Suomen media on todella vaarallisella tiellä

Valtamedia nostaa poliittista- ja taloudellista valtaa käyttäviä henkilöitä jalustalle mitäänsanomattomien pienien laupeudentöiden varjolla. Luodaan heistä auttavaisia ja armeliaita henkilöitä, kun he todellisuudessa ovat omassa työssään saattaneet aiheuttaa mittavia vahinkoja yksilöille ja yhteiskunnalle. Samoin tekevät ja tekivät Stalin, Hitler ja toisen diktaattorit kansan edessä, suukotellen lapsia ja silittäen nuorison pellavapäitä, kun toisaalla kylvivät armotonta tuhoa, vertaamatta kuitenkaan suomalaisia päättäjiä heihin.

Se, että joitain poliittista- tai taloudellista valtaa yhteiskunnassa käyttäviä henkilöitä moititaan, panetellaan tai haukutaan sosiaalisessa mediassa, valtamedian ulkopuolella tai eri kuppikunnissa, ei ole yhteiskunnan kannalta vaarallista vaan yhteiskunnan kannalta välttämätöntä ja lainsäädännön hyväksymää. Se yhdistää kansaa, sen kansan joka tekee työn ja luovat veroeurot valtion kirstuun. Heidän suunsa tukkiminen aiheuttaa yhteiskunnan hajoamisen, vakavimmista seurauksista puhumattakaan.

Nyt ns. valta-/luotettavamedia on ottanut sellaisen uuden rajoitteen, jopa blogien hyväksymisessä omilla sivuillaan, että ”yhteisöjä” ei voi arvostella, vaikka sanavapauslaki tai Julkisen Sanan Neuvoston ohjeistus sitä ei rajoita tai kiellä. Samoin kuin on sallittua arvostella rajuillakin sanoilla, eli sillä kielenkäytöllä, jota suurin osa suomalaisista arkikielenä käyttää, poliitikkoja, yritysten ja yhteisöjen johtoa.

Nyt ns. valta-/luotettavamedia on ottanut kovan keinot käyttöön taistelussa sosiaalista mediaa vastaan, jonka se kokee itselleen uhaksi, mutta joka tulee tuhoamaan yleisen median ja sen luotettavuuden, jos se jatkaa aloittamaansa tietä?

Aiemmin tiedotusvälineitä seuranneet joutuivat tyytymään siihen, mitä heille tarjottiin, mutta nyt on tilanne muuttunut, eli entisiä tiedotusvälineitä, nykyistä mediaa, arvostellaan ja tuodaan vastakkaisia näkemyksiä esille.

Itse seuraan useita Suomen tiedotusvälineitä ja niiden lisäksi ulkomaalaista mediaa, joten ymmärrän hyvin sen, että jokainen kansalainen, jokainen hänelle mieluista mediaa seuraava on sen median äänen kannattaja ja näkee yhteiskunnan mieleisensä median silmin ummistaen toiset mediat ja kokien vastenmielisyyttä niiden uutisia kohtaan. Suomalaisetkin jakautuvat Hesari mielisiin, Aamulehden ajatuksiin, YLE:n suuntaisiin jne. Erikseen ovat vielä poliittisten puolueiden äänenkannattajat, joiden medioiden rajat ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana hämärtyneet tai ne on tarkoituksella häivytetty.

Viime aikoina minulle on todella valjennut, että kansa janoaa MV-lehden kaltaista kanavaa, jonka uutiset on muokattu valtavalle määrälle suomalaisia, heidän arkikielelleen, sille jolla ei mene hyvin ja kokee, että poliittista ja taloudellista valtaa käyttävät ovat heidän odotuksensa elämän onnesta pettäneet. Vaarallista siinä on se, että samalla syötetään vieraan valtion propagandaa, joka ohjaa niin 400.000 luottokelvotonta, puolta miljoonaa työtöntä, kymmeniä tuhansia leipää jonottavaa ja lähes miljoonaa pienipalkkaista elämänsä perustoimeentulolla sinnittelevää pois Suomen itsenäisyyden säilyttämisestä. Sillä he kokevat, että itsenäisyys ei ole heille enää turva, ei arvo, vaan rasite, joka on este oman onnen saavuttamiselle.

Kasalaisten valvontaa lisätään, jopa rikkoen perustuslakia ja se suomaa yksityisyyden ja kotirauhan suojaa. Helsingin Sanomat toi esille, joko itsenäisesti tai sitten sovitusti, ”laittoman valvonnan”, joka voitiin saattaa myös toimittajien tietoon tarkoituksella ja aiheuttamatta vahinkoa Suomen ulkosuhteisiin.

Tärkeintä sosiaalisen median painostuksessa valtamediaa vastaan on se, että tuodaan esille ne asiat, jotka jätetään tai on jätetty kertomatta ns. valvotussa mediassa, vai oliko se valtamediassa?

Tähän vain yksi konkreettinen esimerkki tiedotusvälineistä, jota otsikkoa suomalaiset veronmaksajat eivät ole koskaan voineet lukea, ei kuulla tai nähdä tiedotusvälineissä. ”Esko Ahon hallitus (1991-95) otti Suomelle valtionvelkaa 300miljardia markkaa, 50miljardia euroa, eli puolet tämän päivän valtionvelasta, minne ne rahat menivät?” Eli neljässä vuodessa otettiin valtiolle velkaa puolet Suomen 100-vuoden itsenäisyyden ajan valtionvelasta, kun otamme vielä huomioon sen, että sodat ja sotakorvaukset on maksettu samana aikana. Kukaan ei edes tiedä, minne se lähes tämän vuoden valtion budjettia vastaava rahamäärä hävisi, ja kukaan sitä ei ole edes kysynyt tai selvittänyt. 

Mediaa seuraava, älä keskity siihen mitä media kertoo, vaan mitä se jättää kertomatta, sillä se on tärkeintä Sinun ja yhteiskunnan kannalta. Älä kuuntele sitä mitä poliitikot kertovat tehneensä, vaan keskity siihen, että mitä he ovat tehneet väärin tai jättäneet tekemättä.

Luomalla köyhyyttä ja eriarvoisuutta, kun samalla estetään tasa-arvoinen kansalaiskeskustelu jokaisen kansalaisen luontaisella kielenkäytöllä, ja rajoittamalla ilmaisu vain valtamedian käyttämään kieliasuun, rajoitettuun sanavalintaan, ja suurimmalle kansanosalle vieraisiin sanoihin ja lauserakenteisiin, niin ollaan palattu siihen aikaan, kun Raamattua ei oltu vielä suomennettu. Seuraukset ovat tiedossa ja  nähtävissä, niin miksi niitä ei pyritä estämään, vaan tieten tahtoen vaarannetaan kansan yhteinäisyys ja samalla itsenäisyys?

Jos meida jatkaa aloittamaansa, lakia rankempaa, sananvapauden rajoittamista, niin Suomi tulee olemaan esimerkkinä siitä, kuinka ns. uusi Suomen luotettavamedia tulee toimimaan maan rajojen ulkopuolelta käsin, jos muutosta maan sisällä ei tapahdu. MV-lehti oli vasta alkusoittoa.

Lopuksi toivotan Vapaamuotoista ja Itselle Sopivaa Joulun Viettoa, sekä toivoen vapaampaa ja tasa-arvoisempaa mediaa meille kaikille tulevana vuonna 2018, jotka olette jo yli 700.000 kertaa blogejani lukenut ja Uuden Suomen toimitukselle.

PeliSuomi
Sitoutumaton

email: pelisuomi@gmail.com
Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu