PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Rikoksista suurin

  • Iltasanomat kertoi 4.2.2017 90-luvun alun yrittäjän velkahelvetistä. Jatkuu vielä tänkin päivänä. Pankkiiri ei tuntenut sääliä.
    Iltasanomat kertoi 4.2.2017 90-luvun alun yrittäjän velkahelvetistä. Jatkuu vielä tänkin päivänä. Pankkiiri ei tuntenut sääliä.
  • Tällaisessa tunnelmassa kirjoitin loppuun pitkään mietityn blogini. Kuva P.Lindeman kirjoituspöydältäni
    Tällaisessa tunnelmassa kirjoitin loppuun pitkään mietityn blogini. Kuva P.Lindeman kirjoituspöydältäni

Murhako? Ehei, Raiskausko? Ehei. Ryöstökö? Ehei. Varkausko? Ehei. Ministerin pestikö? Ehei. Pankkiiriko? Ehei, Alkoholistiko? Ehei. Rattijuoppoko? Ehei. Huumekauppiasko? Ehei. Kaupunginjohtajako? Ehei, Natsiko? Ehei…

Ymmärrettävää on, että ette keksineet sitä kaikista suurinta rikosta, josta sysätään yhteiskunnan ulkopuolelle kymmeniksi vuosiksi, karkotetaan maasta. Viedään koti, kotimaa, kansalaisoikeudet ja ihmisarvo. Sitä rikollista ei voi edes katsoa silmiin, vaikka olisi ollut läheinen ystävä kymmeniä vuosia. Häntä ei saa tervehtiä, kun vastaan tulee, saatikka tuntea. Ei, hän ei ole lasten raiskaaja, hän ei ole lahjuksia ottanut virkamies, hän ei ole sarjamurhaaja.

Hän on kuka tahansa meistä, joka on työllistänyt ihmisiä, luonut toisille elämisen mahdollisuuksia. Maksanut kaikesta veron; ostoista, myynneistä, palkoista, vuokrista, vakuutuksista, bensoista, autosta… veroja verojen päälle hän on maksanut. Osallistunut Presidentin, ministereitten, kansanedustajien, virkamiesten ja toisten valtion- ja kunnallishallinnossa työskentelevien palkanmaksuun. Maksanut omalla työllään Suomen hyvinvointia ja sairaanhoitoa.

Rikoksista suurin oli perustaa yritys. Yrittää, maksaa veroja, työllistää…

Vielä tänäkin päivänä 90-luvun pankkikriisin seurauksena, joka oli Presidentti Mauno Koiviston alkuun saattama, Holkerin hallituksen hyväksymä, Erkki Liikasen iloitsema päätös vapauttaa rahamarkkinat hallitsemattomaan tilaan. Pääministeri Esko Ahon ja Valtiovarainministerin Iiro Viinasen valheellisten lausumien tulos, jolla yrittäjät ja toiset velanottajat johdettiin harhaan. Näiden henkilöiden tuloksena tuhottiin 65.000 yritystä ja yrittäjää, heidän perheensä ja sukunsa. Tuhottiin Suomen työllisyyden perusta ja saatiin aikaan puoli miljoonaa työtöntä. Otettiin valtiolle velkaa 300miljardia (50mijardia euroa), jota järkyttävää lukua ei yksikään tiedotusväline ole julkaissut 90-luvulla, ei edes tänä päivänä, vaikka se vastaa vuoden 2017 vuoden budjetin loppusummaa. Niin ohjattiin ja käskytettiin mediaa, aivan samoin tehdään tänäkin päivänä. Toimittajat kauhistelevat, menettävät yöunensa, kun eivät saa kertoa totuutta. Onneksi nyt toimittajat ovat nousseet parrikaadeille ja taistelevat oman sanavapautensa ja tietoaitonsa puolesta.

Ero on siinä, että kaikki muut em. rikoksen tekijät nauttivat täysihoidosta vankilassa, mutta konkurssin tehnyt ihminen on loppujen lopuksi yksin, koditon ja leipäjonossa. Vankilassa on jopa juttukaverit, kun konkurssin tehnyttä yrittäjää eivät edes vanhat tutut tervehdi. 

90-luvun pankkikriisin seuraksena kotinsa ja omaisuutensa menettäneitten velallisten määrä on varmaan sadoissa tuhansissa, jotka eivät olleet itse syyllisiä yhtäkkiä tulleeseen ylivelkaantumiseen, jonka aiheuttivat poliittiset päättäjät ja virkamiehet asiantuntemattomuuttaan ja epäonnistuessaan valtion hoidossa ja pankkien valvonnassa.

Aikojen saatossa ja nyt puolueiden puheenjohtajat vaihtuvat, pääministeri tulee yritysmaailmasta. Ministereinä on kansan syvien rivien miehet ja naiset. Samoja maitonaamoja ilman palleja, oli mies tai nainen. Kenelläkään ei näytä olevan sitä kuuluisaa suomalaista sisua ja rohkeutta. Ei ole yhtään Väinämöistä, Mannerheimista puhumattakaan, ei ole Paasikiveä, ei edes Vennamoa, joka olisi ministerinä laittanut päättäjät ruotuun. Töllistelty on jo 25-vuotta, mutta mitään ei tehdä, vaikka valta on tehdä ja päättää.

Viinan kirous on alkoholismi, maksa ja haima poksahtaa. Tupakasta menee keuhkot. Riskiurheilusta menee jäsenet ja pahimmassa tapauksessa tuloksena on neliraaja halvaus. Ne hoidetaan iloisesti veronmaksajien piikkiin. Satojentuhansien, jopa miljoonien hoidot. Niitä rahoja ei koskaan saada takaisin.

P*rkele, kuitenkin te päästätte nuoren, aikuisen tai jopa vanhuksen veroparatiisin perintäfirman armoille, joka nyhtää kaiken ruumista ja sielusta. Jäljelle jää kadotettu suomalainen sielu ja luuranko. Samalla katoaa isänmaallisuus ja kansallismieli.

Miten päättäjät voivat olla niin tyhmiä, että eivät ymmärrä kuluttajan ylivelkaantumisen olevan aivan samanlainen hallitsematon tila, kuin alkoholismi tai huume- ja peliriippuvuus, joihin tarjotaan veromaksajien tukea? Viinan ja huumeitten kaupittelun ja mainonnan rajoittamiseen Eduskunnassa käytetään valtavasti aikaa ja rahaa. Vaaditaan Alkolta vastuuta ja vastustetaan huumeiden käyttöä, mutta pankkien ja muiden luotonantajien annetaan mellastaa aivan rauhassa ja koukuttaa ihmisiä tuhomaan oman ja perheensä elämä. Valtio vielä on laillistanut erikseen ulosoton ja perintäfirmojen täysin rikokseen verrattavat toimet kyykyttää, nöyryyttää, varastaa alihintaan omaisuus ja syrjäyttää ihminen yhteiskunnasta.

Pääministeri voi heittää 100miljoonaa euroa ihmeeseen, kaupungin johto voi ylittää metron rakentamisessa satoja miljoonia ja stadionin rempassa samoin. He voivat tehdä mitä tahansa, mutta eivät joudu ulosottoon ja perintään, sillä aina voidaan nostaa veroja ja leikata lapsilta ja vanhuksilta omien virheiden korjaamiseksi Ei ole ulosotto niskassa ja ei kiusaa perintäfirmat. Poliitikoilta ja virkamiehiltä ei mene kodit, ja lapset eivät joudu mierontielle. Siksi he eivät ymmärrä!

Ollaan mukamas huolissaan vähentyneestä syntyvyydestä, mutta kun ei pidetä huolta edes elävistä, joiden aktiivisuuden seurauksena vauvoillekin riittäisi maitoa imeä. Konkurssin tehneet ammattitaitoiset yrittäjät on syrjäytetty yhteiskunnasta. Ylivelkaantuneilta työntekijöiltä on viety into, motivaatio ja halu edetä urallaan, kehittää itseään. Heistä kukaan ei jaksa nousta veroparatiisien perintäfirmojen täysin kohtuuttomien kulujen kuilusta ylös uuteen elämään.

Poliitikot ja virkamiehet laskeutukaa nyt sieltä tornistanne alas elävien ihmisten, kansan pariin. Käyskennelkää niiden puolen miljoonan työttömän, puolen miljoonan luottokelvottoman ja kymmenien tuhansien leipää jonottavien ihmisten parissa. Lukekaa edes yksi yksittäistapaus, kun vanhus tai vanhukset ovat tehneet itsemurhan. Ymmärtäkää, että veronmaksajat, eli työtä tekevät ihmiset maksavat teidän palkan ja turvaavat teidän hyvinvoinnin. He tekevät niin siksi, että Te turvaisitte kansalle edes leivän, asunnon, vaatteet ja oikeudenmukaiset tuomioistuinkäsittelyt velkomusasioissa, kun nyt ne menevät aina pankkien ja muiden velkojien hyväksi vastoin Suomen lainsäädäntöä, Koiviston konklaavin 6.5.1992 tahdon mukaisesti tuomioistuimet alkoivat suosimaan pankkeja velanottajien vahingoksi.

Olen yrittänyt ja yrittänyt jo 25-vuotta takoa järkeä väkivallattomasti sanoilla poliitikkojen, päättäjien ja virkamiesten kalloon, että Te tuhoatte Suomen tulevaisuuden, itsenäisyyden ja ennen kaikkea kansalaisten halun puhaltaa yhteen hiileen.

Ymmärtäkää, että ne kaikki Suomea hehkuttavat kansainväliset tutkimukset perustuvat kyselyihin, joita tehdään puhelinliittymän omistajille, asunnon omistajille ja työssä käyville. Heiltä ei kysytä mitään, sillä heitä ei tavoiteta, joilla ei ole puhelinliittymää, ei asuntoa, ei omaisuutta, ei työpaikkaa, ei luottotietoja… Korruptio tulokset on kerätty oikeuden tuomioista. Niissä tuomioistuimissa vallitsee asiantuntemattomuus, nepotismi ja korruptio, joten nekään eivät ole luotettavia.

Jos joku media, itsekin olen sitä harkinnut, mutta rahaa ei ole, tekisi kyselyn Suomen hyvinvoinnista puolelta miljoonalta luottotiedottomalta ja työttömältä. Kävisivät vielä kyselemässä leipäjonossa ja asunnottomilta, niin mikä olisi silloin tulos? Sinällään, kysyttäessä suomalaiseen mentaliteettiin kuuluun valehdella kysyttäessä. Samoin, kun kysyttäessä ravintolassa, suomalainen vastaa saatuaan mauttoman aterian, että oli maukas ja hyvä. Kuitenkin hän kertoo totuuden Facebookissa ja kohdatessa kavereita, että ruoka oli täysin ala-arvoista. Kansainväliset tutkimukset eivät ota huomioon suomalaisten päin naamaa valehtelua. Kannattaa tutustua Tilastokeskuksen julkaisemiin ikärakenne tilastoihin, joista ei selviä edes aikuisten 18-64v määrä, sillä siellä on vain 15-64v määrä. Tilastokeskus voisi tuoda esille mahdollisen työväestön määrän, jossa ei ole lapsia ja eläkeläisiä. Kenen piikkiin Tilastokeskus julkaisee tilastojaan, sillä niistä ei selviä selkeästi edes Suomen väestön rakenne?

Otin niistä tilastoista karkean luvun, eli työiässä olevia 18-64 on Suomessa noin 3miljoonaa, joista on 400.000 henkilöä luottotiedotonta, eli yhteiskunnan syrjäyttämiä, eli 13,3%:a koko työväestöstä. Järkyttävä määrä suomalaisia, joilla ei ole halua antaa täyttä työpanosta yhteiskunnan hyväksi. Halua ei ole siksi, että 13,3%.a elää yöt ja päivä ulosoton ja veroparatiisien perintäfirmojen ikeessä. Tiedän

hyvin, että se lannistaa vahvimmankin kansalaisen toivottomuuteen, unettomuuteen, masennukseen ja lopuksi eläkkeelle.. Eläkkeeni alkoi kuntoutuspäivärahalla vasta 38v:n iässä, kun itse en olisi koskaan halunnut jäädä eläkkeelle, vaan tehdä töitä hamaan kuolemaani saakka. En omasta tahdostani, vaan poliittisten päättäjien tahdosta ja heidän saamattomuuden takia. Yhteiskunta ei halunnut enää koulutustani, ammattitaitoani, luovuuttani ja kokemustani? Täysin järjetöntä, mutta minkäs teet, kun poliitikot veivät terveyden, ei vain minulta, myös kymmeniltä tuhansilta muilta yrittäjltä.

On olemassa kansalaisaloite ”Luottotieto merkinnän poisto, kun velka on suoritettu.” Luottotietolain muutos, mutta sekään ei mielestäni riitä, sillä jokainen velkavanki on vapautettava alle vuodessa ylivelkaantumisestaan. Konkurssin tehnyt yrittäjä on valtion varoilla, jonne hän on suoranaisesti ja välillisesti maksanut veroja, autettava välittömästi takaisin yhteiskuntaan ja uudelleen yrittäjäksi. Pankit ja vippifirmat ottakoon täyden vastuun luotonannostaan, niin Suomi saadaan nousuun.

Minä olen pidätellyt itseni, nähdessäni tämän vääryyden, väkivallasta, mutta kun lähestytään jo puolta miljoonaa yhteiskunnasta syrjäytettyä luottotiedotonta, niin sekin raja tullaan vielä monella ylittämään.

Aivan samoin, kun tunnen myötätuntoa syöpäsairasta lasta kohtaan, samoin tunnen yksinäistä vanhusta ja ylivelkaista nuorta kohtaan. Tunnen sen yrittäjä isän ja äidin hädän, kun konkurssi on kohdannut ja pankki häätää perheen tutusta kodista. Ymmärrän sen hädän, mitä vanhukset tuntevat lastaan kohtaan, kun hän on menettänyt luottotietonsa ja ei saa vuokrattua asuntoa. Tunnen sen surun, kun vanhuksen puoliso kuolee ja elämästä tulee raskaan yksinäistä...

Tässä Teille rakkaat lukijani Sunnuntaisaarnani vanhasta tutusta aiheesta, josta kirjoitan vaikka itse olen ollut kuivilla ulosotosta jo 12-vuotta. Ulosotosta ja kohtuuttomasta perinnästä minulla on kokemus 13-vuotta. Eli kokemuksesta ja myötätunnosta kirjoitan.

ps. YLE, Alma Media ja jopa Sanoma konserni on herännyt tähän ongelmaan. Kiitos Teille kaikille toimittajille, jotka olette jaksaneet jakaa tämän kärsimyksen velallisten kanssa yhdessä. Pyydän, itkusilmin, että jatkaisitte ja painostaisitte poliitikkoja ja päättäjiä lopettamaan tämän velallisten ja konkurssin tehneitten yrittäjien kiduttamisen. Itselläni sellaista valtaa ei ole.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Tuon asian voi läheltä seuranneet ja kokeneet allekirjoittaa täysin.

90-luvun lamanhoidon seurauksesta kärsivät kaikki Suomessa vielä tänäänkin, koska työllistäjät- yrittäjät vedettiin "hirteen", perheet velkahelvettiin ja lapset fyysiseen ja henkiseen kurjuuteen.

Joku yritti hakea oikeusteitse nurin päätöksiä, mutta pankki voitti rahalla aina. Jopa saivat jo myönnetyn ja aloitetun velkasaneerauksen nurin parin vuoden päästä.

Ne, jotka eivät yrittääneet, vaan makasivat laakereillaan tekemättä ja yrittämättä mitään, selvisivät kukkona tunkioille arvostelemaan.

Entä takaajat - sama surkea kohtalo.

Valtava henkinen lama syntyi Suomeen, eikä yrittäjän riskejä ole vieläkään otettu vakavasti puskuroimaan helvetin portille joutumista.

Jne., jne., jne.,

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Jako niitä vääryyksiä ei katottu ja juurisyitä käsitelty ja oikastu, niin niitteen vääryyskäytännöt jatkuu vieläki, kenenkhään ei pitäs alkaa yrittäjäksi. Suomessa epäonnisia ei auteta uutheen alkkuun.

Käyttäjän PekkaElonheimo kuva
Pekka Elonheimo

Suoraa puhetta ja valitettavan totta!
Itse olen edelleen työkykyinen, mutta työtön "lusittuani" ulosotossa 25 vuotta. Murhaaja istuu elinkautistaan keskimäärin 15 vuotta.
Suomessa pitäisi USAn malliin ottaa käyttöön henkilökohtainen konkurssi, jossa omaisuus menee, mutta ihminen vapautuu yrittämään uudelleen noin 3 vuodessa.
Enää en jaksa perustaa yritystä, mutta jos olisin päässyt tekemään sen 1995, Suomessa olisi nyt 5-10 työtöntä vähemmän.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

Olen "kauhian hämmästynyt" siitä että meidän päättäjät haluaa lisätä luottokelvottomia sillä että tekee ihmisten ryöstämisen lailliseksi, pikavippi korot jopa useita satoja prosentteja, eihän monikaan selviä sellaisesta ilman luottomerkintää.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Odottelevatko pääkoijarin multiin menoa, muutenhan puolueelta menisi maine ja ääniä vaaleissa! On isoja mattoja joiden alle lakaistaan totuus!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Suuri rikos on myös lähteä hakemaan oikeutta, silloin kun joudut poliittisesti suojellun rikollisen uhriksi. Ensinnäkin edes törkeitä rikoksia ei tutkita ja joudut poliisin yötäpäiväiseen seurantaan viidentoistavuoden ajaksi. Samalla joudut myös kaiken mahdollisen viranomaiskiusaamisen, ammatillisen syrjinnän ja toistuvien ihmisoikeusrikosten kohteeksi.

Ja vain siksi koska lähdit hakemaan oikeutta asiassa mistä on ollut alusta lähtien täydelliset todisteet. Eli hurjaa on meininki suomi nimisessä paskamaassa.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Oikein hieno kirjoitus, Pertti! Älä kuitenkaan Van Goghimaisesti leikkaa korvaasi irti.

Viimeaikaisesta MOT:n ohjelmasta http://areena.yle.fi/1-3929855
jonka katseluaika on päättynyt jostain syystä käsittämättömän lyhyeksi.

Siinä jossakin kohtaa videossa pisti silmään:

Intrum Justitian ja Lindorffin fuusioituminen merkitsisi sen tulemiseksi euroopan suurimmaksi perintäyhtiöksi. http://yle.fi/uutiset/3-9290959

Miten pieni Suomi maana voi ponkaista koko EU:n suurimmaksi perintäyhtiöksi?

Tämän täytyy avata päättäjien silmät, että nyt tehdään hirvittävän suurta vääryyttä ja tälle touhulle on tultava loppu ja että 90-luvun alussa ollut puljauksen rikos ei vanhene, pitää saattaa ne rikoksen tehneet tilinteon eteen ja pyyhittävä kaikki vanhat asiat ja sallia muiden aloittaa puhtaalta pöydältä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset