PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Keskustan sote, Esko Aho velottaisi toisilta enemmän sairaanhoidosta?

  • Tulevaisuuden eriarvoiset KELA-kortit, joilla saa täydet tai rajoitetut terveyspalvelut, väristä riippuen
    Tulevaisuuden eriarvoiset KELA-kortit, joilla saa täydet tai rajoitetut terveyspalvelut, väristä riippuen
  • Vihreälle alueelle ei kohta ole asiaa kuin Keskustapuolueen jäsenkirja kourassa
    Vihreälle alueelle ei kohta ole asiaa kuin Keskustapuolueen jäsenkirja kourassa

"KOSKA PELKKÄ VALISTUS ei näytä tehoavan, pitää ottaa käyttöön järeämmät keinot. Sairausvakuutuksessa ja julkisen terveydenhoidon maksuissa voitaisiin antaa alennusta niille ihmisille, jotka noudattavat terveitä elintapoja. Näin syntyisi säästöä, joka voitaisiin käyttää vaikka kasvaviin vanhustenhoidon kuluihin", Esko Aho sanoo.Hän uskoo, että taloudellisilla kepeillä ja porkkanoilla saataisiin enemmän aikaan kuin lempeällä valistuksella ja vetoamalla ihmisten ymmärryskykyyn." Lähde: Helsingin Sanomat 1.9.2005.

Sipilän sote ja maakuntauudistuksen taustalla on neuvonantajana ex-pääministeri Esko Aho, joka ajaa korotettuja maksuja heille, jotka elävät ”epäterveellisesti”, mitä se sitten tarkoittaakaan? Tarkoittaako se sitä, että joka tupakoi, nauttii alkoholia, nukkuu vähän, stressaa itsensä työssä, harrastaa urheilua loukkaantumisriskistä huolimatta, harrastaa uskontona mielenterveyden menettämisen uhalla, makaa sohvalla illat katsoen televisiota jne.

"KERRASSAAN MIELETÖN ajatus. Rahat kerättäisiin tuon mallin mukaan kaikkein köyhimmiltä, sillä epäterveelliset elintavat ja sairastavuus kasautuvat siihen väestönosaan, jolla on vähiten koulutusta ja pienimmät tulot." "Kun eettiset ohjeet velvoittavat hoitamaan kaikki ihmiset varallisuudesta riippumatta, kaatuisi köyhimpien kalliimpi hoito kuitenkin yhteiskunnan niskaan", SOSIAALI- JA terveysministeriön ylijohtaja Kimmo Leppo sanoo.” Lähde: Helsingin Sanomat 1.9.2005

Viime sunnuntaiblogissani kerroin jo uhkakuvasta, että kansalaiset tullaan laittamaan eriarvoiseen asemaan, jota varten tulevaisuuden KELA-kortit ovat erivärisiä ja kortin väristä riippuen saa kaikki terveyspalvelut tai rajoitetut terveyspalvelut.

Nyt kun soteen liitetään vielä maakuntauudistus, niin tilanne Etelä-Suomen ulkopuolella maakunnissa näyttää tulevaisuus todella ikävältä heille, jotka eivät ole Keskustapuolueen kannattajia. Maakunnissa tulevaisuus on se, että toisista puolueista on pakko siirtyä Keskustapuolueeseen saadakseen viran tai toimiakseen yrittäjänä, muuten asioiden hoito käy mahdottomaksi.

Esko Aho paljasti jo aiemmin Keskustapuolueen tavoitteen sote ja maakuntauudistuksessa ja sitä ei saa jättää huomiotta. Ihmettelen suuresti, että miten Kokoomus ja Sininen Tulevaisuus, joka tulee olemaan Vihreä Tulevaisuus, voivat olla mukana tällaisissa tasa-arvoa heikentävissä lakiesityksissä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Esko Aho on oikeassa osittain. Alennusta maksuissa tulee antaa tuloista riippumatta terveesti eläville. Terveiden elämäntapojen määrittelyn jätän muille.

Köyhyys ei ole syy elää huonosti. Jos rahaa riittää viinaan niin kyllä myös salaattiin tai uimahallikorttiin.

Amerikassa homma hoidettu siten, että vastuu on yksilöllä itsellään. Jollei ole töissä ja varaa sairausvakuutuksiin niin on ilman hoitoakin. Noin 50 miljoonaa jenkkiä elää näin ja kuolee ennen aikojaan.

Sote on tuomassa meille tämän mallin vaivihkaa huomaamatta. Valta siirtyy pakostakin yksityiselle puolelle asiantuntijat menevät parempien palkkojen perässä, asiantuntijoiden mukana menevät potilaat, vallan siirtyessä sijoittaja hakee suurempia voittoja ja palveluiden hinnat eivät tule katetuiksi hoitokupongeilla.

Tämä on hinta siitä, että valtion velkakehitys saadaan pysäytettyä. Terveydenhoidon kulut tulevat kasvamaan rajusti ja tämän kasvun kuluja halutaan siirtää kansalaisille itselleen maksettaviksi ilman tulonsiirtoja. Jokainen saa halutessaan hankkia yksityisen lisävakuutuksen.

Tässä kokonaisuudessa on kyse siitä, että yhteiskunnan hoidettavien määrä nostaa verotuksen yli sietokynnyksen tai vaihtoehtoisesti tekee sen valtionvelan osalta.

Meidän hyvinvointivaltiomme on rikki taloudellisesti. Hyvinvoinnin sijaan jaamme jo pahoinvoinnin.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Viinanjuojat ja tupakoitsijat maksavat jo nyt huimaa veroa elintavoistaan ja ovat toimenpidejonoissa viimeisinä. Pitääkö vielä lyödä heikompia ihmisiä lisää?

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Aikoinaan teknikon työuraa aloittaessani laskin kuinka paljon 2500 markan nettopalkastani maksan maksuja kulutukseni mukaisesti:

- 1000 mk/kk vuokraan
- bensat työhön 200 mk/kk
- ravintolassa 300 mk /kk
- tupakat 300 mk/kk
- työpaikkaruokailu 200 mk/kk

Tuohon aikaan poikamies maksoi yli 30% palkastaan veroa, joka määräytyi heti kättelyssä siitä, että et ole naimisissa.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Nyt se sitten julkaistiin ensimmäinen askel:

Hesari tänään. "Uusi tieto sote-uudistuksesta: Jokainen suomalainen pisteytetään sen mukaan, miten paljon hän rasittaa terveydenhuoltoa
Sote-keskus saisi asiakkaasta yksilökohtaiseen riskiin perustuvan maksun. Sen laskennassa otettaneen huomioon niin terveyshistoria kuin niin sanotut sosioekonomiset tekijät." "ENNEN sote-uudistuksen voimaan tuloa jokaiselle suomalaiselle lasketaan henkilökohtainen hinta, joka hänestä maksetaan terveysyritykselle tai maakunnan sote-keskukselle. Maksu ottaisi huomioon kunkin henkilökohtaiset terveyteen ja elämäntilanteeseen liittyvät riskitekijät ja sairaushistorian." Sote uudistus on valmisteltu venäjän pankkiirin Esko Ahon toimesta.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005636644.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset