PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Venäjän myrkkyisku oli varoitus pettureille, ei muuta

”Asiantuntija: Myrkkyisku oli testi EU:lle” Lähde: Iltasanomat 22.3.2018.

Kun ymmärtää Venäjän tavan toimia, niin pitäisi ymmärtää, että ”Myrkkyisku” oli varoitus heille, jotka ovat pettäneet tai aikovat pettää Venäjän hämärän ja laittoman toiminnan. Sillä haluttiin viestittää hybridisodankäyntiin osallistuvia kotimaassa ja ulkomailla, että henkenne on vaarassa, jos paljastatte tietojanne. Maailmalla on tällä hetkellä valtavasti venäläisiä ja ulkomaalasia, jotka on pakotettu uhkaamalla tai lahjomalla tukemaan Putinin hybridihyökkäystä länsimaita vastaan, joka on ollut käynnissä jo kymmenen vuotta.

Siihen kuuluu niin poliittinen vaikuttaminen, tietoverkkoihin tunkeutuminen, terrorismin tukeminen, urheilun mädättäminen, valeinformaation levittäminen, toisten valtioiden sisäisiin asioihin puuttuminen, vihan nostattaminen valtioiden sisällä jne. Lista on todella pitkä.

Venäjän toimien tarkastelussa täytyy yhdistellä erilisiä palasia, että sen toimintatavat voidaan ymmärtää.

”Venäläisten hurja suunnitelma: aikoivat sabotoida puhtaiden urheilijoiden dopingnäytteitä” Iltalehti 8.12.2017

”Putin haukkui dopingtodistaja Rodtshenkovia idiootiksi” Savon Sanomat” 30.1.2018

”Venäjän dopingskandaalin ilmiantaja uhattiin tappaa – tavoitteena estää todistamasta” Suomiurheilu.com 13.1.2018.

Putin ei välitä tuon taivaallista urheilusta tai mistään muustakaan, vaan niiden avulla ja kautta vaikuttamisesta länsimaiden mielialaan ja median otsikoihin. Putin ei tunne häpeää dopingpaljastuksista vaan raivoa, että se paljastui. Siinä on suuri ero suhtautumisessa. Tämän eron ymmärtääkseen voi ajatella niin, että avioliitossa pettämisestä kiinni jäänyt voi tuntea häpeää tai raivoa, ja raivoa tunteva on psykopaatti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Selektiivistä Kohderyhmäviestintää.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Juuri sitä, selkeästi sen ilmaisit !

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Tämän hetken virallinen selitys myrkkyiskusta ulkoministeri Timo Soinin mukaan: "Vaihtoehtoja on hänen mukaansa kaksi: joko Venäjän hallinto on vastuussa tapahtuneesta tai sitten hallinto on menettänyt kontrollin siihen, että joku voi tällaista ainetta käyttää."

Sitten on olemassa vielä kolmas vaihtoehto ts. myrkky ei ole alun perinkään lähtöisin Venäjältä.

Todennäköisyys sille, että Putin on iskun takana, on siis huomattavasti pienempi kuin 100%, arvioni mukaan korkeintaan 50%. Putinilta puuttuu järkevä motiivi tehdä noin näyttävä, sotkuinen ja sivullisille vaarallinen isku, joka voidaan luokitella terroriteoksi ja joka takuuvarmasti suututtaa lännen. Myös noin ilmiselvien vihjeiden jättäminen tuntuu oudolta. Vakoojayhteisölle riittäisi hienovaraisempikin menetelmä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Yksittäistapauksessa voi aina jossittella, kun ei ole aukotonta todistusta. Mutta kun katsoo tilastollisesti Putinin kannattajien ja vastustajien salamurhia, niin todennäköisyydet korjaantuvat kohdilleen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Myös noin ilmiselvien vihjeiden jättäminen tuntuu oudolta. Vakoojayhteisölle riittäisi hienovaraisempikin menetelmä."

Ilmiselvien vihjeiden jättäminen kuuluu kuvioon. Sitä kautta se pelotevaikutus saadaan aikaiseksi, kun kaikki tulevat potentiaaliset uhrit tietävät kuka asian takana on ollut.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen
Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Viesti vakoojille olisi selvinnyt vaikka perinteisellä autopommilla. Laittomien kemiallisten aseiden käyttö oli viesti muulle maailmalla siitä, että näitä löytyy ja käytetään.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Autopommin voi kuka tahansa tehdä, mutta hermomyrkkyä ei. Se on kivuliaampi ja näkymätön. Joten viesti meni perille ja sen lähettäjä.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Britannian ulkoministeri vahvisti blogini näkemyksen.

"Britannian ulkoministeri Boris Johnson totesi aiemmin, että Venäjä haluaa samanaikaisesti sekä kiistää syyllisyytensä että kertoa maailmalle olevansa hermomyrkkyiskun takana.

- Putin haluaa sanoa ihmisille, jotka miettivät loikkaamista, että "jos teet niin, kuolet", Johnson sanoi Reutersin mukaan."

Ote tämän päivän Iltalehdestä

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180328220084247...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset