PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Suomen eläkevarojen kohtalo maan miehityksen jälkeen

  • Kuvakaappaus, https://m.kauppalehti.fi, 14.5.2017
    Kuvakaappaus, https://m.kauppalehti.fi, 14.5.2017

Historia opettaa, joten täytyy muistaa, että miehittäjävaltiot ovat ensimmäisenä takavarikoineet miehitetyn maan eläkevarat. Suomella on tällä hetkellä lähes  200miljardia euroa eläkevaroja, jotka ovat tarjolla miehittäjälle. Niillä varoilla miehittäjävaltio kattaa hyvin omat hyökkäs-/miehityskulunsa.

Olisiko Suomessa syytä turvata ja suunnitella eläkevarojen hoito niin, että miehittäjävaltio ei voisi niitä suoraan omaan omistukseensa siirtää?

Valtiot ovat takavarikoineet eläkevaroja myös omilta kansalaisiltaan, kun valtionkirstun pohja alkaa häämöttämään. Venäjän hallitus takavarikoi 8miljardia eläkemaksuja vuonna 2014 ja Argentiina, Unkari, Puola, Portugali ja Bulgaria ovat tehneet samoin viimeisen kymmenen vuoden aikana. Lähde: https://www.bloomberg.com/news/articles/2014-08-18/russia-seized-citizens-pension-funds-dot-could-that-happen-in-the-u-dot-s-dot

Itä-Ukrainassa ja Krimillä on siirretty venäläisten omistukseen yksityisyritykset, kiinteätä omaisuutta sekä asuntoja.

Kauppalehti uutisoi, lainaten Dagens industri lehteä, sijoittajien vinkkejä, kuinka varautua sotaan.

"Ilmastonmuutoksen uhka, maailmanrauhan järkkyminen, pandemiat, sähköverkon haavoittuvuus… Maailma on täynnä uhkia, jotka voivat järisyttää yhteiskuntaa sellaisena kuin sen tunnemme.

Dagens industri -lehti pyysi asiantuntijoita kertomaan, mitä sijoittajan kannattaa tehdä, jos pahimmat kriisiskenaariot käyvät toteen."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Pahimman kriisin varalta fiksuinta sijoittamista on sijoittaa hyvälaatuiseen reserviläistussariin ja riittävään määrään siihen soveltuvia a-tarvikkeita ja jos kapitaalia riittää, niin vielä lisäinvestointina hyvään optiikkaan. Lisäoptiona vielä jokunen purkki sika-nautaa kaapin perukoille.

Sijoitus saattaa maksaa itsensä takaisin ns. kertalaakista.

Osakkeita, kultaa, postimerkkejä tai sijotusasuntoa on vaikea syödä, kun on nälkä. Reserviläistussari sentään antaa mahdollisuuden hankkia ruokaa ja lymypaikassakin on turvallisempaa "morsmaikun" kanssa.

Nälkäiselle sika-nauta purkki on painonsa arvoista kullassa, kun kriisin lieskat pyyhkivät maata ja makaronikeitostakin saa maksaa maltaita.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ryhdy Lindeman viljelemään pottuja siellä Espanjassa!

Käyttäjän AriKuivanen kuva
Ari Kuivanen

EUvostoliittohan on tätä eläkevarantoa hamunnut itselleen ja tällä hiipivällä liittovaltiokehityksellä yhteisvastuineen sen saakin.Näille rahoille on pian hyvää käyttöä Italiassa, Kreikassa ym ongelmapaikoissa.

Ilkka Luoma

Mikä maa ja valtio nyt Pertin mielestä miehittäisi Suomen - Viro, Ruotsi, Norja, USA vai peräti Venäjä?

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa....

Koetellaan nyt vältellä noita kahnauksia muiden valtioiden kanssa. Omissakin on pitelemistä ihan tarpeeksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset