PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Miksi toisia halutaan auttaa ja toiset hyljätään?

  • Kuvakaappaus, YLE.fi, 9.8.2017
    Kuvakaappaus, YLE.fi, 9.8.2017
  • Kuvakaappaus, YLE.fi, 7.8.2017
    Kuvakaappaus, YLE.fi, 7.8.2017

Tottakai ymmärrän, että pakolaisia täytyy auttaa, mutta yrittäkää saada minut ymmärtämään, että miksi meitä 90-luvun pankkikriisin uhreja ei autettu, eikä auteta? Ei myöskään auteta tänäkään päivänä konkurssin tehneitä yrittäjiä eikä ylivelkaisia saamaan edes oikeusapua ja oikeudenmukaisia oikeudenkäyntejä.

Ei ollut Kainuussa yhtään ihmistä, joka olisi kodin tarjonnut. Kunta, kirkko ja valtio käänsivät selkänsä. Meidän perheet häädettiin kodeistaan lapsineen ja kolme perheestäni kuoli ennenaikaisesti,, yksi itsemurhan kautta, pankkikriisin seurauksena. Sitä aikaa voi verrata meidän osalta sisällissotaan seurauksineen. Meidän perheen pahanteoksi voidaan lukea se, että lähes sadan vuoden suvun työn tuloksena loimme 500 pysyvää työpaikkaa Kainuuseen, josta sadat perheet ovat saanet elantonsa viimeset 27 vuotta.

Mutta mikä on se syy, että toisia autetaan ja toisia ei? Miksi vaaditaan toisia autettavaksi ja toiset hylätään? Miksi vaaditaan toisille vieraasta maasta tulijoille parempaa oikeussuojaa, kun omille yrittäjille sitä ei suoda? Ristiriitaisin mielin luen näitä juttuja, kun sydämeni haluaa auttaa, mutta itse apua emme saaneet, avun antamisesta kieltäydyttiin? Siitä huolimatta autan, eilenkin autoin Espanjaan muuttaneita viroaisia nuoria saamaan työhön tarvittavat luvat kuntoon ja Suomessa 86-vuotiasta yksinäistä vanhusta saamaan rollaattorin. Näitä juttuja olen tehnyt aina ja teen vastakin. Mutta ymmärryksessäni on ilmeinen vika, kun en kaikkea ymmärrä. Minut jopa tuomitaan, siksi että vertailen? En vertaile kateuksissani tai katkeruudesta, vaan ymmärtämättömyyttäni.

ps. rasisti en ole ja vihaa turvapaikan hakijoita kohtaan en missään nimessä halua blogillani aiheuttaa. Hädässä olevia on autettava!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

Valitettavasti meillä ajatellaan niin, että kun on yrittäjä niin sitten on ilman lainsuojaa omillaan...vähän niinkuin, että se on meidän oma vika. Nämä muut autettavat nähdään sijaiskärsijöinä joidenkin muiden tekemien päätösten johdosta. Olen kirjoituksesi kanssa täysin samaa mieltä. Miksi siis yrittäjää hyljeksitään, hyvä kysymys ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset