PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kukaan ei liene miettinyt sitä, että saako maksetuille veroille vastinetta?

Suomalaiset haluavat maksaa korkeita veroja, että olettavat saavansa niille vastinetta. Saako todellisuudessa kukaan niille maksetuille veroille vastinetta, vai saavatko vain harvat ja valitut?

Kun olette seuranneet ja kokeneet itse eläkkeiden todellista alenemista vuosi vuodelta. Sairaanhoidon saatavuuden heikkenemistä ja karkaamista kauemmaksi. Vanhusten hoidon holtittomuutta. Koululounaitten tason romahtamista. Perheitten ja varsinkin yksinhuoltajien vyönkiristystä. Työttömien määrän kasvua ja kiusaamista. Yksityisyrittäjien mehujen puristamista viimeiseen pisaraan. Koulutuksen määrärahojen leikkaamista, niin perusopetuksesta, ammattiopetuksesta kuin yliopistojen määrärahojen supistamista. Maakuntien tyhjenemistä ja Etelä-Suomen kohtuuttomia asuntojen hintoja.

Ei taida olla kaikki kohdallaan Suomenmaassa?

Nyt halutaan lisätä kansalaisten valvontaa, mutta ei vieläkään lisätä päättäjien, valtionyhtiöiden ja poliitikkojen korruption ja esteellisyyden valvontaa? Ei lisätä tuomarikunnan valvontaa, vaan ne saavat omassa piirissään päättää nimityksistä ja lakien vastaisista tuomioista. Pankkien ja lainanantajien valvonta puuttuu täysin, ja ulosotto ja perintä saa toimia mafian lailla. Kuntien ja valtion investoinnit ovat karanneet käsistä ”tutuille, kavereille ja sukulaisille”, kukaan ei valvo, kukaan ei välitä, vaikka veroja korotetaan vuosi vuodelta. Verojen korotuksia perustellaan aina keksityillä syillä, jotka syyt saadaan uppomaan muitta mutkitta veronmakajien tietoisuuteen. Viina aiheutta turmiota, korotetaan alkoholiveroa. Tupakka tuhoaa terveyden, korotetaan tupakkaveroa. Auto saastuttaa, korotetaan polttoaineveroa. Veroja verojen päälle, mutta kansa köyhtyy ja sairastaa enemmän. Eläkeikä nousee ja eletään vanhemmaksi, mutta todellisuus on toinen. Me vain kuollaan hitaammin, mutta ei eletä kauemmin, vaan kituen vanhenemme.

Luodaan epätodellinen mielikuvaa hyvinvointivaltiosta ja tulevaisuudesta kotimaassa

Todellisuudessa Suomen rajat eivät enää vuoda kuin seula, vaan paremminkin kuin rikottu veneen pohja, valtoimenaan ennen uppoamista. Jokaisesta suomalaisen ansaitsemasta eurosta valuu ulkomaille ylikansallisten yhtiöiden pussiin, sijoittajien taskuihin, perintäyhtiöiden lakkariin ja veroparatiiseihin, niin että Suomeen jää vain muutamat sentit.

Te yksityisyrittäjät, jotka turvaatte ne todella pysyvät työpaikat ja työpaikan omaavat työntekijät, teidän on vaadittava vastinetta maksetuille veroille, vaadittava tarkat selvitykset siitä, minne verotulot on käytetty? Ei summittaisia summia, vaan tarkkoja lukuja. Teiltä vaaditaan samaa, joten Teillä on myös oikeus vaatia!

Minne valtavat eläkemaksut ovat kadonneet, kun niistä ei voida maksaa luvattuja eläkkeitä? Minne ovat kadonneet ne vuosikymmenet maksetut sairaanhoitomaksut, kun hoitoa kotikonnuilla ei saa ja vanhukset joutuvat tekemään toivottomuudessaan itsemurhan?

Miksi verotuloilla maksetun valtionyhtiön pomo saa 40.000€:a eläkettä kuukaudessa, kun 40-vuotta tehnyt työntekijä joutuu eläkepäivinään turvautumaan erilaisiin tukiin, koska eläketulolla ei pärjää?

Miksi poliitikot ja virkamiehet saavat keskenään ja keskuudestaan valita uudet viranhaltijat, ilman julkista hakua?

Miksi tuomarit saavat valita keskuudestaan uudet tuomarit, joilla on tuttavuus, ystävyys tai jopa sukulaisuus suhde valittuun uuteen tuomariin?

Veroja maksavat oletteko koskaan ajatelleet, että miksi te tämän kaiken hyväksytte ja jopa olette sitä mieltä, että haluatte maksaa enemmän veroja, että tämä kaikki epäoikeudenmukaisuus ja korruptio jatkuisi? Eikö olisi jo aika laittaa tälle piste ja todella miettiä, että ketä sinne eduskuntaan valitaan, kun valitaan ”kansanedustajia”? Katsokaa ja kuunnelkaa edes yhden kerran eduskunnan istuntoa, niin kuulette, että ketään ei siellä kutsuta ”kansanedustajaksi” vaan kaikki ovat vain ”edustajia”. Jättävät sen todellisen etuliitteen kertomatta. Olisi reilumpaa, kun eduskunnan puhemies antaisi vastaustausvuoron rehellisesti sanoen ”Pankinedustaja Virtanen”, ”Monopolinedustaja Mattila”, ”Vakuutusyhtiönedustaja Korhonen”, ”Sairaalayhtiönedustaja Tervonen”… Ne valitut ”kansanedustajat” ovat muuttuneet eduskunnan istuntosalissa ”Eri etupiirien edustajiksi”  Vaaleilla valitut kansanedustajat ovat luovuttaneet oman tahdon ja sormensa liikkeet kansalta pois painaessaan tiedottomina äänestysnappia istuntosalissa, ja ajaen heitä äänestäneitä vastaan ja äänestäjien vahingoksi puoluetten "nilkkien" tahdon mukaan.

Muuten ei ole selitettävissä se, että verot nousevat, eläkkeet ja muut edut heikkenevät suurimalla osalla veronmaksajia, mutta yhdellä osalla kansasta elintaso nousee, edut paranevat, palkat ja eläkkeet nousevat.

Veronmaksajat Teidän on vaadittava valtionhallinnon ja oikeuslaitoksen valvontaa, ennen kuin veronmaksajien ja niiden kerääjien valvontaa lisätään.

Tyhmä ei ole se, joka veroja kerää, vaan tyhmä on se, joka niitä kysymättä maksaa!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Lindeman asuu profiilitietojensa mukaan ulkomailla. Onko syynä veropakolaisuus vai jokin muu tekijä. Toivottavasti ei sentään pelkkä yhteiskunnallinen käpykaartilaisuus.

Pertti Lindeman muistaa kouluajoiltaan sen tutun laulun säkeen "raukat vain menköhöt merten taa..". https://www.youtube.com/watch?v=uuC7WCUlTeE

Puhutelkoon tuon laulun sanat ja sisältö kaikkia eläketulojaan, verojaan ym. kotimaassa keräämiään varoja ulkomaille roudaavia 'raukka-kansalaisia' (Ilmari Kiantoa mukaillen). Heidän puheoikeutensa kaikkiin kotimaan hyvinvointiin liittyviin asioihin on jokseenkin olematon.

Verokertymä Suomessa on ratkaisevasti riippuvainen siitä, kuinka vastuullisesti kansalaiset ja yritykset tekevät oman velvollisuutensa kansakunnan hyväksi. Verojen maksaminen ei siinä katsannossa ole ollenkaan vähäisimpiä velvoitteita; joskaan se velvoite ei ole läheskään ainoa.

Jos vallan erehdyin Lindemanin verotuksellisen aseman suhteen, niin olen valmis kohdentamaan tämän viestin vieläkin yleisemmälle tasolle.

EDIT: Huomaan Lindemanin olevan Katinkulta-yrityksen perustaja. Arvostan yritystoimintaasi enkä kiistä karkeaa kohteluasi lama-aikojen pyörteessä. Silti asiat eivät koti-Suomessa parane sillä, että kaivetaan maata yhteiskunnallisen vastuun kantamisen alta. Korjattavaa on ja paljon, mutta tehtäköön korjaukset laillisen kansanvallan ja oikeusjärjestelmämme sallimissa puitteissa.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Olipas mieltä virikistävä kommentti. Täällä "raukka" merten takaa.

Kuuntelepa sinä minun aiemmasta blogistani tuttujen laulujen säkeitä.

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239299-t...

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

'Tietolähde' Wikipedia kuvailee SKOP:n murheellista rosvoushistoriaa kaunistelematta:
Aktiivisuus ”kasinopelissä” johti siihen, että SKOP sai maineen ”rosvopankkina”. Pankin mainetta painoivat myös johtokunnan jäsenen Juhani Riikosen toistuvat ylimieliset ja rehvastelevat, öykkäröinniksi katsotut lausunnot. Riikonen mm. vähätteli kilpailijapankkien toimintaa. Toimitusjohtaja Wegelius joutui kieltämään Riikoselta julkiset lausunnot, mutta se ei auttanut. SKOP:stä oli tullut silmätikku. Kehno maine vaikeutti SKOP:n sijoitushankkeita kotimaassa. Yrityskuvaa heikensi myös Suomessa noussut yleinen pankkiviha; pankkien voittoja ja yrityskaappauksia paheksuttiin. Aggressiivinen SKOP vastasi parhaiten yleistä käsitystä siitä, miten pankit käyttivät väärin valtaansa."

Nyt on todettava aivan suoraan, että sympatiani ovat kokonaan Pertti Lindemanin puolella. Hyvää jatkoa sinulle! Suomalaisen yhteiskunnan varjopuolet (hyvät veljet, rapparit, muuten vaan rosvot etc.) ovat syypäitä siihen, että SKOPin päärosvot eivät jääneet kunnolla kiinni. Tai jos ollenkaan; kastuivatkohan siinä kenenkään polvet - en ole perehtynyt SKOP-johtajien vaiheisiin riittävästi.

Kuolonuhreilta ei silti vältytty pankin johdossakaan. "Pankin pääjohtajana toiminut Matti Ali-Melkkilä näki ongelmat, mutta johtokunta piti hänen puheitaan sairaan miehen hourailuna ja passitti hänet sairaslomalle. Ali-Melkkilä päätyi itsemurhaan joulukuussa 1989. Pääjohtajaksi tuli nyt Christopher Wegelius."

Summa summarum: suomalainen yhteiskunta on vielä maailman eheimpiä. Sitä ei pitäisi horjuttaa miltään osin - ei moraalin, ei talouden, eikä minkään muunkaan osalta. Suomi tulee lopulta selviämään vain yhtenäisyyden perustalla.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman Vastaus kommenttiin #11

Kiitos Markku korjauksesta ja aiheeseen tutustumisesta. Ilman kuolonuhreja me ei selvitty

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207366-p...

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ainakin nykyiset työeläkeläiset saavat vastiketta maksamilleen työeläkemasuille. Heille eläke on suurempi kuin maksetut maksut.

Juha Hämäläinen

Yhteiskunnalle maksettu raha ei maksajan kannalta ole korvamerkattua. Se on vain könttä, joka viedään työvuosina jakoon lupia kysymättä.

Kyllä meitä eläkeläisiä on paljon, jotka olemme maksuillamme reippaasti myös eläkkeemme tienanneet. Silloin toki puhumme palkoista, jotka ovat aivan muuta kuin pari kolme tonnia kuussa. Maksamme vielä eläkkeistä 40-45% veroja. Hyvä huomioida tämä, kun näistä lausuntoja antaa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Uransa loppupuolella korkeilla palkoilla olleet saivat aiemmin eläkkeeseensä bonuksen. Eläke laskettiin viiden viimeisen työvuoden mukaan. Siitä otettiin kolmen vuoden keskiarvo. Tiputettiinko huonoin ja paras pois? Jotenkin näin. He pääsivät korkeille eläkkeille ja maksoivat usein todella vähän eläkkeistään. Tämä etu on nyt leikattu pois.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #12

Eläkemaksuja ei pidä tuijottaa vaan henkilön maksamia veroja kokonaisuutena. Eihän verotettu pääse itse päättämään paljonko häneltä pakolla pidätetyistä varoista käytetään hänen eläketiliinsä. Sen päättävät muut.

Käyttäjän jonirikkola kuva
Joni Rikkola

Verojen päälle tulevat pakkomaksut.Esim perheellisen työttömän alin työttömyyspäiväräraha voi olla paljon alhaisempi kuin verot ja valtion pakkomaksut minimielinkustannuksista kuukaudessa. Joudutaan hakemaan toimeentulotukea pelkästään kattamaan näitä.
Meillä on maialmna korkeimpia verotuksia ja maksuja pervät julkinentaho. Meillä piti olla maailman oulututuin väestö. Mutta 20 vuodessa porvarit ovat tuhonneet maailman parhaat palvelut eli vastineen rahoille. Ja loppua ei näy.

Harmittavaa tässä on että porvarit tekevät sopimuksia jotka sinetöivät rahan menon. Mm Kanadan kanssa kauppasopimus jossa on sijoittajan suoja.
SOTen jälkeen kotimaiset sijoittajat omistavat SOTE yhtiöt Kanadan kautta ja jos valtio yrittää purkaa SOTEn ja tuoda takaisin kuntien järjestämäksi, joudutaan SOTE miljardit silti maksamaan yrityksille, ikuisesti.
Suomi on kadotettu maa ja täällä ei ole tulevaisuutta millään tasolla.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

90-luvun lamassa valtio varasti kansalaisten kiinteistöomaisuudet laittomasti ja nyt 2000- ja 2010-luvuilla on menossa kansalaisten valtiollisen omaisuuden varastaminen, omaisuus jonka turvin voisimme kaikki suomalaiset elää miljonäärielämää, jos vain haluaisimme hyödyntää omat luonnonvaramme itse. Mutta poliitikkomme ovat löytäneet uusia parempia kavereita maailmalta, joille valtiollinen omaisuus tulee saada siirrettyä. Omat kansalaiset voidaankin sitten hävittää kiusaamisella ja muilla vastaavilla keinoilla.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Miten muka virkamiehet valitsevat seuraajansa?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Hyväveliverkosto kierrättää virat

Pekka Iiskonmaki

''Kukaan ei liene miettinyt sitä, että saako maksetuille veroille vastinetta?''

Yhä nouseviin veroihin saa entistä vähemmän vastiketta.

Juha Hämäläinen

Vastineen arviointiin vaikuttaa oleellisesti se, mitä yhteiskunnan palveluita oikeasti käyttää ja vieläkin enemmän paljonko on veroja maksanut.

Minulla on tuttuja, jotka maksaneet tasoa 500€ veroja kuussa. He saavat taatusti enemmän palveluita kuin mistä maksaneet. Ennen eläkkeelle jääntiä maksoin 6000€ kuussa palkkaveroa ja nykyinen naapurini kirurgi 35.000€ veroa kuussa ansiotulostaan. Me jälkimmäiset jäämme kyllä pakkaselle pahasti.

Keskituloinen 3.400€ kuussa tienaava, jolla sairaanhoitoa vaativa terveys, mutta pitkä ikä, ei koskaan kata edes omia kulujaan. Muut maksavat ne, mutta hällä väliä niin kauan kuin varoja riittää.

Käyttäjän HenrikVlimki kuva
Henrik Välimäki

Yhteiskuntaa voi pitää myös vakuutuslaitoksena. Mitenkähän laskelmillesi ja itsellesi kävisi,jos esim. sairastuisit yllättäen kalliita hoitoja vaativaan syöpään?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Ja jos halvaantuu kolmikymppisenä, voi saada 35 vuotta eläkettä sen hetkisten tulojen mukaan.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #17

Kyllä voi saada, mutta toisaalta näistä tuloista pääsee äkkiä eroon, kun hoidot maksetaan sairaseläkkeestäsi. Ne maksettaisiin verovaroista, jos ei tuloja olisi.

Kun vanhuksena joudut palvelutaloon niin sinulta viedään käytännössä koko eläkkeesi riippumatta siitä saatko eläkettä 800€ vai 4800€ kuussa. Sinulle itsellesi jätetään vain taskurahat. Moni ei tätä tiedä vaan se yllättää eläkeläisenä.

Käytännössä tulosi sosialisoidaan läpi elämäsi.

Juha Hämäläinen

Kyllä näin voi osittain ajatella, mutta vakuutusmaksut eivät perustu tuloihin. Siinä tuo ero. Miksi minun vakuutukseni, jonka kattavuus sairastuessa sama hoidon kannalta kuin muilla, maksaa vaikkapa kymmenkertaisen summan moneen muuhun nähden?

No tosiasiassa olen sairastanut hyvin vakavasti kaksi kertaa. Samoin jälkikasvuni. Merkittävässä määrin olemme itse maksaneet hoitoja vuosien mittaan, koska julkinen ei kata kuin osan tai hoitoja ei saa nopeasti. Omaa rahaa palanut ainakin 50.000€.

Käyttäjän HenrikVlimki kuva
Henrik Välimäki Vastaus kommenttiin #20

Enpä sano mitään sinun hoidoistasi, mutta olen sivusta seurannut useampaakin syöpätapausta ja kaikissa hoidot ovat olleet enemmän kuin kohdallaan henkilöiden tulotasosta riippumatta, eikä kustannukset ole ylittäneet omavastuita. Tähänkö haluaisit muutoksen?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ei verot mihinkään riitä. Vielä palvelumaksut päälle. Pääsin tuurilla paikan korjaukseen. Ottivat 60€. Meni vielä tunnin palkka. Yksityinen olisi ollut halvempi.
Kävin ajokorttitarkastuksessa terveyskeskuksessa. 40€ terveyskeskusmaksu+60€ käyntimaksu, siis 100€+tunnin palkka. Lisäksi maksoin yli 8000 kunnalusveroa. Aivan helvetin kallista minun mielestäni.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Tuosta tk:n maksusta noin puolet kattaa kait koko vuoden?

Käyttäjän HenrikVlimki kuva
Henrik Välimäki

Tsekkasin omat laskuni: Terveyskeskus käyntimaksu 20.90€, ortopedian erikoislääkäri 41€, kunnallinen hammaslääkärissä käynti muistini mukaan 27€. Parin vuoden kuluttua noi on kai historiaa kun pitää alkaa verojen ohella kartuttamaan joidenkin tuntemattomien kansainvälisten rahankeruuyhtiöiden tilejä omalta osaltani nykyoloissa tarpeettomaksi kokemaani valinnanvapautta nauttiakseni?

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Kyllä verot riittivät hyvinkin yhteiskunnan kuluihin, ja verorahoilla sai vastinetta. Asuimme aika hyvässä maassa. ongelma onkin, että nyt veroja halutaan kerätä (ideologisista syistä) liian vähän. Kansalaisten käsitys yhteiskunnallisista hyödyistä näyttää hiipuvan. Osaksi tämä johtuu säästötoimista. Puoliksi ruokittu hevonen ei jaksa vetää...

Puheet verotuksen liiallisuudesta iskevät kahteen kieleen sieluni kanteleessa. ;) Yhtäältä suren, että verotuksen vähittäinen alentaminen murentaa yhteiskuntamme, mutta toisaalta ymmärrän, että murennettavahan tämä härdelli on. Vain kunnon täystuhosta alkaa uusi kytinä kynsitulilla täällä Pohjolan pimeydessä. On hauskaa, että nämä veropakolaiset ovat äärimmäisiä anarkisteja!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset