PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Ketkä tätä sirkusta pyörittää?

  • Käki ei muni pääskysen pesään.Pääskynen ei käenpoikaa ruoki. Kuva. P.Lindeman
    Käki ei muni pääskysen pesään.Pääskynen ei käenpoikaa ruoki. Kuva. P.Lindeman

Ei ainakaan suomalaiset rehelliset veronmaksajat, ei työttömät, ei pätkätyöläiset, ei tavan työläiset, ei yksityisyrittäjät, ei luottotiedottomat. Maaanviljelijöilla on tuskin rahaa ostaa omaa leipää, ja leipää jonottavia kuunnellaan vain joulun alla. Karusellin vauhdista pudotaan pois...tyhjänpäälle. "Tyhjänpää" on yhteiskunnnan rajan tuolla puolen.

Suomen valtiota pyörittää uskonlahkot, Hyvät Veljet, pankkiirit, suuryritykset, monopoliyritykset, populistit jne. Suurimmat setelit kerää kansainväliset sijoittajat, pienimmät em:t. ja muutamat kolikot lentävät karusellista kotimaan kamaralle pitämään hengissä lipunmyyjät ja huoltomiehet.

Miten karuselliä pyöritetään?

Uskonlahkolaiset sulle ja mulle, Hyvät Veljet sulle ja mulle, suuryritykset sulle ja mulle, monopoliyritykset vain meille. Populistit jauhaa yhtä ja samaa, heittelevät hiekkaa karusellin rattaisiin sen verran, että pysyvät otsikoissa ja tolpillaan.

Suomea revitään puoleen ja toiseen ilman mitään vastuuta tulevaisuudesta, edes huomisesta päivästä. Hiili, johon olisi pitänyt yhdessä puhaltaa on sammunut, musta ja kylmä. Puhaltamalla sitä ei enää hehkumaan saa, vain myrskytuuli sen hehkuun herättää. Yksisarvisten aika on takanapäin.

Tavaksi on tullut, että ehdokkuus poliittisessa puolueessa on vain tapa saada ensin itselle ja seuraavaksi lähipiirille mannaa, etuja, rahaa ja valtaa. Pennuille ei jää mitään.

Kuka karusellin kierrokset  maksaa?

Sinä tämän maksat, joka käyt jokapäiväisessä työssäsi tunnollisesti. Maksat verot säntillisesti ja kulutat, että jokaisesta ostamastasi leipäpalasta saavat osansa sirkustirehtöörit.

Karusellin ilot

Asuntolaina, kulutusluotto ja välillä pikavippi. Vaippojen vaihto, lapset kouluun ja harjoituksiin. TV-viihdettä tuutin täydeltä, makkaraa ja sämpylää. Välillä lyhyhet juhlat. Sängystä vessaan, vessasta bussiin, bussista töihin, bussilla kotiin, vessaan, sohvalle, telkkari auki, murkinaa, sohvalle, vessaan ja sänkyyn. Ja taas sama karusellin pyöritys jatkuu samaa kierrosta.

Eli, vauvasta päiväkotiin, nuoresta kouluun, aikuisesta töihin, eläkkeestä sairaala jonoon ja lopuksi haudan rauhaan. Sirkusta, sirkusta, ainaista sirkusta. Sulle tarjotaan vain leipää ja vauhtia.

Missä oli se elämä, joka piti elää?

Se oli siinä, jonka juuri luit - Elämää iloisessa karusellissa.

Piste - Huomenna taas karuselliä pyörittämään.

Oliko kyynistä, sarkastista, ikävää ja negatiivista luettavaa? Kerro sitten Sinä kommentissa ne ilon ja onnen hetket elämästäsi. Kerro myös, että kuinka kauan ne kestivät? Kerro montako päivää ne olivat elämästäsi kehdosta hautaan? Kerro sitten, että mikä olisi ollut toiveesi elää ainutkertainen elämäsi, joka kestää vain muutaman kymmenen joulua ja juhannusta?

Tässä lyhyt Sunnuntaisaarnani Sinun iloisesta ja onnellisesta ainutkertaisesta elämästäsi ennen, kuin menet valtsemaan uusia Sirkustirehtöörejä karuselliä pyörittämään.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Hyvin kirjoitettu.

Työtä,työtä 15v-62v Pienellä palkalla naisalalla.
Kotityöt päälle ja perhe.

Nyt vain ihmetellään mitättömällä eläkkeellä.Muistellaan 2 edellisiä lamatalkoita-70-90 kolmaskerta toden sano talkoot III.
Pankkeja on tullut tuettua täällä -90 luvulla.Nyt EU isoja pankkeja.

Siinä ne tärkeimmät olikin minkä vuoksi tuli tehtyä töitä.
Nyt vain odotellaan noutajaa. Nuoruus on mennyt,nyt menee rahatkin vielä leikkauksilla.
Mutta onneksi "kyyti" on ilmainen "hakijalla"!

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Prinssi Siddhartha Gautama, paremmin tunnettu taiteilijanimeltään "Buddha" sanoi aikoinaan: "kaikki elämä on kärsimystä. Kärsimys lakkaa kun elämänjano sammutetaan."

Nykyihmisen kärsimys johtuu buddhalaisen näkemyksen mukaan siitä, että tahdomme enemmän kuin mihin kapasiteettimme riittää. Tämä johtaa loppumattomaan oravanpyörään, kun ihmiset haalivat omaisuutta, jota eivät tarvitse.

Tavaran hankkimiseen tarvitaan rahaa, jota taas ei saa, jollei suostu orjatyöhön.

Ihminen on onnnellisimmillaan silloin, kun hän on vapaa sidonnaisuuksista.

Silloin ei tarvitse käyttää energiaa mihinkään muuhun, kuin niihin asioihin, jotka tasapainoista ihmistä kulloinkin kiinnostavat.

Ainoa, johon jokainen joutuu sitoutumaan, on jokapäiväisen ruoan hankinta.

Kaikki muu on loppujen lopuksi merkityksetöntä ja hulluinta on menettää terveytensä mammonaa haaliessaan.

Loppusuoralla jokainen on samalla viivalla, oli sitten herra tai narri.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Samaa mieltä.
Tärkeimmät on
1.Terveys
2.Ruoka
3.Katto päänpäällä.Jos itseäni vain ajattelen
Mutta tärkein on lasten ja lastenlasten terveys,tulevaisuus ja perheiden koossa pysyminen.

Kun omatunto on puhdas ,on se paras päänalus. Uni ja lepo riittävä.
Ei ole loukannut ketään sanoillaan eikä teoillaan.
(opetti mummo -50 luvulta lähtien)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

4. Lämpö, joka sinänsä kuuluu tuohon 'katto pään päällä'-juttuun, mutta myös vaatetukseen jne..

Kunpa keskiluokka ymmärtäisi sen, mitä Pertti Lindeman kirjoittaa, niin koko paletti menisi uusiksi, ja keskiluokka aktivoituisi.

Jakakaa tätä blogia, ehkä joku taas herää.

Henry

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#2
niin...."rahan hankkimiseen tarvitaan vähemmän järkeä kuin sen oikein käyttämiseen.”

Tämän ajatuksen luin lehdestä jo vuosi sitten kun kaksi kaveria oli saanut mahtavan muskeliveneen alleen. Jossakin Lauttasaaen vesillä he painoivat kahva pohjassa …. eteen tuli toisen veneen peräaalto..... poikien vene lensi ilmaan, ja putosi veteen nurinpäin. Toinen pojista kuoli.

Ko lehdessä haastateltiin moottoriveneliiton toimannan
johtajaa. Hän sanoi nuo kuolemattomat sanat.
(Paljon mahdollista, että sanat ovat alunalkaen jostakin suuremmasta historiallisesta yhteydestä.)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Globalismi maailmantalouden karuselli, josta Suomi on pienen pieni osa, on mainitsemasi karuselli.Sen pyörintä on kiihtynyt ja samalla kasannut omaisuutta yhä harvenpiin käsiin. Sama karuselli sinkoaa ihmisiä köyhyyden kehälle. Taannoin oli uutinen, jossa todettiin että maailman 8 rikkainta miestä omistaa yhtä paljon kuin puolet maailman väestöstä(n. 3.6 mrd.ihmistä.) Kyllä karuselli on todella pyörinyt. Että silleen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totta.EU mukana siinä. Mitä enemmän rikkaita syntyy,sitä useampi köyhtyy.
Sieltä on tulossa 20 milj.Pakolaista .Nälänhätä,kuivuus,sodat.
USA aseteollisuuden osakkeet on varmaan ihan mukavat?

Työttömät alettiin pistämään eri kastiin jo heti EU liittymisen aikana -92-94.Nyt jatketaan.
Leikkaamalla sosiaaliturvaa ,nälkä Aktivoi kummasta huolimaan 0e työtä,jos karenssi uhkaa ja tukea leikataan 40%. 487e/kk .Vaihtoehto leikkausten aikana leipäjono.

Pekka Iiskonmaki

Uskonto on aina pyörittänyt maailmaa.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Ei se Pekka noin mene, vaan kaikesta vain on onnistuttu luomaan uskonto (talous, urheilu, poliittiset liikkeet, yrittäjyys)... ei tarvitse ihmislapsen miettiä itse ;)

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Noh Buddha kyllä sanoi: "Kärsimys johtuu tietämättömyydestä".

Nuo kirjoittajan mainitsemat maata pyörittävät uskonlahkot: en oikein usko niihin, paitsi Jatkuvan Kasvun Kirkko on kyllä vahva kaikkialla.

Maataloudessa on kytemässä juuri nyt katastrofi, kun kaikkein suurinkaan Suomen oloissa mahdollinen tilakoko ei riitä. Tähän asti on rationalisoitu, automatisoitu, kasvatettu tilakokoa ja erikoistuttu. Se tie alkaa olla lopussa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset