PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Tunnistatko Sinä tästä lahjonnan ja korruption?

  • Kuvakaappaus, Helsingin Sanomat 6.4.2017
    Kuvakaappaus, Helsingin Sanomat 6.4.2017

POikeusministeriö alkaa selvittää lahjusrikosten rikosprosessin toimivuutta OECD:n moitteiden vuoksi. OECD moitti Suomea viime kuussa siitä, että näyttökynnys on ollut kansainvälisissä lahjusjutuissa liian korkea. HS 6.4.2017

Nyt lukija pääsee itse arvioimaan, että tunnistaako lahjonnan ja korrpution?

Yrityksellämme oli perustamisesta lähtien suuren tilintarkastustoimiston KHT-tilintarkastaja. Joka toimi riippumattomasti ja puolueettomasti, lain mukaan.

Hän antoi kirjallisen lausunnon yrityksemme varallisuudesta tähän tapaan ”Yrityksen realisoitava omaisuus on noin 600milj, joka riittää hyvin lainojen vakuudeksi", joita oli silloin noin 200milj. Yritys oli kaikin puolin terve, olihan edellisen vuoden verotettava voitto ollut 12miljoonaa kaikkien vähennysten ja poistojen jälkeen. Vuoden kuluttua samainen tilintarkastaja laati yhtiömme konkurssipesäluettelon, jossa arvioi omaisuutemme arvoksi 190milj. Pesäluettolon laatimisesta hän laskutti pankkia 54.000.

Pari kuukautta aiemmin samainen tilintarkastaja oli antanut osasta omaisuuttamme arvion, joka oli 31miljonaa ja kuukauden kuluttua siitä pankin vaatimuksesta antoi arvion, että saman omaisuuden arvo on 10miljoonaa. Eli kuukaudessa hävisi arvosta 21miljoonaa, 70%:a.

Jätimme oikeuteen yrityksemme velkasaneeraushakemuksen, johon luotettava ja puolueeton KHT-tilintarkastajamme antoi seuraavan sisältöisen lausunnon

KHT-tilintarkastajan oikeudelle toimitettu lausunto loppui näin ” ”...Koska kyseessä on toisaalta jo valmiiksi rakennetun omaisuusmassan realisointiprosessi ja toisaalta olemassa olevan, varsin mittavan lomakeskuksen toimintojen hallittu jatkaminen, voidaan saneerausmenettelyn aikaansaamista pitää perusteltuna.

Kun asiaa käsiteltiin kolmen kuukauden kuluttua oikeudessa, niin KHT-tilintarkastaja antoikin siellä täysin erilaisen lausunnon.

”...Toisella tavalla ilmaistuna liiketoiminnan jatkamisessa on asiallisesti kyseessä vain konkurssilikvidaation apukeino eikä realisaatioprosessi siitäkään syystä välttämättä edellyttäne yrityssaneerausmenettelyn aloittamista.”

Mitä tässä välissä olikaan tapahtunut?

KHT-tilintarkastaja oli välittömästi yritysjohdon neuvottelun jälkeen, joka koski velkasaneerausta, soittanut puhelun pankinjohtajalle ” Puhelusta selviää kuinka KHT-tilintarkastaja paljastaa yrityksen velkasaneeraushakemukseen liittyvät seikat ja neuvoo pankkia kuinka toimia saadakseen velkasaneeraushakemuksen hylättyä.  KHT-tilintarkastajalla oli myös tiedossa, että mieltää toimintansa ”kaksoisagenttina” ja näin ollen oikeudettomasti ilmaisee tietoonsa saamia luottamuksellisia asioita yrityksestämme, yrityssalaisuuden piiriin kuuluvista asioista ulkopuoliselle.

Samalla Keskusrikospoliisi teki kotietsinnän tilintarkastajan kotona ja löysi kuitit, jossa pankki oli maksanut hänelle satojen tuhansien edestä tilintarkastuspalkkiota, jotka laskut kuuluivat konkurssipesälle, joten niitä ei olisi pankki saanut maksaa, ja loukata niin ollen toisia velkojia.

Konkurssihuutokaupassa, joka tapahtui juhannusaaton aattona,  700miljoonan omaisuus siirtyi pankin haltuun 190miljoonalla, josta se edelleen myytiin yhdelle suomalaiselle suuryritykselle noin 100miljoonan hintaan. Ostaja siirsi yrityksemme omistuksen Luxemburgin veroparatiisiyhtiöön. Yrityksemme omaisuuden kauppoja tehtiin Lontoossa, vaikka omaisuus, myyjät ja ostajat olivat suomalaisia. Yhtiö on kerännyt satojen miljoonien voitot yrityksemme omaisuudesta sekä sen mukana varastetusta liikeideasta veroparatiisiin. Konkurssihuutokaupan järjestivät samat pankkirit, jotka olivat yritykselle luotot myöntäneet, suunnitelleet yrityksen kaappauksen ja johtivat pankin kiinteistöyhtiötä, jonne itse ostivat huutokaupassa omaisuutemme.

Teimme tästä kaikesta useita tutkintapyyntöjä poliisille, joka niitä tutki, mutta syyttäjä ei vienyt syytteitä eteenpäin, vaikka kokeneet Keskusrikospoliisin tutkijat suosittelivat syytteiden nostamista, koska todistusaineiston mukaan useita rikoksia on tapahtunut.

Keskusrikospoliisi takavarikoi pankin johtokunnan pöytäkirjat, joista selviää kiistattomasti yrityksemme kaappaussuunnitelma, jota pankki oli valmistellut puoli vuotta ennen yrityksemme hakemista konkurssiin vastoin keskinäisiä rahoitussopimuksiamme. 

Samainen KHT-tilintarkastaja laati Valtiovarainministeri Iiro Viinasen vastauslausunnon, jonka hän luki Eduskunnassa, vastauksena kansanedustajien laatimaan krjalliseen kysymykseen yrityksemme kaappauksesta ja konkurssista. Eli Viinanen luki pankin lahjoman KHT-tilintarkastajan kirjoittaman tekstin.

Syyttäjien ja tuomarien esteellisyyksistä ja virkavirheistä oli hankala valittaa Oikeuskanslerin virastoon, sillä valituksemme päätyivät pölyttymään viraston lakimiehelle, jonka kaksoisveli työskenteli pankissamme lakimiehenä.

Kaikesta tästä minulla on arkistossa blogissani kertomieni tapahtumien alkuperäiset dokumentit.

Meiltä yrittäjiltä vietiin kaikki. Yritys, omaisuus ja kodit, jotka siirtyivät pankkiireita lähellä olleiden tahojen omistukseen 70%:n alihintaa todellisista arvoistaan. Lisäksi meni viideltä perheeltä ja kolmeltatoista lapselta koti, minulta terveys, kotiseutu ja kotimaa. Lisäksi kolme kuollutta ja lähes kolmekymmentä haavoittunutta.

Eli kysymys kuuluu, tunnistitko lahjonnan, vai piditkö tätä normaalina suomalaisena pankki- ja tilintarkastustapana?

Tällainen on todellinen lahjottu ja korruptoitunut oikeusturva yrittäjillä ja muilla kansalaisilla Suomessa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Jos Sinulla on vaikeuksia uskoa sitä, mitä kirjoitan, niin käytä varttitunti kallista aikaasi.

Avaa alla oleva YLE:n linkki ja katso sieltä keskimmäinen Kotimaan katsaus video, 17.5.1994, jossa saat omilla korvillasi kuulla KHT-tilintarkastajan puhelun, joka on salaa nauhoitettu ja YLE:n historian ainut salanauhoite, joka on julkaistu.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/02/taistelu-k...

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

"Lopulta kaikki kanteet hylättiin." Siinä se tavallisen ihmisen oikeusturva tiivistettynä.

Hannu Karjalainen

Pertti Lindeman kirjoittaa tositarinan SKOP:n suhmuroinnista. Lähes samanlaisia juttuja on ollut viime vuosikymmeninä turhan paljon kaikkien pankkien osalta. Tilintarkastajien asema on ollut niissä keskeinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset