*

PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

En ajatellut äänestää tai suositella ketään presidenttiehdokasta, mutta

Viimeiset kuusi vuotta meillä on ollut Presidentti Sauli Niinistö, arvojohtaja. Mihin suuntaan Suomen arvot ja talous on mennyt? Haluatteko jatkaa samaa rataa vai onko muutoksen aika?

Olin jo päättänyt, etten edes äänestä ketään, kun näytti siltä, että omaa lähipiirin etuja vain ajavat. Itseään ehdokkaat korostavat, että saavat kasvattaa vauvansa ja elää veronmaksajien piikkiin, kun toisilla ei ole työtä, ei kotia, ei ruokaa, saati lapsille leluja tai tablettia.

Nyt kuitenkin, kun olen sivusta seurannut, juuri niin sivusta seurannut, eli välttäen median ja toimittajien tuputusta, ja heidän omien mieltymyksiensä kysymyksiä presidenttiehdokkaille, niin olen pystynyt mediatulvasta karsimaan kaiken sen epäolennaisen, jonka viestintätoimistot ja mediatalot ovat luoneet meille äänestäjille. Eli olen tietoisesti ohittanut propagandan äänen ja kuvan. Itse koen "Päätoimittajien Yhdistyksen" ohjaavan koko valtamediaa ilman omia itsenäisi kannaottoja, jolloin on "yks ja hailee" mitä mediaa seuraa.

Olen niin paljon jo kuullut ja nähnyt median lähettämää puutteellista tietoa, jolla on viimeiset vuosikymmenet vaikutettu ja vääristelty mielikuvaa poliitikoista ja heidän saavutuksistaan. Eli siinä suhteessa Suomi ei ole kuin askeleen jäljessä Venäjää, Pohjois-Koreaa tai nykyistä Amerikkaa.

Näistä presidenttiehdokkaista olen löytänyt vain yhden ainoan, jota itse sittenkin äänestän, kun olin jo aiemmin päättänyt, etten ollenkaan äänestä. Eli en etsinyt häntä jota äänestää, vaan niitä joita en äänestä. Samoin olen tehnyt myös elämän suuremmissa kysymyksissä, eli en pohdi sitä, "mikä on elämän tarkoitus", koska se on vaikeata löytää, mutta pohdin aina sitä "mikä ei ole elämän tarkoitus"

Miten minä aloin poissulkemaan heitä, joita en äänestä?

 

Sauli Niinistö

Miten suurin osa suomalaisista voi äänestää itseään vastaan? Eläkeläiset, joiden etuja Niinistö on ollut vähentämässä? Yksityisyrittäjät, joiden työtä hän on ollut siirtämässä monopoliyrityksille ja avaamassa tietä ylikansallisille yhtiöille. Työttömät, joita hän on patistamassa Aktiivimalliin ja sen seurauksena hyväksymässä perheitten hajoamisen ja kotiseudulta häätämisen.

Yrittäjät, joiden kollegat on ajettu konkurssiin poliittisten päättäjien taitamattoman talouspolitiikan seurauksena. Presidentti Sauli Niinistö totesi 17.11.2015 ”Jos ei kykene elämään riskin kanssa, on turha ryhtyä yrittäjäksi. Yrittäjyyskoulutus on tärkeää, mutta se on turhaa, jos perusasia, riskinottokyky puuttuu”. Suora syytös Presidentiltä yrittäjiä kohtaa, jotka ovat taanneet luomillaan ja keräämillään verotuloilla hänen poliittisen aseman, tulot ja elintason. Minä tiedän hyvin Niinistön arvomaailman 90-luvulta yksityisyrittäjiä kohtaan. Hän ei meitä yrittäjiä suosinut, vaan suuryrityksiä ja monopoleja. 

Hänen toimettomuutensa 90-luvun pankkikriisin hoidossa Oikeus- ja Valtiovarainministerinä aiheutti valtavat vahingot. S.Niinistö edesauttoi yrittäjien ja muiden velallisten omaisuuden myynnin alihintaan toisille jättäen satojatuhansia ihmisiä loputtomaan velkavankeuteen. Siitä on tämän päivän seurauksena valtava määrä syrjäytyneitä nuoria, hajonneita perheitä ja itsemurhan tehneitä isiä ja äitejä.

Kaiken tämän tuhon jälkeen Sauli Niinistö pyrki viemään varattomuuteen ajetuilta perheiltä mahdollisuuden sivistykseen ja fyysisenkunnon ylläpitämiseen. ”Niinistö: Kirjastot maksullisiksi. Valtionvarainministeri Sauli Niinistö ehdottaa maksuja kirjaston käyttäjille. Niinistön mukaan kirjoja lainaavat voisivat myös maksaa siitä. Samalla hän esittää käyttömaksua kunnallisille urheilu- ja vapaa-ajanpalveluille. Niinistö esitti kantansa Yleisradion ruotsinkielisissä uutisissa. Lähde: MTV 5.12.1997. Täytyy olla kyllä aika ajattelematon, joka tällaisten arvojen puolesta äänestää tai kuulua siihen joukkoon, jolle velallisten omaisuus alihintaan jaettiin.

Minulla on kokemus yksityisyrittäjänä siitä, että joku ei halua suurta palkkaa tai palkkiota työstään, mutta haluaa valtaa, jolla voi syrjäyttää yritysten omistajat ja ryöstää heidän omaisuutensa. S.Niinistö, niin kuin Trump ja Putin, eivät vaadi suurta palkkaa presidentin ammatistaan, sillä valta on tärkeintä ja sen himo tuhoaa valtion. Haluaako suomalaiset omalla arvokkaalla äänellään tukea seuraavat kuusi vuotta Suomen jakautumista erillisiin yhteiskunnallisiin leireihin ja arvoihin, jotka romahduttavat niin hyvinvointivaltion kuin sisäisen sekä ulkoisen turvallisuuden?

Yritä keksiä edes yksi sellainen päätös, toimi tai edes tiedote, jolla Sauli Niinistö olisi parantanut Sinun tai läheistesi elämää? Voin sen Sinulle jo kertoa, että et löydä yhtään ainutta. Kaikki se, mikä on hänestä kerrottu, on median luoma mielikuva, joka vastaa Teräsmiestä, Lumikkia, Muumia tai jotain muuta taruolentoa.

 

Matti Vanhanen

Keskustan ehdokkaaseen en voi luottaa, sillä olen sen puolueen tuhon Kainuussa nähnyt ja saanut henkilökohtaisesti kokea. Jos et ole puoleen jäsen, niin Sinut pyritään kaikella tavalla tuhoamaan ja ryöstämään omaisuutesi keskustan sisäpiirille. Niin meidän perheeltä vietiin yritys, kodit ja omaisuus. Nyt vielä Keskustan nousun turvanneet maanviljelijät ajetaan konkurssiin ja heidän tilansa siirretään lestadiolaisille.

 

Laura Huhtasaari

Perussuomalaisilla oli mahdollisuus avata 90-luvun pankkikriisin paperit, kun he olivat hallituksessa. Oikeusministeri Jari Lindström vaikutti aktiiviselta ja teetätti paljon työtä sekä järjesti eri palavereita 90-pankkikriisin uhreille, mutta yhtään merkittävää tiedotetta medialle ei lähtenyt, saati että olisi vaadittu pankkikriisin perusteellista tutkintaa? Kaikki se työ oli turhaa, joten koen Huhtasaaren kauniit sanat vain lupauksina, joita ei koskaan täytetä. Huhtasaari jatkanee työtä 90-luvun pankkikriisin selvittelyssä vaalien jälkeen, jolloin hän osoittaa vilpittömän tahtonsa selvittää se rankka ajanjakso Suomen historiassa.

 

Paavo Väyrynen

Paavo, Paavo, Paavo… Kaikella kunnioituksella pitkä valtiomiesura, mutta omat aina pettäneet. Jos edes omat olisivat tukeneet, niin jotain Paavo olisi aikaan saanut. Arvostan, että otti hiukan esille 90-luvun pankkikriisiä, mutta paljon ei voi sen selvityksessä auttaa, kun oli kompuksessa Esko Ahon kanssa.

 

Nils Torvalds

Mulle tuntematon, mutta NATO:n kannattajana tunnen. Itse olen saanut kokea pettureiden toimet yrittäjänä, niin siksi kannatan NATO:a, koska se on ainut vaihtoehto säilyttää Suomen itsenäisyys todellisessa sodankriisissä, kun kohteena on Euroopan valtiot. Ääntäni en voi kuitenkaan antaa ja vain sen perusteella hänelle suoda.

 

Merja Kyllönen

Sieltä meiltä päin. Nouseva poliitikko Suomen poliittisella kartalla, mutta nyt vasta harjoitteluasteella. Tulevaisuus hyvä, kun tekee kovasti töitä ja kansainvälistyy, mutta ei vielä äänestettävää ainesta.

 

Tuula Haatainen

Mutta kuka hän on? Vaikka seuraan tiivisti myös Suomen mediaa, niin tuntemattomaksi hän on minulle jäänyt. Ehkä sitten tulevaisuudessa tulee tutuksi?

 

Pekka Haavisto

Monelle kaapille saattaa olla outo sisältö, mutta Hänessä minä näen todellista valtiomiesainesta. Suomen presidenttinä täytyy nähdä se ammatin tärkein puoli, eli ulkopolitiikka selkeästi, mutta se presidentti, joka ei näe sisäpolitiikkaa yhtä tärkeänä, niin hän on luuseri. Haavisto on osoittanut tuntevansa ulkopolitiikan, jonka johdossa hän tulisi presidenttinä olemaan, mutta kuitenkin yhdessä hallituksen kanssa. Se on se oikea linja valtion hoidossa, eli ei diktatuuri.

Haavisto on osoittanut sanoillaan ja teoillaan arvostavansa kaikenlaisia suomalaisia, jotka puhaltavat yhteen hiileen. Haavisto tuskin olisi alkanut hyökkäystä Helsingin Sanomien toimittajia kohtaan, kun puolustusvoimain ylipäällikkönä olisi kokenut vahvemman vastuun omien alaistensa petturuudesta. Haavisto ei ole osa valtaa pitävää eliittiiä, jonka yksivallan vuoksi 95%a kansasta kärsii. Ne loput 5%:a ovat S.Niinistö tukijoukkoa.

Haavistoa siis äänestän. Sen kerron kaiken uhalla, eli moni lukijani saattaa vetää herneen nenään, mutta sehän on vain hyväksi näin influenssa kaudella, etteivät toiset viruksen nenän kautta terveyttä riko.

Ulkopolitiikan johdon luotan Haavistolle, sillä taustalla on muu poliittinen ja kansainvälinen peli, jonka hän hallitsee. Haavisto varmaan aloittaa tutkimuksen myös siitä, että kuka puolustusvoimissa vuoti tiedot Hesarille, sillä se on se tärkein selvitettävä asia, ei se, että Hesarin toimittajat tekivät jutun saamillaan tiedoilla. Haavisto tuskin tukee presidentin arvovallalla Talvivaaran kaivosta ja sen vielä mittaamattomia ympäristötuhoja. 

Suomessa voin todeta, ketä äänestän, onneksi vielä niin. Voi olla, että jotkut ystäväni ovat jopa loukkaantuneita tästä päätöksestäni, mutta päätökseni perustuu vain ja ainoastaan Suomen ja suomalaisten parhaaksi, sillä sen pahimman puolen olen jo nähnyt ja saanut kokea Sauli Niinistön hallintokauden aikana, jo 90-luvulta lähtien, kuinka isänmaatani on murennettu ja myyty ulkomaille ja varallisuus siirretty veroparatiiseihin.

Jos Sinä haluat Presidentin, joka ajattelee sekä ajaa Sinunkin etuasi, niin Hän on Pekka Haavisto.

Olen täysin poliittisesti, sekä poliittisiin henkilöihin sitoutumaton, ja sen mukaan teen itsenäiset ratkaisuni ja kirjoitan mielipiteeni, myös tässä presidentinvaali kysymyksessä. En anna kenenkään, enkä minkään poliittisen puolueen tai muun aatesuunnan vaikuttasa mielipiteisiini, vaan kokoan ajatukseni ja mielipiteeni eri lähteistä, joista muodostan lopullisen oman kantani. Mielipiteeni perusta on inhimillisyys, suvaitsevaisuus, Suomi, suomalaiset, mutta myös kaikki maaat kansat ja maapallomme, jossa elämme ja sen kaikki elävät organismit, En myöskään saa blogien kirjoittamisesta mistään korvauksia, joten ulkopuolelta en ota ohjeita tekstin sisältöön. Blogejani on luettu yli 700.000 kertaa ja jaettu yksistään Facebookissa lähes 100.000 kertaa, joten en voi, enkä pyri miellyttämään ketään.

Eiköhän olisi jo aika päästää vanha patu, Sauli Niinistö, isyyslomalle kasvattamaan vauvaa, huolehtimaan perheestään ja koirasta. 

Valtio on niin vahva ja yhteinäinen, kuin on sen johtajan arvostuksen laajuus koko kansasta 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Vaikka olemme lopputuloksesta aivan eri mieltä kosketit yhtä asiaa Niinistö-osassasi jota ei ole käsitelty mediassa lainkaan.
Se on tuo tietovuoto puolustusvoimien tiedustelusta.

Ei ole poissuljettua että kyseessä on täysin tilattu juttu kuten Moskovan nootti Kekkosen ajalla.

Jossain oli tieto että vuoto voisi tulla presidentin kansliasta, se vain katosi sitten.

Jos näin on tai olipa vuoto mikä tahansa instanssi niin vuoto palvelee kolmea asiaa:

Natoon liittyminen on tietenkin yksi
Uuden tiedustelulain läpivienti nopeutetusssa aikataulussa on toinen
Sauli Niinistön vaalikampanjan edistäminen luomalla uhkakuvia

Nuo vuodetut tiedot ovat ilmeisesti kaikki yli kymmenen vuotta vanoja joten itse tiedustelun tai sen menetelmien kannalta ne ovat täysin merkityksettömiä. Tässä ajassa on sekä menetelmät, laitteet että niiden kyky kasvaneet ja muuttuneet niin paljon että mahdollinen vihollinen ei t tiedolla yhtään mitään.
Tämä on mielestäni samaa luokkaa vaalipropagandaa kuin oli aikanaan Kokoomuksen Sari Sairaanhoitaja ja hänen palkankorotuksensa. Saivatko sairaanhoitajat luvattuja parannuksia? No eivät saaneet mutta Jyrki Katainen pääsi hallitukseen.

Se missä olen eri mieltä kanssasi on Haaviston soveltuvuus presidentiksi.

Hänen ulkopoliittinen kokemuksensa perustuu lähinnä siihen että on kulkenut kehitysmaissa lupaamassa rahaa.
Mitään rauhaa hän ei ole onnistunut aikaansaamaan missään toisin presidentti Ahtisaari. Haavisto ajaa myös teollisuuttamme alas puheillaan ja teoillaan. Energiaveroja korotetaan korottamasta päästyä, metsiä ei saisi hakata, soita ei saisi käyttää energian tuottoon.
Haavisto tuntuu ajattelevan etä rahaa saa seinästä.

Meillä n n. € 22 000;- velkaa jokaista asukasta kohti vastasyntyneestä vanhuksiin. Nelihenkisellä perhellä siis € 88 000;- kaikkien omien velkojen lisäksi. Velanhoito maksaa € 250;- jokaiselle suomalaiselle, nelihenkiselle perheelle € 1000;- per vuosi.
Presidentin tärkein tehtävä on saada arvovallallaan teollisuutemme kannattavaksi että selviämme näistä velvotteista. Etenkin kun kun näiden päälle meillä on vielä valtavat velvotteet Kreikan ja muiden pankkien velkojen hoidossa.
Edelleen lainaamme 3,5 mrd vuositasolla lisää. sekin on suuruusluokkaa € 2 500;- per nelihenkinen perhe.

Me toisin sanoen tarvitsemme muutoksen maan poliittiseen johtoon johon presidentti arvovallallaan kuuluu olennaisena osana. Presidentin arvovalta perustuu siihen etä hän on kansan valitsema toisin kuin pääministeri ja hallitus.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Vaikka minunkin valintani on eri, niin hyvän perustelun olet kirjoittanut. Kyllä minä äänestäisin sitä tyttöä "sieltä meiltä päin."

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Itse olen myös kallistunut Haaviston puolella. Hyvä kirjoitus ja jos joku vetää herneen nenäänsä, se on hänen häpeänsä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Katsokaapa tämän päivän 14.1.2018 Keskisuomalaisesta "Perustuslakituomioistuin saa tukea presidentiltä" -uutisointi, jossa sanotaan Niinistön todenneen Jyväskylän Muuramessa toimittajalle lauantaina 13.1.2018 näin:

"Olin asian tutkimisen kannalla joskus 1990-luvulla istuessani eduskunnan perustuslakivaliokunnassa. Sen jälkeen luovuin ajatuksesta, mutta palaan nyt alkuperäiseen kantaani".

Ks. "Aidosti palkitseva aktiivimalli", ja lisää allekirjoituksesi, jos tunnet, että tässä olisi vastaus nykyisen 1.1.2018 lainvoiman saaneen aktiivimallin perustuslainvastaisuuteen:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

Onpa hienoa, jos "Aidosti palkitsevalla aktiivimallilla" saamme Suomeen niin perustuslakituomioistuimen kuin oikeudenmukaisemman "Aidosti palkitsevan aktiivimallinkin"!

Tämän päivän 14.1.2018 Helsingin Sanomat kertovat oikeuskansleri Tuomas Pöystin tukevan sosiaaliturvan kehittämistä ja uudistamista. Oikeuskansleri kertoo, että se tulisi tehdä "keinoilla, jotka kunnioittavat työttömän ihmisarvoa ja osallisuuden tunnetta." Hyvin sanottu.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Olen jo valintani tehnyt, eikä hän ole Haavisto vaikka hänellä on hyviäkin näkökulmia asioihin. Miksi en? Leikkimielinen vinkki.

Kun aikoinaan (1994 vaaleissa) Elisabeth Rehn oli vahvoilla ensimmäiseksi naispresidentiksemme ja olisi kipeästi tarvinnut ääniä, toimittaja oli kysynyt sipoolaiselta, ruotsinkieliseltä maanviljelijältä:
"Varmaan äänestät Rehniä, kun kerrankin voit äänestää oman puolueen ehdokasta?"
Sipoolainen viljelijä oli istunut traktorinsa hytissä ja pyörittänyt lippalakkiaan hermostuneesti: " Ei, ei, ei, en minä naista voi presidentiksi äänestää."
Suomi ei vielä silloin ollut kypsä naisen presidenttiyteen.

Samalla tavalla pyörittelevät suomalaiset nyt lakkiaan; Ei, ei, en minä Haavistoa voi äänestää presidentiksi.

Suomi ei ole vielä kypsä siihen, että.... (Saa vetää herneen (=; Kuten blogisti oikein totesi; se saattaa estää muita bakteereja näin influenssa kautena tarttumasta.)

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Ehdokkaina on kolme joilla on merkittävää kokemusta maailman politiikasta ja Suomenkin, Väyrynen,Niinistö ja Vanhanen.
Haaviston tapauksessa valtiovierailut saisivat poikkeuksellista huomiota maailmalla, onneksi Putinilla ei ole vaimoa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Meidän täytyy päästä irti menneisyyden ikeestä. Nuo kolme edustavat menneisyyttä kuten myös Torwalds ja Haavisto.
He edustavat menneiden aikojen politiikan tekotapaa, tapaa jossa maan ja kansan etu ei ole päällimmäisenä van se mitä muut ajattelevat suomalaisista. Viimeinen maan ja kansan etua ajatteleva oli UKK ja sitä ennen Paasikivi ja Ryti unohtamatta Mannerheimia.

Mitä kauemmin muutosta työnnetään eteenpäin sitä kipeämpi siitä tulee. Mutta se on välttämätön jos Suomi haluaa menestyä itsenäisenä valtiona.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Päädyit kanssani samaan vaihtoehtoon, vaikka hiukan erilaisen päättelyn vuoksi. Vaikka olenkin Vihreiden jäsen ja jossain määrin aktiivi, niin sen verran omapäinen, että äänestän joka tapauksessa aina parasta vaihtoehtoa.

Tälläkin kerralla Pekka on ehdokkaista selkeästi paras vaihtoehto. Jos miettii kuinka rohkeita ja itsenäisiä valintoja Haavisto on tehnyt lähtiessään maailmalle rauhanneuvottelijaksi, niin täytyy nostaa hattua. Varsin yksinäisessä presidentin virassa tarvitaan juuri sellaista rohkeutta ja suoraselkäisyyttä. Pekan vaalilogona ei ole turhaan leijonan pää. Pekalta löytyy myös leijonan sydän.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Presidentiltä voitaneen edellyttää akateemista loppututkintoa, tai edes ammattia. Haavistoa ei myöskään Venäjällä otettaisi vakavasti. Suomen presidentin on kyettävä ylläpitämään henkilökohtaisia suhteita Venäjän johtoon.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Presidentti ei tarvitse akateemista tutkintoa mihinkään. Täysin irrelevantti toive. Se miten Venäjällä Haavistoon suhtaudutaan on toistaiseksi kuvitelmaasi, joka perustunee ilmeisesti venäläiseen homofobiaan.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Presidentin viranhoidon kannalta hänen mielipiteensä kirjaston käyttömaksuista lienee yhdentekevä.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Se korostaa presidenttiehdokkaan arvomaailmaa. Presidentti on myös arvojohtaja, jolta edellytetään tasa-arvoista suhtautumista koko väestöön. Kaikilla perheillä ei ole mahdollisuutta kustantaa kirjoja ja urheilu harrastusta lapsilleen, jotka voivat estää syrjäytymistä.

”Niinistö: Kirjastot maksullisiksi. Valtionvarainministeri Sauli Niinistö ehdottaa maksuja kirjaston käyttäjille. Niinistön mukaan kirjoja lainaavat voisivat myös maksaa siitä. Samalla hän esittää käyttömaksua kunnallisille urheilu- ja vapaa-ajanpalveluille."

Ei ole kaukaista tästä uhka-arviosta: ”HS: Sisäministeriön kansliapäällikkö arvioi syrjäytyneiden suomalaisten olevan suurin turvallisuusuhka” Lähde MTV 04.09.2017, eli nyt lisätään syrjäytyneitä eli suurinta turvallisuusuhkaa Suomen itsenäisyydelle? Eikös presidentille kuulu turvallisuuspolitiikka, joten tämän aiheen luulisi olevan istuvalla presidentillä aina mielessä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset