PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Moskeija sadalla miljoonalla vai asuntoja maahanmuuttajille samalla rahalla?

  • Córdoban moskeija, La Mezquita Espanjassa. Kuva P.Lindeman
    Córdoban moskeija, La Mezquita Espanjassa. Kuva P.Lindeman

Minun mielestäni maahanmuuttajat tarvitsevat ensisijaisesti asuntoja. Nyt, kun arabimaat ovat auliisti antamassa rahaa moskeijan rakentamiseen, niin aloittaisin neuvottelut heidän kanssaan siitä, että se raha käytettäisiin mieluummin asuntojen rakentamiseen muslimeille. Asunnoille on enemmän tarvetta kylmässä pohjolassa, kuin moskeijalle.

Moskeijat voivat olla todella kauniita rakennuksia sisältä ja päältä, mutta se seikka ei saa olla ratkaisevana tekijänä, vaan se, mitä siellä opetetaan. 

Moskeijasta voisi myös järjestää lasten ja nuorten keskuudessa äänestyksen, että haluavatko he tulevaisuudessa elää maassa, jossa islaminusko alkaisi laajemmin kehittymään? Nyt, kun olemme saanet vasta oman kirkkomme ruotuun ja Raamatun lukemisen ja tulkitsemisen tämän päivän arvojen mukaan, niin Koraanin tulkitseminen veisi Suomea jälleen takaisin keskiaikaan.

Lainsäätäjän olisi nyt syytä alkaa tutkimaan, että miten rikoslaki ja uskonnonvapaus kohtaavat Suomessa, ennen kuin mitäään päätöstä moskeijan rakentamisesta annetaan.

Rikoslain 11 luvun 10 §:ssä (511/2011) säädetään: "Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.”

Ei mennyt kauan miettiessä, että mistä kirjoista nämä kaikki lainvastaiset ”tiedot, mielipiteet ja viestit” löytyvät. Raamattu ja Koraani.

Vuoden 1919 Suomen hallitusmuodossa säädettiin näin8 §. Suomen kansalaisella on oikeus julkisesti ja yksityisesti harjoittaa uskontoa, mikäli lakia ja hyviä tapoja ei loukata, niin myös sen mukaan kuin siitä on erikseen säädetty, vapaus luopua siitä uskonnollisesta yhdyskunnasta, johon hän kuuluu, sekä vapaus liittyä toiseen uskontokuntaan.”

Koko Euroopassa täytyisi alkaa soveltamaan sananvapauden rajoituksia uskontoihin, niiden opetukseen sekä niiden julkaisemaan materiaaliin.

Euroopassa suojellaan eri uskonnon harjoittajia, kun toisissa maissa väärän uskonnon harjoittaminen saattaa johtaa kuolemantuomioon. Euroopan tapa hyväksyä eri uskonnon harjoittaminen on kannatettavaa, mutta ei ole kannatettavaa se, että uskonnon vapauden nimissä voidaan rikkoa lakeja ja kiihottaa kansaryhmiä vastaan.

Eurooppa tarvitsee uskontokirjojen puhdistuksen.

Minusta Euroopassa olevat yleisesti saatavilla olevat uskontokirjat täytyisi käydä läpi ja puhdistaa Suomen rikoslain mukaan, joka koskee kiihottamista kansanryhmää vastaan. Alkuperäiset uskonkirjat voidaan säilyttää vain museoissa ja tukijoiden käytettävissä.

Tällainen sensuuri auttaisi nykyisiä eurooppalaisia sekä tänne pakenevia maahanmuuttajia. Euroopan rajoilla maahanmuuttajien uskonkirjat vaihdettaisiin puhdistettuihin uskonkirjoihin. Niissä uskonkirjoissa olisi jäljellä ne Eurooppalaiset arvot, joiden mukaan täällä eletään. Ne puhdistetut uskonkirjat olisivat parempi ja tehokkaampi tapa, kuin valtioiden lakikirjat ja lainsäädännöt, kotouttaa maahanmuuttajat Euroopassa vallitsevaan kulttuuriin ja arvoihin. Puhdistettu uskontokirja tulisi olemaan myös helpotus niille maahanmuuttajille, jotka oman maansa uskontokirjan mukaan kuuluvat johonkin syrjittyyn tai alistettuun ryhmään ilman omia yksilöllisiä oikeuksia.

Tämä ei tarkoita sitä, että luovuttaisiin Eurooppalaisesta arvosta, uskonnonvapaudesta, vaan sitä, että puhdistettu uskontokirja ei kiihottaisi väkivaltaan ja syrjintään. Puhdistettu uskontokirja tukisi uskonnonvapautta, eli lakia ja hyviä tapoja loukkaamatta, ja estäisi väkivallalla, syrjinnällä ja pakolla omaksumasta väkivalaista ja syrjivää uskonnonharjoittamista.

Tämä ehdotukseni ei ole myöskään ristiriidassa Euroopan Ihmisoikeussopimuksen kanssa:

"Sananvapautta voidaan 10. artiklan mukaan rajoittaa vain lailla ja syistä:

»– – jotka ovat välttämättömiä demokraattisessa yhteiskunnassa kansallisen turvallisuuden, alueellisen koskemattomuuden tai yleisen turvallisuuden vuoksi, epäjärjestyksen tai rikollisuuden estämiseksi, terveyden tai moraalin suojaamiseksi, muiden henkilöiden maineen tai oikeuksien turvaamiseksi, luottamuksellisten tietojen paljastumisen estämiseksi, tai tuomioistuinten arvovallan ja puolueettomuuden varmistamiseksi.»
(Euroopan ihmisoikeussopimuksen 10. artiklan toinen kohta.[3])"

Lainkirjoittajan oppaassa tämä asia on myös yksiselitteisesti selvitetty, mutta käytännössä jätetty valvomatta?

4.2.6 Uskonnon ja omantunnon vapaus (11 §)  

Uskonnon ja omantunnon vapauteen vedoten ei voida harjoittaa toimia, jotka loukkaavat ihmisarvoa tai muita perusoikeuksia taikka ovat oikeusjärjestyksen perusteiden vastaisia. Perusoikeussäännöksellä ei siten voida esimerkiksi oikeuttaa missään olosuhteissa ihmisyksilöiden silpomista, kuten naisten ympärileikkausta, huolimatta tällaisen toimenpiteen mahdollisesta yhteydestä johonkin uskonnolliseen suuntaukseen. Sama koskee muun muassa moniavioisuutta, joka ei sovellu suomalaiseen oikeusjärjestykseen.

Uskonnon ja omantunnon vapauden perustuslainturva ei myöskään estä lailla antamasta yhteiskunnassa yleisesti hyväksyttyjen moraalisten ja eettisten arvojen mukaisia järjestysluonteisia säännöksiä, jotka eri uskonnollisten suuntausten tulee ottaa huomioon uskonnollisissa tai niitä vastaavissa menoissaan. Erityisesti muiden ihmisten perusoikeuksiin liittyvät näkökohdat tulee muutoinkin ottaa huomioon tulkittaessa, miten pitkälle säännöksellä annettu perusoikeussuoja, esimerkiksi oikeus uskonnon harjoittamiseen, ulottuu. Esimerkiksi lapsen perusoikeuksia, kuten oikeutta elämään ja henkilökohtaiseen koskemattomuuteen, ei saa loukata vedoten muiden uskonnon ja omantunnon vapauteen 231."

Tämä asia täytyisi jo vähitellen Euroopassa ymmärtää, ennen kuin on liian myöhäistä: Niistä maista, joista pakolaiset nyt tulevat, eivät ihmisten käyttäytymistä ja arvoja ohjaa lainsäädäntö vaan uskonkirjat. Niihin maihin joihin he saapuvat, heitä ohjaa edelleen uskonkirjat, ei kansallinen lainsäädäntö.

Mielestäni olisi syytä laittaa sanavapaus koskemaan, myös uskontoja yhtä tiukasti, kuin se koskee blogisteja, mediaa ja somea.

ps.en ole rasisti ja ystäväpiiriini kuuluu eri uskontokuntien edustajia, kritityistä muslimeihin, juutalaisista budhalaisiin jne.

Lainsäädäntö lähteet: Wikipedia.org

Lainkirjoittajan opas: http://lainkirjoittaja.finlex.fi/4-perusoikeudet/4-2/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Tuolla rahalla saisi kieltämättä jonnekin Irakiin tai Afganistaniin aika monta taloa pystyyn ja olisi moskeijakin jo valmiina. Ihmeellistä, etteivät rahoittajat edes harkitse tällaista vaihtoehtoa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikös se ole heidän oma asiansa? Bahrainissa riittää pätäkkää.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Pertti,
Epäilisin, että sama, kuplan aikana opittu kusetus, jatkuu
eri muodossa nykyään.

Kukaan ei ole yhta rehellinen/epärehellinen, kuin suomalainen.

Guggenhein, Hyperloop, Pisara, F-35, suur-moskeija, Malmi...

Mikä noille kaikille on yhteistä?

Pekka Iiskonmaki

Eikös joku arabimaa maa maksa koko lystin ja virolaiset rakentaa, niin ei homehdu.

Jaakko Häkkinen

"Mielestäni olisi syytä laittaa sanavapaus koskemaan, myös uskontoja yhtä tiukasti, kuin se koskee blogisteja, mediaa ja somea."
-- Nimenomaan näin! Uskonnollisissa teksteissä saa suorastaan yllyttää rikoksiin ja väkivaltaan, mutta niitä ei saa tästä kritisoida. Täysin järjetön tilanne!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Miksi arabimaat rahoittaisivat asuntoja muslimeille Suomessa, kun typerät veronmaksajat täällä tekevät sen kuitenkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset