PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Liike Nyt vai Liike Stop?

En kerro sitä, että mitä haluan uudelta Liikkeeltänne Nyt, mutta kerron sen, mitkä ovat esteitä kannattaakseni.

Meillä on itäinen naapuri, jonka kansa on aivan kuin me suomalaiset. Heillä on myös pää, kaksi kättä, kaksi jalkaa ja keskiruumis siinä välissä. Niin kuin me suomalaiset haluamme elää rauhassa ja tehdä itsenäisesti omat päätöksemme omaksi ja naapureittemme parhaaksi. Niin he kuin me, haluamme elää tämän lyhyen, muutamat kymmenet joulut ja juhannukset, onnellista ja turvattua elämää nyt ja tulevaisuudessa. Onnen täyteistä ja vähemmillä murheilla. Minulla on ystäviä sen kansan keskuudessa, mutta kansan johdon ajama sotainen, suvaitsematon ja halu maan rajojen laajentaminen vieraisiin maihin ei voi olla hyväksyttävää. Sitä en halua, että tuette sellaista toimintaa, joka tukee naapurivaltiomme kehitystä, joka luo turvattomuutta sen valtion sisällä ja rajojen takana.

En halua sitä, että tuette nykyistä kolmen puolueen politiikkaa, jotka valtaan päästyään ajavat vain omaa asiaansa, mutta unohtavat vaalien jälkeen äänestäjänsä ja toisten puolueitten äänestäjät. Näin on käynyt viimeiset vuosikymmenet, että joku niistä kolmesta on tahtipuikoissa kiinni tietäen, että seuraavissa vaaleissa äänisaalis laskee, mutta niiden vaalien jälkeen se taas nousee. Äänestäjiä ei saa huiputtaa pomputtelemalla heitä kolmen puolueen kesken, sillä siitä aikaa myöten kaikki kärsivät. Ei saa tehdä niin, kuin pankit, vakuutusyhtiöt ja puhelinoperaattorit, että ei välitetä asiakkaista, sillä yksi lähtee toiseen ja siihen toiseen kyllästynyt tulee meille asiakkaaksi. Laittakaa loppu tälle loputtomalle ylimielisyydelle.

En halua tukea sellaista Liikettä, joka tukee sisäsiittoista oikeuslaitosta. Tuomarivalinta on saatettava julkisen valinnan alle, niin että siellä todella vaihtuu oikeusviranomaiset puolueettomasti ja riippumattomasti. Ei riitä se, että se näyttää siltä, vaan sen täytyy myös oikeasti toteutua.

En halua tukea mitään Liikettä Nyt ja tulevaisuudessa, joka ei ota tavoitteekseen korruption kitkemistä valtion hallinosta, virkamieskunnasta, valtionyhtiöistä ja niitä valvovista elimistä. Suomi tarvitsee riippumattoman, mutta parlamentaarisen korruptionvastaisen elimen, joka ottaa vastaan kansalaisilta vihjeitä pienimmistäkin korruptio epäilyistä ja todella tutkii niitä ja vie ne syyteharkintaan. Ei riitä, että kansalaisten valvontaa entisestään lisätään, kun kuntien ja valtion hallinnon valvontaa ei ole ensinkään.

En halua tukea yhtään Liikahdusta Nyt, en myös tulevaisuudessa, joka tähtää jo nyt kohtuuttoman monopoliaseman saavuttaneitten kaupan- ja palveluelinkeinon tukemiseen.

En halua tukea sellaista Liikettä, joka yrittää viedä jo saavutetut oikeudet homo- ja lesbopareilta yhdenvertaiseen asemaan Suomen kansalaisina ja heidän tärkeän panoksen osana koko yhteiskunnan hyvinvoinnin ylläpitämiseen, sekä sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden vaalimiseen.

En Liikauta sormeanikaan, saatikka varvastani, sellaisen Liikkeen suuntaan Nyt, enkä tulevaisuudessa, joka ei tue kansallista yrittämistä, mutta tukee ylikansallista yrittämistä kotimaisen yrittämisen kustannuksella.

Ei ole pienintäkään halua tukea pankkien, perintäyhtiöiden, vakuutusyhtiöiden ja muiden yhteiskunnan toimivuuden kannalta keskeisten toimijoiden omassa piirissään valitsemien valvontaelinten toimintaa. Nyt on se hetki purkaa sisäinen valvonta ja luoda edellytykset riippumattomalle ja puolueettomalle valvonnalle, joka tähtää niiden omistajien ja sijoittajien vastuun kasvattamiseen ja asiakkaiden oikeuksien turvaamiseen.

En Nyt enkä tulevaisuudessa voi hyväksyä Liikehdintää, joka tähtää työntekijöiden pätkätöihin ja sitä kautta yritysten tukemiseen työntekijöiden saamien eri tukien kautta. 

En voi hyväksyä Nyt, enkä tulevaisuudessa sitä, että työntekijöiden kuukausipalkka alittaa 1.500€ kuukaudessa, oli sitten työtuntimäärä mikä tahansa. Sillä sen alittavan kuukausipalkan työntekijä joutuu hakemaan erilaisia tukia ja nöyristelemään virkamiesten edessä, kun samalla ne tuet ohjautuvat todellisuudessa työnantajan saamaksi tueksi.

En Nyt, enkä koskaan, voi hyväksyä sitä, että yrittäjä jätetään oman onnensa nojaan, eli sysätään suoranaiseen loppuelämän maanpäälliseen helvettiin konkurssin jälkeen. On siirryttävä Nyt siihen aikaan, että poliitikot ja virkamiehet saatetaan henkilökohtaiseen vastuuseen virheistään, sillä he kuluttavat yrittäjien luomia ja tuomia verotuloja, kun yrittäjiä rangaistaan, että he täyttävät valtion verokirstua.

En voi sietää sitä, että median päätoimittajat toimivat Nyt yhteisessä Päätoimittajien Yhdistyksessä Liikkeenä, jos sitä ei ole median nimen perässä mainittu. Tiedonvälitys täytyy olla Suomessa media kohtaista, ei missään pienessä piirissä päätettävää uutisointia. Tiedotusvälineiden ulkomaantoimituksien ja televisiokanavien kääntäjien työ täytyy olla vapaata. Ei niin kuin se on isossa naapurimaassamme valtion elinten määräämisvallassa. Juuri yhdessä toisessa valtiossa uutisoitiin, kuinka ulkomaalainen tv-kanava oli alkanut käyttämään toisen valtion sensuuria kääntäessään ulkomaalaisia ohjelmia. Nyt jos koskaan on aika Liikkua vapaan tiedonvälityksen suuntaan. Suomesta on uutisoitava vähintään englanninkielellä myös maata koskevat ikävät uutiset, sillä kansainvälisellä medialla on aivan liian ruusuinen kuva Suomesta hyvinvointivaltiona. Se on totaalisesti vääristynyt kuva.

En halua enää yhtään Liikettä uskonlahkojen vallan lisääntymiseen maakunnissa ja kaupungeissa, sillä ne ovat ylittäneet siedettävyyden rajan. Nyt jos sille kehitykselle ei tehdä stoppia ennen maakuntauudistusta, niin piru meidät perii.

Jos Nyt halutaan lakkauttaa Suomen kaksikielisyys, niin Nyt on tehtävä päätös, että kuntien ja valion virkaan voidaan valita vain syntyperältään suomalainen. Tämä ei ole rasismia, sillä rasisti en ole, mutta tämä on valtion turvallisuuden ja itsenäisyyden kannalta äärimmäisen tärkeä asia. Itäisessä naapurimaassamme tämä on päivänselvä asia, niin se täytyy olla myös pienessä Suomen maassa lännessä. En halua olla sen maan kansalainen, joka alistuu toisen maan propagandan alla. Eli Liike Nyt parempaan suuntaan tai sitten Liike Alistumiseen.

Eli en halua enää yhtään turhaa Liikettä Nyt enkä Tulevaisuudessa, joka on lahjottavissa toisen valtion toimesta tai omaksuu sen propagandan. Liike Nyt tai Taantuminen ja Luovuttamien Nyt ovat ne vaihtoehdot. Valitse Sinä. Mieti ja pohdi, mitä jälkipolville haluat jättää.

Ei Nyt enää yhtään Liikahdusta siihen suuntaan, että rikotaan räikeästi Perustuslain takaamaa yksityisomaisuuden suojaa kuntien, valtion tai velanantajan taholta oikeuslaitoksen tuella.

En ole voinut, en voi myöskään Nyt, hyväksyä niitä Liikkeitä, joilla on heikennetty eläkkeitä siksi, että pieni piiri saa enemmän eläkevaroja sijoitettavaksi ja sitä kautta suuremman vallan eri yrityksissä ja isommat hallituspalkkiot ja henkilökohtaiset tulot. 

Liikettä on Nyt tapahduttava siihen suuntaan, että lapsiperheitten, vanhusten, sairaiden ja nuorten taloudellista asemaa parannetaan. Lapsia ei muuten synny, veronmaksajat eivät voi luottaa tulevaisuuteen ja nuorilta tulevaisuus on anastettu jo ennen sen saavuttamista.

 

Tässä näin aluksi vinkkejä Liike Nyt tai se on Liike Stop, eli mitään Liikettä ei tapahdu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Sehän on nyt ihan vain ihmisistä kiinni, millaisen maan suomalaiset rakentavat. Tilanne ei juuri nyt ole kaksinen aivovuodon ollen nyt voimakasta Suomesta ulos.

Suomalainen politiikan teko on ollut luokatonta jo Mauno Koiviston ajoista 1980-luvulta alkaen, kun aloitettiin ns. hallittu rakenneuudistus. Julkisen sektorin eläkkeitäkin alettiin rahastoida vasta kun alkoi olla jo huonot housuissa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Hyvin perusteellisesti ja monelta (plus/miinus)- kantilta pohdittua Liikettä.

Millainen Liike olisi NYT oikea ja tärkein ihmisarvon, demokratian ja yhdenvertaisuuden sekä oikeudenmukaisuuden kannalta, ettei ketään unohdeta, syrjitä tai ylenkatsota yhteiskunnassa? Ettei ketään jätettäisi oman onnensa nojaan. Määräävätkö raha, asema, asenteet, edut ja valtapyyteet vain ihmisarvon vai eivätkö? Mitä ovat aito ihmisyys ja kestävä kehitys?

Ovatko Nykyiset Liikkeet VAIN tosiaan vastaan kamppailevia ja sirpaloituneita Yhden Asian IntressiLiikkeitä, jolloin ihmiskunnan, luonnon, maiden ja kansalaisten kokonaisetu unohtuu ja kärsii? Mihin ihmiskunta on menossa?

Monet Utopiat ovat romuttuneet ja romahtaneet väärään soveltamiseen ja harvainvaltaiseen ahneuteen ja erivapauksiin toisten ihmisten kustannuksella.

Millainen olisi kaikkien hyväksymä ihmisarvoinen ja ekologinen ja kestävän kehityksen LIIKE ja yhteiskunta? Siinäpä miettimistä nykyisenä vaalikeskeisyyden ja poukkoilun ja eturistiriitojen kyllästämässä , vahvimpien sanelamassa hyötyajattelun LIIKE- maailmassa.

Kansat saavat sellaiset johtajat ja päättäjät kuin ovat vaaleilla ansainneet. Missä mättää jatkuvasti?

Oppiiko ihmiskunta mitään historiastaan? Vai tuhoaako se elinympäristönsä ja luomakunnan ahneuksissaan? Onko ihminen homo sapiens vai vain tyhmä ja omaa etuaan ajava, lyhytnäköinen riistäjä?

Pelkät arvoasetelmat, normit, ihanteet ja katteettomat tavoitteet eivät pelkästään takaa yleispätevää toimivuutta. Käytäntö todistaa aina missä mennään ja miten toimitaan, maataan ja mitä moitaanja tai mitä arvostetaan. Minkä Liikkeen pitää jatkua, ja minkä kadota arvoasetelmiltaan eettisestikin? Jotta ei ahneuksissaan ja ajattelemattomuuksissaan välinpitämättömästi tärvättäisi seuraavien sukupolvien elinmahdollisuuksia ja ympäristöä.

Tästä vain riidellään. Mitä on empaattinen ihmisyys poliittisestikin?

Pilaako yksinapainen politiikointi ja poliitikot kestävän kehityksen ihanteet ja maailman? Homo homini lupus? Johtavatko itseään ruokkivat, byrokraattiset paperitiikerit meitä harhaan? Mikä Liike olisi NYT tärkein?

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Lauri Kiiski, aivovuoto ei ole suuri ongelma. Aivoja tulee ja aivoja menee. jos aivoja on, niin ne liikkuvat. Tärkeämpää on keskitason puurtaminen, miten systeemi ja kulttuuri toimivat. Mikä Suomesta juuri nyt on kadoksissa, on yhteiseen hiileen puhaltamisen henki. Tunnen edelleen ylpeyttä matkustaessani bussissa, koska sitä on rahoitettu minun omilla (tosin melko vähäisillä) verorahoillani. Kyseessä on kansalaisylpeys. Meillä on ainakin ollut jotain poikkeuksellista, hyvin tehokkaasti järjestetty yhteinen yhteiskunta.

Saas' nähdä, pystyykö Hjallis nostamaan miehistön yhteenkuuluvuuden tunteen, vai jääkö pelkäksi yksinpurjehdukseksi. Hjalliksena rakentaisin Dream Teamin, värväisin Huhtasaaren, Lepomäen, Anderssonin, varmaan Jyrki Kasvi voisi olla, siihen päälle vielä joku muu itsenäisesti ajattelemaan kykenevä kansanedustaja. Niin, ja piilottaisin Zyskowiczin kämppään mikrofonin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Aivovuoto on vain niin pirun huono merkki maan tilanteesta. Meiltä puuttuu jota kuinkin 200.000 yksityisrahoitteista työpaikkaa edes nykymallin ylläpitoon ja rahoittamiseksi. Tilannetta on pidetty siedettävänä 120 miljardin lisävelalla finanssikriisin jälkeen, mutta jossakin vaiheessa se lisävelkakin käy mahdottomaksi.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Lauri, mitä Suomen pitäisi tehdä toisin? Onko sinulla ehdotuksia?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tosiasiassa Suomessa on pula ammattitaitoisista, pätevistä työntekijöistä. Mistä se kielii? Miksi jotkut äänestävät jaloillaan eli aivovientiä tapahtuu. Syy moiseen? Missä vika? Onko muualla paremmat mestat, palkat ja olot?

Toisaalta sanotaan,että Suomessa on maailman parhaiten koulutetut työttömät. Onko se vai tilastojen kaunistamistemppuilua?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos Pertti, hyvä veto.

Olisi voinnut jatkaa listaa sillä, että tuskin haluat tukea Liikettä, joka menee kategoriaan "hovinarrit ja terapiahaastajat"...

Niin, meneekö Liike nyt siihen kategoriaan?

Päätin ottaa saman tien selvää ja siksi tein eilen blogin. Yksi puhelinsoitto ja minä olen intoa täynnä...

mutta epäilen että sitä ei koskaan tule.

Nimittäin todelliseen muutokseen tarvitaan se kokemus, joka meillä on, ja kaltaisillamme Pertti.

Vahvuutta päivääsi ja käy sinäkin allekirjoittamassa aloitteemme (linkki blogissa), hyvin todennäköisesti sen teet senverran tunnen ;-)

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2541...

ps. etulinjassa on aina tilaa Nukkuvissa.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Muutoin, lukematta kuitenkaan pilkuntarkasti kaikkia kohtia, pidän Pertin kirjoituksesta, mutta tämä hieman särähti visuaaliseen korvaani:

"..että työntekijöiden kuukausipalkka alittaa 1.500€ kuukaudessa, oli sitten työtuntimäärä mikä tahansa."

En lähde suoralta kädeltä tyrmäämään ajatusta, koska esittäjänä kuitenkin on valtaosaa ihmisistä huomattavasti laaja-alaisemmin ja monipuolisemmin, enemmän elämää nähnyt mies; siksi perustelut tälle olisi mukava Pertiltä kuulla.

Lukuun ottamatta pysyväissairaita, vammautuneita ja muilla tavoin työelämään kykenemättömiä henkilöitä, katson itse tämän hetken hintatasoon nähden sopivaksi minimitoimeentulorahaksi ~800 €/kk sillä edellytyksellä, että pätkätöiden tekeminen on tehty helpommaksi ja joustavammaksi ja mahdolliset ansiosidonnaiset tukimuodot (minimitoimeentulorahan päälle) on siirretty kokonaan markkinaehtoisesti järjestettäviksi, vakuutusyhtiöiden tms. toimesta.

Kyseisen summan päälle kun hyvin voi olettaa tehtävän kuukaudessa keskimäärin, 300-400 euron (netto) edestä töitä, joka jo riittää elämiseen yhdessä tuen kanssa.

Yhteiskunnan tarjoamat tukimuotojen, työmarkkinoiden sekä yhteiskunnan hintatason muodostamaa dynamiikkaa, dynaamista systeemiä, ei tule näivettää ylimitoitetulla tukemisella. Pätee myös muihin tukiin kuten yritys- ja maataloustukiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset