PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Putin on valmis uhraamaan itsemurhaiskussa kaikki venäläiset ja koko maapallon?

Kun Venäjä aloittaa hyökkäyssodan valloittaakseen toisia maita, niin se antaa oikeutuksen Putinille tuhota koko maapallo, jos hyökkäys yritetään estää toisten valtioiden toimesta.

"Putinilta hyytävä ydinasekommentti televisiossa: ”Miksi tarvitsisimme maailmaa, jos siellä ei olisi Venäjää?”

"– Jos joku päättänyt tuhota Venäjän, niin meille syntyy laillinen oikeus vastata, Putin sanoo.

Putin antaa samaan hengenvetoon myös ymmärtää, että Venäjän vastaus tulisi olemaan niin massiivinen, että koko maailma olisi tuhon oma.

– Kyllä, siitä tulee ihmiskunnalle maailmanlaajuinen katastrofi ja koko maailmalle tulee katastrofi. Mutta Venäjän kansalaisena ja Venäjän valtion johtajana haluan asettaa kysymyksen: miksi me tarvitsisimme sellaista maailmaa, jossa ei olisi Venäjää? Putin kysyy itsevarma ilme kasvoillaan." Lähde Iltasanomat 8.3.2018

Tällaisia puheita me olemme saaneet kuulla ISIS:ltä ja muilta terroristiryhmiltä, mutta nyt naapurimaamme johtajalta. Toisaalta tästä on jo näyttöä Ukrainassa ja Syyriassa, välinpitämöttömyyttä toisten ihmisten hengestä ja elämästä. Tästä puheesta voi ymmärtää sen, että Putinilla on jo olemassa laaja hyökkäysuunnitelma valmiina ja voi olla, että päivämäärkin on jo lyöty lukkoon?

Ehkä nyt olisi se viimeinen hetki lopettaa kaikki kaupankäynti Venäjän kanssa, eikä tukea enää energiaostoilla Venäjän asevoimia ja läsimaiden tekniikan viennillä niiden kehittämistä.

Miten Venäjän kansa voi hyväksyä tällaisia suunnitelmia, ja ovatko todella kaikki venäläiset valmiita kuolemaan itsemurhaiskussa, sillä siihenhän tällainen valtionjohtajan asenne tähtää? Täytyykin nyt kysyä venäläisiltä tuttaviltani, että ovatko he antaneet Putinille valtakirjan heidän surmaamiseksi?

Vai onko kyseessä se, että Valtion puolelta ohjatun VTsIOM tietojen mukaan Putinin kannatus on pudonnut Moskovassa ja Pietarissa 70 prosentista 57 prosentiin? Lähde: Viron Postimees lehti 8.3.2018

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

Vainoharhaista touhua tai ainakin epäluuloista persoonallisuushäiriötä?

"Putin antaa samaan hengenvetoon myös ymmärtää, että Venäjän vastaus tulisi olemaan niin massiivinen, että koko maailma olisi tuhon oma."

Voisiko joku selväjärkinen kertoa Putinille, että Nato ei ole hyökkäämässä minnekään! että jäitä hattuun. Nato on Euroopan puolustusorganisaatio ulkoisia vihollisia vastaan; ei muuta! Tuskin silti järkipuhe menee perille; alkaa olla jo niin omissa maailmoissaan?

Hieman samanlaisia harhoja kuin Trumpilla!

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Eiköhän Euroopan Unionin maat pitäisi vähitelleen alkaa miettimään toisen maakaasun ja öljyn toimittajan hakemista joka on vähemmän agressiivinen ja vainoharhainen. Kyllä se Putinkin siitä rauhoittuu kun noin 40% energian vientituloista jää saamatta.

Juha Hämäläinen

Kiinaan ja muualle Aasiaan mahtuu kaasut ja öljyt mitä ilinä saavat pumpattua ja kysyntä kasvaa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ei kannata pitää kiinalaisia ja muitakaan isoja Aasian kuluttajia tyhminä. Eivät varmastikaan halua riipuvaiseksi Venäjästä, ja maksumiehet kalliisiin putki-investointeihin (siis todella kalliisiin; kuten tiedetään meneillään olevista) pitää pääosin löytyä toimittajalta. Ei Venäjän uhka tule Euroopasta tai Yhdysvalloista. Sen kyllä Kreml tietää. Se tulee ihan muualta. Tosin ei edes sieltä. Tällä hetkellä. Uhka tulee sisältä. Kuten yleensäkin autoritäärisissä valtakunnissa. "Jopa Pohjois-Koreassa".

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #12

PItkässä juoksussa Kiina ottaa omansa pois. Tämän tietää myös Putin. Kiina ei osta, vaan ottaa!

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen Vastaus kommenttiin #12

Venäjän Siperian öljyputki Kiinaan ja moneen muuhun Aasian maahan on Kiinan rahoittama, öljyä vastaan.

Nordstream 2 on Venäjän, Saksan ja Hollannin yhteishanke. Rahoitus on valtiollista ja yksityistä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #28

Rauno Lintunen

Nordstream 2:ssa ei ole osakkaana yhtään valtiota. Venäjä voidaan ehkä sellaiseksi luokitella, koska Gazprom on Venäjän omistama yhtiö ja on Kremlin komennossa.

Muut taloudelliset sijoittajat Nordstream 2 ovat eurooppalaisia energia alan yrityksiä kuten ENGIE S.A., OMV AG, Royal Dutch Shell plc, Uniper SE ja
Wintershall Holding GmbH.

Mutta eurooppalaiset valtiot voivat estää putken rakentamisen ! Tätä sinä et tullut varmasti edes ajatelleeksi !

Toinen suuri väärä mielikuva on, että eurooppa on täysin riippuvainen Venäjän energiasta ! Euroopan kuluttamasta energiasta 70 % tulee muualta kuin Venäjältä. Tätä osutta voidaan kasvattaa, mutta tällä hetkellä se ei ole taloudellisesti kannattavaa !

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #44

"Toinen suuri väärä mielikuva on, että eurooppa on täysin riippuvainen Venäjän energiasta !"

Sittenhän ei ole mitään ongelmaa, Venäjä ei pysty kiristämään energialla. Eurooppa saa kaasua USAsta, maksaa vain maltaita eikä tee kilpailukyvylle hyvää.

Juha Hämäläinen

Niin mistä päättelet Putinin suunnittelevan ensi-iskua. Sehän tässä asian ydin on.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Eikös se ole selkeästi luettavissa Putinin kommentissa, joka sisältää uhkauksen.

Juha Hämäläinen

No jos käännös on oikein tehty niin Putin sanoo, että jos joku on päättänyt tuhota Venäjän niin takaisin paukkuu. Eipä tuosta nyt paljoa voi hyökkäyshaluistaan päätellä. Ihan normaali kommentti, jos tuo tulkitaan pelotteeksi hyökkääjille.

Tietenkin jos Venäjän johto menee itsetuhoiseen tilaan niin kaikki on mahdollista.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #8

Kuka on uhannut iskeä Venäjälle? Ei kukaan! Se on Putin keksimä tarina, tai hänen luontaista vainoharhaansa.
Euroopan varustautuminen johtuu pelkästään siitä, että Venäjä koko ajan uhittelee, uhkailee ja tosiasia on, että suurella osalla EU-maita on vain paraatiarmeija. Naton iskuvoimasta suurin osa mitä todennäköisimiin on peräisin USA:sta - ei Euroopasta!
Venäjän häirinnän kohteeksi ovat joutuneet pääosin sen naapurimaat..Baltia, Suomi, Ruotsi jne joista kaksi vm. eivät edes kuulu Natoon; siitä huolimatta.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Ylen Uutiset 1.3.2018: "Venäjän presidentti painotti, ettei Venäjällä ole mitään aikeita hyökätä mihinkään maahan, vaan asekehityksen tarkoituksena on saavuttaa rauha kaikkialla maapallolla.

Venäjän oma tavoite on omistaa vakuuttava suoja omalle turvallisuudelleen. Hän esittelee aseistusta, jotta mahdollinen hyökkääjä ymmärtäisi, mitä on vastassa.

Venäjän oma sotilasdoktriini tähtää ainoastaan tekemään vastaiskun, jos Venäjää vastaan tehdään ydinisku. Sen sijaan Yhdysvaltain sotilasdoktriini huolestuttaa häntä.

Ydinaseiden käyttö Venäjää tai sen liittolaista vastaan tulkitaan hyökkäykseksi Venäjää vastaan, ja siihen tullaan vastaamaan välittömästi, Putin totesi."

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen Vastaus kommenttiin #29

""Venäjän presidentti painotti, ettei Venäjällä ole mitään aikeita hyökätä mihinkään maahan, vaan asekehityksen tarkoituksena on saavuttaa rauha kaikkialla maapallolla."

Ketun pitämä aamuhartaus kanatarhassa.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #36

Niinpä. Georgia, Etelä-Ossetia, Krim, Ukraina, jne, ovat maita, jonne hyökännyt ihan lähimenneisyydessä ja horjuttanut monien muiden valtioiden hallituksia, Virosta lähtien, jatkuvasti, tavoitteenaan saada tekosyy hyökkäykselle.

Putin sanat on ymmärretä niin, että jos/kun Venäjä hyökkää jonkin tekosyyn varjolla naapuriinsa tai minne tahansa, jos sitä tullaan estämään, silloin Venäjä käyttää kaiken asearsenaalinsa voimaa "puolustaakseen itseään", eli suomeksi, kostaakseen. Tyypillistä venäläistä käytöstä siis. Ei mitään uutta.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #29

Vuoden parhaimpia vitsejä. Eihän Ukrainaankaan ole tehty minkäänlaista interventiota, eihän?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kysy samalla Pertti Lindeman niiltä venäläisiltä tuttaviltasi, että kuinka on käsitettävissä heidän, venäläisten, Stalinin kaipuunsa? Tai kaipuu generalissimuksen kaltaiseen johtajaan?
Taitaa olla niin, että sellaisen ovatkin saaneet, jopa todellisen tsaarillisen itsevaltiaan.

Siinä sitä on kaksi veljestä Putin ja Trump, joilta voi odottaa ihan mitä tahansa.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Mielenkiintoista on se, että yksikään tuttavistani ei myönnä kannattavansa tai äänestävänsä Putinia?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Et ole ainoa joka näillä palstoilla tuo esiin omaamansa hauskan ja mukavan venäläisen tuttavapiirin. Keistä muodostuu sitten se 60-70 prosenttinen Stalinia kaipaava venäläisjoukko?!? Tätä en ymmärrä, en alkuunkaan!

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman Vastaus kommenttiin #7

Niinpä, se tulee useasti mieleeni.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros Vastaus kommenttiin #7

Rampanen: Stalinia kaipaa kansa, joka on satoja vuosia oppinut vahvaa johtajaa rakastamaan

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #16

MUTTA, kuinka on mahdollista rakastaa kansansa tapattajaa? Täysin syyttömien ihmisten murhauttajaa.
Venäjällä elää paljon sellaista väkeä, joiden lähisukulaisia, ystäviä ja tuttavia on tapettu Stalinin vainoissa. Ja olen ymmärtänyt, että noista Stalinia kaipaavista suurin osa on juuri tuota vanhempaa väkeä. Miten tämä on Lauros ymmärrettävissä?

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio Vastaus kommenttiin #7

Venäjällä ei menesty, jos on julkisesti Putin-vastainen. Ura nousee pystyyn ja voi ruveta sattumaan outoja vahinkoja. Jollei ymmärrä niitä varoituksina, ne annetaan lopulta suorasanaisesti. Jollei vieläkään usko, käy kuin Anna Politkovskajalle - murhaavat!

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #7

Voisiko vastauksena yrittää ymmärtää Kekkosen kaipuuta meillä?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Käsittääkseni jopa suurvallan puliukot tuntevat olevansa meidän yläpuolella. Tuttavasi ovat sivistynyttä väkeä, silti he voivat tuntea ylemmyyttä meikäläisiä tsuhnia kohtaan ja tukevat Putinia ja rakastavat Stalinia joka loi heidän suuruuden.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Sitä ei esiinny Makkosella ja kaltaisillaan. "Jonkin verran" EU-fobiaa. Mutta sen kanssa on helppo elää vapaassa EU-valtakunnassa missä on sananvapaus ja eurot voi omassa nupissaan muuttaa kaupan kassalla markoiksi. Ja devalvoida.

Käyttäjän KariKallio1 kuva
Kari Kallio

"Russofobia" on luultavasti kuin "dosentin" salaseuran salasana! Sitä eivät näet käytä ketkään muut edes umpihumalassa! :)

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Pohjoiskoreasyndrooma ;O Isolla erolla pohjoiskoreaan, että tsaari Putinilla lienee jonkin verran painoa sanojensa takana. Mutta miksi ihmeessä nyt? Mikä nyt noin kovin uhkaa 17 miljoonan neliökilometrin suomaata?! Mikä ihmeen kirkasotsaisuus oikeuttaa uhmaamaan koko planeettaa ja sen ainutlaatuisuutta?

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Venäläiset kyllä muistavat Napoleonin ja Hitlerin. Mitään ei unohdeta, ketään ei jätetä!

Ylen Uutiset 1.3.2018: "Venäjän presidentti painotti, ettei Venäjällä ole mitään aikeita hyökätä mihinkään maahan, vaan asekehityksen tarkoituksena on saavuttaa rauha kaikkialla maapallolla.

Venäjän oma tavoite on omistaa vakuuttava suoja omalle turvallisuudelleen. Hän esittelee aseistusta, jotta mahdollinen hyökkääjä ymmärtäisi, mitä on vastassa.

Venäjän oma sotilasdoktriini tähtää ainoastaan tekemään vastaiskun, jos Venäjää vastaan tehdään ydinisku. Sen sijaan Yhdysvaltain sotilasdoktriini huolestuttaa häntä.

Ydinaseiden käyttö Venäjää tai sen liittolaista vastaan tulkitaan hyökkäykseksi Venäjää vastaan, ja siihen tullaan vastaamaan välittömästi, Putin totesi."

Pysytään asialinjalla. Totuus on paras tae rauhalle.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Rauno, me evakot muistamme venäläisten raukkamaisen hyökkäyksen koteihimme talvisodassa. Mitään emme unohda. Miksi sinä Rauno puolustat vanhaa vihollista? Eikö olisi jo aika ryhtyä rakentamaan rauhaa ja ystävyyttä?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #47

Nämä Suomessa vielä esiintyvät muutama tuhat kommunistia ovat täysin hakoteillä Neuvostoliittoa/Venäjää koskevissa asioissa. Ulosanti on sellaista.

Mutta, taitaa kuitenkin olla niin, että vain aatteen palosta, vaikka marxilaista sosialismi/kommunismia ei Venäjällä vanhassa mitassa enää esiinnykään, sitä markkinoidakseen, kenelle?, tuovat esiin kivikautisia ajatuksiaan. Eivät usko väitteisiinsä itsekään. Tai, jos uskovat, niin olematon on heillä järjenjuoksu! Tätäkin päivää koskien.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>"Putinilta hyytävä ydinasekommentti televisiossa: ”Miksi tarvitsisimme maailmaa, jos siellä ei olisi Venäjää?”

ooo

Emmekö jo ole oppineet; Putin ja venäläiset rakastavat tulla huomioiduiksi.
Huulet on huulia.

Ja siellä toisella puolella Atlanttia on samanlainen huuliveikko.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Meren takainen huuliveikko ei ole hyökkäämässä maahamme, tästä lähemmästä en ole, eikä kenenkään ole syytä olla, varma kyseisessä asiassa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Venäjän ongelma on se, ettei niillä ole mitään mistä ylpeillä. Ainoa asia millä he voivat kerjätä kunnioitusta muilta on laittaa muut pelkäämään heitä.

Kiihkonationalistinen ydinasevaltio ja sitä johtava vallastaan kiihottunut diktaattori on vaarallinen yhdistelmä.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Venäjällä on kaksivaiheinen kansanvaali 18.3. Ehdolla on 8 poliitikkoa kommunisteista äärioikeistoon. Kansa päättää, mutta ei Suomen!

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#32
Putin on kumminkin poppoineen päättänyt ketkä saavat olla vaaleissa ehdolla ja manipuloivat hallitsemansa Median välityksellä kansaa mielensä mukaan.

Joten en minä mistään demokraattisista kansanvaaleista puhuisi.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Tiedät, Lintunen aivan hyvin, että kyseessä kaikkea muuta kuin demokraattiset vaalit.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Kyllä, näin on! Pohjois- Korea on toinen samanmoinen.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Ydinaseuhan pointti on juuri tässä.
Putinhan nyrjäyttää sormensa napilla jos alkaa näyttämään huonolta.

Vitsi on juuri tässä - Millä tahansa maalla, pienelläkin, ydinpyssy on ihan riittävä.

En silti löisi vetoja että Vladimir ydinsotaa aloittaa koska kaikki hänen dollarinsa menisi tuhkaksi.

Pakistan sen voisi tehdä jonkun pilakuvan vuoksi :)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Todellinen valtiomies ei uhkaile,kukkoile sotilasparaateilla,ei painosta tai suhmuroi,,-kertoo huonosta itsetunnosta piiloutua aseiden taakse,koskee putinia ja koko venäjää !

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Ehkä hiukan raflaavaa mutta pitää paikkansa että sotilasparaatit usein liittyvät ongelmajohtajiin.
Putin on mielestäni egoisti jonka itsetunto voisi olla vähän pienempi.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Yle 1.3.2018: "Venäjän oma tavoite on omistaa vakuuttava suoja omalle turvallisuudelleen. Hän esittelee aseistusta, jotta mahdollinen hyökkääjä ymmärtäisi, mitä on vastassa."

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Rauno hyvä!

Olit jo 70-luvulla tulipunainen taistolainen. Kannatit Stalinin kommunistista diktatuuria silloisessa Neuvostoliitossa. Nyt puolustat palavasti Putinin selkeästi oikeistolaista diktatuuria Nyky-Venäjällä.

Mikä teitä entisiä taistolaisia oikein vaivaa? Teille näyttää olevan tärkeintä, että "proletariaatin" tai kenen tahansa diktatuuri vallitsee ja hallitsee. Länsimainen demokratia ei näytä teille kelpaavan.

Lopuksi haluan vain todeta, että onhan tuo Putinin lausunto kammottava, katsoo sitä minkävärisillä laseilla tahansa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala Vastaus kommenttiin #50

Raimon edustama ihmislaji on vakavasti uhanalainen, lajin tieteellinen nimitys on:

"Jähmäkommunistit"

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Neuvostoliiton johtajat Hrutshevista eteenpäin vaikuttavat näin jälkikäteen ihan täyspäisiltä tuohon Putiniin verrattuna. En tiedä enää, kumpi on tärähtäneempi Kim Jong-un vai Putin? Olen aina ajatellut, että minun sukupolveni Suomessa kerkiää elää elämänsä ilman sotaa ... en ole enää ihan varma.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Kyllä ne itänaapurin johtomiehet kaikki, ehkä Gorbaa lukuun ottamatta, ovat olleet aika sotaisia.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Jos USA ja Nato hyökkäävät Venäjällä, mukana pieni Suomi, ei sukupolvesi elä ilman suursotaa. Valitettavasti.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Raamatussa sanotaan ”Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen.” Moni näyttää käsittäneen tämän väärin ymmärtäessään, että hänet on luotu jumalaksi. Putin ja Pohjois-Korean Kim Jong-un tuntuvat kuuluvan tähän ryhmään. Putinin haastattelusta saa sellaisen käsityksen, että kynnys ydinaseen käyttöön on selvästi laskenut. Tämä on huolestuttavaa ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta.

Arvostamani Nobel-kirjailija Aleksandr Solzhenitsyn kirjoittaa osuvasti vallasta merkittävässä 7-osaisessa kirjasarjassa ”Vankileirien saaristo” seuraavaa:

"Valta on myrkky, se on tiedetty vuosituhansia. Kunpa kukaan ei olisi milloinkaan saanut aineellista valtaa muihin! Mutta ihmisille, jotka uskovat johonkin meidän kaikkien yläpuolella olevaan ja jotka siksi tiedostavat rajoittuneisuutensa, valta ei vielä ole tappavaa. Ihmisille joilta ylempi sfääri puuttuu, valta on ruumismyrkkyä. Heille ei ole pelastusta sen tartunnalta" (osa I sivu 117).

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Venäjän puolustusdoktriinissa ei ole ydinaseiden ennaltaehkäisevää tai ensikäyttöä. Yhdysvaltin vastaavassa on. Ja Suomi on sitoutunut monin tavoin Yhdysvaltain johtaman Naton sotatoimiin.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Rauno, sinun täytyisi ymmärtää, että Putinin puheiden perusteella sinä ja läheisesi ette jäisi henkiin. 140miljoonan kansan johtaja on valmis tuhoamaan 7 miljardia ihmistä ja kaiken elollisen maapallolta, jos hän ei saa jatkaa sotilaallisia hyökkäyksiä toisiin maihin. Anastaa niiden maa-alueita ja surmata niiden kansalaisia.

Miten sinä voit puolustaa tällaista ajatusta, ja johdattaa keskustelua toisaalle? Se on trollausta, jos mikä. Tavoistani poiketen en ole poistanut trollauksiasi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset