alkujaan 1970- ja 1980-luvuilla liittyen tuolloin käytyyn yhteiskunnalliseen keskusteluun hyvinvointivaltiosta ja sen periaatteiden huomioon ottamiseen sopimusoikeudessa, mutta juuri se heikompi on myös oikeudessa heikompi, jota ei kuunnella ja tältä osin tuomioistuimet eivät noudata Suomen lakia.)

Tuomioistuinten täytyy kiinnittää enemmän huomiota siihen, että kuinka velallinen on ylivelkaantunut ja vaatia vastuuseen velanantajat. Virossa sellainen lainsäädäntö on jo, joten Suomikin voisi vähitellen siirtyä oikeusvaltioiden joukkoon.

Näin se pankki vie kodin alta nimelliseen hintaan ja alkaa perimään velkoja sen jälkeen.

Tämän lyhennelmän kirjoitin muistiostani vuonna 2000 ja sama meno jatkuu tänäkin päivänä.

Olen käynyt nyt kaksi kuukautta e-mailien välityksellä keskustelua Sotkamon Osuuspankin kanssa vastuistani. Olen esittänyt heille ”Armonanomukseni” ja tänään sain vastauksen, joka on kielteinen. Liitän vastauksen oheen. Sotkamon Osuuspankki pesi kätensä, kuin aikoinaan ”Pilatus”

Hiukan taustaa, vuonna 1989 ostimme Katinkullan henkilökunnan käyttöön neljä asuntoa Sotkamon Osuuspankin rahoittamasta talosta.

Maksoimme osan käteisellä, ja lainalle annoimme vakuudeksi asunnot sekä kiinnityksiä maa-alueisiin. Lisänä oli Sepon ja minun takaus. Yhteensä 1.800.000mk:aa.

Konkurssin jälkeen, kaksi vuotta myöhemmin, konkurssipesänhoitaja myi asunnot Sotkamon Osuuspankille kahden vuoden viivästyskorkoja vastaan, 520.000mk:lla. Osuuspankki realisoi kiinteistöpantit, ja sai niistä noin 220.000mk:aa. Osuuspankki sai siis 2 kaksiota ja 2 neljänhuoneen asuntoa uudesta talosta hintaan 300.000mk:aa.

Sotkamon Osuuspankilla oli vakuutus luottotappioiden varalta Osuuspankkien vakuutusyhtiössä, josta se sai 1.000.000 mk:aa.

Siis Sotkamon osuuspankilla on nyt asunnot, joiden arvo, OP:n kiinteistövälityksen mukaan on noin 2.000.000mk:aa. Asunnot ovat olleet koko ajan vuokralla, ja he ovat saaneet vuokratuloja. Sotkamon Op sai omaisuuden käytännössä ilmaiseksi.

Osuuspankkien Vakuutusyhtiö alkoi velkoa meitä takaajana, sillä saatava oli siirtynyt heille. Minulta on joka kuukausi otettu sairauseläkkeestäni heille heidän osuutensa. Ensivaiheessa vietiin puhelinosakkeet. Minua siis velotaan kuolemaani saakka, joten tilanteessani ei ole odotettavissa muutoksia.

Tämä tässä on hankaluus, että kun yritän kertoa jonkun asian lyhyesti, niin se on mahdotonta, sillä asiat ovat monimutkaisia.

Ko. tapauksesta on tehty muistio, mutta siinä on lyhennettynä tämä juttu.

Perustana on tietenkin se, että omaisuuteni on viety, joten on ollut mahdotonta hoitaa velvoitteitani.

Pertti

Ymmärtänet minkä hyödyn Sotkamon Osuuspankki on saanut Katinkullasta!

VASTAUKSENI SOTKAMON OSUUSPANKILLE,

Mitä minä voin enää sanoa, omaisuus on teillä ja minulta peritään velkoja!

Kaikesta huolimatta, katson, että vastuu on teillä. Lähetin vielä toisen e-mailin, jossa oli ote kirjeestäni Verdannile, otteessa on kesäkuinen suunnitelmani.

OSUUSPANKIN VASTAUS MINULLE


----- Original Message -----
From: "Karttunen Juhajouni" <juhajouni.karttunen@osuuspankki.fi>
To: <peli@delfi.ee>
Sent: Friday, May 26, 2000 3:21 PM
Subject: Vastaus armonanomukseesi

Sotkamon Osuuspankin johtokunta on käsitellyt anomuksesi 25.5.2000
pitämässään kokouksessa.
Sotkamon Osuuspankilla ei ole saatavia sinulta, joten emme voi
myöskään antaa mitään velkoja
anteeksi. Perintää on suorittanut Osuuspankkikeskuksen
perintäyksikkö, koska Osuuspankkien
Keskinäisellä Vakuutusyhtiöllä on saatavia sinulta. Mikäli haluat
olla yhteydessä perintäyksikköön,
yhteyshenkilö on Vuokko Miinalainen, sähköpostiosoite:
vuokko.miinalainen@osuuspankki.fi ,
puhelinnro (09) 404 4181. Olen toimittanut kopiot viesteistäsi
heille, joten he tuntevat asian.

Sotkamon Osuuspankki
Juhajouni Karttunen

Jos joku blogini lukija pitää tällaista pankin toimintaa hyväksyttävänä, niin suosittelen lukemaan uudelleen ajatuksen kanssa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset