Onko Google poistanut pyynnöstä ehdokkaiden historiaa?

"Presidentin kanslia halusi poistaa Feministisen puolueen johtajan sitaatin HBL:n jutusta – puolue pitää painostamisena" Lähde: MTV 22.1.2018

Minulla on herännyt vahva epäilys, että onko presidenttiehdokkaiden kampanjatiimit pyytäneet Googlea poistamaan ehdokkaana olevien henkilöiden hakutietoja ja historiaa?

Joitain parivuotta sitten hakutuloksissa näkyneitä artikkeleita ja eduskunnan valtiopäiväasiakirjoja ei enää löydy, jotka koskevat presidenttiehdokasta. Sama salaperäisyyden verho näyttäisi, ainakin omien hakujeni perusteella, laskeutuneen myös Eduskunnan internetsivuille? Aiemmat tallentamani linkit eivät enää aukea, ”eduskunta-valtiopäiväasiakirjat”? Onko niin menetelty tiedotusvälinen arkistoissa, että niistä on poistettu tai niihin arkikeleihin ei ole pääsyä, jotka koskevat presidenttiehdokkaan ikäviä tietoja historiasta ja aiempaan poliittiseen päätöksen tekoon osallistumisesta?

Googlen sivulta löytyy tällainen selvitys:

Euroopan unionin tuomioistuimen tuore ratkaisu vaikuttaa merkittävästi hakukoneiden toimintaan Euroopassa. Tuomioistuimen mukaan tietyillä käyttäjillä on oikeus pyytää hakupalveluita, kuten Googlea, poistamaan käyttäjän nimen sisältävien kyselyiden hakutuloksia. Poistamista voi pyytää, jos hakutulokset eivät ole asianmukaisia, ne eivät ole tai eivät enää ole olennaisia tai ne ovat liian laajoja.”

Onko nyt niin, että vain se sopiva tieto presidenttiehdokkaista on saatavilla, mutta ne ikävät asiat on poistettu lukijoiden ulottumattomiin?

PeliSuomi
Sitoutumaton

email: pelisuomi@gmail.com
Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu