PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Vapaata pohdiskelua rikkaudesta, köyhyydestä ja oikeudenmukaisuudesta

  • Iltalehti 27.11.2016
    Iltalehti 27.11.2016

Sunnuntaisaarnani Teille rakkaat blogieni lukijat.

Olisin jättänyt julkaisematta tämän blogini, jos en olisi saanut tätä Iltalehden linkin ostikkoa vanhalta kaveriltani taitelija Kaarina Kuusisto-Lukkarilta Facebookin kautta . ”Keskustan puoluevaltuustossa ripitettiin puoluejohtoa: "Milloin tämä rikkaita suosiva eliittipolitiikka loppuu!"

Tässä blogini, jonka olin kirjoittanut, mutta en aikonut sitä julkaista.

Köyhä haluaisi olla rikas, mutta rikas haluaisi olla köyhä silloin, kun hän on kuoleman sairas ja elinpäiviä on vain muutama jäljellä. Silloin rikas antaisi kaiken omaisuutensa pois saadakseen lisää elinpäiviä. Samaan tekisi myös köyhä, että antaisi viimeisen leipäpalasensa yhdestä ylimääräisestä elämän päivästä.

Edellinen kappale kuulostaa hyvin teoreettiselta ja käsittämättömältä, mutta niin se vain elämässä on, kun kuolema lähestyy, niin viimeistään siinä vaiheessa ymmärtää elämän arvon ja lopun tulleen, jolloin maallisella rikkaudella ja leipäpalalla ei ole enää merkitystä.

Köyhälle saattaa olla kuolema elämän luonnollinen päättyminen portti, josta kulkemalla maallinen köyhyys päättyy. Sen toivon ovat luoneet he, jotka kokevat köyhän ja raihnaisen olevan este heidän varallisuuden kartoittamiselle. Köyhä teki tehtävänsä nuorena ja vetreänä työntekijänä, nyt hän saa mennä…, mitä nopeammin sen edullisempaa.

Rikas, huomattavan varallisuuden elämänsä aikana koonnut ihminen voi kokea, että kuolema vie kaiken sen minkä on maallisen vaelluksensa aikana kerännyt. He, jotka ovat keränneet varallisuutensa vääryydellä, aiheuttaen toisille kärsimystä, kokevat kuoleman tulon pelossa viimeistään kuolinvuoteella. Heille syntyy ajatus, että he voivat joutua kärsimään toisille ihmisille aiheutetuista kärsimyksistä. Jos he eivät joudu seuraamuksia kokemaan, niin heidän jälkeläisensä ovat niiden kärsijöitä.

Voi vain kuvitella sen kärsimyksen ennen kuolemaa, jonka kohtaa virkamiehet ja oikeusviranomaiset, jotka olivat tietoisia, ammattitaidottomia tai lahjottuina tuomitsivat ihmisiä epäoikeudenmukaisesti menettämään omaisuutensa tai vapautensa. He ymmärtävät vasta liian myöhään virkatoimiensa epärehelliset seuraukset. Ne, että heidän syytään oli ihmisten itsemurhat, perhesurmat, nuorten ja lasten kärsimykset. Liian myöhään he ajattelivat syitä, joihin heillä oli osa ja arpa. Liian myöhään, kun heillä ei ole enää osaa eikä arpaa peruuttaa tehtyjä virkatoimia, he ymmärtävät tekojensa seuraukset.

Poliittiset päättäjät, joilla ei ollut elämänkokemusta, vaan vain rahalla ostetun onnistuneen vaalikampanjan tuomat riittävät äänet saada päätäntävalta. He eivät edes ymmärtäneet elämän lopun lähestyessä, että tuhosivat omien jälkeläistensä tulevaisuuden ja turvallisen elämän.

Nuoret ihmiset, joilta on viety mahdollisuus luovia elämässä omaan suuntaansa, niin se on estetty tiukalla lainsäädännöllä, veropolitiikalla, säännöillä, kielloilla ja kontrollilla. Suomalaisten varakkaiden sukujen varallisuus on peräisin niin pirtukaupasta kuin muista silloisista ja nykyisen lainsäädännön harmaalta alueelta, jopa Suomen lakien vastaisista liiketoimista.

Tämän päivän yritteliäältä nuorelta odotetaan nykyisen lainsäädännön noudattamista, mutta jos vähänkin tutkitte nykyistä lainsäädäntömme, niin se tuhoaa jo alkuvaiheessa yritteliäisyyden. Luettelematta tässä sukuja, jotka ovat ansainneet alkupääomansa löysän lainsäädännön ja valvonnan aikana, niin heistä koostuu Suomen rikkaimmat suvut. Näillä suvuilla on nyt hallussaan laillinen poliittinen sekä virkamiesvalta ja he säätävät lait ja osaavat ne kiertää. Heidän tahtonsa mukaan myös tuomioistuimet toimivat.

Näinä viimeisinä vuosikymmeninä ei ole ollut enää kyse oikeudenmukaisuudesta tai demokratiasta valtiossa vaan nepotismi ja ns. ”Hyvä Veli” verkoston tehokkaasta toiminnasta, joka on lannistanut luovuuden, idearikkauden ja yritteliäisyyden. Ainut, joka voi tänä päivänä kukoistaa Suomessa on IT-ala, pelifirmat ja uusi teknologia, joita vanhat varakkaat suvut eivät hallitse, joten ne eivät pysty niitä yrityksiä konkurssin kautta kaappaamaan ilman niitä luoneitten henkilöiden ammattitaitoa, sillä he eivät hallitse niitä liiketoimia. Ne yrittäjät ovat vielä turvassa em. valtaa käyttäviltä suvuilta.

Viimeisen vaalin jälkeen tuli vielä lisäksi uskonlahkojen vaikutusvalta, jonka vaikutus alkaa kasvamaan poliittisten puolueiden kautta ja niiden sukujen suuremman sikiämisen kautta. Leipäjonoista, luottotiedottomista, asunnottomista, köyhistä, työttömistä ja muista, jotka eivät ole ottaneet poliittisen puolueen jäsenkirjaa tai kastetta uskonnolliseen lahkoon, heistä ei enää välitetä. Heidän hyvinvointi unohdetaan, heistä on tehty suomalaisia, jotka ovat ”personae non gratae”.

Ei voi olla tulematta mieleen, että nyt mielellään otetaan maahanmuuttajia, joita on helpompi orjuuttaa yksinkertaisiin suorittaviin töihin, riippumatta heidän aiemmasta koulutuksesta, ammattitaidosta ja osaamisesta. Eli pyritään käyttämään hyväksi kolmansista maista tulevien ihmisten ammattitaitoa edullisesti ja oman varallisuuden kartoittamiseen veronmaksajien kuluilla. Tämä, jos mikä, on todella ala-arvoista ihmisten hyväksikäyttöä oman varallisuuden ja poliittisen vallan lisäämiseksi.

90-luvun pankkikriisi antoi mahdollisuuden tuhota 65.000 yksityisyrittäjää. Riistää heidän omaisuutensa veronmaksajien varoilla ja luoda Suomeen monopoliaseman saavuttaneita kauppa- ja palveluyrityksiä, joissa valta on virkamiesjohdolla, joita voidaan hallita ja johtaa pienellä ”Hyvä Veli” järjestöllä. Luotiin valtioon ”sisäinen poliittisesti riippumaton valtakoneisto”, joka kerää pätkätyöntekijöiden ja huonosti palkattujen tuloksella huomattavat edut yrityksien virkamiesjohdolle. Pitäen samalla otteessaan työntekijät, mutta turvaamatta heille työpaikkaa ja etuja, joilla työntekijät voisivat hankkia edes oman kodin ja turvatun tulevaisuuden jälkipolvilleen.

Ahneus voitti kiiman ja samalla vaaransi valtion tulevaisuuden. Tämän epäterveen rakenteen purkaminen on seuraavien vaalien teema riippumatta puolueista.

Vain palauttamalla yksityisyrittäjyys arvoonsa ja työntekijöiden kunnioituksen voidaan taata kokopäivätöitä ja työntekijöille turvattu tulevaisuus, jota virkamiesjohtoiset ja osuustoiminnalliset yritykset eivät koskaan tule tarjoamaan.

En ole kommunisti, en ole vasemmistolainen, en ole kokoomuslainen, en ole demari, en ole kepulainen, en persu tai vihreä. Olen niitä kaikkia, mutta vain niiden harvoja hyviä arvoja yhdessä.  Olen vain elämää kokenut ja pysyviä työpaikkoja luonut ex-yrittäjä, joka ymmärsi, että yritys ei toimi ilman työntekijöitä ja valtio ei toimi ilman, että kaikki puhaltavat siihen yhteiseen hiileen, että se lämmittää meitä kaikkia.

Ei ketään yhteiskunnassa saa jättää kylmän kouriin. Jokaisesta on pidettävä huolta, sillä se on valtion perimmäinen tarkoitus. Jokainen kansalainen on ansainnut hyvän elämän ja yhteiskunnan arvostuksen, niin köyhä kuin rikas, niin nuori kuin vanha, niin sairas kuin terve, niin kouluttamaton kuin koulutettu… KAIKKI ovat tärkeitä yksilöinä, yhdessä ja tärkeitä itsenäiselle Suomen valtiolle.

ps. Olen istunut iltaa vuosia sitten rikkaan suvun jälkeläisen kanssa, joka puhui yön siitä, että toivoi vanhempiensa kuolemaa saadakseen nauttia sukunsa varallisuudesta vapaasti. Sillä toiveella hän oli nuoruutensa elänyt ja minä yritin saada hänet näkemään oman elämänsä eri tavalla. Yritin kertoa hänelle niistä mahdollisuuksista, joita hänellä jo nyt on varakkaana nuorena. Yritin kannustaa häntä elämään, ettei hän tuhlaisi nuoruuttaan. Olin surullinen sen yön jälkeen, kun ymmärsin hänen elämän tuskansa, jonka syynä oli vanhempien varakkuus, mutta ymmärtämättömyys oman asemansa tuomista mahdollisuuksista – Hän ei ymmärtänyt, koska hänellä oli vain vapauden kaipuu vanhemmistaan, jotka koki esteeksi onnelliseen elämään. Hänen elämän taakkansa oli varallisuus, kun toisten taakka on köyhyys. Molemmat taakat ovat raskaita kantaa silloin kun niihin takertuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset