PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Suomen media on todella vaarallisella tiellä

Valtamedia nostaa poliittista- ja taloudellista valtaa käyttäviä henkilöitä jalustalle mitäänsanomattomien pienien laupeudentöiden varjolla. Luodaan heistä auttavaisia ja armeliaita henkilöitä, kun he todellisuudessa ovat omassa työssään saattaneet aiheuttaa mittavia vahinkoja yksilöille ja yhteiskunnalle. Samoin tekevät ja tekivät Stalin, Hitler ja toisen diktaattorit kansan edessä, suukotellen lapsia ja silittäen nuorison pellavapäitä, kun toisaalla kylvivät armotonta tuhoa, vertaamatta kuitenkaan suomalaisia päättäjiä heihin.

Se, että joitain poliittista- tai taloudellista valtaa yhteiskunnassa käyttäviä henkilöitä moititaan, panetellaan tai haukutaan sosiaalisessa mediassa, valtamedian ulkopuolella tai eri kuppikunnissa, ei ole yhteiskunnan kannalta vaarallista vaan yhteiskunnan kannalta välttämätöntä ja lainsäädännön hyväksymää. Se yhdistää kansaa, sen kansan joka tekee työn ja luovat veroeurot valtion kirstuun. Heidän suunsa tukkiminen aiheuttaa yhteiskunnan hajoamisen, vakavimmista seurauksista puhumattakaan.

Nyt ns. valta-/luotettavamedia on ottanut sellaisen uuden rajoitteen, jopa blogien hyväksymisessä omilla sivuillaan, että ”yhteisöjä” ei voi arvostella, vaikka sanavapauslaki tai Julkisen Sanan Neuvoston ohjeistus sitä ei rajoita tai kiellä. Samoin kuin on sallittua arvostella rajuillakin sanoilla, eli sillä kielenkäytöllä, jota suurin osa suomalaisista arkikielenä käyttää, poliitikkoja, yritysten ja yhteisöjen johtoa.

Nyt ns. valta-/luotettavamedia on ottanut kovan keinot käyttöön taistelussa sosiaalista mediaa vastaan, jonka se kokee itselleen uhaksi, mutta joka tulee tuhoamaan yleisen median ja sen luotettavuuden, jos se jatkaa aloittamaansa tietä?

Aiemmin tiedotusvälineitä seuranneet joutuivat tyytymään siihen, mitä heille tarjottiin, mutta nyt on tilanne muuttunut, eli entisiä tiedotusvälineitä, nykyistä mediaa, arvostellaan ja tuodaan vastakkaisia näkemyksiä esille.

Itse seuraan useita Suomen tiedotusvälineitä ja niiden lisäksi ulkomaalaista mediaa, joten ymmärrän hyvin sen, että jokainen kansalainen, jokainen hänelle mieluista mediaa seuraava on sen median äänen kannattaja ja näkee yhteiskunnan mieleisensä median silmin ummistaen toiset mediat ja kokien vastenmielisyyttä niiden uutisia kohtaan. Suomalaisetkin jakautuvat Hesari mielisiin, Aamulehden ajatuksiin, YLE:n suuntaisiin jne. Erikseen ovat vielä poliittisten puolueiden äänenkannattajat, joiden medioiden rajat ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana hämärtyneet tai ne on tarkoituksella häivytetty.

Viime aikoina minulle on todella valjennut, että kansa janoaa MV-lehden kaltaista kanavaa, jonka uutiset on muokattu valtavalle määrälle suomalaisia, heidän arkikielelleen, sille jolla ei mene hyvin ja kokee, että poliittista ja taloudellista valtaa käyttävät ovat heidän odotuksensa elämän onnesta pettäneet. Vaarallista siinä on se, että samalla syötetään vieraan valtion propagandaa, joka ohjaa niin 400.000 luottokelvotonta, puolta miljoonaa työtöntä, kymmeniä tuhansia leipää jonottavaa ja lähes miljoonaa pienipalkkaista elämänsä perustoimeentulolla sinnittelevää pois Suomen itsenäisyyden säilyttämisestä. Sillä he kokevat, että itsenäisyys ei ole heille enää turva, ei arvo, vaan rasite, joka on este oman onnen saavuttamiselle.

Kasalaisten valvontaa lisätään, jopa rikkoen perustuslakia ja se suomaa yksityisyyden ja kotirauhan suojaa. Helsingin Sanomat toi esille, joko itsenäisesti tai sitten sovitusti, ”laittoman valvonnan”, joka voitiin saattaa myös toimittajien tietoon tarkoituksella ja aiheuttamatta vahinkoa Suomen ulkosuhteisiin.

Tärkeintä sosiaalisen median painostuksessa valtamediaa vastaan on se, että tuodaan esille ne asiat, jotka jätetään tai on jätetty kertomatta ns. valvotussa mediassa, vai oliko se valtamediassa?

Tähän vain yksi konkreettinen esimerkki tiedotusvälineistä, jota otsikkoa suomalaiset veronmaksajat eivät ole koskaan voineet lukea, ei kuulla tai nähdä tiedotusvälineissä. ”Esko Ahon hallitus (1991-95) otti Suomelle valtionvelkaa 300miljardia markkaa, 50miljardia euroa, eli puolet tämän päivän valtionvelasta, minne ne rahat menivät?” Eli neljässä vuodessa otettiin valtiolle velkaa puolet Suomen 100-vuoden itsenäisyyden ajan valtionvelasta, kun otamme vielä huomioon sen, että sodat ja sotakorvaukset on maksettu samana aikana. Kukaan ei edes tiedä, minne se lähes tämän vuoden valtion budjettia vastaava rahamäärä hävisi, ja kukaan sitä ei ole edes kysynyt tai selvittänyt. 

Mediaa seuraava, älä keskity siihen mitä media kertoo, vaan mitä se jättää kertomatta, sillä se on tärkeintä Sinun ja yhteiskunnan kannalta. Älä kuuntele sitä mitä poliitikot kertovat tehneensä, vaan keskity siihen, että mitä he ovat tehneet väärin tai jättäneet tekemättä.

Luomalla köyhyyttä ja eriarvoisuutta, kun samalla estetään tasa-arvoinen kansalaiskeskustelu jokaisen kansalaisen luontaisella kielenkäytöllä, ja rajoittamalla ilmaisu vain valtamedian käyttämään kieliasuun, rajoitettuun sanavalintaan, ja suurimmalle kansanosalle vieraisiin sanoihin ja lauserakenteisiin, niin ollaan palattu siihen aikaan, kun Raamattua ei oltu vielä suomennettu. Seuraukset ovat tiedossa ja  nähtävissä, niin miksi niitä ei pyritä estämään, vaan tieten tahtoen vaarannetaan kansan yhteinäisyys ja samalla itsenäisyys?

Jos meida jatkaa aloittamaansa, lakia rankempaa, sananvapauden rajoittamista, niin Suomi tulee olemaan esimerkkinä siitä, kuinka ns. uusi Suomen luotettavamedia tulee toimimaan maan rajojen ulkopuolelta käsin, jos muutosta maan sisällä ei tapahdu. MV-lehti oli vasta alkusoittoa.

Lopuksi toivotan Vapaamuotoista ja Itselle Sopivaa Joulun Viettoa, sekä toivoen vapaampaa ja tasa-arvoisempaa mediaa meille kaikille tulevana vuonna 2018, jotka olette jo yli 700.000 kertaa blogejani lukenut ja Uuden Suomen toimitukselle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Kyllähän se tiedetään mihin Ahon hallituksen rahat meni. Sinulle ja minulle, meille kaikille suomalaisille. Valtion verotulot romahtivat (yrityksillä meni huonosti, ihmiset menettivät työnsä ja kulutus sakkasi), menot kasvoivat (sosiaaliturva) ja tietysti pankkituki, jossa lähinnä skopin sotkujen siivoamiseen upposi miljardikaupalla.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Suomi alkoi köyhtyä liityttyään EY:n koska liittymissopimus kielsi Suomen pankkia enää luotottamasta valtiota = aloimme velkaantua muille

* Suomen Pankin kotimainen luotonanto 1868-1992 kuukausitilastot
https://econpapers.repec.org/paper/bofbofrdp/1995_...

* https://helda.helsinki.fi/bof/bitstream/handle/123...

Katselkaa vaikka vuoden 1985 molemmin puolin

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Osansa miljardeista sai myös Björn Wahlroos.

Wikipedia kertoo Wahlroosin rikastumisesta näin:

Wahlroos toimi vuosina 1985–1992 Suomen Yhdyspankin (SYP) johtokunnan varajäsenenä, jäsenenä ja varatoimitusjohtajana. Vuonna 1992 Wahlroosista tuli Mandatumin toimitusjohtaja. Mandatumin yhdistyessä vuonna 2001 Sampo-konserniin Wahlroosista tuli Sammon toimitusjohtaja ja suurin yksityinen osakkeenomistaja (2,13 prosenttia osakkeista). Huhtikuussa 2009 hän siirtyi Sammon hallituksen puheenjohtajaksi.

Björn Wahlroos oli avainhahmoja, kun valuutta- ja korkosäännöstely purettiin ja toimija niin sanotussa kasinotaloudessa, jossa yhtiöitä vallattiin ja järjesteltiin uudelleen. Wahlroos myi Tampellan säästöpankkiryhmälle, järjesteli Sponsor- ja Spontel-sijoitusyhtiöitä Kansallis-Osake-Pankin (KOP) kanssa ja osallistui KOP:n ja SYP:n fuusioon. Vuonna 1992 hän siirtyi pääomistajana johtamaan SYP:sta lohkaistua Mandatumia. Mandatum osti 1998 Interbankin ja listautui Helsingin pörssiin.

Missään lähteessä ei tosin mainita, mistä Wahlroos sai alkupääoman ruletin pyörittämiseen. Nappeja pyörittämällä tuon kokoluokan kauppoja ei ole tehty.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Suvi-Anne Siimeksen mukaan Sauli Niinistö valtiovarainministerinä junaili siihen 2,5 miljardin markan "käyttöpääoman".

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3050581-sau...

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kuuluikohan sopimukseen että Nallen puoti sitten rahoittaa kokoomuksen ja salen vaalikampanjoita niihin salaisille tileille perustettuihin rahastoihin laitetuilla fyffeillä joista keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen kertoo kirjassaan? Tuli vaan mieleen...

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Suomen valtiolta oli rahat loppu ja siksi piti ottaa velkaa ulkomailta, koska Suomesta valtio ei sitä saanut kotimaasta. Olen esittänyt seuraavan "tyhmän kysymyksen" muutamille ekonomisteille, mutta he ovat menneet hiljaiksi ja vain yhdelta tuli avustettuna vastaus:

"Valtio otti velkaa ulkomaisessa valuutassa ulkomailta. Miten tämä ulkomainen valuutta muuttui Suomen markoiksi?" Ja avustukseni asiaan: "Miksi Suomen pankin holveissa piti olla ulkomaista rahaa, jotta voitiin painaa lisää kotimaisia markkoja?"

Mitä sinä vastaisit>?

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Rahat "loppuivat" koska EY-sopimus kts. Suomen pankin tilastot velkaantumisesta https://helda.helsinki.fi/bof/bitstream/handle/123...

Juha Kuittinen

"Hyvän journalistisen tavan noudattaminen merkitsee lähinnä sitoutumista ammatillisiin pelisääntöihin."

"Huomionarvoinen lähtökohta on myös se, että sananvapauslainsäädäntö suojaa mediaa, mutta yksittäisen toimittajan työskentelyä rajaavat myös sen median linjaukset ja käytännöt, jossa hän toimii. Lainsäädäntö tukee periaatteessa median sananvapautta, mutta muita median sananvapauteen vaikuttavia tekijöitä voivat olla esimerkiksi poliittiset tai taloudelliset sidonnaisuudet, teknologiat ja journalistiset käytännöt sekä median omat linjaukset ja päätoimittajat."

Mediaan toimijoihin kohdistetaan omistuksellisten painotusten lisäksi monenlaisia vaatimuksia ja toiveita ulkopuolisten tahojen toimesta. Tuominen (2012), joka on tutkinut ulkoisten tahojen vaikuttamispyrkimyksiä paikallislehtien päätoimittajia haastattelemalla, erittelee suoria ja epäsuoria keinoja, joilla ulkopuoliset tahot pyrkivät vaikuttamaan lehden sisältöihin. Päätoimittajien mukaan heihin on kohdistettu mediasisältöihin liittyviä vaatimuksia, jotka vaihtelevat uhkauksesta ja kiristyksestä pehmeämpiin suostuttelun keinoihin, joissa pikemminkin annetaan ymmärtää kyseiselle taholle sopiva kanta asioihin."

Voikin kysyä, että mikä merkitys on medialla "vallan vahtikoirana"?

https://sananvapauteen.fi/artikkeli/873

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Syksyllä 1991.

Kun Suomen Pankin johtokunta esiintyi yhtenäisenä hallitukseen päin myös hallitus antoi periksi.
-ECU-päätös runnottiin lopulta hallituksessa läpi pääministeri Ahon ja valtionvarainministeri Viinasen voimin.
ECU-päätös hyväksyttiin myös eduskunnassa lähes yksimielisesti.

Käyttäjän ReimaKultalahti kuva
Reima Kultalahti

Ihmettelen vaan suuresti kuinka joku voi vielä puhua suomalaisen lehtistön olevan mediaa, sehän on pelkkää uutispropaganda paskaa, josta pohjoiskoreakin on kateellinen suomelle, sensijaan todellista mediaa ei suomessa ole enää pitkiin aikoihin ollut, totuus vaiennetaan suomessa hinnalla millä hyvänsä, koska se vaarantaa seteliselkärankaisten päättäjiemme vallan, ja jopa demlamafian joka oikeuslaitosta hallitsee vallan.
Suomihan ei ole ollut oikeusvaltio eikä demokratia enää vuosiin, SUOMI ON SETELISELKÄRANKAINEN HYVÄVELIJÄRJESTELMÄ, JA JOLLEI OLE LOJAALI MAANPETOKSELLISELLE TOIMINNALLE , EI OLE SIJAA POLITIIKASSA, VAAN PELATAAN ULOS REHELLISYYDEN VUOKSI HINNALLA MILLÄ HYVÄNSÄ.

Käyttäjän PenttiPiirala kuva
Pentti Piirala

Täytynee muistaa että vain 18 % oli pankkien ja yritysten töppöilyä , sekin puoliksi .Loput veloista oli aivan tavallisten ihmisten toisilleen takaamia , edellisen laman. Tällä hetkellä kaikki kansallisomaisuus on jotakuinkin kanitettu nykyistä velkaa vastaan. Silloin ei ollut. Se velanotto valtioilta on levitetty kunnille .Tietenkin yhteisen omaisuuden kanittamisen nimiin.
Varokaa kyyppä tulee.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset