PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Suomi tarvitsee voittoa tuottamattoman perintäyhtiön kiireellä

  • Kuvakaappaus, YLE 27.11.2016
    Kuvakaappaus, YLE 27.11.2016

“Kotitalouksien velkaantuneisuus lisää Suomen rahoitusjärjestelmän riskejä, varoittaa Euroopan järjestelmäriskikomitea (ESRB)” Lähde: Iltasanomat 27.11.2016

Suomeen on perustettava säätiöpohjalla toimiva voittoa tavoittelematon perintäyhtiö, joka tarjoaa myös velkaneuvontapalvelut.

Eettisesti ja inhimillisesti toimivalle perintäyhtiölle on nyt todellinen tilaus. Säätiön alkupääoma otettakoon suoraan valtion budjetista.

Kotitalouden velkaantuvat vauhdilla ja 400.000 on jo pudonnut ylivelkaisten loukkoon perintäfirmojen ja ulosoton armoille, jotka entisestään lisäävät ylivelkaisten taakkaa ja estävät heitä palaamasta luottokelpoisten joukkoon. Ylivelkaantuneen velka kasvaa perinnässä vähintään kaksinkertaiseksi ja useimmassa tapauksessa velkamäärä moninkertaistuu. Suomi on liian pitkään toiminut pankkien ja muiden velanantajien ehdoilla, joten nyt sille on tehtävä loppu.

”Kansalaisluottamuksen menettäminen” poistettiin Suomen laista, mutta sen tilalle tuli ”Luottokelvottomuus”, jonka seuraukset ovat täysin vastaavat, kuin oli Kansalaisluottamuksen menettämisessä. Perustuslakivaliokunnan olisi myös syytä tutkia, että onko luottotietorekisteri Perustuslain vastainen?

On kohtuutonta, että itse aiheutettujen sairauksien hoidosta vastaa valtio mm. liika lihavuus, tupakointi, alkoholismi, huumeriippuvuus jne. Urheiluvammatkin hoidetaan veronmaksajien piikkiin, joiden kustannukset saattavat olla jopa satojatuhansia euroja. Mutta ylivelkaantunut yksityishenkilö tai konkurssin tehnyt yrittäjä jää vaille mitään yhteiskunnan apua vaikka kyse saattaa olla em. itse aiheutettujen sairauksien tai urheiluvammojen hoitoihin nähden todella pienistä summista.

Kansainvälisten perintäfirmojen voitot siirtyvät vielä maasta pois ja eivät ole tukemassa Suomen taloutta. Näyttää myös siltä, että niiden valvonta on täysin retuperällä, joten ne voivat kiusata ylivelkaantunutta täysin kohtuuttomilla perintäkuluilla sekä vanhentuneilla ja oikeudettomilla veloilla.

Perustettava "Perintäsäätiö”

Perintä ja velkaneuvonta täytyy olla samassa paikassa Perintäsäätiössä, jossa ylivelkainen autetaan veloista vapaaksi lisäämättä velkataakkaa.  Nykyinen perintä ja ulosotto velkaannuttaa ja vieraannuttaa kansalaisia yhteiskunnasta. Lisää harmaata taloutta ja houkuttelee ihmisiä veronkiertoon ja suoranaisiin rikoksiin. Lisää asunnottomuutta, sairastuttaa ihmisiä, hajottaa perheitä ja aiheuttaa sanoinkuvaamatonta kärsimystä.

Perintäsäätiö, joka hoitaisi perinnän ja velkaneuvonnan, olisi myöskin asiantunteva taho antamaan lausuntoja ja ohjeita pankkien ja muiden velkoja myöntävien tahojen holtittomasta luotonannosta, mainonnasta ja markkinoinnista.  Perintäsäätiö voisi olla myös kehittämässä lainsäädäntöä, jossa kuluttajilta ja yksityisyrittäjiltä siirretään vastuuta veloista luotonantajalle. Luotonantajan vastuu on markkinatalouden yksi kulmakivistä, joka on ollut jo vuosikymmenet Yhdysvalloissa ja Virossa vastaava lainsäädäntö tuli voimaan viime kesänä.

Perintäsäätiö tarjoaisi myös oikeudellista apua ylivekaantuneille tuomioistuimissa.

Nyt on toimittava todella nopeasti, ennen kuin valtava määrä uusia kotitalouksia,  yksityishenkilöitä ja yksityisyrittäjiä ylivelkaantuu, sillä ne kustannukset yhteiskunnalle tullaan laskemaan miljardeissa euroissa.

 

Idean tähän blogiini sain tänä iltana ”Velallisen Tuki” Facebook ryhmästä, jossa nämä asiat ovat arkipäivää.

Linkki Velallisten tuki ryhmän sivuille: https://www.facebook.com/groups/velallistentuki/?ref=bookmarks

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomen hallitukset kamppailee vielä 100 -vuotta kieltolain kanssa ja se imee suurimmat voimavarat.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

"Suomeen on perustettava säätiöpohjalla toimiva voittoa tavoittelematon perintäyhtiö, joka tarjoaa myös velkaneuvontapalvelut."

Ehdotus on hyvä.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Tarvittaisiinko sitten ulosottovirastoja ollenkaan? Tai olisiko se kytketty tuohon kokonaisuuteen?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset