PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Leipäjonot ja hyvinvointivaltion alasajon syyt ja seuraukset?

 • Iltasanomat 16.3.2016
  Iltasanomat 16.3.2016
 • Talouselämä 7.4.2017
  Talouselämä 7.4.2017
 • MTV 5.9.2016
  MTV 5.9.2016
 • Aamulehti 18.12.2016
  Aamulehti 18.12.2016
 • Savon Sanomat 13.8.2016
  Savon Sanomat 13.8.2016
 • YLE 10.12.2016
  YLE 10.12.2016

Media myy sillä, että kerrotaan leipäjonojen asiakkaiden määriä ja asiakkaiden taustoja. Siihen se sitten jää. Poliitikot ja toiset lukijat toteavat vain asianlaidan, mutta mitään ei tapahdu. Enemmän palstatilaa saavat maahanmuutajat ja heidän ongelmansa, joiden asiaa ajetaan mediassa enemmän.

Olisiko syytä tarkastella syvemmin sitä tilannetta, että leipäjonoissa on kymmeniätuhansia suomalaisia, mutta miksi he joutuvat jonottamaan jokapäiväistä ravintoa, jota ihminen tarvitsee? Miksi ei nähdä, että siellä leipäjonoissa on Suomen talouden nousuun kaivattu työvoima ja yksityisyrittäjät? Itse olen rähjähtämispisteessä siitä näköalattomuudesta, joka valtion johdossa vallitsee.

Ensimmäinen syy on se, että neljäsataatuhatta (400.000) suomalaista on pudotettu pois yhteiskunnan rattaista. Luottokelvoton on menettänyt kansalaisoikeutensa, josta seuraa se, että työpaikkaa, asuntoa ja muita elämisen perustarpeita ei voi enää tavoittaa. Ne neljäsataatuhatta on tallottu maanrakoon ylikansallisten velkojien ja perintäyhtiöiden toimesta. He kokevat elämänsä niin, että parempi jonottaa leipää, kuin maksaa työtulostaan vippifirmojen ja perintäyhtiöiden kassaan suurin osa tuloistaan. Kolmen tonnin palkasta menee kaksi ja puolitonnia vanhojen velkojen maksuun, josta puolet menee veroparatiisien perintäyhtiöille. Eli sieltä kuopasta kenelläkään ei ole motivaatiota yrittää nousta, sillä yhteiskuntaan palaaminen kestää jopa yli kaksikymmentä vuotta. Suomen valtiontaloudelle olisi paljon edullisempaa nostaa takaisin yhteiskunnan jäseniksi 400.000 luottokelvotonta, jotka hallitsevat suomen kielen, kulttuurin ja tavat, kuin satatuhatta maahanmuuttajaa, joilla samoja edellytyksiä ei ole, kuin harvoilla heistä. Suomelle on paljon edullisempaa tehdä ”islannit” eli unohtaa pankkien ylivalta ja lainsäädännöllä siirtää vastuu velanantajille ja pelastaa velalliset, niin pelastamme Suomen hyvinvointivaltion.

Puolimiljoonaa on työttömänä, joten toivon pilkahdukset vähitellen hiipuvat taloudellisesti turvatusta elämästä.  Keppiä, keppiä, sitä tarjotaan. Moniko päättäjistä on sellainen masokisti, että kestäisi sitä päivästä ja vuodesta toiseen?

Kun puolimiljoonaa kansalaista, eli 10%:a aikuisväestöstä, on pudonnut yhteiskunnan ulkopuolelle ja heidät on nöyryytetty tukien varaan, joiden saaminen on jopa raskaampaa, kuin työn tekeminen, niin yhteiskunnassa on jotain todella pahasti pielessä. Päättäjien aivot ovat mätää täynnä ja tarvitsevat rajun hoidon.

Kun ne puolimiljoonaa kerrotaan vielä, lapsi ja puoliso, niin syrjäytettyjen määrä on todellisuudessa puolitoistamiljoonaa. Se on jo 27%:a väestön kokonaismäärästä. Lapset ja nuoret radikalisoituvat, kun ovat nähneet ja kokeneet vanhempiensa kohtalon. Jokainen perhe, jossa on toinen vanhemmista on työtön, on taloutensa ja elämänsä kanssa kiikun kaakun.

He, jotka kertovat Teille, että Suomi tarvitsee maahanmuuttajia, niin eivät kerro tai ei ymmärrä sitä, että Suomen nykyinen väestö käy vajaateholla, eli yhteiskunnasta syrjäytetyissä kantasuomalaisissa ja heidän lapsissaan olisi se todellinen potentiaali turvata Suomen tulevaisuus, niin eläkemaksuissa, terveydenhuollossa, lasten- ja vanhustenhoidossa ja valtion rahakirstun täyttämisessä.

Mikä ja mistä tulee se poliittinen painostus, median vaikeneminen ja kansalaisten harhaanjohtaminen, etteikö nykyiset suomalaiset pystyisi pitämään yllä hyvinvointivaltiota seuraavat sata vuotta, niin kuin siihen on pystytty jo menneet sata vuotta pienemmällä väestömäärällä?

Maailmassa käydään sotia, niin kuin on käyty koko ihmiskunnan historian ajan, mutta ne on sivuutettava, että Suomi voi ottaa pakolaisia vastaan, joita auttaa.

Useat teistä blogini lukijoista ovat lentäneet lentokoneella. Ennen lentokoneen nousua  ilmaan, matkustajille kerrotaan, että paineen laskiessa koneessa happinaamarit ponnahtavat esille. Matkustajille kerrotaan, että happinaamari täytyy ehdottomasti laittaa ensin aikuisten kasvoille ja sen jälkeen lapsille, että aikuiset voivat auttaa lapsia hätätilanteessa. Samoin on Suomessa autettava ensin omat syrjääntyneet kansalaiset takaisin yhteiskuntaan, että heidän työnsä tuloksilla voidaan auttaa hätää kärsiviä pakolaisia.

Miten vaikeata onkaan päättäjillä ymmärtää sitä, että he itse ovat luoneet ja luovat joka päivä rasismin syitä, kun ojentavat kätensä pakolaisille, mutta vetävät kätensä pois apua tarvitsevilta kantasuomaisilta.

Ei ole oikein luoda kirosanaa "kantasuomalaisuudesta", sillä se on itsenäisyytemme olemassaolon perusta. Jos päättäjämme eivät ilkeä lausua sanaa "kansasuomalainen", niin mitä merkitystä silloin on Suomen itsenäisyydellä, Suomen valtiolla, jolla on oma reviirinsä ja rajansa, joilla erotetaan itsenäinen valtio, kielemme ja kulttuurimme naapurimaista.

Päättäjä, poliitikko, virkamies, tuomari ja juomari. Katso taaksesi omaan lapsuuteesi, nykyisyyteen ja lastesi tulevaisuuteen, niin ymmärrät, miten asemasi olet saavuttanut. Sinulla ei ole ollut siihen osaa ei arpaa, vaan olet saanut sen kaiken hyvän suomalaisten yhteisellä ponnistuksella isämänmaan hyväksi.

ps. jos joku pitää tätä bloginai "yltiö isänmaallisena", rasitisena tai muuten sopimattomana, niin kehoitan miettimään pari kertaa, ja kysymään omilta isovanehemmilttaan, että onko tekstini jotenkin liian kansallismielinen. "Kansallismielisyys" on se tunne sydämmessä, jolla hädän hetkellä isänmaata puolustetaan vainolaista vastaan. Kertokaa kommenteissa, jos minun jälleen pitää hävetä suomalaisuuttani?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

'' Itse olen rähjähtämispisteessä siitä näköalattomuudesta, joka valtion johdossa vallitsee.''

Siellä on kansakunnan älykkäin porukka.

Ei ole mistä valita viisaampia, koska nuoret koulutetut muuttavat kasvavin joukoin pois Suomesta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Blogi on hyvä eikä mitenkään "yltiöisänmaallinen".
Homma menee niinpäin, että päättäjämme ovat vieraantuneet isänmaasta, ovat suurimmalta osalta jopa epäisänmaallisia.

Mitä tulee maahantulijoihin, niin luulisi yhteiskunnan ja yksittäisten suomalaisten päättäjien ymmärtävän, että myös suomalaisille "kuuluu samat".
Vai pitäisikö tehdä kansainvälinen sopimus siitä, että myös suomalaisista olisi pidettävä huolta?
Eli suomalaiset kävisivät Onni-bussilla tai muulla kimppabussilla Haaparannassa kääntymässä ja eläkeläiset ilmoittaisivat rajalla, ettei rahat riitä sekä ruokaan, että lääkkeisiin.
Asunnottomat tulisivat rajalle muovikassiensa kanssa ja kertoisivat ettei ole asuntoa...
Näinkö?

Homma ei ole vaikea ratkaista. Jopa minä tiedän ratkaisun.

Tietysti erona on se, etteivät suomalaiset ole bisnes, mutta maahantulijat on - valtava bisnes, jossa kaikenmaailman välikädet imee valtion rahoja.
Tilanne ei ole maahantulijoiden syytä, vaan osin EUn, osin meidän omien politikkojen ja tietysti myös välistävetäjien.

Henry

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Hyvä kirjoitus, kiitos.

Voi tosiaan miettiä, mikä on päättäjien fokus nyt.

Ihan tuttuja juttuja, mutta laitetaan pari mieleen tullutta alekkain.

Eläkeläisiä potkitaan perseeseen ja nuoret (23,5%) on työtä ja myös tulevaisuutta vailla. Mitä tapahtuu seuraavalle sukupolvelle ? Maahan tuodaan samalla väkeä koulutettavaksi, koska työvoimapula ?
Maakuntauudistukseen, siis byrokratian järjettömään lisäämiseen, suojatyöpaikkoihin hukataan fyrkkaa ämpärikaupalla.
Talvivaaraa, Terrafamea jne.. yritystukea jaetaan holtittomasti. Samalla lätkitään vielä yhteiskunnan varoilla kalliita tuulimyllyjä pitkin maakuntia nurkkakuntaisia kyläpäälliköitä ilahduttamaan ja rahaa kaikenmaailman kepuleille tuottamaan. Laillista rosvoamista ?

http://tuulivahinko.fi/

http://leskinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/235702-si...

Eikä tässä.vielä kaikki. Vastuu tästä touhustamisesta siirretään eteenpäin, sille sukupolvelle joka elää 0- soppareilla ja pätkähommilla.

http://velkakello.fi/

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jos nyt saataisiin aikaiseksi edes luottojen korkokatto ja laki velkojen kohtuullistamisesta, niin siitä olisi hyvä aloittaa.

Lailla velkojen kohtuullistamisesta tarkoitan sitä, että kun luottoa on maksettu korkoineen velan pääoman verran, niin velkapääomaa ei saisi enää kasvattaa lisäämällä siihen korkoja ja kuluja päälle.

Tämä mahdollistaisi sen, että velan saisi joskus jopa maksettua pois.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Kannattaa tutustua varmaankin käsitteeseen sosiaalidarwinismi.

Käyttäjän hilkkamlaikko kuva
Hilkka Laikko

Kiitos Pertti, kun jälleen kerran tuot esiin, miten maan johto on kohdellut ja edelleen kohtelee omia kansalaisiaan. Vasemmistoliiton Arhinmäki kävelee Myllypurossa tyynesti ohi ruokajonojen, jotka entisestään pitenevät päivä päivältä.

Mikä vaivaa meidän Oikeusministeriötä, kun ei tajuta, että me emme voi antaa veroparatiiseihin meidän rahaa kuljettavien perintäyhtiöiden jatkaa mellastusta maassamme. Velat (Oli keksittyjä tai todellisia) eivät vanhene koskaan heillä.
Kyseessä on kierrätys, jossa veroparatiisiyhtiöt kiertävät toinen toisilleen velkoja ja tällä tavoin kiertävät valtion veroja.

Missä meillä on valvonta? Miksi ulosoton alihintaisiin kauppoihin ei puututa? Meillä laki, herra Lindström! Pantihaltijalla on velvollisuus säilyttää omaisuuden arvo. Ulosotto menettelyllä ei saa aiheuttaa lisävahinkoa velalliselle. KKO on linjannut ennakkopäätöksellä, että jopa konkurssivelallisella on oikeus saada omaisuudesta käypähintainen kauppa.

Nykyisellään mm. yrittäjän velan vakuudeksi annetusta omaisuudesta on valitseva käytäntö, että velkaa otettaessa vakuuden pitää olla 1,5 kertainen, mutta kun tulee vaikeuksia - tuo omaisuus myydään pilkkahintaan ja velat jäävät asiakkaalle. Olette kuulemani mukaan sanoneet, että pakkohuutokaupassa riski on ostajan - pitääkö paikkansa?

5 vuotta vanha Valmet traktori 200 euroa, naapurin tontilta Scania kuorma-auto 200 euroa ja kaksi vaihtolavaa 100 euroa kappale. Yrittäjä ajettu ikuiseen velkavankeuteen. Tähän on tultava muutos, koska kohta Hursti ruokkii Mannerheimin tien pituudelta 10 ihmistä rinnan etenevää ruoka-apujonoa!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid
Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@7. Valtion pitäisi ottaa huolehdittavakseen perintäjutut ja julistaa, ettei veroparatiisiyhtiöillä ole asiaa maassamme.

Kummasti on "unohtunut" Jutta Urpilaisen vaatimus veroparatiisien kitkemisestä mutta valtio VER, Ilmarinen ja Varma ovat mukana siinä sotkussa arvion mukaan 3 mrd €.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Väkevä ja hieno kirjoitus. Voisitko, Pertsa, lisätä linkit noihin kuvankaappauksiisi?

Käyttäjän LeoPatrikainen kuva
Leo Patrikainen

Osa Suomen kristityistä kuuluu saatanan piikkiin.
Ne 90-luvun asioihin sotkeutuneet päättäjät kulkevat
lakien häväitsijöinä ja vapaina rikollisveljiensä
tuella. Suomalaiset tarvitsevat kansanedustajien
vaihtovaalit, jotta rehellisyys ja isänmaallisuus
saadaan kunniaan.

Pekka Iiskonmaki

#10
Mikään noista Leon vaatimuksista ei toteudu.

Käyttäjän LeoPatrikainen kuva
Leo Patrikainen

Tulin juuri pääsiäiskirkosta ja jumalanpalveluksen aikana myös jumalan sallimuksia. Miksi jumala ei hyvien ihmisten voimin estänyt 90-luvun inhimillisiä kärsimyksiä, vaan johdettiin 15 000 suomalaista epätoivoisesti pois keskuudestamme. Päättäjämme eivät kadu tekojaan, vaan yrittävät tukahduttaa kansalaisten sielujentuskan ja pestä kätensä valheena.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #14

#14
Julistettiin sentään teot häveliäästi 100 -vuodeksi salaisiksi, ettei heidän tarvitse hävetä elinaikanaan.

Omatunto ei ole tainnut pahemin heitä kolkuttaa.

Ilkka Luoma

Leipäjonoista ---

LAUANTAINA, TOUKOKUUTA 07, 2005

Aurinko voisi paistaa myös varjoisalle puolelle

Suomessa ei tarvitse nähdä nälkää. Seurakunnat ja muut yhteishyvälliset vapaaehtoiset jakavat ilmaista ruokaa sitä tarvitseville. Kävin tutustumassa ja tapaamassa ihmisiä, joista yleensä vaietaan. Ruokajonossa seisoo vilkkaan puhelias eri kieliä puhuva keskimäärin keski-ikäinen tai yli oleva ihmisjoukko. Mukana on myös vähemmistönä hiljainen ja selvästi ahdistuneempi ihmisryhmä, joka ei enää jaksa pitää niin vahvasti puoliaan kuin esim. vieraita kieliä puhuva ryhmä, tosin myös tyytyväiset suomalaiset ovat joskus hiljaisenpuoleisia. Näyttää siltä, että ruokajonossakin tapahtuu eriytymistä selviytyjiin ja hiljaisiin oloonsa tyytyviin.

Ihmiset ovat osa luontoa katsomatta koulutukseen, sosiaaliluokkaan, ikään tai palkkaryhmään. Jokaisella ihmisella on oma tarinansa, joka on juuri se tärkein tarina kullekin. Loukkuun putoajat eivät jaksaneet taistella, käyttää kyynärpäitään tai alistuivat useasti vahvemman epäoikeudenmukaiseen tahtoon. Jotkut meistä valitsivat polun, joka vei syrjään valtavirrasta myös sairauden tai myös itse aiheutetun syyn vuoksi. Syntyi vähemmistö, jolle ei ole tehtäviä. Yhteiskunnan suurin velvollisuus on aina vahtia työtilanteiden syntymistä kaikille haluaville. Haluttomallekin kannattaa ainakin yrittää järjestää, koska sekin jo itsessään työllistää. Ihmisillä on ikimuistoinen oikeus työhön kuten lappalaisilla maahansa.

Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/05/aurinko-vois... - alta. [135765]

.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen
Taito Mikkonen

Asiaa muuten sorkkimatta. 400000 suomalaista on pudonnut yhteiskunnasta, tarkoittanee, että ne ovat työttömiä. Jo nyt on luonto tiukilla nykyisenkin työn ja käytön takia. Jos siihen lisätään satoja tuhansia työntekijöitä lisää, tulevaisuus on entistä enemmän uhattu eli toivottomassa tilassa. Yhteiskunnasta syrjäyttäminen on huono asia, mutta ei sitä pidä korjata vielä pahemmalla. Työaikaa on lyhennettävä, hyväksyttävä jaksottainen työllisyys/työttömyys. Tasapuolisemmin. Työn tarvetta voidaan lisätä siirtymällä luomuviljelyyn ja lopettamalla fossiilisen ja ydin energian käyttö, jolloin työtä on tehtävä enemmän ihmisten ja eläinten lihasvoimin. Paljon on saavutettavissa siirtymällä vähän kuluttavaan elämäntapaan. Palkkojen alennus progressiivisesti on tulevaisuutta vahvistava.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset