PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kohta viedään kodit ja luottotiedot työttömiltä, turvallisuus heikkenee

Lähihistoriasta ei ole opittu mitään, sillä päättäjät eivät sitä kokeneet. Yhteiskunnassa muutokset tapahtuvat nyt nopeasti, ei niin kuin ennen satojen, jopa tuhansien vuosien jaksoissa. Nyt ne muutoksien jaksot ovat vain muutama kymmenen vuotta, jona aikana poliitikot ja virkamiehet unohtavat virheensä ja niiden syyt, virheet toistetaan nyt nopeammin. Eikös ole outoa, että historian kirjoitus hidastuu tänä tietotekniikan kautena?

Ei ole kaukaista tästä uhka-arviosta: ”HS: Sisäministeriön kansliapäällikkö arvioi syrjäytyneiden suomalaisten olevan suurin turvallisuusuhka” Lähde MTV 04.09.2017, eli nyt lisätään syrjäytyneitä eli suurinta turvallisuusuhkaa Suomen itsenäisyydelle? Eikös presidentille kuulu turvallisuuspolitiikka, joten tämän aiheen luulisi olevan istuvalla presidentillä aina mielessä median edessä.

Ihmettelen suuresti, että Suomen 4,4miljoonasta äänioikeutetusta kuuluu pari miljoonaa työttömiin, köyhiin, luottotiedottomiin, pätkätyöläisiin, pienltuloisiin eläkeläisiin, yksityisyrittäjiin, syrjäytyneisiin jne. Kuitenkin suurin osa heistäkin äänestää sen varakkaimman 5%:n mukana samaa presidenttiehdokasta, eli itseään vastaan? Suomalaiset äänestäjät lienevät masokisteja?

Pari presidentti ehdokasta on ottanut esille 90-luvun pankkikriisin syyt ja seuraukset, mutta toiset niistä vaikenevat. Ymmärrettävää on, että nykyinen presidentti vaikenee, koska oli siihen aikaan asioista päättämässä Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana, oikeusministerinä ja valtiovarinministerinä. Sauli Niinistö oli sellaisessa asemassa, jossa hän olisi voinut vaikutta niihin pankkikriisin järkyttäviin seurauksiin, joiden keskellä kansakunta nyt elää ja maksaa sitä valtavaa valtionvelkaa, joka silloin otettiin.

Olen pyytänyt yhdessä blogissani selvittämään juurta jaksaen presidentti ehdokkaiden arvoja ja arvomaailmaa, pyytänyt sitä myös muutamalta toimittajalta. Hyvin heikosti sitä kysytään ja istuvalta presidentiltä ei ollenkaan?

Tässä yksi esimerkki ehdokkaan arvoista: ”Niinistö: Kirjastot maksullisiksi. Valtionvarainministeri Sauli Niinistö ehdottaa maksuja kirjaston käyttäjille. Niinistön mukaan kirjoja lainaavat voisivat myös maksaa siitä. Samalla hän esittää käyttömaksua kunnallisille urheilu- ja vapaa-ajanpalveluille. Niinistö esitti kantansa Yleisradion ruotsinkielisissä uutisissa. Lähde: MTV 5.12.1997 Avartaako tämä äänestäjien mieltä presidenttiehdokkaan arvomaailmasta, vai suljetaanko tältä silmät ja korvat? Vaikka uutinen on vanha, niin tällaiset perusarvot eivät vuosien mittaan muutu ihmisellä mihinkään vaan ne säilyvät läpi elämän. Nämä arvot tulevat korostumaan seuraavalla kaudella voimakkaammin ja sen tulette näkemään ja kokemaan omissa nauhoissanne.

Näin pieleen voi mennä toisella ehdokkaalla arviot valtion omaisuuden myynnistä ”Caruna-kaupan valmistellut Haavisto: Meillä oli väärä arvio. - Sen hetkinen tieto hintakehityksestä oli toinen, puolustelee omistajaohjauksesta Caruna-kauppojen aikaan ministerinä vastannut Pekka Haavisto (vihr).” Lähde: Iltalehti 3.2.2016. Ja Verkkouutiset 4.2.2017 PEKKA VIRKKI | 04.02.2017 | 19:14 ”Pekka Haavisto Caruna-kaupasta IL:lle: Luulin, että yhtiö maksaisi veronsa Suomeen” Siis vuosi ja yksi päivä myöhemmin uutisoidaan Iltalehden vanha uutinen, tai sitten jommallakummalla on virhe uutisen päiväyksessä?

Mutta ei Iltalehti, ei Verkkouutiset ole uutisoinut sitä, että Sauli Niinistö oikeusministerinä valmisteli lain, että Valtionvakuusrahasto siirretään Valtionvarainministeriön valvontaan ja sen jälkeen Sauli Niinistö siirtyi Valtiovarainministeriksi ja hyväksyi sen lain. Sen jälkeen Valtion vakuusrahaston omistuksessa ollut roskapankki Arsenaal myi esim. 17.6.1998 Katinkullan omaisuuden Jaakko Pöyrylle noin 100milj.mk:n hintaan, kun todellinen arvo oli jo rakennuskustannusten nousun myötä kohonnut 800milj.mk:aan. Katinkullan omistus siirrettiin kaupan jälkeen veroparatiisin, eli veroja Suomeen ei maksanut. Kuinka paljon muiden velallisten omaisuuksia roskapankeista myytiin alihintaan toisille ja jätettiin velalliset kymmenien vuosien velkavankeuteen? Valtion, veronmaksajien tappiot voidaan laskea miljardeissa euroissa näissä kaupoissa. Medialle tiedoksi, että valtiopäiväasiakirjat Valtion vakuusrahaston valvonnan siirrosta eivät enää löydy Eduskunnan sivuilta, kun vuosi sitten ne siellä vielä olivat?

Presidenttinä Niinistö kunnostautui ja myönsi ”Suomen Leijonan ritarimerkin” yhdelle Suomen 90-luvun SKOP:n pankkiirille, joka oli edesauttamassa pankkiriisin syntymistä ja niitä valtavia yhteiskunnallisia vahinkoja sen jälkeen. Antoi myös kauppaneuvoksen arvon toiselle, joka esitti hakemuksessaan minun ansioluetteloni. Eli reilu peli suomalaisittain.

Hyvin valikoidusti, jalasmökkejä ja lautakasoja, vaalitenteissä ja mediassa tuodaan esille, mutta ne merkittävimmät asiat jätetään huomiotta. Media pettää lukijansa ja äänestäjät. Vaalien lähestyessä poliittista julkaisuista tulee todellisia valemedioita, joille ei edes MV-lehti pärjää.

Nyt Sipilän hallitus, jonka todellinen pääministeri lienee Esko Aho, tekee nyt samat temput työttömille, kun Esko Aho teki yrittäjille ja muille velallisille 90-luvulla. Nyt työttömät ajetaan sellaiseen ahdinkoon, että he eivät selviä kotinsa lainoista, ei työttömyyshädässään otetuista kulutusluotoista, jolloin heidän kodit menevät pakkohuutokauppaan ja heistä tulee luottotiedottomia, eli menettävät mahdollisuuden kodin menettämisen jälkeen vuokra-asuntoon, vakuutuksiin jne. Jälleen perheiden hajoaminen, lasten syrjäytyminen ja itsemurhat. Heidän kotinsa myydään pakkohuutokaupoissa jälleen velkojien lähipiirille halvalla ja velalliset jäävät vuosikymmeniksi velkavankeuteen. Jo näin nopeasti uusi varallisuuden siirto sille varakkaalle kymmenykselle?

Yksikään media ei ole nostanut poliitikkoja ja virkamiehiä seinää vasten. Vaatinut heitä aktivoitumaan työpaikkojen synnyttämiseen ja heidän palkkojen alentamista, jos työpaikkoja ei synny. Miten se valtion tärkein perusta ja yhteiskunnan turva, eli työpaikkojen luominen on unohtunut näissä mestauskiireissä?

Miksi media ei näe näitä kokonaisuuksia, vaan keskittyy vain yksittäisiin merkityksettömiin asioihin, urheiluun ja viihteeseen. Suurin valeuutinen on se, että jätetään uutisoimatta!

Vielä ehdotus harkittavaksi, että Linnanjuhlia ei isännöi istuva presidentti ennen vaaleja, jos hän on ehdokkaana.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Eikös huomattavaan alihintaan myynnistä pitäisi rapsahtaa lahjavero. Tavan pulliainen ei selviä noista ilman verottajan terveisiä. On kokemusta, vaikka kauppa tehtiin samaan hintaan kuin vuosi sitten.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Suomessa on maan tapa: Joskus rumia temppuja voidaan katsoa läpi sormien, joskus ei. Kaikki riippuu siitä kuinka hyvät suhteet temppujen tekijällä on poliittisiin päättäjiin.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"”HS: Sisäministeriön kansliapäällikkö arvioi syrjäytyneiden suomalaisten olevan suurin turvallisuusuhka”"

Näin tavallisena kansalaisena, pitäisin itse suurimpana turvallisuusuhkana poliittista järjestelmäämme, joka ei täytä demokratian tai oikeusvaltion tunnusmerkkejä. Blogistin esille ottamat asiat, kertovat karua kieltä poliittisen eliitin rikoksista tavallisia kansalaisia kohtaan.

Pekka Iiskonmaki

Suomi sortui virkamiesrälssin diktatuuriin, jota tukee AY -syndikaatti.

Syndikaatti saa lojaalisuudestaan verovapauden liiketoimilleen.

Rälssi tarvitsee jatkuvasti kasvaviin kuluihinsa lisää verotuloja.

Yksityinen sektori toimii dynamona.

Jos olet työtön, niin olet rälssille vain arvoton ylijäämäihminen ja kuluerä.

Pekka Iiskonmaki

''Pari presidentti ehdokasta on ottanut esille 90-luvun pankkikriisin syyt ja seuraukset, mutta toiset niistä vaikenevat.
Ymmärrettävää on, että nykyinen presidentti vaikenee, koska oli siihen aikaan asioista päättämässä Perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana, oikeusministerinä ja valtiovarinministerinä.´´

Pertti yliarvioi suomalaisten älykyyden. He eivät näe syy ja seuraus ketjua.

Käyttäjän amgs kuva

Pertti, onko alla olevan linkin teksti jo sinulle tuttu? Luin sen nyt.
" Suomessa pankkikriisi kosketti noin miljoonaa ihmistä, jotka joutuivat kärsimään Suomen talouden ja poliittisten päättäjien virhearvioinneista. Hinta on monen osalta äärettömän korkea. Pankkikriisi jätettiin selvittämättä. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että asiasta on poliittinen sopimus suurimpien puolueiden sekä Kristillisten, Vasemmistoliiton sekä Ruotsalaisen kansanpuolueen kesken. Menettely on törkeä kansalaisten perusoikeuksien ja oikeusturvan loukkaus. Se on ihmisoikeussopimusten vastainen menettely."

http://kalajokinen.blogspot.fi/2017/06/koiviston-k...

Pekka Iiskonmaki

#6
Se oli Suomen kansantaloudelle niin suuri suonenisku, että toipuminen vie sukupolvia.

Se on toisenlaista kuin esim. viime sodasta toipuminen. Oli ulkoinen vihollinen.

Kansan niskaan hyökättiin selustasta todella raasti

Omat purivat, raatelivat ja tappoivat.

Nyt se halutaan vaieta kuin sitä ei olisi koskaan ollutkaan.

Tiananmenin aukion tapahtumista itketään kyllä joka tuutissa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Tiananmenin aukion tapahtumista itketään kyllä joka tuutissa."

Aivan, oman maan kansalaisten joukkomurhasta, joka tehtiin täysin laittomasti oman maan poliitikkojemme taholta, vaietaan visusti, eikä tutkintaa ole aloitettu todisteista huolimatta. Päinvastoin Tarja Halonen on salannut todisteet vuosikymmeniksi, joka sekin on törkeä rikos oman maan kansalaisia kohtaan.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #9

#9
Paperit on 100 -vuotta salaiset ja se kertoo rikoksen vakavuudesta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #10

Halosen syntilista on näköjään loputon.

https://www.youtube.com/watch?v=lEGd3Dp72p8

Joulupukkikin on huolissaan.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #11

#11
Täysin häikäilemätön AY -syndikaatin entinen lakimies, ilman moraalia ja empatiaa.

Jyrki Tikkakoski Vastaus kommenttiin #11

On tälläkin konklaavilla oltava omantunto teflonia. Minä en olisi saanut henkistä rauhaa näiden päätösten jälkeen;http://nwohavaintojapromo.blogspot.fi/2018/01/google-poisti-paljastusjutun-sauli.html?m=1

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #15

#15
Kummi ei välttämättä ole verisukulainen. Ruotsissa on hurjempia huhuja liikkeellä.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

On valitettavan tuttu. Kiitos, että varmuuden vuoksi kysäisit.

Timo Juutilainen

Ihmiset hakevat muutosta, mutta poliittisesti se ei näköjään onnistu. Poukkoillaan, jotkut uskovat lupauksiin jne. Jopa tämä hallitus on pettänyt ihmiset lupaamalla, että perusturvaan ei enään puututa. Puututtu silti on ja valehdeltu päin kansan naamaa. Yksinkertaisesti Suomessa ei tällä hetkellä ole vakuuttavaa toimijaa poliittisella rintamalla, joka todella osaisi hoitaa asioita.

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Liberaalipuolue ja Piraattipuolue eivät valitettavasti (vielä?) ole riittävän vakuuttavia toimijoita vaalimenestyksen tai kokonsa puolesta.

Ihmiset joko nukkuvat tai eivät uskalla äänestää näitä uusia vaihtoehtoja jotka selkeästi ovat eri sarjassa kuin nykyiset suuret poliittiset toimijat.

Jukka Ervast

Näinhän se on. Nykyiset päättäjät ovat meitä ruukintehdas raskaan työn raatajia nuorempia, helliteltympiä. Eivät karttakepillä ja nyrkillä lyotyjä. Laurimoiden ajan koululaisia. He eivät tiedä työstä mitään. Vesi tulee hanasta, paska huuhtoutuu mereen, sähkö tulee töpselistä ja maito on kaupan-, ei lehmänmaitoa. t punaluti
Olen kai katkera monista menneistä jutuista. Mutta etenkin siitä, että meitä pennusta saakka työllä raiskattuja vielä ryöstetään.

Siru Leppänen

onse kummaa homma työ paikkoja iedään alta sitä kautta monikin jää työttömäksi ja siitä rangaistaa aika rankalla kädellä ihmettelen tota hallituksen käytäntöä suuresti että noille isokenkäsille maksetaa sopeutumis eläkettä ja tavalliset kansa laiset eisaa mitään ja tän hallituksen kautta kaikki menee niin perseelleen moni eisaa edes tytä vaikka kuinka aktiivinen on eine katso kun oman käden oikeutta

Käyttäjän MarkkuPeltola kuva
Markku Peltola

Miksi hallitus ei järjestä työllisyystöitä, niin kuin esim lentokentän rakentaminen 1960-luvulla, tai kun sijoitettiin terästehdas ja paperitehdas Pohjois-Suomeen?
Miksi hallitus ei rakennuta edullisia vuokra-asuntoja sinne, missä niitä tarvitaan?
Miksi hallituksella on asennevamma Suomen kansaa kohtaan?
Miksi raha on kaikkea hyvinvointia tärkeämpää? Ihan kuin Suomi olisi joku yhtiö, josta voidaan poistaa kaikki heikompi aines? Eihän ole yrityksen ongelma, mitä poistetuille tapahtuu. Välittääkö hallitus koko kansan hyvinvoinnista?
Mistä Suomen hallitus oikeasti ottaa vastaan määräyksiä, Brysselistäkö?

Toteuttaako tämäkin hallitus jotain Weishauptin 1700-luvulla alulle panemaa Euroopan yhdistämisohjelmaa, jossa kansa kurjistetaan ja tyhmistetään, jotta kansaa olisi helppo hallita? Tai ehkä hallitus kuvittelee, että kansaa olisi helppo hallita?

Tässä on yksi linkki Weishauptiin. Kanadalainen amiraali siinä juttelee. On surullista, jos asiaintila on tuollainen. Valtavat voimat ovat köyhiä vastaan, niin valtavat, että on turha vastustaa, mitään ei ole tehtävissä. Ääni tuossa videossa on kyllä surkea.
https://www.youtube.com/watch?v=Crurq4ZmAUU

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset