PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Hävetäkö minun täytyy maahanmuuttajien edessä?

  • Helsingin Sanomat 16.32017
    Helsingin Sanomat 16.32017
  • ESS.fi, 27.9.2016
    ESS.fi, 27.9.2016
  • Iltalehti, 27.9.2016
    Iltalehti, 27.9.2016

Kärsimyksenikö on vähempiarvoinen, kuin ulkomaalaisten maanpakolaisten? Kuka Teistä antaa etusijan omaan kotiinne muuttajalle luopuen omista työllä hankituista ja ansaituista oikeuksista ja elämän arvoista?

Olen kaikkea muuta, kuin rasisti, mutta minullakin on sietämisrajani.

Aloitin 9-vuotiaana työni Suomen yhteiskunnan hyväksi ja 35-vuotiaana olin jo luonut yrityksen, joka työllisti satoja ihmisiä Kainuussa. Luomani yritys on työllistänyt tähän päivään saakka, jo 26-vuotta, 300 ihmistä suoranaisesti ja vähintään saman verran välillisesti, eli yli 600 perhettä on saanut elantonsa työni tuloksena.

Kun yrityksemme ja omaisuuteni ryöstettiin 70%:n alihintaan todellisesta arvosta (vuonna 1992), Minulta vietiin kotini ja kotiseutuni (vuonna 1995) ja kotimaani minulta riistettiin (vuonna 1997), niin jouduin maanpakolaiseksi.

Kun hain Kajaanin sosiaalitoimistosta apua, vuonna 1993, kotini yhtiövastikkeen ja puhelinlaskuni maksamiseen, niin en saanut penniäkään, sain kieltävän vastauksen.

Pyysin apua kunnalta, vuonna 1997, jonne olin tuonut satojen miljoonien investoinnin ja satoja pysyviä työpaikkoja. Pyysin apua vuokra-asunnon hankitaan, kun pankki oli vienyt kotini, niin kunta kieltäytyi avunpyynnöstäni ja luottotiedottoman en saanut asuntoa vuokarattua. En pyytänyt imaista asuntoa, olisin maksanut vuokran sairauspäivärahastani.

Pyysin hädässäni apua, kun olin joutunut tilanteeseen, että ainoa toinen vaihtoehtoni oli itsemurha. En saanut apua mistään Suomessa, vaan jouduin maanpakolaiseksi maahan, josta sain Suomeen luottotiedottomana vuokrattua asunnon, eli katon pääni päälle.

Menetin omaisuuteni, yritykseni, kotini ja isänmaani. Yritykseni ja omaisuuteni, 70%:n alihintaan, ryöstänyt valtion hallussa ollut konkurssipankki myi yrityksemme edelleen halvalla veroparatiisiin rekisteröidylle yhtiölle, joka on kerännynnyt jopa satojen miljoonien eurojen voitot luomastani yrityksestä ja yritysideastani Suomen verottajan ulottumattomissa.

Lukija, yritä ymmärtää nämä todelliset luvut. Loin yrityksen, joka työllisti satoja ihmisiä ja on työllistänyt nämä 26-vuotta 600 henkilö. Toin Kainuun korpeen, kotikuntaani 465miljoona markan (80miljoonan euron, josta 34milj.euroa omaa pääomaa ja tulorahoitusta) investoinnin, joka johti vielä parinsadan miljoonan euron lisäinvestointeihin ja satojen uusien työpaikkojen syntyyn. Kotikunnastani tuli ja on tänäkin päivänä koko Suomen alansa ykkönen omalla alallaan, jonka minä loin työlläni, jonka aloitin 9-vuotiaana. Se työni ei oikeuttanut edes tukeen vuokra-asunnon hankintaan, jota en itse luottotiedottomana saanut, vaikka vuokran olisin itse maksanut.

Nyt, kun olen lukenut siitä, että miten maahanmuuttajia Suomessa kohdellaan, en halua kuitenkaan arvostella sitä hyväntahtoisuutta, miten Suomi heitä kohtelee, vaan arvostelen sitä, että miksi meitä, jotka olemme luoneet sen varallisuuden, josta toisille annetaan.

Me, meidän vanhempamme ja isovanhempamme, jotka olimme omalla työllämme luoneet sen hyvinvoinnin, jota nyt jaetaan toisille, mutta meille apua ei suotu eikä suoda, niin se on todellinen rasismin syy. Me, joiden perheitten jäsenet saivat surmansa tai haavoittuivat sodassa itsenäisyytemme säilyttämiseksi, ei arvosteta ja ei auteta hädän hetkellä?

Miksi me emme voineet saada oikeutta 90-luvun pankkikriisissä, kun se kriisi ei ollut meidän yrittäjien ja muiden velallisten syytä, vaan poliitikkojen epäonnistuneen rahamarkkinatalouden holtittoman hoidon seurasta? Pankkikriisin hoito oli täysin epäonnistunutta valtion talouden hoitoa, joka tuhosi 65.000 yritystä ja yrittäjää, vei sadoiltatuhansilta perheitä kodit alihintaan, tuhosi perheitä, aiheutti velallisten itsemurhia, heidän lastensa syrjäytymistä yhteiskunnasta ja puolet tämän päivän valtion velasta. Minun äitini ja yksi veljeni kuolivat ennen aikaisesti pankkikriisin seurauksena ja yksi veljeni teki samasta syystä itsemurhan. Ei ollut otsikoita kotikonnullani saati valtakunnan mediassa, että jälleen yksi menestyvän ja Kainuulle yhden merkittävimmän yrityksen yksi perustajista teki itsemurhan?

Miksi media ei ymmärrä sitä, että poliitikot eivät nostaneet, silloin 90-luvun lopulla Suomea suosta, vaan NOKIA ja toiset yrittäjät ja yritykset sen tekivät? Poliitikoilla ei ollut nousukauteen osaa ei arpaa, vaan he olivat tuhonneet Suomen tulevaisuuden, eli ovat syypäitä tämän päivän valtion kurjuuteen. Työttömyyteen, sosiaaliseen eriarvoisuuteen, luottotiedottomien valtavaan määrään, lasten ja vanhusten hätään, koulutuksen alasajoon. leipäjonoihin ja synkkään tulevaisuuteen. Silloin luotiin pohja monopoleille, jotka ovat ottaneet haltuunsa kaupan, ravintola ja kahvila toiminnan. Nyt heille tarjotaan hopealautasella terveyden huolto ja vielä luontaistuotekauppa. Media voisi edes yhden kerran nähdä kokonaisuuden, ja etsiä ne oikeat syylliset, eikä syyttää syyttömiä, eli heitä, jotka tämän kaiken katastrofin maksavat – työtä tekevät veronmaksajat. Media on menettänyt valtavan mainospotin kaupan ja palveluiden keskittymisessä ja sitäkään ne eivät ymmärrä?

Ilman rasismin häivääkään vertaan nyt itseni kohtelua kotimaassani, kun en saanut edes Suomesta sairauspäivärahalla vuokrattua asuntoa, mutta asunto järjestyy ilmaiseksi hankkimillani verorahoilla maahanmuuttajille.

* Kun vertaan sitä, että sosiaalitoimisto ei maksanut puhelinlaskuani ja yhtiövastikettani, niin maahanmuuttajien puhelinlaskun ja vuokran valtio maksaa.

* Kun vertaan sitä, että minulla oli vaikeuksia saada ruokaa, niin maahanmuuttajat saavat syödä mahansa kylläiseksi.

* Kun vertaan sitä, että minulla ei ollut varaa ostaa vaatteita, mutta maahanmuuttajille annetaan vaatteiden ostoon rahaa.

*Kun vertaan sitä, että minulla ei ollut rahaa bussilippuun, mutta maahanmuuttajille annetaan bussiliput.

* Kun vertaan siihen, että puhelinlaskuani ei sosiaalitoimisto maksanut, mutta maksaa maahanmuuttajille puhelimet ja puhelinlaskut.

* Kun vertaan siihen, että en saanut apua edes asunnon vuokraamiseen, jonka vuokran olisin maksanut      sairauspäivärahastani, niin maahanmuuttajille tarjotaan ilmaiseksi asunnot.

* Kun vertaan sitä kuinka tuodaan esille se maahanmuuttajien itsemurhayritykset ja itsemurhat, niin tulen todella vihaiseksi, en vähätellen maahanmuuttajien hätää, vaan siksi, että Suomen media, poliitikot ja virkamiehet eivät ole kallistaneet korvaansa kantasuomalaisten hädälle ja itsemurhille. Olisin kaivannut 90-luvun pankkikriisin aikaan ja sen jälkeen, tänäkin päivänä seuraavanlaisia uutisia. Viime viikolla 5 Säästöpankin velallista,  7 Osuuspankin velallista, 4 KOP;n velallista jne. teki itsemurhan ja 152 pankkien velallista yritti itsemurhaa. Ei ole kerrottu, kuinka vuosittain kymmeniä lapsia ja nuoria on tehnyt itsemurhan suvaitsemattomuuden takia ja satoja on yrittänyt itsemurhaa samasta syystä?

Poliitikot, virkamiehet, media ja muut päättäjät, ettekö Te todellakaan ymmärrä kantasuomalaisten hätää, jotka on häädetty yhteiskunnan ulkopuolelle ja päättämään päivänsä yksinäisyydessä?

Eduskunnassa on tänäkin vuonna ehditty viljellä vihaa sukupuolisesta suuntautumisesta, viety hyvinvointia lapsilta, opiskelijoilta, vanhuksilta ja nuoriemme koulutuksesta. Jaettu rahaa veroparatiisia tukien ympäristön ja elinkeinojen tuhoamiseen (Talvivaara). Tuettu törkeästi päättäjien läheisten yritystoimintaa esteellisenä ja sivuutettu nämä virkamiesten päätöksillä, jotka ovat itse toimineet niissä asioissa esteellisinä. Sotkettu sairaanhoitoa, että eutanasialla pystytään ratkaisemaan vähenevät eläkekassatulot. Eduskunta on täysin remonttia vailla hengeltään, kun taloa remontoidaan sisältä ja ulkoa. Kuvitellaan, että uudet vaateet korjaavat viisauden puutteen?

Miten meidän vaaleilla valitut kuntien ja valtion hallinnon edustajat voivat tänään ottaa pois oikeudet ja edut kantasuomalaisilta ja huomenna antaa ne heille, jotka vasta maahan muuttavat?

Jouduin tätä blogia kirjoittaessani todella pidättelemään sanojani, jopa vihaani, että blogiani ei poistettaisi. Kuitenkin kirjoitin tämän vahvoilla ja todellisilla mielipiteillä, en vihassa, vaan hienotunteisesti nykytodellisuudesta. Sananvapauskin on viety meiltä kansalaisilta, jotka yhteiskuntaa ylläpidämme. Se toimii niin, että jätetään kertomatta suurimman väestön osan tilanne ja mielipiteet. Julkaistaan voimakkaan vähemmistön sanat, joilla on vain oman hyvinvointinsa ja lähipiirinsä etu ajettavana.

Kirjoitan täysin puolueettomana, riippumattomana ja kehenkään henkilöön tai ryhmään sitoutumattomana. Kirjoitan niin, kuin näen koko Suomen tilanteen, vauvasta vaariin, työttömästä työllistettyyn, köyhästä varakkaaseen ja ajatellen vain ja ainoastaan menettämäni itsenäisen isänmaani kaikkien kansalaisten etua ja hyvinvointia.

Ainaisena Suomen patrioottina, itsenäistä isänmaatani rakastaen maanpakolaisena tämän blogin kirjoitin. Vasta kuolema pystyy minut erottamaan synnyinmaastani. Nyt joudun häpeämään sitä Suomea, jossa synnyin, kasvoin, mutta en saanut elää ja en voi kuolla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

50Suosittele

50 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Kiitos Pertti Lindeman erinomaisesta blogista.
Näitä samoja asioita me itse kukin yhteiskunnan "tukipylväs" pähkäilemme.
Miksi toisille lait ovat tyhjänpäiväisiä, toiset tuomitaan ja toisille kaikki jaetaan ilmaiseksi.
Meitä koskevat vain lait jotka velvoittavat ammentamaan pohjattomaan kaivoon jaettavaa, ja joissa meidät tuomitaan! Jopa ajatuksista!??

Ennen oli sanonta, "on lottovoitto syntyä suomessa"!
Nyt se kuuluu, "on lottovoitto päästä suomeen loppuiäksi elätiksi"!

Pekka Iiskonmaki

#1
Ei Pertti ole ainoa ryöstetty ja maanpakolainen. Lisäksi 10.000 teki itsemurhan.

Suomi tarvitsee totuuskomission ja asia pitää selvittää. Ei Suomen ilmapiiri muuten muutu ja yrittäjiä ei tule lisää.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Pertti, jälleen kerran!

Tästä oli kysymys, Suomen saattamisesta EU-kelpoiseksi, konkurssiin ajettujen yrittäjien kustannuksella.
Eikä siinä kaikki, myös hyvinvointivaltion alasajon kustannuksella ja velkaannuttamisella, joka alkoi 1990-luvulla ja edelleen jatkuu.
Koskee jokaista Suomen kansalaista tänä päivänä.

Suomen lähihistoria on perattava.

http://karjalankuvalehti.fi/images2/pankkikriisi_k...

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Pertti, kirjoituksesi vihlaisee kovin syvältä toista patrioottia, joka juuri teki raskaan muuttopäätöksen siksi, ettei Suomella ole selvästikään kykyä hoitaa omia asioitaan. Lähdin Viroon, missä näyttäisi olevan ainakin tällä hetkellä ja keskityn nyt uuden kotimaani tukemiseen. On turha antaa menneisyyden kalvaa sisintään kuolemaansa saakka ja parempi tunnustaa tosiasiat.

Suomi on rakennettu valheelle ja vääryydelle, kuten toteat. Siitä se tulee saamaan vielä karvaan palkkansa, karvaamman kuin silloin 90-luvulla.

En osaa sanoa, päätyykö Suomi Troikan huostaan vai Venäjän valtaamaksi, mutta itsenäiseksi eläjäksi siitä ei ole. Se on raskain mielin tunnustettava.

Parantuminen voi alkaa vasta, kun sairauden syyt, valheet ja vääryydet on tunnistettu ja tunnustettu sekä aletaan toimimaan todellisen kantokyvyn edellyttämällä tavalla niin omia kansalaisia kuin vieraita tulijoita kohtaan. En vain tiedä, mistä löytyisi reilut periaatteet, kun sellaiset perinteet on kulttuurista kadotettu.

Kirjoitin jo muutama vuosi sitten puolipiruuttani, että Suomen johdossa on niin polttava tarve syyttää kansaa omista virheistään, että se mieluummin vaihtaa kansan kuin tunnustaa mokansa. Näinhän tässä nyt näyttää sitten käyvän.

Tein myös kovasti töitä poliittisen muutoksen eteen, mutta suomalaiset ovat liian flegmaattisia tarttumaan tarjottuun apuun. On turha haaskata energiaansa sellaisten auttamiseen, jotka eivät apua halua. Jääköön homma sitten markkinaehtoisesti hoitumaan, eli tyydytään jouduttamaan sen pakollisen kriisin syntyä, mistä Suomen parantuminen voi alkaa.

Meidän kirjoittelustamme se ei tule muuttumaan miksikään, se on jo kokeiltu. Suuri sääli, mutta näin se näyttäisi olevan.

Pekka Iiskonmaki

''Suomi on rakennettu valheelle ja vääryydelle, kuten toteat. Siitä se tulee saamaan vielä karvaan palkkansa, karvaamman kuin silloin 90-luvulla.''

Se näkyy mm. valtion jatkuvana velanottona ja kansan luottamuspulana. Ensimmäisen kerran kunnallisvaaleissa jäädään alle 50% äänestystason.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Olen tehnyt täysin saman johtopäätöksen, ja jos politiikan suunta ja henkinen ilmapiiri ei Suomessa muutu, muutan Viroon tai Espanjaan viimeistään heti, kun pääsen eläkkeelle. Sikäli kun Suomi kykenee niitäkään sitten maksamaan.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ikävä kyllä, viitaten Isosaaren viimeiseen palstaan, kirjoittelemalla Suomessa ei ole koskaan saavutettu mitään. Edes totuuden julkistaminen ei nykyään maksa vaivaa, koska se ei kiinnosta ketään paria otsikkoa pidempään.

Enemmän lukijoita saa julkaisemalla pornahtavan kuvan instagramissa.

Muutosta ei saada myöskään pienpuoluepolitiikalla.

Toisaalta yhteen puolueeseen satsaaminen merkitsee sekin melkoisen riskin ottamista. Näinhän kävi mm. Saksassa 30-luvulla, jossa NSDAP-puolue nousi valtaan kansan valtaisalla enemmistöllä, mutta puolueen agenda ei ollutkaan loppujen lopuksi aivan jokaisen äänestäjän mieleen.

Olemme EU:n myötä menettäneet suvereniteettimme ja hyödylliset idiootit vielä rummuttavat kansainvälisten sopimusten perään, jotka muka sitovat kätemme. Sopimukset ovat paperia, joilla pyyhitään rektaali, kun poo livahtaa pöksyyn.

Vuoden 2015 pakolaisvirran vastaanottamiseen poliitikkomme eivät puuttuneet mitenkään, vaikka suurin osa pakolaisista tuli tänne Ruotsista.

En usko olevani väärässä, jos sanon, että määräys johtaville poliitikoille olla toimimatta tuli Brysselistä.

Muutoin vaihtoehtona olisi se, että maatamme johtaa lauma mitä suurimpia typeryksiä.

Jälkimmäiseen vaihtoehtoon tosin viittaa hallituksen kyvyttömyys tehdä millään muotoa järkeviä päätöksiä mihinkään päivänpolttavaan asiaan.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Muutos tulee vasta sitten,kun kansan silmät avautuvat. Valtamedian manipulaatio ohjaa haluttuihin "totuuksiin", joilla "vaalikarjaa" ohjataan haluttujen poliittisten päätösten taakse.Lukekaa hyvät ihmiset ulkomaalaisia tiedotusvälineitä.Vaikka Ruotsista ja Tanskasta alottaen.
Muutos tulee, kun sen aika on kypsä.
Väärästä tiedosta ei tule totta ,vaikka sitä toistettaisiin kerran tunnissa.
( Niin muuten tehdään ). Kuulijalle siitä voi tulla "totta".

Kalle Erkkilä

Madeira vaikuttaa hyvin mielenkiintoiselta. Edullinen hintataso, ihanteellinen ilmasto, 10 vuoden veroetu ja saarella on laaja itsehallinto, vaikka kuuluukin EU:hun.

Pekka Iiskonmaki

#6
Riippuu liiketoiminnasta. Parempi on Faron alue, josta hyvä logistiikka.

Kalle Erkkilä

Pekka, 10 vuoden veroedun saaminen (tasavero 20%) ei välttämättä vaadi yrityksen perustamista. Monet ns. korkean osaamisen alat ovat edun piirissä vaikka olisi palkansaaja (tai itsensä työllistäjä). Ehtona on, että on ns uudisasukas.

Kannattaa huomata, että veroetu koskee koko Portugalia, mutta Madeira (joka siis kuuluu Portugaliin) on mielekkäämpi, koska saarella on itsehallinto ja hintataso on alhaisempi.

Tuplaverotuksen välttää, koska Suomella on Portugalin kanssa verotussopimus.

Ammattilista löytyy tästä linkistä (kun skrollaa alas):
http://www.newco.pro/en/tax-regime-non-habitual-re...

Sama teksti hiukan selkeämmin:
http://www.livinginportugal.com/en/moving-to-portu...

Madeiran vapaakauppa-alue on sitten asia erikseen. Siihen osaa ottaa hirveästi kantaa.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #17

Kiitos Kalle, mutta Madeiralla on korkeampi hintataso kuin esim. Farossa.

Maideiralla asuessa kyllästyy äkkiä saaren pienuuteen. Funchal on kaunis kaupunki, mutta muualla saarella ei kovin paljon tapahdu.

Ihan kiva lomakohde. Estorililla on myös omat etunsa. Itse asuin aikoinaan Povoa de Varzimissa pohjoisessa.

Portimão on myös edullinen alue, jos tykkää bailata ja pitää turistien kanssa hauskaa.

Kalle Erkkilä Vastaus kommenttiin #21

Heh, paikan pienuus ei "erakkoluonnetta" haittaa. Ja mantereellehan pääsee tarvittaessa 1,5h lennolla. Silmäilin viime vuonna Albufeiraa netin kautta, joka vaikutti mukavalta alueelta. Kiinteistöt vaikuttivat mielestäni kalliimmalta kuin Madeiralla.

Henkilökohtaisesti edes jonkinlainen "hajurako" EU:hun on toivottavaa :)

Kalle Erkkilä Vastaus kommenttiin #21

Pekka, ehkä voisit jonkinlaisen blogimerkinnän kirjoittaa Portugalissa asumisesta? Olisi mielenkiintoista luettavaa.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #27

#27
Moi Kalle!
Valitettavasti en tuosta ajasta ole kirjoittanut mitään, enkä muistakaan edesottamuksista elämässäni.

Siinä olisi ideaa, mutta muistiinpanot puuttuvat ja siten siitä tulisi mutuplogi.

Siellä asuu useita satoja suomalaisin. Matkahaukka myy sinne matkoja majoituksella 60m2 kaksio.
Kuukaden matka 1000 euroa ja kaksi kuukautta 1500 euroa. Sitten varmaan olet löytänänyt itsellesi asunnon vapailta markkinoilta.

YV:nä voin antaa suomalaisten nimiä, jotka voivat auttaa sinut alkuun.

http://www.algarvensuomiseura.fi/yleistietoa-portu...

http://www.suomi-portugali.org/pt13.htm

Tuli vielä mieleen. Mene laivalla Madeiralle. Se on hauska matka.

Kalle Erkkilä Vastaus kommenttiin #29

Kiitos paljon linkeistä ja vinkeistä. Täytyy perehtyä noihin. Muutto muualle ei ihan juuri nyt ole ajankohtainen, mutta huolellinen valmistelu ja asioiden selvittely kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.

Käyttäjän JukkaKnnen kuva
Jukka Könönen Vastaus kommenttiin #17

Tuota veroetua ollaan jo poistamassa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Mielestäni sinun ei tulisi hävetä, vaan valtionjohtomme tulisi hävetä. 90-luvun laman hoito oli kerrassaan luokatonta ja siinä valtio ryösti ihmisten omaisuudet laittomasti silloisen presidentti Koiviston oikeuslaitoksen ohjaamisella. Toinen demaripresidentti Halonenhan on salannut nämä oikeuslaitoksen ohjaamiseen liittyvät paperit.

Toiminnalla tapettiin noin 60 000 yritystä ja ajettiin noin 15 000 ihmistä itsemurhaan.

Hurjaa on ollut meininki valtionjohdon taholta Kekkosen jälkeen ja saas nähdä mihin vielä ajaudummekaan? Varsinkin kun maassa on ollut jo pitkään vain nukkehallituksia, joita on johdettu valtion rajojen ulkopuolelta.

Pekka Iiskonmaki

#7
Harva edes ymmärtää miten suuri vaikutus tuolla kaikella on Suomen takkuavaan talouteen.

En näe mitään muutosta Suomen talouden kurssiin. Työllisyys kasvaa vain prosentteina ei henkilöinä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

En usko että työllisyys tulee merkittävästi kasvamaan missään päin maailmaa, koska automatisointi ja robotit korvaavat yhä useamman työpaikan.

http://yle.fi/uutiset/3-9518250

Kyllä tämän asian jokainen tietää poliitikoista lähtien, mitään työvoimapulaa ei ole odotettavissakaan, paitsi ehkä joillakin erikoisaloilla tai paikallisesti.

Toki onhan meille tullut uusi julkinen sektori, maahanmuuttajien parissa, joka työllistää valtavan määrän erilaisia ihmisiä, mitä ihmeellisimmillä ammattinimikkeillä varustettuina. Ja iso osa siitäkin porukasta joka oli alunperin tarkoitettu hoitamaan omat vanhuksemme ja huonokuntoisimmat, työskentelee nykyään myös tämän uuden julkisen sektorin piirissä.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #14

#14
Palveluala työllistäisi, mutta se tuhottiin sääntelyllä ja veroilla. Vaikea on olla hieroja, kun heti valtio nappaa neljäksen päältä, kun asiakas on astunut huoneeseen.

Silakka-Holkeri pani käsityöläiset ALV:n piiriin ja sitten itketään, kun ei ole töitä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

En usko että kenenkään tarvitsi hävetä kun evakot tuli tänne sotaa pakoon.
Enkä usko Ruotsalaistenkaan hävenneen kun sota-lapset otti täältä Ruotsiin .

Käyttäjän SinikkaHammari kuva
Sinikka Hammari

Tässä olisi YLE:lle dokumentin aihetta roskaohjelmien sijasta!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Totta. Miten isännät mättivät evakoita kärryihin ja lesken ja 5 lasta jätti pellon reunaan.
Kuulin paljon tarinoita tuosta mummoltani ja äidiltäni joidenka koko suku joutui evakoksi. Sen ajan "mamuiksi/pakolaisiksi".Kohtelu sama kuin nyt 2017. Vaikka oli oman maan kansalaisia.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minun evakoiksi joutuneet ystäväni ovat jopa katkeria ja loukkaantuneita tuosta pakolaisiin vertaamisesta. Olen kyllä samaa mieltä, karjalaiset olivat suomalaisia, joita pitikin auttaa ja olisi pitänyt auttaa vieläkin enemmän...ainakin henkisellä puolella.

Hannu Soikkeli Vastaus kommenttiin #28

Niin, isovanhempani, isäni ja tätini olivat evakoita. Suomalaisia, jotka joutuivat jättämään kotinsa joka sijaitsi _Suomen_ alueella, josta siirtyivät muualle SUOMEEN. En ymmärrä tätä ainaista maahanhakijoiden vertaamista evakoihin (en myöskään tataareihin rinnastamista).

Pekka Iiskonmaki

#9
Ei YLE uskalla tarttua aiheeseen, koska on hallituksen virallinen kanava.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Ei YLE sitä tee.Pitää löytää riippumaton media.

Sulo Schroderus

Suomeen rakennetaan parhaillaan totaalista järjestelmää, pankki-vakuutus-sairaala yhdistelmää. Siitä tulee EUTANASIA-järjestelmä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Silloin kun saa sairaseläkettä ja kunto on kohtuullisen hyvä, kannattaa muuttaa ulkomaille. Niin moni tekeekin. Tulee paremmin toimeen.

Pekka Iiskonmaki

#19
Suomen ilmasto on suorastaan pirullinen. Liukastumiset tuhoavat monen terveyden. Siksi kannattaa mennä vaikka Portugaliin.

Hyvän kaksion 60m2 uima-altaalla saa 200 euroa/kk. Suomessa yhtiövastike on useasti suurempi.

Matti Katiska

HYvä Pekka että jaksat julkaista tätä. Iso Kiitos siitä ja tämä juttu pitäs saaha tosiaan Julkisuuteen , Hallituksen Kysely tunnille,, tai Johonkin,, jos siellä joku pystys vaikuttaa asioihin jo Ennenkuin ihan Kaikki menee Huonoksi

Maanviljelijät on myös isossa Kusessa ja kukaan ei Välitä koko EUssa mitään (

Suomikin,,niinkuin monet Valtiot vois tehä toisin ku EU-sääntö sanoo ,

Pakolais kielto Heti Päälle ja Venäjälle Vientiä lisättävä , Nämähän on Helppo oikaista jos Halua on,

Peräänkuulutankin sellaisia Ihmisiä jotka osaisivat jotakin tehdä asialle kun en ite osaa ja terveys/raha asiat on huonot ja asun vielä niin Kaukana HKI-sta

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Varmaankin monen ns. "suvakin", jotka puolustavat maahantulijoiden täysiä oikeuksia kaikkeen mahdolliseen, mitä kantaväestökin saa automattisesti, niin kannattaisi hetken hiljentyä miettimään... Saako kaikki köyhät suomalaiset myöskin tarpeellisen hoidon ja lääkkeet ilmaiseksi, ilman nöyryyttäviä ja kauan kestoisia jonotuksia paperisotineen?

Miksi meillä ylipäätään jaetaan ruoka-apua köyhille, jos kaikki tarpeellinen jo on saatu? Miksi monet valittavat, etteivät pysty ostamaan edes tarpeellisia lääkkeitään, kuten olen lehdistä lukenut. En ole tällä alalla asiantuntija, joten ehkä joku viisaampi minua niistä valistaa. Toivottavasti.

Täällä on jatkuvasti puheenvuorolaisia, joiden pääasiana näyttää olevan lähes päivittäin "ilokseen" haukkua rasisteiksi ja natseiksi juuri näitä monia suomalaisia vastaan, joilla ei itsellään ole ollut koskaan kokemusta "hyvästä Suomesta", vain työstä ja verojenmaksusta. Heistä, jotka ovat nyt katkeria, kun vieraita elintasopakolaisia autetaan ja sympatiseerataan enemmän kuin heitä, jotka ovat nyt vanhoina lähes heitteillä toimeentulotukiviidakossa seikkaillessaan...

Siihen pitäisi saada vihdoinkin muutos, eli auttaa myös heitä maahanmuuttajien tapaan. Helppo se näyttää olevan monille politiikoillakin puhua lähimmäisenrakkaudesta ja olla avosylin ottamassa vastaan kaikki halukkaat, kun itsellä on kaikki hyvin.

On tietysti paljon seksikkäämpää olla hyvä ja jalomielinen eurooppalainen ja "kutsua" luoksemme kaikki raskautetut ja vaikeuksissa elävät maailman köyhät...(en puhu nyt varsinaisista sotapakolaisista, jotka kituvat onnettomilla leireillä)

Heidät, oikeat pakolaiset olisi pitänyt hakea suoraan leireiltä lentokoneella, kun nyt näitä "vääriä" palautetaan nyt viidenkin poliisin voimin lentokoneella kotimaihinsa. Muutama satatuhatta euroa palaa toistuvasti taivaalle, kun sekin olisi voitu käyttää paremmin - parempaan suunnitteluun jo alkumetreiltä lähtien. Juu, syytetään vain EU:n ja muiden huonoa asianhoitoa!

On helppo unohtaa se, että siinä tapauksessa pitäisi meidän kaikkien pystyä luopumaan omastakin hyvästä, eikä vain tehdä säästöjä sieltä, mikä ei koske taloudellisesti omaan nilkkaan...Alennetaan vaikka kaikkien hyvätuloisten palkkoja vaikka 20 prosenttia, jotta voimme toivottaa tervetulleeksi kaikki ensi kesänäkin tulevat tuhannet uudet pakolaiset.

Suomi on aina vain yhden totuuden maa, eikä kritiikkiä näytetä kestävän, ilma syyttelyä natseiksi ym. perus pahoiksi ihmisiksi. On niin helppoa moittia muita suomalaisia, kun itsellä on kaikki hyvin. Ruokajonossa voisikin olla jo vaikeampaa pysyä hiljaa jonossa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jos ihmisellä menee todella huonosti, hän ei tuhlaa aikaansa vihanlietsontaan. Rasisteiksi ja natseiksi on lähinnä kutsuttu niitä, jotka "kansan" nimissä mekastavat ja manipuloivat julkisuutta Brysselin tai Helsingin hienostokortteleissa verottomilla jättipalkoillaan.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Jouni, miten minusta tuntuukin ihan siltä, että sinäkin muutamien muiden mukana olet juuri näitä mekastavia kansalaisia, jotka väkisin yrittävät jakaa kansaamme kahtia? Vihanlietsontaa on enemmän siltä puolelta. Tosin luen vain Uuden Suomen blogeja... Muista, nimettömistä en piittaa...

Toivoisin teiltäkin vähän enemmän ymmärrystä näille meidän omillekin suomalaisille vähäosaisille, jotka kokevat jäävänsä muualta tulleita vähemmälle.

Sinulla, niin kuin minullakin menee hyvin, joten nyt pitää katsoa ja kuunnella tarkalla silmällä myöskin omia lähimmäisiämme, joilla ei ole sama tilanne.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #33

Minulla ei ole aina mennyt hyvin, olin kymmenisen vuotta sitten toimeentulotuen varassa. Olen ajanut taksia ja oppinut siinä hommassa paljon siitä, miten Suomessa ajatellaan. Olen nyt työkyvyttömyyseläkkeellä mielenterveysongelmien takia.

Käyttäjän PolinaKopylova kuva
Polina Kopylova

Ensiksi kiitän kirjoittajaa. Toiseksi, en voi olla reagoimatta tähän kirjoitukseen, koska tämä puheenvuoro esittää juuri sitä ilmiötä, mistä yritin itse pohtia tässä blogikirjoituksessani, joka käsittelee kansallista väsymystä: http://polinakopylova.puheenvuoro.uusisuomi.fi/232...

"Kun puhutaan yhteiskunnan jaosta kahtia, polarisaatiosta, puhutaan näkyvistä poliittisista ilmiöistä. Tosiasiassa meitä jakaa kahtia väsymys — tai sen, että mistä toiset ovat väsyneet, toiset eivät — onneksi, eivät. Ja heidän on kuultava kansallinen väsymyksemme.
Kansallinen väsymyksemme on kuultava, vaikka se ei kuulostakaan kovin hyvältä — ei väsyneen äidinkään ääni ole lempeä, vaikka äiti kuinka yrittäisi.
Ja kun väsymys puhuu — mitä sitten voi tehdä?"

Mielestäni meidän ainakin olisi hyvää useammin sanoa toisillemme kiitos-sanoja, mutta sen sijaan kuulemme vain kehotuksia, ellei suoria käskyjä ryhdistäytymään, ryhdistäytymään ja ryhdistäytymään, kunnes selkä katkeaa siitä ryhdistäytymisestä.

Tiina Flander

Kiitos kirjoituksesta. Asia olisi tärkeä avata viimein kunnolla Suomessa. Ei olisi pahitteeksi kaivella syvemmältäkin tuota pankkikriisin ajan omaisuuden uusjakoa. Kysymykseen " Miksei Suomessa vaadittu pankeilta takuuta velallisten pelastamiseksi pankkien pelastamisen ehtona, kuten Ruotsissa tehtiin" olisi mukava vihdoin saada vastaus. Entä miksei toimiin ryhdytty välittömästi, kun kävi ilmi, mitä on tapahtumassa. Ei itse asiassa olisi ollenkaan pahitteeksi, jos tuo revittäisiin kokonaan auki...Likaiset jauhosäkit vaan päivänvaloon unohduksen kellareista ja oikeutta tilalle...

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

" Kysymykseen " Miksei Suomessa vaadittu pankeilta takuuta velallisten pelastamiseksi pankkien pelastamisen ehtona, kuten Ruotsissa tehtiin" olisi mukava vihdoin saada vastaus."

Lue #2 ja katso sen jälkeen, mitä kertoo Karjalan Kuvalehti
http://karjalankuvalehti.fi/images2/pankkikriisi_k...

Ko. artikkelissa on kerrottuna vasta pintaraapaisu.

Käyttäjän PauliinaPaakala kuva
Pauliina Paakala

90-luvun pankkikriisistä on pian 30 vuotta. Minulle ei nyt ihan aukene miten tapahtumia silloin ja tilannetta nyt voi verrata? Päättäjät ovat vaihtuneet moneen otteeseen (osa nykyisistä oli hädin tuskin peruskoulussa 90-luvulla), samoin yritysjohdot ja pankkiirit.

Itsemurhatilastoja julkaistaan vuosittain. Viime syksynä julkaistiin tutkimus laman pitkäaikaisvaikutuksista. Lasten ja nuorten hyvin/huonostivoinnista tehdään vuosittain laaja koulukysely, jonka tulokset julkistetaan. Muutenkin ihmisten pahoinvoinnista voi lukea päivittäin. Tästäkän puolesta ei siis vaieta.

Sitä miksi näin ei (mielstäsi) toimittu 90-luvulla - eli 30 vuotta sitten - en lähde arvailemaan. Oman muistini mukaan näitä "Tappoi itsensä"/ "yritti itsemurhaa" uutisiä tuolloinkin oli.

Eli mikä tämän kirjoituksen tarkoitus oli? Koska 90-luvulla oli kriisi ei nyt pidä auttaa ketään?

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Et näytä nyt ymmärtävän. Suomessa tehtiin 90-luvulla mafia-mainen valtiopetosten sarja, mikä oli ja on vaillavertaa. Samoja päättäjätahoja edelleen häärää politiikan ja talouden saralla. Osa luonnollisesti kuollut kuten Mauno Koivisto ja osa päättävissä toimissa kuten Sauli Niinistö. Aloita tutustuminen rötöksiin Koiviston konklaavista, edeten Eu-päätökseen ja euro-päätökseen perustuslakia rikkoen.....näitä riittää 'korruptiovapaassa' Suomessa. Suomen lähihistoria pitää aukaista, jotta Suomi pystyy menemään eteenpäin

Pekka Töyry

Ruotsin "sotalapsi"- korttia (vertausta) täällä on väläytelty ,mutta eipä Ruotsi siltikään tainnut "sota-aikuisia" ottaa vastaan (ei tainnut olla tulijoitakaan),vaan nämä nuorukaiset menivät käsittäkseni itärajalle vastaanottamaan maahan tunkeutujaa - jos olen tulkinnut väärin historiankirjoituksia/ymmärtänyt asioita väärin ,niin korjatkaa ....Ja sen verran paljon sitä historiassa on suomalaista heimoa kaatunut ruotsin sotaväen rivistöissä aikojen saatossa ,että tuo apu sota-aikana oli ihan asiallinen vasta-teko....

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva

Varallisuuden uusjako 90-luvulla oli ja on edelleen häpeätahra oikeusvaltiossa nimeltä Suomi. Toimintakykyisiä yrityksiä "ajettiin" konkurssiin ilman omatunnostuskia. Valtiovarainministerin lupaama "piikki auki" -tilanne sai pankkien johtajiston ennen näkemättömän ahneuden valtaan. Luottotappiot kuitattiin veronmaksajien kustannuksella, mutta sekään ei riittänyt pankeille. Olihan heillä mahdollisuus puristaa vielä velallisilta saataviaan tämän yhteiskunnan avustuksien lisäksi.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

#41

Ei valtiovarainministeri Iiro Viinanen pankinjohtajille piikkiä luvannut avata.
Viinasen kirjasta "Vaaran vuodet" käy ilmi, että Viinanen tapasi presidentti Koiviston usein.

Sellaiselle lukijalle, joka ei tiedä taustoja, ei Viinasen kirja kerro kaikkea.

Koivisto oli toimi taustalla laman järjestäjänä ja pankkikriisin laittoman jälkihoidon määrääjänä.

Karjalan Kuvalehden artikkeli kannattaa lukea
http://karjalankuvalehti.fi/images2/pankkikriisi_k...

Käyttäjän MarttiKorpiranta kuva
Martti Korpiranta

Kiitos Pertti hyvästä ja vaikuttavasta kirjoituksestasi. Ja terveiset täältä Vuokatista. Suomen tilanne on huolestuttava ja tämä Eurostoliitto ja sen vasallit yrittävät viedä vielä viimeisetkin rahat ja omaisuudet maastamme. Esko Ahon ja Paavo Lipposen hallitukset ovat pahimmat arkkitehdit Suomen nykyiseen tilaan. Markka lakkautettiin vastoin perustuslakia pelkällä Paavo Lipposen hallituksen tiedonannolla eduskunnalle. Millään ei tunnu olevan väliä.
PS. Viime sotien aikana Neuvostoliiton ulkoministeri Molotov oli todennut Kremlissä, että Suomi on sellainen maa jota mikään valtio maailmassa ei pysty miehittämään sotilaallisesti. Suomalaiset ovat niin hulluja että tappelevat viimeiseen asti eivätkä ikinä anna periksi. Ainut millä Suomi voidaan valloittaa on taloudelliset tekijät hän sanoi. Tätä samaa taktiikkaa näyttää nyt käyttävän globalistit ja tämä meidän EU.
Hyvää kevättä ja kaikkea hyvää Pertti. Emme anna periksi!

Käyttäjän AskoValtanen kuva
Asko Valtanen

90-luvun lamassa, kun yritysten valuuttaluotot moninkertaistuvat, valtio syyti rahaa kuralla oleville pankeille, jotka irtisanoivat yritysten lainoja. Toimivat yritykset ajettiin konkursseihin ja myytiin roskapankeille ja edelleen ulkolaisille. Työntekijät joutuivat kortistoon.

Valtion olisi pitänyt tukea yrityksiä, antaa suoranaista rahaa, tai halpakorkoista lainaa. Yritykset olisivat maksaneet pankeille velkojaan ja jatkaneet toimintaansa ja työntekijöillä olisi pysynyt työpaikat.

Saman verran valtion rahaa olisi mennyt pankeille, mutta yritysten kautta.

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko

90- luvun kähmintäperseilyssä ja pankkikriisissä lähti koti ja jäljelle jäi velka, Tälläkertaa tässä hallituksen puuhasteluissa ja kansalaisten kukistamisyrityksessä lähtee varmaan edellämainittujen lisäksi henkikin. Kiitosta vaan, suomen valtio ja sen epäpätevät, itsekkäät ja ahneet kätyrit siitä miten ikänsä veronsa maksanutta ja velvoitteensa kunniallisesti hoitanutta ikämiestä kohtelette. Nyt riitti.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Kiitos hyvästä, ajatuksia herättävästä blogistasi. "Herään" asiaan myöhään, mutta parempi niin kuin ei milloinkaan. Paljon siihen olisi sanomista totuuden nimissä, mutta sanojen painoarvo on usein se nolla, aikamme "Hitler mielisten" edessä. Tänään on jo aivan liian paljon propagandaa ja populistista itsensä esille tuovaa sanahelinää johtajien toimissa. Väärän suunnan vallanpitäjät saavat liikaa valtaa ihmisten mielissä. He haluavat johtaa, eivät rakkaudesta kansaa kohtaan, vaan he odottavat vain mahdollisimman monen rakastavan johtajaa itseään. "Yksi kansa, yksi valtakunta, yksi johtaja...." Onko EU ajatuksen esiaste?

Politiikka, koko maailma ja Eurooppa siinä mukana hukkuu sananmukaisesti paskaan ja rehellisiä sontatunkioilla työskentelijöitä ei enää arvosta kukaan. Silloin aikanaan 15-vuotiaana latoessani eläinten ulostetta traktorin lavalle, se sentään vietiin sitten pelloille ja taas oli maa lannoitettu rehellisesti, luonnonmukaisella tavalla.

"Paskastahan kaikki on tehty" totesi taiteilija Juice Leskinen erään menestyslevynsä (Yölento) kultalevy tilaisuudessa. Totta, mutta on hyvä muistaa että pelkillä politiikan p-puheilla ei saada aikaan mitään muuta kuin vahinkoa kaikille ja kaikkialla. Tyhjiä sanoja ilman painoarvoa, että kannattaisi edes odottaa noiden puheiden rakentavan koko maan ja maailman parasta.

Lähihistoria on tänään todella kurjaa ajateltavaa, mitä kauhuja arkistot sisältävätkään. Kuka edes haluaa tietää totuudesta ja mitä sillä on enää väliäkään minne lopulta vie tie tää. Paavin sanoja aina vain lainaten: "Me elämme jo nyt kolmatta maailmansotaa." Ensin kulisseissa touhuten (valta) ja myöhemmin miehet aseissaan näyttävät lopullisesti vähäisenkin viisauden poistuneen keskuudestamme, ainakin mitä elämisen laatuun tulee.

Hyvää jatkoa jokaiselle joka vielä jaksaa uskoa maailmaan jossa lasten on hyvä olla. Se vaatii silloin myös sitä, että aikuisillakin olisi toimiva elämä, turvattu talous ja henkinen hyvä olo, jonka voi sitten antaa jälkipolville perinnöksi.
https://www.youtube.com/watch?v=YAiFi37A_l4

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset