PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Uskonlahkot poliittisen ja taloudellisen vallan käyttäjinä

Olin ajastanut sunnuntaiaamuksi blogin, joka käsitteli tätä aihetta ilmeisesti liian rajuin sanakääntein, joten Uuden Suomen toimitus poisti sen. Varmaankin aiheesta, sillä olin kirjoittanut tekstin rungon hyvinkin kiihkeässä mielentilassa käytyäni kuukausi sitten Kainuussa, ja kuultuani sekä todettuani siellä paikallisen uskonlahkon voiman. Samalla matkalla sain kuulla myös Oulun ja usean muun paikkakunnan poliittisesta tilanteesta, joissa päätöksiä nuijitaan pöytään uskonlahkojen hyväksi ja toisten vahingoksi. Jopa työpaikan saanti ei saata onnistua, jos ei ole uskonlahkon jäsen. Googlaamalla löysin valtavan määrän keskusteluja tästä aiheesta, joissa oli kyllä paljon toisenkäden tietoa, mutta myös luotettavan oloista infoa.

Haluan huomauttaa blogini lukijoille, että en ole uskontojen vastainen, vaan en hyväksy mitään salaseuroja, jotka ajavat vain omien jäsentensä etuja, olivat ne sitten Vapaamuurareita, uskonlahkoja tai muita tiukasti otteessaan pitäviä yksittäisten ihmisten tai perheiden yhteenliittymiä, joiden johtohenkilöt ajavat omia valtapoliittisia ja taloudellisia etuja. Uskonnon harjoittamisessa ei ole mitään pahaa, kun sillä ei pyritä vahingoittamaan uskonyhteisön jäsenten itsemääräämisoikeutta ja heidän valinnanvapauksia elämässään, eikä vahingoiteta taloudellisesti tai muilla tavoin ryhmään kuulumattomia. Me saamme päivittäin lukea uskonnon varjolla, ja uskonkirjoista opitusta vihasta, suvaitsemattomuudesta ja niiden seurauksista maailmalla, myös Suomessa. Niistä seuraa myös vastavoimat, joista syntyy yhteenotoissa väkivaltaa ja maan sisäisen turvallisuuden rappeutuminen.

Suomessa on hyvin vähän tutkittu, ja media on vaiennut, maassamme vallitsevasta uskonlahkojen tuomasta epävakaudesta ja eriarvoisuudesta esim. yritystoiminnassa, kuntien ja valtion poliittisessa päätöksenteossa. Uskonlahkot käyttävät sumeilematta valtaansa politiikassa ja taloudessa omien etujensa ajamiseen, jolloin suurin osa väestöstä joutuu kärsimään. Olemme saaneet lukea uskonlahkojen sisäisestä hierarkiasta ja voimakkaasta salailusta esim. rikosten peittelyssä, joka osoittaa niiden pystyvän salaamaan myös yhteiskunnalliseen päätöksentekoon vaikuttamisen.

Voisin ottaa tähän esimerkkejä pankkitoiminnasta, yritystoiminnasta, yritysten järjestö toiminnasta, konkursseista, poliittisesta päätöksenteosta, tuomioistuimista, virkamiehistä jne, joissa pari viimeistä vuosikymmentä on harjoitettu uskonlahkojen hyvinkin härskiä omaan pussiin pelaamista. Kun nämä em. tahot vain osittain toimivat yhdessä uskonlahkon hyväksi, niin se on jo todellinen uhka demokratialle. Valitettavasti yksinäisen blogistin sanavapaus ja resurssit eivät riitä asioiden tutkimiseksi ja esiintuomiseksi.

Esim. nyt tehdään miljardien kauppaa kansalaisten terveydenhuollon yksityistämiseksi, niin media on jättänyt huomiotta ne ryhmät, jotka keräävät siitä taloudellisen potin? Joten pyydän ystävällisesti ns. luotettavaa mediaa tutkimaan ja nostamaan uskonlahkojen vallankäytön, jos kaikki mediat eivät ole vielä uskonlahkon vallan alla, edes keskusteluun, sillä poistetun sunnuntaiblogini suosio sen tarpeen jo osoitti. Ne pari tuntia, kun blogini oli julkinen, niin se saavutti yli neljätuhatta lukijaa yli 600 Facebook jakoa sekä valtavan määrän kyselyitä, että minne blogini hävisi?

Eli medialle olisi tässä tärkeä työsarka tutkittavana!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Olet tarttunut suureen ongelmaan. Tiedän että varsinkin Keskustan piirissä on paljon liikemiehiä ja sukuja, jotka käyttävät kunnallista ja valtakunnallista politiikkaa omien etujen ajaamiseen. Varmasti väärinkäytöksiä löytyy kaikista puolueista, mutta Keskustan vaikuttajat ovat jotenkin yliedustettuina. Pienillä paikkakunnilla Keskustan valta-asema on vankka ja sen johdosta väärinkäytökset helpompia toteuttaa kuin muualla, joissa valta on hajautetumpaa. Mitä maakuntauudistus tuokaan mukanaan?

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Onko sinulla se edellinen kirjoitus vielä jäljellä? Lukisin mielelläni.

Käyttäjän PeterLindberg kuva
Peter Lindberg

Jep! Olisi kiva lukea tekstisi. Aihe on erittäin kiinnostava.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

On näistä asioista meteliä viime aikoina ollut, siis järjestäytyneen uskonnon aiheuttamia ongelmia. Asiasta on kirjoitettu kirjakin "Harhaanjohtajat-Vahvassa uskossa".
https://www.docendo.fi/harhaanjohtajat-vahvassa-us...

Kuulemma kirja tuomittiin melko välittömästi joidenkin uskonjohtajien osalta.

Valtakunnallisesti ongelmallisena pitäisin luterilaisen ja ortodoksisen kirkon erivapauksia ja lonkeroita syvällä yhteiskuntamme rakenteissa. Esim. teologien ja kirkkomuusikoiden koulutus minunkin rahoillani, vaikka olen kirkosta eronnut. Kaikenmaailman kisapapit urheilujoukkueissa. Oman kritiikkini olen koonnut yksiin kansiin.
https://guitarkonkari.wordpress.com/2017/08/17/mik...

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Joskus 90-luvun alussa hieroin kauppoja erään myöhemmin tunnetun lestadiolaisliikemiehen kanssa. Hän kysyi siinnä, että onko teillä päin paljonkin lestadiolaisia... Kun en yhtäkään tuntenut, niin tuumin, että meillä päin taidetaan olla enimmäkseen körttiläisiä, niin vastaus ilmeisesti miellytti ja kaupatkin syntyivät. Silloin en tiennyt henkilön lestadiolaisuudesta vaan vasta myöhemmin.

Käyttäjän TeppoOikari kuva
Teppo Oikari

Omaan kokemuspohjaan perustuen mm. Hoiva-alat on miehitetty lahkolaisilla ja meilläpäin olevassa kuntayhtymässä on esim. MT-palveluissa on todella paljon ongelmia kun asiakkaiden sekulaari (antikristillinen) maailmankatsomus tulee ilmi. Jätetään hoitamatta jne.

Myös opetus-ja sivistyssektori on hyvin lahkoistutettu, jolloin lapsiinkin kohdistuu kapean maailmankuvan vaikuttimet ja ongelmallinen tapakasvatus.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

" vaan en hyväksy mitään salaseuroja, jotka ajavat vain omien jäsentensä etuja, olivat ne sitten Vapaamuurareita, uskonlahkoja tai muita tiukasti otteessaan pitäviä yksittäisten ihmisten tai perheiden yhteenliittymiä, joiden johtohenkilöt ajavat omia valtapoliittisia ja taloudellisia etuja".

Tuohon luetteloon voisi lisätä ainakin ay-liikkeen ja puolueet. Itse en kuulu mihinkään tuossa mainituista yhteisöistä, enkä varmaan tule kuulumaankaan.

Käyttäjän MirjaKolehmainen kuva
Mirja Kolehmainen

Niin, ja kuinka moni poliitikko ei aja omia etujaan? Tuohon listaan lisättäköön vielä vihreät; mietin mm Mikko Paunion kirjaa Vihreä valhe. Lisäksi kokoomus, vasemmisto, SDP ja kaikki muutkin puolueet tasapuolisesti. Jokaisella puolueella näyttää olevan oma lehmä ojassa.
Mielenkiintoinen aihe, kun siihen otetaan mukaan myös uskontojen ja vakaumusten lisäksi eri ideologiat ja samalla uskonnottomat sekä ateistit.

Käyttäjän JarmoStoor kuva
Jarmo Stoor

Puolueet ovat julkisia jäseniään myöten, uskonlahkot eivät. Siinä suurin ero. Uskonlahkojen varjossa voidaan tehdä monenlaista kytkykauppaa ilman kiinnijäämisen pelkoa. Puoluesidonnaisuuksia löytyy tietty: Vanhoillislestadioilaisuus kytkeytyy vahvasti Keskustaan kuten myös Juha Sipiln myötä Rauhansanalaisuuskin. Rovaniemen yliopistossa on tutkittu lestadiolaisuutta yhteiskunnallisena ja taloudellisena voimana. Tämä on todella terve näkökulma aiheeseen.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

no mitä tulee uskonasioihin, niin ensin kannattaa ite ottaa selvää mitä sen Uusi Testamentti sanoo ja silai vasta voi sitten tehä omat arviot mutta ne pitää olla pitäytynyt Uuteen Testamenttiin, jos kerran yrittää arvioida uskonasioita. Oohan siellä uudessa testamentissa kohta jossa sanotaa että ota ensin rikka omasta silmästäsi, siis ensin eli ensin pitää kattoo ne omat synnit ja niistä tehä sitten mielenmuutos että ei enää elä samanelämisen tyylissä.

Jos vaikka otetaan kaste , joka jakaa kristikunnan ryhmiin. Niin onhan se kyllä Apostolien Teoissa selvä kertomus että ihmiset tuli ensin uskoon ja sitten seurakunta Paavalin aikaa synty uskovista ja sitten on taas evankeliumeissa Jeesuksen kertomukset lapsista, jotka ovatkin kuten Taivaan kansalaiset, no silloin lapset voidaan jo tässä ajassa ottaa seurakuntaankin kun kerran ovat kuten Taivaan Kansalaiset, siis vauvat ja lapset kun kerran kreikankielen tekstin mukaan Jeesuksen eteen tuotiin sillai että toinen oli vauva ja toinen hyvin nuori lapsi eli näi kait pitää alkaa pohtimaan koko kasteajattelua eikä mennä joukon mukana vai?

Toinen asia on uudessa Testamentissa sopuisuus. Paavali kertoo ihan selvästi että olkaa yksimielisiä eli silloinhan ollaan yhessä ja ollaan yksimielisiä eli jos ollaan yksimielisiä, niin silloinhan voi olla vain yksi seurakunta paikkakunnalla, miten sitä muuten ollaan sillai yksimielisiä vai? Noo tämä on vain ehdotus. Kannattaa lukea kirja Nicky Cruz Juokse Poika Juokse

Nämä kristikunnan erimielisyydet ovat vaikea asia, kun niissä pitäs mennä ensin itseensä ja jos sitten elää uskovana , niin sen sitten pitäs jotenkin näkyä elämisen toiminnoissa koska jos rakastaa lähimmäistään , niin sitten joutuu kysymään että miten sitä lähimmäistä rakastetaan kuten jos lukee Laupias Samarialaisen kertomuksen jne.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset