PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Venäjän uusimmat lait viimeisiltä vuosilta

 

Olen kerännyt tähän muutaman lain, joista osalla on merkitystä Suomen turvallisuuteen. Nyt, kun Suomessa pohditaan kaksoiskansalaisuuden merkitystä valtion viroissa ja puolustusvoimissa, niin ehkä olisi syytä ottaa oppia Venäjältä?

Eli isot edellä, niin pienet perässä.  Venäjällä ei ole mitään syyttä loukkaantua, jos kaksoiskansalaisten asemaan tulee Suomessa rajoituksia.

Venäjällä lakien säätäminen ja niiden voimaan saattaminen tapahtuvat hetkessä. Kun Putin keksii viikonloppuna uuden lain, niin duumasta se putkahtaa jo perjantaina. Demokraattisissa valtioissa lakien säätäminen ja niiden voimaansaattaminen kestää vuosia. Toisaalta USA:ssa on alkanut vielä nopeampi lainsäädäntö tahti uuden presidentin myötä. Suomi ja EU laahaavat tässäkin asiassa jälkijunassa.

Tässä muutama uusimmasta lainsäädännöstä, eli duumasta toimeen.

(Lukijalle. sinisten sanojen kohdalla napauttamalla hiirellä avautuu linkki)

Venäläisten suojelu toisissa valtioissa: Putinin ensimmäinen nykypäivän tilanteeseen tähtäävä laki „ Armeija saa tulla rajan yli puolustamaan Venäjän kansalaisia“, tuli voimaan 2009“ eli 5 vuotta sitten.

Homolaki: Seuraavana tuli homolaki“ 2013, jolla Putin haki kansan syvät rivit taakseen, niin kuin Soini asian ilmaisisi. Samoin teki Hitler aikoinaan, eli kohdistamalla viha johonkin vähemmistöön, niin sillä saadaan enemmistö omalle puolelle.

Kansalaisuuslaki: Tänä vuonna uusia lakeja alkoi tulla nopeaan tahtiin „Duuman täydeltä“. Ensin tuli „Venäjä tarjoaa kansalaisuutta myös suomalaisille – kaikki entiset alusmaat mukana“

Kaksoiskansalaisuuslaki: Sitten seuraavaksi: „ Venäjä alkaa valvoa kaksoiskansalaisiaan – Putin haluaa etsiä ”kansallispetturit”

Matkustusrajoitukset ulkomaille: Ja nyt on tulossa laki, joka alkaa rajoittamaan venäläisten matkustusta ulkomaille. Rajoituksen piiriin kuuluisi velalliset ja rikolliset, mutta ne tärkeimmät kohderyhmät ovat kaksoiskansalaisuuden haltijat sekä opposition edustajat.

Venäjä kielsi poliiseja ja syyttäjiä matkustamasta ulkomaille.

Blogilaki:  Uusi laki blogeista. Jos blogisti ei kirjoita Putinin toimista myötämielisesti, niin hänet voidaan asettaa syytteeseen ja tuomita. Sovelletaankohan tässä myös rajojen yli tapahtuvaa venäläisten suojelua, eli olemmeko me Uuden Suomen blogistit myös vaarassa? Blogilain Putin allekirjoitti.

Ulkomaalaiset työntekijät: Venäjä alkaa uuden lain mukaan vaatimaan myös ulkomaalaisilta työntekijöiltä venäjän kielen osaamista ja Venäjän historian tuntemista, vaikka he eivät hakisi Venäjän kansalaisuutta.

Venäjä toimii juuri päinvastoin, kuin itse vaati naapurimaita toimimaan. 

Suomi ja EU voisi säätää vastaavia lakeja koskemaan venäläisiä.

Uusi laki jälleen Venäjällä: Kiroilu kielletty taiteessa ja mediassa.

Venäjä säätää myös omia pakotteita. Nyt annettiin Krimin tataarien johtajalle kielto tulla Krimille seuraavan viiden vuoden aikana.

Mitali: Venäjän puolustusministeriö julkaisi tänään mitalin Krimin valloituksen päivämäärällä 20.02.2014 – 18.03.2014. Kuva mitallista.

"Venäjän Facebook" Putinin miesten käsiin – laajeneeko Kremlin ote sosiaaliseen mediaan?

"Venäjä uhkaa kieltää Katto-Kassisen ja Aku Ankan"

Lisää rajoituksia kansalaisille Venäjällä. "Venäjällä on pian periaatteessa mahdollista joutua oikeuteen pelkästään Facebookin tykkää-nappia painamalla."

Venäjällä vaaditaan vierasperäisten sanojen kieltoa.

Putin allekirjoitti ulkomaalaista omistusta rajoittavan medialain

Venäjä kieltää ajokortit transsukupuolisilta ja uhkapelurielta

Duuman hyväksymä laki puheluiden ja tekstiviestien sisältöjen tallentamisesta kertoo professori Jarno Limnéllin mukaan siitä, että Venäjä ppyrkii jatkossa kontrolloimaan ja hyödyntämään ”kaikkea mahdollista” dataliikennettä. http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001209679.html

Putin allekirjoitti pelätyn ”isovelilain” http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/putin-allekirjoitti-pelatyn-isovelilain/#.V3_O6tKUx-A.facebook

Putin sinetöi lain ulkomaisen omaisuuden takavarikoinnista: Venäjällä presidentti Vladimir Putin allekirjoitti kohutun lakiesityksen, joka riisuu koskemattomuuden maassa sijaitsevalta ulkomaisten valtioiden omaisuudelta.

Venäjä on poistamassa perheväkivallan rikoslaista – lakiesitys eteni duumassa:

Venäjällä meni äänestyksessä, että kotiväkivallasta ei rangaista, koska se on venäläinen traditio ja kuuluu kulttuuriin. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että Venäjä vaatii Suomea noudattamaan omaa lakiaan, eli venäläiset saavat pahoinpidellä Suomessa naisiaan ja lapsiaan? 

Venäjän presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut maan uuden informaatioyhteiskunnan kehitysstrategian vuosille 2017–2030. http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005207912.html


Putin hyväksyi lain, joka rajoittaa internetin anonyymiä selailua

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/putin-hyvaksyi-lain-joka-rajoittaa-internetin-anonyymia-selailua/6520384#gs.eFM0QOw

Venäjän duuma hyväksyi lain ulkomaisen median nimeämisestä "ulkomaiseksi agentiksi"

Venäjä vastaa Yhdysvaltain päätökseen rekisteröidä Venäjän englanninkielinen RT-media ulkomaiseksi agentiksi. Voice of America ja Radio Free Europe/Radio Liberty -radioasemat voivat olla uuden lain ensimmäiset kohteet https://yle.fi/uutiset/3-9932431

 

Uusi rikospykälä käyttöön Venäjällä: Kolmen lapsen äidistä tuli ensimmäinen ”ei-toivottu” – joutui kotiarestiin

”Ulkomaalaisten agenttien” lisäksi Venäjä rankaisee nyt myös ”ei-toivottujen järjestöjen” toiminnassa mukana olevia.

Nettivitsi voi viedä Venäjällä vankilaan

Nettivitsi voi viedä Venäjällä vankilaan – Maria, 24, pilaili somessa uskonnolla, ajautui yhdeksän kuukauden oikeus­taistoon ja pakeni maasta 
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005997954.html?share=34d049510a3bd51120f123ea149a39fd

Venäjä eristäytyminen internetistä askelta lähempänä – kiistelty laki eteni duumassa

Venäjä eristäytyminen internetistä askelta lähempänä – kiistelty laki eteni duumassa
https://www.is.fi/digitoday/art-2000005999023.html

Viittävailla valmis uusi laki, joka kieltää presidentin, hallituksen ja virkamiesten negatiivisen arvostelun. Vankilan ovi heilahtaa panettelusta sakkoja 100.000 rublaa, 1343€ tai 15 päivää vankilaa. https://www.postimees.ee/6539687/putini-solvamine-voib-varsti-trellide-taha-viia

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Olipa merkittävä ja pitkä lista. Panin merkille erityisesti tuon kaksoiskansalaisuuden. Venäjällä ei voi korkeisiin virkoihin päästä jos on kaksoiskansalaisuus. Mielessäni heräsi kysymys:"Kummalle maalle kaksoiskansalainen on uskollinen tiukan paikan tullen?" Osaako kukaan vastata siihen?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Irja Laamanen

Uskollisuutta tai lojaalisuutta ei kai kriisitilanteessa edes arvioida. Käytettävissä oleva keino on internointi.

Internoinnissa kiinniottamiseen ei tarvita yksilölliseen tekoon liittyvää syytä, vaan vain ryhmään kohdistuva epäilys siihen kuuluvien mahdollisesti tuottamasta vaarasta.

Internointi toimeenpannaan muun muassa silloin, kun maat ajautuvat sotatilaan eikä vihollismaan kansalaisten anneta enää toimia vapaasti toisen osapuolen hallussa olevilla alueilla.

Käyttäjän JuhaParviainen11 kuva
Juha Parviainen

Olisi todella typerää, jos Suomi ei rajoittasi kaksoiskansalaisten turvallisuuteen liittyvää tiedonsaantia. Näinhän toimivat kaikki muutkin, esim USA:n presidentin täytyy olla syntyperäinen.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Teet muuten Pertti tärkeätä työtä eläkkeelläkin ;)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset