PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Pääministeri Sipilä ja kumppanit, jospa ajattelisitte välillä koko kansaa?

  • Näitä tilastoja Suomi tarvitsee, mutta nämä täytyy myös ymmärtää. Kuva, Iltasanomat 29.4.2017
    Näitä tilastoja Suomi tarvitsee, mutta nämä täytyy myös ymmärtää. Kuva, Iltasanomat 29.4.2017
  • Kuvakaappas Iltasanomat 29.4.2017
    Kuvakaappas Iltasanomat 29.4.2017
  • Kesä ei tule kaikille iloisissa merkeissä. Kuva P.Lindeman
    Kesä ei tule kaikille iloisissa merkeissä. Kuva P.Lindeman

Teidät poliitikot, niin kunnissa, kaupungeissa ja valtiossa valitaan kansan äänillä. Te lupaatte valtavasti hyviä asioita, mutta unohdatte kertoa äänestäjille sen, että ne lupaukset toteutetaan vain itselle ja lähipiirille.

Olette saanut nyt toteuttaa jo 701 päivää niitä toiveita, joita Teillä itsellä on ollut ja korvaanne on läheltä kuiskuteltu.

Monenko kansalaisen toiveen hallituksenne on toteuttanut? Niiden määrä on tuhansissa, kun Suomessa on asukkaita yli viisi miljoonaa. Se ei liene valtion edun mukaista pitemmällä tähtäimellä, mutta lähipiirin toive lyhyellä tähtäimellä. Nopeasti tulosta ja voittoja jaettavaksi Suomen rajojen ulkopuolelle ja kotimaassa harvojen pussiin.

Onko Teille ja ministereille tullut edes hetkeksi mieleen se 90%:a kansasta, jota on hallitusaikananne kuritettu olan takaa? Minulla on se useasti käynyt mielessä ja tullut mieleeni Esko Ahon hallitus, joka romahdutti valtion talouden 300miljardin markan lainanotolla, josta silloinen media vaikeni täysin. Ne valtionvelan miljardit ovat puolet tämän päivän valtion velasta, mutta vieläkin media niistä vaikenee. Ei riittänyt se, että vietiin 65.000 yrittäjän ja satojen tuhansien muiden velallisten omaisuus alihintaan ja annettiin ne omaisuudet vielä edullisemmin toisille, jotka siirsivät niiden omistukset veroparatiiseihin. Tuhottiin samalla yksityisyrittäjyys ja yrittäjien halu kehittää yritystoimintaansa. 

Haluatteko Te todella jäädä historiaan pääministerinä, joka tuhoaa loputkin Suomen yrittäjistä, maanviljelijöistä, työntekijöiden motivaatiosta laadukkaaseen työhön, tieteentekijöiden osaamisen tulevaisuuden innovaatioihin? Haluatteko Te todellakin eriarvoistaa nuorten opiskelijoiden kyvyt ja antaa mahdollisuuden kehittää Suomea vain heille, joilla on varallisuutta, mutta ei luovuutta, ideoita eikä intohimoa? Haluatteko Te todella syrjäyttää yksihuoltajien ja pienituloisten perheiden lasten koulutusmahdollisuudet, että he eivät voisivat olla rakentamassa tulevaisuuden Suomea? Haluatteko Te olla hän, joka ei välitä tuon taivaallista vanhuksista ja vammaisista? Haluatteko Te todella luoda yhteiskunnan, jossa sairaanhoitoa saan vain suurella rahalla, johon väistämättä suunniteltu sote uudistus vie, kun seurauksena tulevat olemaan kansainvälisten sijoittajien omistamien sairaanhoitopalveluiden rajoitettu tarjonta, joiden hinnat tulevat nousemaan rajusti ja potilaiden karsinta alkaa toden teolla? Haluatteko Te todella luoda todellisen köyhäillistön Suomeen, jonka seurauksena tulevat väkivalta, turvattomuus ja toivottomuus yhteiskuntaan?

Annan Teille pari esimerkkiä omista kokemuksista Espanjasta

Joudin vaihtamaan pankkia Espanjassa, kun pankkini lopetti yksityisasiakkaitten palvelut, niin pankit tarjoavat siellä asiakkailleen vain luottokorttia, eivät pankkikorttia. Eli pankin asiakas maksaa kaikki ostoksensa luotolla ja ne veloitetaan seuraavan kuun viidentenä päivänä. Samoin, kuin pankeilla on todellisin valta Suomessa, niin näyttäisi olevan myös Espanjassa. Eli pankit pyrkivät ylivelkaannuttamaan asiakkaansa, että saavat viivästyskorkoina ja perinnällä maksimaalisen voiton. Pakkohuutokaupoissa vielä enemmän, niin kuin Suomessa. Ymmärrättekö Te, että EU:n pankit, Suomen pankit mukaan luettuna, tulevat tarvitsemaan veronmaksajien tukea tulevaisuudessa selvitäkseen asiakkaidensa luototuksesta, koska pankkien voitot on aiemmin siirretty kansainvälisille sijoittajille? Katsokaa Valtiovaraniministeriön kaaviota kuvassa. Ymmärrättekö sen vaikutukset kansantalouden eri osa-alueille? Jo nyt on Suomessa 400.000 kansalaista luottotiedottomina, eli syrjäytettynä yhteiskunnasta ilman motivaatiota tehdä töitä täysipainoisesti velkataakan alla. Jokainen ylivelkainen ja luottotiedoton yksilö on valtava menetys valtiolle, sillä hänen kauttaan syrjäytyy hänen puoliso sekä lapset.

Olen maksanut kallista yksityistä sairausvakuutusta jo 17-vuotta vuotta Espanjassa, kunnes tänä talvena selvisi muutos palveluissa, että käyttämäni yksityinen sairaala laittaa minut jonon hännille lääkäriaikaa varatessani, niin kuin kaikki muutkin espanjalaisen sairausvakuutuksen haltijat. Ulkomaalaisen sairaus- tai matkavakuutuksen haltijat ohittavat paikalliset, koska heidän vakuutusyhtiönsä maksavat enemmän hoidoista. Tämä minulle kerrottiin suoraan sairaalan vastaanotossa, kysyttyäni pitkää jonotusaikaa. Ymmärrättekö Te, että Suomen sairaanhoidossa tulee tapahtumaan aivan sama, että potilaat priorisoidaan maksajan mukaan eikä sairaanhoidon kiireellisyyden mukaan? Paremmin maksavan kunnan, kaupungi tai vakuutusyhtiön potilas siirtyy automaattisesti jonon kärkeen? Tämä on todellisuutta jo nyt Espanjassa, niin ajatteletteko Te, että sama käytäntö ei tule Suomeen?

Ymmärrättekö Te, tai haluatteko Te edes ymmärtää, että ajatte pienen piirin etujen ajamisella Suomen tulevaisuuden turmioon, tehden samalla karhunpalveluksen jälkikasvullenne.

Hyvää Vappua Teillekin Pääministeri. Te päästitte jo Vappupallosta irti, ja nyt se on tuuliajolla, jota ei enää kiinni saa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Saanen korjata. Ahon hallituksen aikana Suomi eli markka- aikaa, joten se ei voinut ottaa lainaa 300 mrd.euroa. Muuten taitaa olla desimaalipilkkukin väärässä paikassa.Suomen valtion velka on tällä hetkellä n.102 mrd.euroa,joten tarkistatko luvun.Löytynee varmaan googlamalla esim. 1992-1994 Suomen pankin tilastoja tai valtionkonttorin lukuja ko.ajalta.
Muuten ajatuksia herättävä blogi.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

On vähän ristiriitaista syyttää Ahon hallitusta velkaantumisesta ja samalla hengenvedolla haukkua Sipilän hallitusta joka pyrkii nykyistä velkaantumista taltuttamaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Sipilän halltusko pyrkinyt pienentämään velkaa ?

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000002208067.html

Rahaa kyllä palaa, niin että heikkoja hirvittää, ihan vaan esimerkkinä hallituksen touhustamisesta.

Suomen virkamieskoneisto vetää vertoja mille tahansa Euroopan byrokraattilaumalle. Arvaa onko oikeasti julkisen sektorin kulut pienentyneet ?

Suomen puoluetuet ovat EU n huippuluokkaa. Lähes 4 x korkeat vrt. EU n ka. / Nenä.
Pikkujuttu, mutta täysin turhaa rahanjakoa, kuten myös:

Yritystuet, joista ei edes haluta päästä eroon.

Vaikka voishan olla huonomminkin, eskimerkiksi ne kaikki jotka pm Sipilä Suomeen innoissaan kutsui, eivät onneksi jääneet aiheuttamaan lisäkuluja.

http://velkakello.fi/

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Ahon hallitus otti todellakin 300miljardia markkaa velkaa ja sitä otsikkoa ei näkynyt silloin markka-aikaan eikä ole näkynyt 50miljardin euron otsikkoa euroaikaan.

Lue alla olevast linkistä valtion velan kehitys.

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187554-v...

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Pääministeri Sipilä ja kumppanit, jospa ajattelisitte välillä koko kansaa".
Unelmia pitää aina olla. Tuo on yksi niistä.

Taitaa olla korruptio ainoa poliittista päätöksentekoa ohjaava voima ?
Ei kai satojen miljoonien eurojen veronkiertoa ole turhaan tehty lailliseksi nimikkeellä verosuunnittelu.
Hallintarekisterilain muutos täydentää Sipilän hallituksen linjaa oikein somasti.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Pertti, ei hallitusten tehtävillä tämän päivän politiikassa ole mitään tekemistä kansan kanssa, vaan mahdollisimman "tasapainoisen" velkaannuttamisen, mikä on ainoa tapa luoda talouskasvua. No, jokainen täysipäinen ymmärtää velkavuoren olevan jo ylitsekäymätön, mutta teeskennellään nyt patologisen valehtelemisen vaatimalla hartaudella luvatun maan jo siintävän näköpiirissä.

Tämän päivän vallankäytön ylin auktoriteetti on IMF, jonka alla toimivat keskuspankit. Niiden tehtävänä on puolestaan maksimoida omistajiensa, eli maailman suurimpien liikepankkien ja finanssitavaratalojen tulokset, sekä niiden omistajilleen jakamat palkkiot. Kiinalle ja Venäjälle tämä ei tosin käy, eli ne ovat valmistelleet jo pitkään kilpailevaa pankkijärjestelmää.

Jos luet uuden valmiustilalain vuodelta 2011, havaitset, että aivan kaikissa tilanteissa etusijalle asetetaan finanssisektorin olemassaolo ja kaikki muut seikat ovat sen rinnalla toissijaisia tai vielä vähäpätöisempiä.

Otetaan esimerkki USAsta, missä ylisuuret opintolainat ovat estäneet nuorten pääsyn asuntolainamarkkinoille. NO, edellisen taantuman keskiössä häärännyt Fannie Mae on lanseerannut innovatiivisen asuntolainan, joka myönnetään myös raskaasti opintovelkaiselle, kunhan hänen opintovelkansa sitoutuu maksamaan joku muu. Siihen liittyi myös muita mahdollisuuksia, mutta yksinkertaistaen tavoitteena on myöntää maksukyvyttömille lainaa mahdollisimman paljon.

Jokaisen hallituksen ainoa tehtävä on velkojen panttina olevan omaisuuden arvon suojelu ja viimeiset vuodet sitä on tuettu keskuspankkien velkakirjaostoin. Käytännössä koko järjestelmä on ollut konkurssissa jo vuodesta 2008 ja eräiden arvioiden mukaan kirjanpitoa on järjestelmällisesti manipuloitu ja väärennetty jo viimeiset 45 vuotta. Tällä hetkellä yksikään markkinamekanismi ei toimi, vaan arvoa heiluttelee enää massiivinen spekulointi, mikä ennakoi koko järjestelmän olevan sortumaisillaan.

Mitään kansan tai kansallista etua ei ole olemassa. On vain velkajärjestelmä, joka ei suinkaan toimi trickle down-periaatteella, vaan suck it all up. Siksi 8 maailman rikkainta ihmistä omistaa enemmän kuin 3,5 miljardia köyhintä.

Viimeksi lähes yhtä paha talouden epätasapainotila purkautui vuonna 1929.

Koko velkaan perustuva järjestelmä pitäisi purkaa, tai sitten meidän on taas kerran ryhdyttävä tappamaan toisiamme, aivan turhaan.

Pekka Pylkkönen

Missä on ihmisten vastuu hyvinvoinnista ja omasta maastaan? Koko ajan on käsi ojossa että lisää pitäisi saada kaikkea ilman että mitään ollaan valmiita tekemään.

Hyvinvointipalveluihin on aina satsattu enemmän ja enemmän. Nousukaudet ovat erityisesti kasvattaneet niitä. Nyt kun suomalaiset tekevät vähemmän kuin aikaisemmin, on ihan tervejärkistä leikata myös palveluista.

Hallitus ei myöskään anna kenellekään maksuhäiriömerkintää vaan se hankitaan ihan itse.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#7

Niin......ja eivätkös Suomen raha- asiat menneet sekaisin 90- luvun alussa siitä, että rahaa oli liikaa.

Asiat eivät korjaannu enen kuin niistä aletaan puhua oikeilla nimillä: _ahneus_

Pekka Pylkkönen

"Ahneudesta" pitäisi ruveta puhumaan sellaisena kuin se on. Ihminen joka vaatii sellaista mitä ei ansaitse on ahne. Ja tämä synnyttää ongelmat, kun populistipoliitikot yrittävät täyttää ahneiden kyltymättömät himot.

Ahne voi yhtä hyvin olla rikas kuin persaukinen.

Ratkaisu on simppeli. Kaikki tyytyvät siihen mitä on tai tekevät enemmän saadakseen enemmän.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset