PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

S-ryhmä on kirous Suomen itsenäisyydelle

Myönnän, että olen ollut jo pari vuosikymmentä S-ryhmä vastainen, mutta tänä iltana Espanjassa kuulin suomalaisten kuluttajien, maatalousyrittäjien ja ravintolayrittäjän todellisen vihan S-ryhmää kohtaan.

Sain kuulla kuinka S-ryhmän edustajat nuijivat kuntahallinnoissa päätökset S-ryhmän eduksi ja yksityisyrittäjien vahingoksi. Järkyttävää oli kuunnella kuinka S-ryhmän virkamiehet ovat soluttautuneet kuntien ja kaupunkien hallintoon. Valloittaneet Eduskunnan ja saaneet siellä enemmistön. Korruptio kukoistaa ja kukaan ei puutu.

Mikä olikaan se vuodatuksen määrä, kun maatalousyrittäjä kertoi orjuudestaan S-ryhmän torpparina, kun mikään ei riitä. Teet 18-tuntista päivää saadaksesi lämpimän kodin, ruuan lapsille, autokulut ja unettomat yöt.

Kuluttajat kauhistelivat niitä järjettömiä hintoja, mitä kaupassa ja palveluissa joutuu maksamaan S-ryhmän kuntakeskuksissa ja kaupungeissa, kun muita vaihtoehtoja ei enää ole, kun yksityisyrittäjät on ajettu konkurssiin viranomaisten toimesta, jotka suosivat S-ryhmää yksityisyrittäjien kustannuksella.

Yksityisyrittäjiltä vaaditaan kohtuuttomia viranomaisten tarkastusmaksuja, kun S-ryhmän maksut ovat murto-osia liiketila neliöihin ja asiakaspaikkamääriin nähden. S-ryhmän virkamieshallinto on elänyt ja elää toisten suomalaisten kustannuksella.

Yrittäjät ja kuluttajat eivät ymmärrä, että miksi S-ryhmän ylikalliit vuokrahinnat kiinteistöistä tilitetään veroparatiiseihin ja niistä ei makseta käypää veroa Suomen verokirstuun? Suomalaiset maksavat suurinta hintaa maailmassa leipäpalasta ja voinokareesta sen päällä.

Työttömät ja eläkkeellä olevat median toimittajat ovat vasta nyt hoksanneet tehneensä karhunpalveluksen itselleen tukiessaan aiemmin monopoli asemaan tähtäävien kaupan- ja palvelualan toimijoita, joiden suomalaisilta kuluttajilta keräämät voitot ovatkin valuneet ulkomaille. He ymmärtämättömyyttään tukivat ensin ylikansallisten yritysten uuden uutta nettimainontaa vuosituhannen vaihteessa, joka pudotti kotimaiset yrityksen pois markkinoilta. Sen jälkeen avautui S-ryhmälle mahdollisuus valloittaa kahvila, ravintola, elintarvikekauppa ja vielä huoltoasemat. Luotiin uusi ”virkamieskunta” ilman valvontaa ja nyt vielä yksityistetään terveydenhuolto, tiet, vedet, metsät, kun on menetetty jo veroparatiiseihin energiatuotantomme ja sen jakelu. On annettu pois energiatuotanto kansalaisten ulottumattomiin ja vaarantaen Suomen valtion huoltovarmuus ja kriisitila valmius.

Olemme vielä antaneet 604 päivää (Sipilän hallitus) venäläisen pankkiirin, Suomen ex-pääministerin, hallita Suomea nykyisen hallituksemme kautta.

Suomalainen: Synny lottovoittoosi – Sinulta se voitto viedään – annetaan veroparatiisien kautta kansainvälisille sijoittajille – lainojen korot ja perintä luovutetaan samoin rajojen taakse. Valtion ja kuntien hallintorakennusten vuokratuotot on jo siirretty veroparatiiseihin. Öljy, kaasun ja muiden energiaostojen tuotot olemme siirtäneet Venäjälle, joka on voinut niillä tuotoilla kustantaa ohjuksia, panssareita, sotilasprikaateja ja pommikoneita rajojemme tuntumaan, että meidän Suomessa täytyy lisätä omia puolustusmenoja.

Suomen yrittäjäjärjestöt edesauttavat vain ylikansallisia yhtiöitä ja monopolin saavuttaneita kaupan- ja palveluyrityksiä keräämään suomalaisten työllä ansaitun hyvinvoinnin arvon siirtäen ne rajojemme ulkopuolelle.

Näin Suomi juhlii näennäisesti 100 itsenäisyyden vuotta, joka luovutettiin pois Suomen valtion rakentajilta ilman yhtään laukausta jo 25-vuotta sitten.

Eläköön Suomen menetetty Itsenäisyys ja Hyvinvointi.

Ei riittänyt S-ryhmälle, että vietiin työt ja varallisuus, sillä kansalle tarjottaan vain samat pöperöt Hangosta Utsjolle.

Puuttuu enää se, että S-ryhmän pomot siunataan työhönsä kirkossa. Mutta sekin aika vielä koettanee?

Provokatiivinen on tänään Sunnuntaisaarnani, mutta valitettavan totta. Voittajat ovat Venäjä ja veroparatiisit.

Itsellemme kuopan kaivoimme.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Aika yksipuolinen saarna. Miten on K-kaupan laita? Onko se sitten pulmunen?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Nuo S-ryhmän "torpparit" on saanut Sipilän lamatalkoissa etusijan. Ei tunnu talonpojilla lama kukkarossa. On jaettu useampaankin kertaan ns.maitotukia,navettojen kunnostamistukia,perintö ja metsäveron poistoa ym.

Koska tilalliset alkaa sopeutua markkintalouteen?
Koska maatila -Yritykset alkaa pärjätä omillaan ilman verovaroista maksettavia tukia?

Eikö tilallisten "ääni" kuulu kokouksissa?
https://www.s-kanava.fi/web/s-ryhma/sok-yhtyma

Kepulla ollut pääsääntöiseti MMM-ministerin salkku. Nyt MTK jäsen Luomuviljelijä K.Tiilikaisella.
Ei pääse palkansaajien lopparit lähellekkään siihen ,mihin Kepu/MTK kykenee ajamaan etuja omilleen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

JK.
Koska S-ketjun halpuutustuotteista on päättänyt: Tuottajat,elintarvikejalostamot (jotka omistaa tuottajat,osuuskuntiensa kautta) ,S ja K ketjut,K-Extra ,S-Rainbowin tuotteet
Koko ketju pellosta pöytään ,niin tuskin mikään lenkki ketjusta sitä tappiokseen tekee.

Kuningaskuluttajan tutkimus,jossa kerrottiin esim.jalostamot jotka tekee halpuutus elintarvikkeet.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Entäs Elanto, minne se on levinnyt?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Eikös ne mennyt S-ketjulle?

Kauppojen hinnoistahan päättää
MTK
Tuottajat
Kauppiaat
EU
Hallitus avitta veroissa ,pankit vaatii kortin käytöstä maksun sen maksaa kuluttaja,EU-on myös sormensa sopassa erilaisina lakeina.

Kun taannoin kysyttiin Ministeri S -L Anttilalta :"Miksi ruoka on niin kallista? Ketkä siitä hyötyy?
Vastaus oli:"Tiedän mutta en kerro"! Niinpä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Miten sitten asiat korjautuisivat: kenen johdolla? Ketä vastaan?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Nythän ne alkaa korjaantua niiden hyväksi jotka tuota puuhastelua tukevat.Veronmaksajat/kuluttajat.

Kun n.4 Mrd/v tuetaan maataloutta+eläkkeet ja lomittajat ,verovaroista.
Hinnoista päätellen on tuettu vain elintarvikevientiä varten .

Jos tuottajat ei pysty hinnoillaan kilpailemaan ulkomailla ,onko se tuotto kupattava kuluttajilta?

esim. Vanhasen II-hallitus myi lannotetehtaan Norjaan. Norjalaiset nosti lannoitteiden hintaa jo yht. 50%.
Muualla ne nousi vain 20%-30%.
Iso ero kun tuotetaan ruokaa vientiä varten ,tuotanto kustannuksiin.
Tuota mokaa on paikkailtu kyllä erilaisina "helpotuksina".
Ruuan ALV alennus 23% pudotettiin 13% -10
Samalla putosi Rehujen ALV 23% /13%

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Porvarikolhoosi on siirtänyt "asikasomistajien rahoja Venäjälle ja Viroon, paljonkohan sieltä on kotiutettu "omistajille"?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Porvarikolhoosi on siirtänyt "asikasomistajien rahoja Venäjälle ja Viroon, paljonkohan sieltä on kotiutettu "omistajille"?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Minkä puolueen agendalla oikein toimit?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Puolueton ollut -68 lähtien .

Netti,julkisuuslaki ,tiedot löytää kun osaa etsiä eri lähteistä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

On kirjoituksessa perää. Perstuntumalta ja omana kokemuksena :

Suomessa kun ajelee maakunnissa, niin ei voi välttyä S merkiltä eri variaatioineen.
ABC asemat aina parhailla liikepaikoilla. Iso osa ravintoloista saman S kilven alla, ja S kilpeä kantavia jättimarketteja löytyy varmasti joka paikasta. Määrä on muuten oikeasti hämmästyttävä.

Sattumaako ? En usko. Onnistunutta lobbaamista kunnallispolitiikassa kyllä. Mietityttää vaan, että mikähän pulue siellä maakunnissa eniten vaikuttaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kepulla eniten kuntia 204.
Suomen kuntakartta on täynnä apilanlehden vihreätä.

Muutama sininen ja punainen pilkku siellä,täällä.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Loistavaa! Olet juuri asian ytimessä. Tuohon itse olisin vielä lisännyt sen, että pari vuotta sitten S-ryhmä perusti pankin ja on siis nyt oikeutettu luomaan rahaa tyhjästä.

Nämä liian isot kaupat kaatavat aina muutaman pienemmän kaupan tieltään.

Muutaman pienen PAIKALLISEN jotka maksoivat tuloistaan veroa sijaintikuntaansa toisin kun nämä tilalle tulleet isot, jotka ei maksa juuri mihinkään.

Nyt kun eläkemamma ostaa kanamunan urjalassa, niin siitä tulleella katteella rakennetaan uutta kauppaa Vaasaan ja ostetaan noita poliitikkoja raivaamaan kaavoihin tilaa, että saadaan rakentaa sinnekin missä tarvetta ei ole.

Tyypillinen S-ryhmän laajentumistapa on se, että esim. tähän kotini viereen 500m säteelle kahdesta siwasta tuli sale jossa hintoja poljettiin lähes alle suurien kauppojen hintojen ja valikoimaa pidettiin yllä joka sorttia.
Kun sitten nuo pari siwaa lopulta luovutti, niin kas kummaa kun hinnat on nyt jopa kalliimmat mitä siwoissa oli ja valikoimaa ei ole juuri mitään. Valikoima rakentuu sen mukaan, mikä on kannattavinta kaupalle, eikä sen mukaan mitä asiakkaat haluaa.

Jokaisen kaupan tulisi maksaa veronsa siihen kuntaan missä se sijaitsee.

Kun näin ei enää tapahdu näitten s-ketjujen ja osittain myös k.ketjujen takia, niin kunnat joutuu leikkaan kun ei tule verotuloja. Raha virtaa ulos kunnista. Tämä aiheuttaa kaupungillistumista, kun ihmiset muuttaa isompiin kyliin, kun maalta laitetaan kouluja kiinni.

Tämä taas on johtanut siihen, että kasvukeskuksien asuntopula on nostanut asumisen hintaa, joka taas työn hintaa, joka taas ainakin SIpilän mukaan on syy meidän heikkoon vientiin, eli työllisyyteen, eli kuten sanoit S_mafia on suurin kirouksemme!! AAMEN!!

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Unohtu vielä mainita, että mites tuo bonus-kortti? Aika näppärästi siirtää rahaa pienituloisilta suurituloiselle, koska enemmän ostava saa omaa rahaansa takaisin 5% kun vähän ostava saa sitä omaa rahaansa takaisin vain 1,5%?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Muistinko väärin niin eikö tuohon perustettu myös vakuutusyhtiö?

Joten kyllä piiri,pieni pyörii esim."pienviljelijä" Herliinien ja Nallejen ympärillä.

Ei tosiaan uppoa se kun suur-navetoita ja suur-kanaloita syntyy kuin sieniä sateella ,että kepu tukee niitä 5,4 milj. kansalaisen ruuan tarvetta ajatellen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #13

Lähi-Tapiola. Komee on ruletti ja varmasti tuottava S-ketjulla.

Keillä sitten on enemmistö osakkeet tuossa "virityksessä".

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu Vastaus kommenttiin #14

S-ryhmä on osuuskunta eli kaikki jotka ovat jäseniä omistavat sen. Ei siellä ole mitään mörköjä taustalla.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #18

Tv propaganda purrut näemmä hyvin...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #18

"Ei " kai. Muuten vain on keksitty "himmeli" eri lonkeroineen S-kuluttajaja jäseniä varten .
Uskotko itsekkään tuohon ?

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu Vastaus kommenttiin #21

No kun minun virallinen selitys ei kelpaa niin kertoisitko ystävällisesti että kuka sen S ryhmän sitten omistaa ? Vai oletko sinäkin nähnyt todisteet internetistä kuten herra Trump ja muut siis valehtelevat? Sinänsä mielenkiintoista että osuuskunta onkin jonku kolmannen tahon omistama eli siis osuuskunta olisi laiton?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #25

Otetaas rautalanka malli:
Ketkä hyötyy eniten jos S-ketju ostokset tehdään tuottajilta,tuottajien osuuskuntien kautta omistavilta elintarvikejalostamoilta,puutarha ja kasvihuoneilta?

AB -ketju
S-hotellit ja ravintolat
S-kauppaketjut
MTK/tuottajat myy noille tuotteensa hinnoilla johon on lisäty oma ja elintarvikejalostamoiden kate.

Vai tappiokseenko ne myy S-ketjulle tuotteensa?

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu Vastaus kommenttiin #27

Et vastannut kysymykseeni. Enkä ymmärrä sinun kysymystäsi. Olen pahoillani. Suomi on vapaa maa ja jokainen saa myydä tai olla myymättä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #28

Tottakai saa.eihän tuossa mitään laitonta ole tapahtunut.

Vähän kuin Alko määrää hinnat tuotteilleen ,verot päälle sanelee hallitukset.

S ja K momopoliasemalla sama juttu. "Kuluttaja" hyötyy.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #25

Hieman harhaanjohtava on omistaja käsite, kun kerran ei saa minkäänlaista tuottoa tai vaikuttaa mihinkään päätöksiin s-ryhmän asiakasomistaja.

Itse miellän omistamisen ainakin erilaiseksi, mutta se on vain minun mieleni tuotosta, enkä ala kinaamaan asiasta, kun sulla on siellä kotona mustaa valkoisella ilmeisesti kun internetistä löydetyt tiedot on kaikki huuhaata.

Minun mieleeni on myös käytännön kokemuksista ja uutisista näkemieni tietojen perusteella muodostunut käsite, että s-ryhmä käyttää ketjunsa synnyttämää rahaa globaalisti rakentaakseen lisää rahantekolaitoksia, mutta vaikka se rakentaisi maailman täyteen, niin asiakasomistajat eivät jostain syystä siltikään saisi kun hitusen omaa rahaansa takaisin omista ostoksistaan jos ne on tuon maf.. öh.. siis ketjuun keskittänyt.

Mun oma käsitys osuuskunnasta on sellainen, että mikäli kyseinen osuuskunta jotain tuottaa, niin siitä myös hyötyy. Mutta tämäkin on vain mieleni tuotosta ja siihen on saattanut vaikuttaa internetistäkin löytynyttä asiaa joka ei pidä paikkaansa jos on eri mieltä.

Olisikin hienoa jos esim. täällä Forssassa Prisman absien ja salen ja s-markettin ym. tuotosta maksettaisiin jotain takaisin asiakasomistajille, mutta näin ei ole. Rahat haihtuvat kuin pieru saharaan ja edes veroa ei makseta tähän kuntaan mistä rahat on pumpattu.

Tuota veronmaksutietoa ei löydä internetistä edes itse Trumppi ja sitä tietoa ei muutenkaan ole saatavana vaikka kysyisi mistä, joten sekin on oman mieleni tuotosta.

Siihen kuitenkin päädyin, kun yritin vuosia sitten kysyä kaupungiltani, että onko sillä kaupunkimme verotulojen kannalta merkitystä, että ostanko maitopurkin siwasta, k-kaupasta, s-kaupasta tai paikallisesta kaupasta jos sellaisen jostain löytää. Ainoa mikä maksaa veroa kuntaan varmuudella on se paikallinen jos sellaisen vaan jostain löytäisi.
Muiden tietoa ei löydy verootajalta annettavaksi, eikä myöskään ketjuista itsestään.

Sinäänsä mielenkiintoista, että kaupunkiin kaavotetaan kauppoja tietämättä miten ne vaikuttaa jatkossa verotuloihin. Riittää että on tarpeeksi kokoomus-ryhmäläisiä niin saa kaupan vaikka kirkon pihalle.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Nykyään kylän ohittavalla maantiellä on yleensä liikenneympyrä, jonka liittymät vievät S-markettiin, S-rautaan ja ABC:lle. Ympyrän on kunta rakentanut, ja sen tarkoituksena on imaista liikennevirrat S-ryhmälle.

S-ryhmä myös omistaa puolet Suomen suurimmasta yritystukien saajasta, Tuuliwatista. Samat henkilökunta-alennuksella asioivat päättäjät jotka kaavoittavat liiketilat ja rondellit, kaavoittavat myös S-tuulivoimalat.

Jyväskylässä Keskimaan osk:n hallintoneuvostossa istuu mm. eräs Raija Pekkarinen, jonka aviomies Mauri Pekkarinen kaupunginvaltuustossa tukee kaavoitusta ja valtakunnantasolla on ajanut läpi TuuliWatin saamat yritystuet, joista S-ryhmä nauttii.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Luonnon-ja ympäristönsuojelu ei Porvarikolhoosilla ole ykkösasia, malliesimerkki on järveen rakennettu ABC Viitasaarella.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Komppaan blogistia muuten, mutta en ole tietoinen veroparatiisiin siirretyistä varoista.
Olisin kiitollinen tarkemmista tiedoista.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
mutta en ole tietoinen veroparatiisiin siirretyistä varoista.

Älä välitä. Ei poliiseilla ja talousrikollisuutta tutkivillakaan ole. Hajuakaan yrityksistä mitkä sitä tekee.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-200000...

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-200000...

" Onko meillä liikaa valtaa"?

-Vaarallisia suhteita vai silkkaa sattumaa?
Joka kolmas S-ryhmän luottamusmies on taustaltaan poliitikko eli yli 500 poliitikkoa on kytkenyt itsensä S-ryhmään.
Onko tämä jo uhka S-ryhmän maineelle?

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

S-ryhmässä on S-pankki, S-voima, (sähkönmyyntiyhtiö) Tuuliwatti Oy, S-ryhmän tuulivoimayhtiö on Suomen suurin syöttötariffituen rohmuaja (n. 57 miljoonaa euroa 2015) yhtiö on perustettu 2500 euron pääomalla, vuoden 2015 tiedoissa työntekijöitä ei ole ilmoitettu olevan yhtään.
Liikevaihto: 70,2 milj. €
Liikevoitto: 58,9 %
Nettotulos: 45,2 %
Sijoitetun pääoman tuotto: 16,0 %

Advisory Group vauhdittaa S-ryhmän vastuullisuustyötä. Ryhmän jäseninä esim.

Mari Pantsar-Kallio, johtaja, resurssiviisas ja hiilineutraali yhteiskunta -teema, Sitra
Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko

"Advisory Group tuo toimintamme kehittämiseen laaja-alaista tietoa ja näkemystä tulevista trendeistä ja avaa uusia mahdollisuuksia. Uskon, että ryhmän kautta saamme vastuullisuustyöhömme lisää uusia innovaatioita, sanoo SOK:n vastuullisuusjohtaja Lea Rankinen".
https://www.s-kanava.fi/uutinen/advisory-group-vau...

Kyllä neuvojia riittää kun saa hyvän palkan neuvoista. Näin S-ryhmässä halpuutus toimii, valtion takuulla S-voima myy tuulisähkön, ja takuuhinta on nyt 83,50 euroa MWh. S-ryhmä ostaa verkosta itse tuotetun "tuulisähkön" markkinahintaan, minkä ajoittainen tuulisähkö halpuuttaa alle torihintojen n. 30 euroa/MWh ja kuittaa itselleen erotuksen myyntivoittona.

Tämän järjestelyn mahdollisti S-ryhmään myönteisesti suhtautuvat poliitikot ilmastonsuojeluverhon takana. Tukiryhmässä oli ja vieläkin on Pekkarinen ylimpänä suojelijana kytköksineen.

http://santavuori.blogspot.fi/2017/01/nyt-loppui-h...

Käyttäjän LeoPatrikainen kuva
Leo Patrikainen

MTK:n tavoite on toteutunut. Tavoite oli selkeä, sen minkä tuotamme, sen me itse myymme. Tämän kaiken ahneuden ovat suomalaiset kuluttajat maksaneet ja heikot poliittiset vastavoimat hyväksyneet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset