PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Velallisten Tuki ryhmä on ainut kriisiryhmä, joka auttaa…

Veronmaksajat kustantavat kriisiryhmiä eri tilanteisiin, kun on hätä, kun koetaan väkivaltaa kouluissa, kaduilla tai kodeissa. Jokainen kriisiryhmä on tarpeen, kun lentokone putoaa, bussi joutuu onnettomuuteen, koulussa ammutaan…

Kriisiryhmät pyrkivät auttamaan ihmisiä ennen arvaamattomissa tilanteissa, jotka koskevat ihmisiä tai ihmisryhmiä. Kriisejä, joissa on ollut menetetty ihmishenkiä tai se vaara on koskettanut toisia. Paikalle saapuu psykologeja, lääkintähenkilökuntaa ja muita alan ammattilaisia, jotka antavat niin fyysistä kuin psykologista apua vaaraan joutuneille.

Suomessa on kuitenkin yksi ryhmä ihmisiä, jotka joutuvat kokemaan kaikki elämän kauheudet yksin ja perhepiirissä, ilman toisten tukea ja apua. Ihmisiä häädetään kodeistaan taivasalle, leipäjonoon. Alle kouluikäiset lapset menettävät oman tutun tupansa, vanhukset, sairaat ja vammaiset oman turvallisen kotinsa.

”Velallisten tuki” ryhmä Facebookissa on se kriisiryhmä

”Velallisten tuki” Facebook ryhmä on ainut kriisiryhmä Suomessa, joka antaa kriisiapua todellisen kriisin kohdanneille henkilöille ja heidän perheilleen saamatta mitään tukea valtiovallalta. Ryhmän jäsenillä ei ole mahdollisuutta tulla paikan päälle, mutta he antavat tukea ja neuvoja. Ilman korvausta, mutta ammattitaidolla ja halusta auttaa. Poliitikot ja virkamiehet eivät edes ymmärrä sitä kaiken kattavaa kriisiä, jonka konkurssin tehnyt yrittäjä, hänen perheesä tai ylivelkaantunut joutuu kokemaaan ja kohtaa.

Ryhmä on varmasti jo lyhyen toiminta-aikansa kuluessa pelastanut konkurssin tehneitä yrittäjiä ja ylivelkaisia itsemurhilta, jopa perheiden joukkomurhilta.

”Velallisten tuki” Facebook ryhmä on pelastanut jo nyt useita ihmishenkiä ja estänyt omalla toiminnallaan väkivallan eskaloitumista yhteiskunnassa. Ryhmän perustaneet, vuonna 2014, Matti Haverinen, Pekka Niemelä ja Kalevi Kannus ovat jo ansainneet usean hengenpelastusmitalin. ”Velallisten tuki” ryhmän puheenjohtaja Liisa Mariapori ja varapuheenjohtaja Hilkka Laikko ja monet muut ovat antaneet mittaamattoman arvokkaan työmäärän toisten suomalaisen ja yhteiskunnan hyväksi uutteralla työllään ilman työaikoja. Välittämällä toisista kanssaihmistä ja odottamatta mitään itselleen. ”Velallisten tuki” ryhmän jokainen jäsen omalta osaltaan on saanut henkistä vertaistukea, mutta samalla myös omilla päivityksillään ryhmässä antanut tukensa toisille ylivelkaantuneille.

”Velallisten tuki” ryhmässä on kiinnitetty erityistä huomiota nuoriin, alle 30-vuotiaisiin konkurssin tehneisiin yrittäjiin ja ylivelkaisiin, jotka kokevat raskasta kärsimystä ja neuvottomuutta puolueellisten tuomioistuinten toiminnasta, jotka toimivat asiantuntemattomasti sekä pankkien myötäpuolina epäoikeudenmukaisesti ja Suomen lainsäädännön vastaisesti. Toinen tärkeä ryhmä on 90-luvun pankkikriisin uhrit, jotka elävät vielä kahdenkymmenen viiden vuoden jälkeen samassa velkahelvetissä taistellen perintäyhtiöiden kanssa vanhentuneista veloista, joita heiltä peritään eläkkeistään vastoin voimassa olevaa lainsäädäntöä, jota ei tuomioistuimet noudata.

Suomessa kukaan konkurssin tehnyt yrittäjä tai ylivelkaantunut ei voi saada puolueetonta ja riippumatonta oikeudenkäyntiä saati ammattitaitoista ja puolueetonta oikeusapua varsinkaan kehä kolmosen ulkopuolella poliittisesti ja taloudellisesti sitoutuneitten maakuntien napamiesten ja –naisten vaikutusvallan yli pienillä paikkakunnilla. ”Velallisten tuki” ryhmän neuvoa, apua ja tukea saavista jäsenistä osa on alle 25-vuotiaita konkurssin tehneitä yrittäjiä ja toisia ylivelkaantuneita.

Minä ja viisi veljeäni olemme joutuneet sen kokemaan satojentuhansien suomalaisten tavoin. Olemme joutuneet kokemaan sen, että alaikäiset lapsemme on jouduttu ottamaan koulusta pois, että heitä ei kiusattaisi, kun vanhempien omistama yritys oli haettu konkurssiin vastoin valtion hallussa olleen pankin kanssa solmittua rahoitussopimusta.  Veljeni perheet häädettiin kodeistaan 13-lapsen kanssa. Kymmenettuhannet lapset Suomessa joutuivat kokemaan sen, kun isä tai tai äiti teki itsemurhan poliitikkojen toimien seurauksena. Kymmenettuhannet lapset menettivät kotinsa ja menettävät tänäkin päivänä, kun tuomioistuimissa jaetaan vääryyttä velallisille ja väärää oikeutta pankeille.

Minun äitini ja yksi veljeni kuoli ennen aikaisesti valtion haltuun ajautuneen pankin ryöstettyä yrityksemme, omaisuutemme ja kotimme. Yksi veljistäni teki itsemurhan sen seurauksena ja itselläni se on mielessäni joka viikko. Ei näkynyt, ei kuulunut, eikä kuulu, mitään kriisiryhmää? "Kriisiryhmä", jonka meidän perhe kohtasi koostui pankkiireista ja ulosottomiehistä, jotka veivät kaiken sukumme lähes sadan vuoden työn. Se kaikki vietiin ilman, että olisimme saaneet edes yhtä puolueetonta ja riippumatona oikeudenkäyntiä. Eli kokemuksella kirjoitan.

Ei kukaan teistä veronmaksajien palkollisista politikoista, virkamiehistä saatikka pankkiireista, tuomareista ja ulosottomiehistä lotkauta korvaansa sille hädälle, jota konkurssin tehneet yrittäjät ja ylivelkaantuneet kansalaiset perheineen joutuvat kärsimään. Moraali ja etiikka menettivät merkityksensä Suomen oikeuslaitoksissa ja virkamiehet menivät sen mukana. Elämme nyt aikaa jolloin luodaan valtiomme tulevaisuus tai tuho. Te, jotka olette jo neljännesvuosisadan tehneet vääryyttä tietämättänne tai tiedostan, ettekö Te ymmärrä, että tuhoatte jälkeläistenne tulevaisuuden?

Te poliitikot olette jakaneet pankkiireille ja talvivaaroille miljardeja euroja kerättyjä verotuloja, joita olette kiskoneet yksityisyrittäjien ja työntekijöiden selkänahasta.

Talvivaaran kaivokselle annettiin jälleen 100miljoonaa euroa, joka on sama summa, jolla Te myitte 57.000 Suomen kansalaisen velat ulkomaalaiselle perintäyhtiölle. Ettekö te poliitikot todellakaan ymmärrä näitä lukuja? Ettekö te ymmärrä mitä Te olette tehneet ja teette veronmaksajilta kerätyillä varoilla? Ettekö te ymmärrä, että tarkalleen samalla summalla, jolla te tuette ympäristön ja matkailuelinkeinon tuhoamista Kainuussa, niin te tuhositte 57.000 isää, äitiä ja heidän lapsensa? Syrjäytitte vanhemmat ja heidän lapsensa yhteiskunnasta.

Niillä 57.000 velallisella, joilla ei ollut osaa ei arpaa ylivelkaantumiseen, jonka meidän hallitukset 1988-1995 aiheuttivat omalla taitamattomuudellaan. Muutamat ministerit, pääministerit ja presidentit mukaan luettuna aiheuttivat sen katastrofin niin yksityisille velallisille, kuin 65.000 yrittäjälle.

Poliitikot syyllistivät kansaa ja yrittäjiä omista virheistään ja ns. luotettava media meni siihen valheeseen mukaan ja jatkaa sen valheen toistamista tänäkin päivänä.

Kukaan poliitikoista tai mediasta ei kyseenalaista sitä, että miten on mahdollista, että kymmenettuhannet yksityiset velalliset ja yrittäjät olisivat epäonnistuneet oman taloutensa hoidossa? SE EI OLE TILASTOLLISESTIKAAN MAHDOLLISTA!

Olen seurannut, kuinka meidän presidenttimme jakaa kunniamerkkejä ja arvonimiä heille, jotka aiheuttivat 90-luvun pankkikriisin. Presidentti nimittää näitä samoja epäonnistuneita virkamiehiä korkeisiin valtion virkoihin, joissa he saavat kohtuuttomat palkat ja edut. Tämä kaikki on täysin käsittämätöntä meille, jotka tiedämme ja ymmärrämme enemmän, kuin ns. luotettava media kertoo.

Maailma muuttuu huonompaan ja väkivaltaisempaan suuntaan. Miksi Suomessa tuetaan tarkoituksella muutosta siihen suuntaan?

Täytyykö minun, oppimattoman ihmisen, muistuttaa teitä vanhojen filosofien ajatuksista 2500-vuoden takaa, että epäoikeudenmukaisuus ruokkii eriarvoisuutta, josta seuraa sotia ja väkivaltaa? Ettekö Te näe mitä tapahtuu tänä päivänä maailman toisissa valtioissa samoista syistä? Ettekö Te todellakaan ymmärrä niitä syitä, mistä väkivalta ja sodat ovat seurausta?

Me, jotka ymmärrämme syiden ja seurausten viivästyneet suhteet, meidän silmämme kostuvat ja valavat pisaroita läheistemme, ystäviemme, tuttaviemme ja koko itsenäisen valtiomme kansan tulevaisuuden kärsimysten vuoksi.

Sinä, joka olet vaarassa tai olet jo ylivelkaantunut. Sinä, joka olet yrittäjä, Sinä jolla on kaikki hyvin, niin toivon, että liityt ”Velallisten tuki” Facebook ryhmään, ettet jää yksin, kun taloudellinen  katastrofi Sinua uhkaa. Minua se ryhmän vertaistuki on pitänyt hengissä jo monta kertaa, kun olen ollut luovuttamassa tästä maallisesta vaelluksestani.

Tässä siihen Facebook linkki. https://www.facebook.com/groups/velallistentuki/

Itse täytän 1.12. 60-vuotta ja on ihme, että olen vielä hengissa. Todellisuuessa kuolin jo 28.10.1992, kun minut SKOP:n toimesta ryöstettiin.

Ps. Uuden Suomen toimitus. Toivon, että ymmärrätte, että tässä blogissani ja jakamassani linkissä ei ole kyse kenenkään taloudellisesta, poliittisesta tai henkilökohtaisesta edusta, vaan Suomen kansan edusta ja ihmisten jaksamisesta taloudellisten vaikeuksien keskellä. Itse olen täysin poliittisesti sitoutumaton. Minun sitoutuminen on ainoastaan kaikkien suomalaisten hyvinvoinnin tavoite ilman poliittista päämäärää tai omaa etua.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Arsenal sopimus 31.3.2000 ei kestä päivänvaloa. Politiikot olettavat, että salaus estää tietojen vuotamisen, mutta unohtavat, että kaikki virkamiehet eivät ole valtaeliitin pelinappuloita. Me tiedämme SSP sopimuksen sisällön ja se on hallussamme. Me tiedämme, miksi Arsenal kauppa piti salata. Sopimuksen 4.2.3.2 sisältö täyttää valtiopetoksen tunnusmerkit. Oletteko Te vajaat 10 talouspolittisen valiokunnan silloista jäsentä ja valtionvarainministerit Lipponen ja Siimes tietoisia, minkälaiseen helvettiin syöksitte ihmiset, yrittäjät, takaajat - täysin laittomasti? Nykyisin ko ostajayhtiö "kusettaa" Suomen valtiota täysin 6-0 valtion veroja kiertämällä. Sellaista päivää ei tule, että annamme periksi vääryyden edessä.

Pekka, Matti ja Kalevi tulivat perustaneeksi Facebook ryhmän, joka kirjoitetaan vielä historiankirjoituksiin, ryhmänä joka purki 90-luvun salaukset ja hankki oikeusturvan takaisin yrittäjille, takaajille, asuntovelallisille ja ylipäätään velallisille tässä maassa, jossa rehelliset yrittäjät tuhotaan pelkästä kateudesta tai omanedun tavoittelussa.

Tiedoksi Velallisten Tuki on paitsi facebook vertaisryhmä, se on myös yhdistys. Virallista tietä voimme edetä tehokkaammin. Menen Eduskuntaan taas keskiviikkona ja tapaamme yhdistyksen sihteeri/ hallituksen jäsen Sari Laineen kanssa mm. perustuslakivaliokunnan edustajaa.

Terveisin Hilkka Laikko, Velallisten Tuki ry vpj

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

arvovallastahan niissä lakiasioissakin on kysymys ja silloin ei ihminen, raha, eikä mikään muukaan merkitse mitään.

Käyttäjän RainerPartanen1 kuva
Rainer Partanen

Hienoa Hilkka, koko asiaan olisi hyvä saada perustuslakivaliokunnan kannanotto joka silloin purkaisisi asian, eikö silloin olisi valtion syyttäjä viraston nostettava kanne pankkeja vastaan , kun perustuslaki valiokunta on ilmaissut kannanottonsa että on toimittu silloin perustuslakia vastaan ja on kyse kansan murhasta kun ei noudateta perustuslakia, on mukava kuulla miten kiemurtelevat vastuusta. Jotain tapahtuu olen varma sillä en usko että Presidentti Sauli Niinistö kauan katselee asiaa joka nyt on valtioneuvoston pöydällä ja myös Pääministeri ja koko hallitus on asian edessä. Minun käsitys on että heidän on otettava oikea kanta ja annettava kauppasopimus jolla velat myytiin, Velalisten tukiryhmälle ja siten asia alkaa edetä ja sitä on sitten enää mahdoton pysäyttää.

Mikäli eivät tee asialle mitään, niin saavat paljon kovemman kohtalon kuin arvaavatkaan, se ei ole tolkullisen Presidentin mukaista joten sen voi kyllä unohtaa, mutta asian eteneminen voi kyllä olla hidasta, mutta sittenkin eteneminen on hyväksi kaikille.

Minä sittenkin uskon Sauli Niinistöön vaikka se ei kuulu Presidentille noin konkreettisesti, mutta hän voi antaa vauhtia asialle antamalla painavan lausunnon asian ratkaisemiseksi valtioneuvostossa jossa hän on mukana, silloin Hallitus voi ottaa asian työ listalle ja edetä sopivassa tahdissa asian kanssa.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Minkälaisia konkreettisia tuloksia Velallisten Tuki on saanut toiminnallaan aikaiseksi ylivelkaantuneiden keskuudessa, esimerkiksi velkajärjestelyyn pääsyyn auttamisessa tai oikeusavun järjestämisessä? Onko olemassa hyviä syitä, joiden vuoksi ylivelkaantuneen kannattaisi mieluummin hoitaa asioitaan Velallisten Tuen kuin esimerkiksi Takuu-säätiön kanssa?

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Meidän trolli ilmestyi jälleen. Takuu-säätiö auttaa vain alle 20 000 euron veloissa ja silloinkin, jos et ole liian köyhä ts. tulot jäävät liian vähäisiksi, jotta velat voisi neuvotella yhdeksi lainaksi. Takuu -säätiö ei huomioi perintäyhtiöiden tai pankkien laittomia toimia, kun taas Velallisten Tuki ry puuttuu juuri niihin. Samoin olemme jo auttaneet monia ulosoton alihintaisista kaupoista kärsineitä - nekin, kun sattuvat olemaan laittomia. Velkajärjestelijöitä löytyy moneen junaan ja yhtä monia laskelmia on tehty väärillä perusteilla - niitäkin ollaan oikaisemassa. Vertaistuki facebookissa antaa neuvoja ja toimii räikeimpien tapausten osalta heti. On se kumma juttu, että kansanedustajat ja jopa ministerit kehuvat, kuinka hienoa työtä teemme, kun vihdoinkin on oma auttamiskanava velkavaikeuksissa kamppaileville. ps. teemme myös yhteistyötä Takuu-säätiön, kuten monen eri yhdistyksen kanssa. Ministeritapaamisia ja kansanedustajatapaamisia on ollut ja tulee lisää. Tavoite on laittaa laiton perintätoimi aisoihin.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Tämä vaikuttaa järkevältä toimintamallilta. Jos velkaongelmaa ratkotaan, on totta kai tärkeää selvittää ensin velan laillinen määrä ja karsia pois jo maksetut erät sekä muuten perintäkelvottomat ja vanhentuneet erät. On ikävää, jos tällaisia löytyy ylivelkaantuneilta tai sellaisiksi epäillyiltä runsaassa määrin tai edes yhtään, koska laittomuudet pilaavat luottamusta koko rahoitusmarkkinoihin.

Minulla itselläni on tällä hetkellä asuntovelkaa, pieniä luottokorttivelkoja ja kulutusluottoa autoa varten, aiemmin myös opintovelkaa, jonka olen maksanut takaisin kokonaan. En haluaisi maksella mitään näistä useampaan kertaan tai liiallisessa määrin.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Tästä juuri Mikko on kyse. Pyöritetään ja pyöritetään yhtä ja samaa velkaa perintäyhtiöltä toiselle ja joka välissä perintäkulut kasvavat ja luottotappiot, joilla kierretään valtion veroja. On jopa tapauksia, joissa jo kertaalleen oikeudessa ollut saatava, on haettu uudeelleen tuomiolle perintätyhtiön toimesta eli on tullut kaksoisrangaistus samassa asiassa ja velallinen on menettänyt oikeutensa velan vanhentumiseen.

Kannattaa olla tarkkana ja säilyttää kaikki asiakirjat - myös maksetut laskut, sillä perintätoimistojen uhreilta puuttuu oikeusturva aivan täysin. 25 vuotta vanhoja lehtilaskuja tai koulukuvia peritään uudelleen, samoin TeleFinlandin jo kertaalleen maksettuja laskuja. Kaikki siis talteen vuosimappeihin.

Aina kannattaa tarkastaa kaikki laskut ja kulut, että ne ovat oikein. Reklamaatio kannattaa tehdä heti. Alkuperäisen velkojan kanssa selviää yleensä hyvin, mutta jos ongelmia tulee, kannattaa heti hakea apua ammattilaisilta.

Me haemme tällä hetkellä perintätoimintaan selkeitä muutoksia mm. toimistojen valvontaan, joka on aivan retuperällä.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Kuka näitä naruja oikein vetelee, lakien laatiminen on ihmeellisten voimien hallussa tekisi mieli sanoa, rikollisten, kouluesimerkki on pikavippi lainsäädäntö, ennen koronkiskonnasta sai tuomion nyt ihmisten ryöstäminen on tehty lailliseksi ja on aivan selvää että siinä on arvovaltaa taustalla.
Yksi poliitikko teki aikanaan kovan työn korkeimmasta mahdollisesta vastustuksesta huolimatta ( velkajärjestely) että voidaan edes keskustella velallisen kohtelusta, siitä huolimatta asiassa eletään vielä pimeää keskiaikaa.

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva
Olli Toivo Olavi Puolitaival

Huomenta Lauri; "Kuka näitä naruja oikein vetelee, lakien laatiminen on ihmeellisten voimien hallussa tekisi mieli sanoa, rikollisten...."

Hiukan yleistäen totean, että olkoompa laki kuinka hyvä tahansa niin jälkeen 6.5.1992, jolloin Suomen oikeuslaitosta ohjeistettiin puhuttelulla ja oikeuslaitos eli vastuuhenkilöt, jotka oikeuslaitoksessa toimii ja sitä valvoo, ottivat nuo ohjeet konkreettisesti ja nyt siitä tulokset on nähtävissä.

Vinkkinä sinulle saadaksesi lisätietoa niistä karmeista kohtaloista, johon tuo edellämainittu on johtanut Suomessa. Jos viitsit niin käy tutustumassa; "Velallisten tuki"..sivustolla niin saat todellista faktaa ja "aivan massamuotoisesti".http://oikeuslaitosjapoliisi.blogspot.fi/2010/09/olli-puolitaival-ja-konekersantti-oyn.html

Käyttäjän OlliToivoOlaviPuolitaival kuva

Tämä putkahti esiin tiedostojen loukoista;

Vakuutukset ja ulosmittaus
Tässä ryhmässä on ollut ajoittain keskustelua vakuutuksista ja ulosmittauksesta, joten muutama sana aiheesta, tai siis monta sanaa. Velallisen saama korvaus vakuutuksesta on täysimääräisesti ulosmittauskelpoista varallisuutta. Toisin sanoen ulosottovelallinen ei hyödy mitään vakuutuksistaan, ulosotto kylläkin.
Esimerkki 1: Oikeusturvavakuutus
Joudut haastamaan velkojan oikeuteen ja hankit asianajajan. Sinulla on oikeusturvavakuutus. Voitat jutun ja vastapuoli määrätään maksamaan sinun oikeudenkäyntikulut, jotka eivät ylitä vakuutusmäärää (kuten varmaan huomasit, kyseessä on hypoteettinen tapaus). Siirrät vakuutusyhtiölle oikeuden periä vastapuolelle määrätyt oikeudenkäyntikulut.
Normaali tilanne:
Teet haastehakemuksen jättämisen jälkeen vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiöön, joka tekee korvauspäätöksen. Asianajaja ilmoittaa puolestaan sinne omat tietonsa. Kun juttu on paketissa, asianajaja laskuttaa vakuutusyhtiötä, joka puolestaan perii omavastuuosuuden vakuutuksenottajalta. Vakuutusyhtiö perii myös asianajajallesi maksaman määrän vastapuolelta.
Ulosottovelallisen tilanne:
Ulosottovelallisen tilanne on "hieman" toinen. Olet tehnyt edellä mainitut toimenpiteet ja saat tuomioistuimen lainvoimaisen päätöksen, jossa vastapuoli määrätään korvaamaan oikeudenkäyntikulusi.
Nyt väliin iskee ulosottomies. Hän ulosmittaa vastapuolelta saamasi korvaukset täysimääräisesti (myös saamasi vahingonkorvaukset). Vakuutusyhtiö ei saakaan näitä rahoja eikä siksi myös maksa asianajajalle tämän palkkiota. Tästä syystä asianajaja lähettääkin laskun sinulle (jollei ole jo aiemmin turvannut saatavaansa esimerkiksi etumaksulla tai kanssaprosessaajalta vaaditulla maksusitoumuksella). Menetät siis ulosottoon saamasi oikeudenkäyntikulukorvaukset ja joudut sen lisäksi maksamaan ne myös omalle asianajajallesi, joka todennäköisesti ei edes suostu avustajaksesi, ellei joku sitoudu maksamaan hänen palkkiotaan.
Esimerkki 2: Kotivakuutus
Vuokranantajat vaativat pääsääntöisesti vuokralaiselta kotivakuutuksen. Turhaan, koska jos vahinko tapahtuu, niin vakuutuskorvaukset ulosmitataan täysimääräisinä, velallinen joutuu maksamaan itse vahingot ja saa myös todennäköisesti häädön asunnosta.
Esimerkki 3: Palovakuutus
Asut puolisosi kanssa yhteisesti omistetussa, ja vielä ulosmittaamattomassa, omakotitalossa, joka on piippua myöten kiinnitetty pankille. Velkaa on enemmän kuin mitä on talon arvo. Talossa on täysarvovakuutus.
Talo palaa maan tasalle. Puolisosi saa 50 % korvauksista, jotka hän joko tilittää pantinhaltijalle tai talopakettitoimittajalle. Sinun osuus ulosmitataan kokonaisuudessaan, jonka jälkeen pankki eräännyttää lainan maksuun tai vaatii lisävakuuksia. Puolisosi maksaa lainasi ja muuttaa uuteen talon uuden puolisonsa kanssa.
Entä muut vakuutuslajit?
Näin on kaikkien muidenkin vakuutuslajien korvausten kanssa, paitsi lisäeläkevakuutuksen, jos sen takaisinmaksuaika on ulosoton vanhentumisen jälkeen. Jos lisäeläkevakuutus erääntyy ennen vanhentumista, ulosotto voi antaa sen rauhassa kertyä maksimiin ja ulosmitata sen viimeisenä päivänä ennen velan vanhentumista.
Kaikki saamasi vakuutuskorvaukset voidaan siis ulosmitata ja ulosotto voi antaa vakuutusyhtiölle ja juttusi hävinneelle vastapuolelle maksukiellon. Et siis tule näkemään euroakaan vakuutuskorvauksista.
Mitä tästä opimme?
No sen, että ulosottovelallisen ei kannata ottaa mitään vakuutusta, koska ei tule saamaan maksuilleen missään tilanteessa vastinetta.
Toiseksi ulosottovelallinen saa kyllä näin velkojaan osin maksetuksi (tosin vain osin, koska saaduista varoista vähennetään ulosottopalkkiot), mutta lopputuloksena vain velkaantuu enemmän.
Näin siis vuonna 2017 oikeusvaltiossa nimeltä Suomi.
Miten ulosottovelallisen pitäisi toimia?
Älä ota vakuutuksia, tosin helpommin sanottu kuin tehty. Jos otat vakuutuksen, ota se ennen ulosottoon joutumista yhdessä jonkun toisen henkilön kanssa, josta tulee yksin edunsaaja. Maksat siis viulut ja toinen korjaa potin.
Älä mene asumaan vuokra-asuntoon, johon tarvitaan kotivakuutus. Asu sillan tai veneen alla, mutta älä omista niitä, koska ulosotto vie ne.
Älä myöskään hae oikeuksia tuomioistuimessa, ainakaan oikeusturvavakuutuksella. Luovu siis suosiolla oikeudestasi oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin ja yritä selvitä oikeusprosseista ilman asiantuntija-apua.
Pysy köyhänä, niin voit saada oikeusapua.
Älä joudu korvausvastuuseen, koska joudut kuitenkin maksamaan itsesi, lastesi tai koirasi aiheuttamat vahingot, koska ulosotto vie vastuuvahinkokorvauksesi.
Älä sairastu, koska ulosotto ottaa tapaturmavakuutuskorvauksesi.
Älä matkusta, koska ulosotto on todellinen matkavakuutuksen edunsaaja.
Älä ole missään vakuutuksessa edunsaajana, jos kuitenkin otat vakuutuksen.
Kuolla voit vaikka heti, koska silloin jälkeläisten ei tarvitse riidellä henkivakuutuksen jaosta, koska ulosotto vie sen ja jakaa velkojillesi. Näin velatkin periytyvät.
Jos kuitenkin jollakin järjestelyllä saat korvauksen itsellesi ja ehdit nostamaan sen käteisenä patjan alle, niin varaa kassiin valmiiksi villasukat ja hyvää lukemista (mielellään ei vakuutuskirjoja), sillä velallisen epärehellisyydestä saa saman tuomion kuin pahoinpitelystä. Selleissä on kuulemaan aina kylmää ja tylsää.
Älä kuitenkaan masennu. Velkasi vanhenevat 15 tai 20 vuodessa ja sen jälkeen saat taas vuosikymmeniä maksamistasi vakuutuksista korvauksia, ellet sitten ole saanut tuomiota velallisen epärehellisyydestä, jolloin velkavankeus voi pidentyä 10 vuodella.

Välttäkää riskejä! Yrittäelämä Suomessa on enemmän kuin vaarallista vaarallista.

Saa jakaa myös tämän ryhmän ulkopuolelle!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset