PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Olen pitkästä aikaa tyytyväinen puolustuspoliittiseen selontekoon

  • Olen pitkästä aikaa tyytyväinen puolustuspoliittiseen selontekoon

SOME:ssa ja median kommenteissa näyttää pyörivän myös vastakkaisia mielipiteitä. Toiset ovat sitä mieltä, että mitä se kannattaa varautua. Toisten mielestä rahareikiä on muitakin ja toiset ovat avaamassa jo rajat. Puuttuu enää päivityksiä, että kehotettaisiin kansaa rajalle kukkakimppujen kanssa toivottamaan naapurin panssarivaunut tervetulleiksi.

Me itse myös varaudumme pahimman varalle ja vaadimme myös suojelua kotikonnuilla

Kaikki kansalaiset eivät näytä ymmärtävän sitä, että itsekin varautuvat taskuvarkaiden varalle, kotiin asennetaan varashälyttimiä ja kotipiiriä suojellaan. Lapsia varoitellaan namusedistä ja käyttämään suojatietä. Maksetaan mielellään veroja, että pidetään yllä palo- ja pelastustointa, poliiseja, sairaaloita jne. kaiken varalta pelastamaan ja auttamaan meitä hädässä. Vakuutukset autolle ja kodille maksamme vapaaehtoisesti ja mukisematta. Jos paloauto tai poliisi jää tulematta, niin siitä valitamme somessa ja mediassa, mutta jos ylimääräinen panssarivaunu on pihalla, niin minne siitä valitat. Jos siitä valitat puhelimitse, niin muista laittaa numeron eteen +7.

Miksi maanpuolustus, itsenäisyytemme puolustaminen, tuntuu toisista vastenmieliseltä ja turhalta?

Siihen taitaa olla syynä pitkä aika edellisestä sodasta? Se tuntuu niin kaukaiselta, kun itse ei ole sitä kokenut, vain kuvia ja videoita siitä katsellut. Vai onko kyse siitä, että maanpuolustuksesta puhuminen tuokin mieleen sodan kauhut, joita ei haluta ajatella ja myötää?

Ei ymmärretä sitä, mitä merkitsee, jos vihollisen sotajoukot ylittävät Suomen rajan. Tankit vyöryvät isänmaamme korpiin ja kaupunkeihin, pommikoneet kylvävät tuhoa kaupungeissamme ja rannikkoa ryystävät vieraat sukellusveneet, sotalaivat ja maihinnousualukset tuovat vieraat sotilaat. Rakkaat kotimme tuhotaan raunioiksi ja kaikki se mikä on sadan vuoden aikana rakennettu tuhotaan tai meiltä riistetään.

Ei ymmärretä, että kotimaan itsenäisyyden menettäminen tarkoittaa myös sitä, että oma koti siirtyy vihollisten asuttavaksi, suomen kielellä ei enää pärjää, oma ja läheisten henki on konkreettisesti hiuskarvan varassa.

Voiko Suomelle ja suomalaisille olla mikään tärkeämpää tämän päivän maailmassa, kun lähialueillakin napsitaan paloja naapurimaista ja tapetaan siviilejä, kuin mahdollisimman vahvan ja uskottavan puolustuksen edelleen vahvistaminen ja sen saattaminen nykyajan sodankäynnin tasolle?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minä olen arvellut, että ihmiset ovat keskimäärin aika typeriä ja kun sen yhdistää arvomaailmaan, jonka keskipisteessä on kuluttaja, jonka koko elämä on pelkkää shoppailua, niin tuollaiset ikävät, abstraktit asiat ovat lähinnä kieltämisellä hoidettu. Että kun maailmannapa sanoo, ettei hän aio ottaa osaa mihinkään konfliktiin koskaan ikinä, konfliktit kiertävät hänet kaukaa, koska hän on asiakas ja asiakas on aina oikeassa.

Kuluttajalle ei tule mieleenkään se, että valinnanvaraa ei ole tai että hänen (etu)oikeutensa eivät nouse kaiken muun yläpuolelle.

Katsoin juuri videon, jossa julkkikset katselevat pommitettua Helsinkiä virtuaalilasien läpi ja etuoikeutettuna olemisen tuoman kokemuksen syvällä rintaäänellä pohdiskelevat mihin suuntaan lähtisivät, jos tuollaista ikävää sattuisi kohdalle.

Minut se jotenkin mykisti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset