PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Ehditäänkö Maapalloa enää pelastamaan ihmiskunnan käsistä?

  • http://www.abc.net.au/radionational/programs/greatmomentsinscience/8180668
    http://www.abc.net.au/radionational/programs/greatmomentsinscience/8180668

Maailmanlaajuisen muutoksen aika alkaa, sen alku tämä viestini on.

Tämä blogini vie otsikosta pitkälle tulevaisuuteen ja avaruuteen, eli otsikko kertoo vain syyn seurauksiin.

Nyt kansainväliset sijoittajat ja pankkiirit keräävät velallisilta, niin yksityishenkilöiltä kuin valtioilta, heidän vuosikymmenien työn tuloksen veroparatiiseihin, joissa varallisuus on jo kauan aikaa sitten ylittänyt biljoona dollaria.

Tämä myös tarkoittaa sitä, että markkinatalous on tullut tiensä päähän ja maailman talous romahtaa!

Odotettavissa on täysin uudenlainen maailman ja elämän arvojen nousu.

Kulutusyhteiskunta, joka on rikastuttanut rikkaita ja köyhdyttänyt köyhiä loppuu. Se tarkoittaa sitä, että teknologian kehitys pysähtyy, raaka-aineitten ja energian hinta romahtaa. Niiden kulutus pysähtyy ja taantuu.

Tulevaisuudessa niukka kulutus on se trendi, jolla mennään eteenpäin.

Ympäristöarvot ja maailman laajuinen yhteenkuuluvuuden tunne nousee. Uskonnot, jotka ovat olleet yksi vallan voima politiikan ohella menettävät merkityksensä.

Positiivinen ateismi, joka sisältää kaikkien maailman uskontojen hyvät ja ihmisarvoa kunnioittavat puolet, nousee, mutta hylkää uskontojen korostaman väkivallan ja suvaitsemattomuuden.

Uutta maailmanjärjestystä ja aikakautta voitaneen nimittää vaikka ”Positivismiksi”

Positivismi pitää sisällään yksilön oikeudet, kun ne ovat osa maailman yhteistä kokemista, yksilönä ja yhteisönä. Se ei pidä sisällään poliittisia tai uskonnollisia valtarakenteita, jotka olivat yksilöiden tavoittelua vallasta ja sen väärinkäytöstä oman ja lähipiirin etujen ajamiseen – kansojen ja kansakuntien alistamiseen.

Muutos vyöryy läpi maapallon mantereiden, kuin tsunami, mutta kuivalla maalla. Tuhoten sen, mikä oli, että uusi voi itää ja vanha maatua.

Olemme uuden ajan kynnyksellä, maailman vallankumouksen porstuassa, josta avautuu uusia ovia ja uusi aika.

Vanhat suurvallat menettävät merkityksensä, sillä niiden valta on tukeutunut kulutukseen, raaka-aineisiin, energiaan ja tuotantohyödykkeiden valmistukseen. Valta otettiin kansoilta viekkaudella ja vaaleilla, joita manipuloitiin. Kansalaisten valta anastettiin yksille, jotka sitä väärin käyttivät. USA, Kiina, Venäjä ja EU menettävät merkityksensä, sillä maapallon valtioiden rajat kaatuvat.

Tuho on ”melkein totaalinen”. Maapallon väestömäärä tulee puolittumaan, mutta nyt suurimmat menettäjät ovat kehittyneet ja teollistuneet valtiot, joiden väestö on menettänyt kosketuksen elämään ilman palveluita ja teknillisiä apuvälineitä.

Lähitulevaisuus, vuodet 2027-2057, tulevat mullistamaan täydellisesti maapallomme elämän, jossa rikkaista tulee köyhiä ja köyhistä selviytyjiä.

Seuraavan vuosisadan vaihde on aivan jotain muuta, kuin teollista ja digitaalista voitonkulkua. Se on paluuta vanhojen filosofien ja todellisen, konkreettisen elämänkokemisen aikakauteen, joka on kuitenkin ottanut opikseen, joten inkvisitiota, sotia ja suvaitsemattomuutta ihmisten kesken ei ole enää odotettavissa.  

Jos joku kuvitteli, että maapallo on ihmisiä varten, niin siinä hän oli täysin väärässä.

Ihminen on ominut omissa ajatuksissaan maapallon herruuden itselleen, mutta sen hallinta ei ole ihmisten käsissä. Maapallo elää ja voi hyvin, jopa paremmin ilman ihmisiä. Ihminen, niin kuin muurahainen, on vain osa maapallon ekologiaa ja molemmilla on tarkalleen sama arvo maapallon kannalta. Maapallo jatkaa miljardivuotista elämäänsä ihmisten kanssa tai ilman meitä. Ihmisten nuotiotulilla kehittämät omat näkemyksensä ovat vain meidän omia näkemyksiämme, arvoja ja vallan anastamista omien etujemme ja hyvinvointimme saavuttamiseksi, sekin vain osalle ihmisiä.

Tuli sodat, poliitikot, uskonnot ja muut, joilla ihminen pyrki nostamaan itsensä luomakunnan herraksi. Katsokaa ympärillenne, mitä me olemme tehneet? Miten me olemme vaikuttaneet planeettamme hyvinvointiin ja sen eteen tehneet? Emme ole mitenkään hyvin vaikuttaneet mannerten, vesien tai ilman laatuun, että se olisi parantanut meidän omia, saatikka toisten eliöiden tai kasvien hyvinvointia. Me olemme vain huonontaneet sitä elinympäristöä, johon me synnyimme valtiaiksi, omasta mielestämme. Ihminen on tuonut vain tuhoa, kun katsomme toimiamme maapallon kannalta.

Se mitä me olemme tehneet on vain huonoa huolehtimista kauniista planeetastamme, jonka kaltaista emme ole löytäneet vielä maailman kaikkeudesta ja toivottavasti me emme myöskään löydä toista kaunista ja ainutkertaista planeettaa tuhottavaksi.

Laskeudu joskus polvillesi, etsi maasta muurahainen tai jokin muu pieni ötökkä. Vertaa omaa elämääsi löytämääsi toiseen elolliseen ja älä nouse pystyyn ennen, kuin ymmärrät, että sinun elämäsi ei ole yhtään arvokkaampi, kuin sen jonka eteen olet polvistunut. Kysäise samalla, että mitä puoluetta ötökkä äänestää ja mitä uskontoa kumartaa?

Olen nähnyt maailmaa, olen nähnyt luonnon kauneutta, kauniita ihmisiä ja muita eläimiä, mutta mikään ei voita sitä, minkä saamme nähdä kuvista ja videoilta Rakkaasta Maapallostamme kuvattuna avaruudesta. Me emme näe sodilla piirrettyjä valtioiden rajoja, vaan me näemme yksinäisen kauniin planeettamme avaruuden äärettömyydessä. Pienenä yksinäisenä pallona, joka on mahdollistanut meidän elämämme alun ja tämän hetken. Minä en tiedä mitään kauniimpaa, kuin on tämä planeettamme, jossa olemme saaneet syntyä ja elää. Meillä on vastuu pitää planeettamme elinkelpoisena meidän jälkeläisille, toisille eläimille ja eliöille. Meidän on koettava maapallo kotinamme ja kohdeltava sitä samoin, kuin lähellä olevaa elinympäristöämme, rakkaudella. Sillä elinympäristömme sijaitsee maapallolla, jonka tosiasian me olemme unohtaneet. Meillä on kotimme ja maapallo on kotipihamme.

Jospa meille annettiin ainutkertainen mahdollisuus, mutta me siinä epäonnistuimme, niin saadaanko me vielä toista mahdollisuutta?

Tässä Sunnuntaisaarnani tänään Aprillipäivän jälkeen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Hyvin ja monipuolisesti analysoitu kirjoitus ja ajankohtainenkin. Hyvä spekulaatio! Antaa ajattelemisen aihettaa globaalistikin nykymenosta ja sen vaikutuksista tulevaisuuteen Telluksella.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen
Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Olemme avuttomia. Äänestämme muutamasta puolueesta, vaikka ne ovat melkein samanlasia.
Pitäisi äänestää siitä annetaanko pankeille edelleen valtaa, vai vähennetäänkö sitä?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#3

Ikävä kysymys , kuka sen vallan on antanut,
Ikävä kyllä Suomen kansa.
Vaikea kysymys, miten pankit saataisiin toimimaan niilä periaatteilla, joilla ne aloittivat toimintansa (0stamalla ja myymällä rahaa)

Viisaat sanovat,maailmassa ei ole organisaatiota (tässä tapauksessa Suomen valtio ja kansa), jota ei rahalla saataisi sekaisin,

Nyt sitten ylpeä Suomen kansa saadaan alistumalla anelemaan velkarahaa maailman mahtipankeilta,( jotta voisimme jatkaa kerskakulutusta)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Tarvitaan todella uutta viiniä uusiin leileihin.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Mitä maailma näyttää todeksi:

Ihmisarvot ovat sidottu rahaan eli niitä toteutetaan mikäli on varaa.

Yhteisöllisyys on sidottu rahan puutteeseen eli sitä toteutetaan mikäli ei ole varaa materian luomaan turvaan.

Ympäristöstä huolehtiminen on sidottu rahaan eli siitä pidetään huolta,jos on varaa.

Sodat ja uskonnot on sidottu rahaan,kumpaankaan ei olisi varaa ilman ylijäämää eli rahaa.

Rikkaiden merkitys perustuu rahaan,koska raha = valta ja valta = sosiaalinen yläluokka johon alemmat luokat pyrkii kukin omilla keinoillaan,mutta valta sanelee säännöt.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Carl sagan is strong in this one.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Oletkos koskaan lukenut Erkki Ahosen romaaneja Paikka nimeltä Plaston, Tietokonelapsi ja Syvä Matka? Samanlaisia ajatuksia...kovin tuntematon kirjailija.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset