Miksi Perustuslaki suojaa vain työntekijät, mutta ei yrittäjiä?

Suomen Perustuslaissa on yrittäjien mentävä aukko, eli he ovat ilman suojaa? Miten Suomessa, markkinatalousmaassa, on voitu sivuuttaa yrittäjien suojelu Perustuslaissa, kun siellä 18§:ssä todetaan näin ” Oikeus työhön ja elinkeinovapaus Jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa valitsemallaan työllä, ammatilla tai elinkeinolla. Julkisen vallan on huolehdittava työvoiman suojelusta. Julkisen vallan on edistettävä työllisyyttä ja pyrittävä turvaamaan jokaiselle oikeus työhön. Oikeudesta työllistävään koulutukseen säädetään lailla. Ketään ei saa ilman lakiin perustuvaa syytä erottaa työstä.” Ei halaistua sanaa yrittäjien suojelusta?

On ymmärrettävää, että työntekijöiden oikeuksia täytyy suojella, mutta sitä en ymmärrä, että yrittäjien oikeutta julkisen vallan suojeluun ei ole Perustuslakiin kirjoitettu, sillä suojeltavia työntekijöitä ei ole ilman yrittäjiä?

Yrittäjiltä puuttu suoja Perustuslaissa ja tuomioistuimissa.

– Tämä selittääkin paljon, sillä yrittäjä voidaan velkojan toimesta ilman lainmukaista syytä hakea konkurssin, riistää hänen omaisuutensa alihintaan, myydä se velkojan lähipiirille, nostaa verorahoista pankkitukea tai pankkien vakuusrahastosta kuitata lainojen ja pakkohuutokaupan erotus. Perustuslaissa ei ole, että "Yrittäjän omaisuutta ei saa laittomasti anastaa ilman lakiin perustuvaa syytä"

– Tämä selittää myös sen, että tuomioistuimet ovat voineet tehdä yksityisyrittäjän ja pankin riita-asioissa pankille myönteisiä tuomioita vastoin voimassa olevaa lainsäädäntöä.

– Tämä selittää sen, että Suomessa poliittiset päättäjät suosivat elintarvike- ja palvelusektorin monopolisoitumista.

-Tämä selittää sen, yksityisyrittäjä voidaan totaalisesti putsata konkurssin jälkeen, viedä tuhkatkin pesästä, että mitään ei jää jäljelle, kuin virsikirja ja pitovaatteet.

-Tämä selittää sen, että Suomen Yrittäjät ry.llä ei ole pienintäkään halua ajaa yksityisyrittäjien etua, vaikka yksityisyrittäjät pitävät yhdistystä yllä jäsenmaksuillaan, sillä yhdistys ajaa vain yksityisyrittäjien vastapuolien etuja yksityisyrittäjien vanhingoksi.

-Tämä selittää sen, että työntekijöistä pyritään tekemään yrittäjiä, että mahdollisimman paljon kansalaisista menettäisi Perustuslain suoman oikeuden ”Julkisen vallan suojeluun”

-Tämä selittää sen, että luovien ja idearikkaiden yrittäjien innovatiivisuus voidaan korvauksetta riistää heiltä suuryhtiöiden omistukseen korvauksetta.

-Tämä selittää sen, että yksityisyrittäjät eivät voi, eivätkä uskalla kehittää, laajentaa ja työllistää enemmän työvoimaa.

Väitän, että yksityisyrittäjät maksavat 99,99%:a veroistaan Suomeen ja ”virkamiesvetoiset yritykset" ja ylikansalliset yhtiöt maksavat vain osan veroistaan Suomeen. Mutta vain yksityisyrittäjät ovat tarkan verovalvonnan alla.

Kun totuus kansantalouden ylläpidosta on tämä: ”Yrityksistä alle 10 työntekijän yrityksiä on 265 041 eli 93,4 prosenttia. Pienyrityksiä on 15 559 (5,5 %), keskisuuria 2 634 (0,9 %) ja suuryrityksiä 571 (0,2 %).” Lähde Suomen Yrittäjät ry. ” Eli Suomea pyörittävät, luovat työtä, pitävät maan itsenäisenä ja maksavat veronsa Suomeen, ovat alle 10 työntekijää työllistävät yksityisyrittäjät, mutta heille, valtion perustaa pystyssä pitäville ei anneta Perustuslaissa ”Julkisen vallan suojelua”

0-4 työllistävien yritysten määrä on 321.000 ja niissä henkilöstön määrä on 263.000. Tässä tilastossa ei liene huomioitu, että yrittäjä itse on osa henkilöstöä, sillä yritysten määrä ylittää henkilöstön määrä. Lähde: Tilastokeskus Yritykset 2015.

Suomessa suojellaan myös julkista sektoria: ”Suomen julkinen talous on maailman suurimpia.
Suomen julkisyhteisöjen menojen suhde bruttokansantuotteeseen kasvoi Tilastokeskuksen tuoreimpien tietojen mukaan 56,7 prosenttiin vuonna 2012." Lähde YLE 31.1.2014. Tämä valtava julkinen talous piilotetaan nyt ylikansallisiin sijoitusyhtiöihin yksityistämisen kautta, joilta veronmaksajat ostavat palvelunsa.

Poliitikot, päättäjät ja virkamiehet, lukekaa huolella edes Platonin Valtio, ISBN 978-951-1-21867-8, että ymmärrätte valtion toimintaedellytysten perusteet.

Suomi on markkinatalousmaa, jonka Perustuslaki on kommunistimaan. Muuten ei ole selitettävissä se, että yksityisyrittäjiä suojellaan oikeudenmukaiselta kohtelulta lain edessä.

ps. toisaalta ei ole Perustuslaissa mainintaa Julkisen sektorin suojelustakaan, mutta sitä suojellaan, tarkemmin sanottuna piilotetaan nyt yhtiöittämällä?

 

PeliSuomi
Sitoutumaton

email: pelisuomi@gmail.com
Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu