PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Tiedotusvälineet rikkovat sananvapautta jättäessään julkaisematta uutisia

Tiedotusvälineitten vastuu ei ole ainoastaan uutisten oikeellisuudessa, vaan myös tiedotusvälineitten saamien yhteiskuntaan vaikuttavien uutisten välittömässä julkaisemisessa.

Sananvapauden rikkomista ei ole ainoastaan se, että rajoitetaan valheitten kertomista tai toisten mollaamista, sillä ne ovat toisarvoisia seikkoja. 

Sanavapauden rikkomisessa on oleellisinta se, että jätetään kertomatta korruptiosta, esteellisyyksistä, veronmaksajien rahojen tuhlaamisesta, vääryyksistä viranomaisten toiminnassa, laittomuuksista pankkien, vakuutusyhtiöiden ja kaikkien vastaavien yhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeitten toimijoiden tahallisista tai tahattomista virheistä ja väärinkäytöksistä.

Sananvapauden törkeätä rikkomista on se, että jätetään kertomatta esteellisyyksistä kuntien- ja valtionhallinnossa, sekä hyvävelijärjestelmän aiheuttamista vahingoista yritystoimintaan, jossa suositaan yksiä ja syrjitään toisia. Se vaikeuttaa korruption esille tuomista.

Sananvapauden alitus tapahtuu, ja on tapahtunut, sekä muodostunut ”maan tavaksi”, kun ei tuoda julki, että yhteiskunnan tarvitsemien yritysten ja yhteisöjen toimintaan oleellisesti vaikuttavien tahojen; tiedotusvälineiden, pankkien, vakuutuslaitosten, kaupan ja palveluiden, tilintarkastuksen, välimiesoikeuden, asianajajien, yksityisten terveyspalveluiden ja muiden vastaavien valvonta on järjestetty niiden omien edustajien toimesta ja osittain valtion rahoittamina.

Sananvapauden pahin huippu on saavutettu, kun on vaiettu oikeuslaitoksen riippumattomuuden ja puolueettomuuden valvonnasta, ja on hiljaisesti hyväksytty nepotismi, tuttavankauppa ja esteellisyys tuomioistuimissa, poliisihallinnossa sekä ylimmissä ja alimmissa syyttäjäviranomaisten virkanimityksissä.

Sananvapauden rikkomista ei ole se, että tuotaisiin tiedotusvälineitä seuraaville selkeästi julki, että mikä tehtävä ja tavoite on tiedotusvälineitten ”Päätoimittajien Yhdistyksellä”? Mediaa seuraaville se tuo mieleen diktatuurivaltioiden sananvapauden rajoittamisen, ja tiedottamisen yhtenäistämisen jonkun yksittäisen tahon toimesta tai vaatimuksesta.

Sanavapauden rikkomista on myös se, että media pidättää itsellään oikeuden julkaista tai olla julkaisematta asiallista kritiikkiä, valikoiden omista julkaistuista uutista, ja näin ollen ohjaa uutisesta syntyvää keskustelua ja mielipiteitä parhaaksi katsomaansa omaan suuntaan. Jos kommentointi on sallittua, niin toimituksen vastaiset asialliset ja uutista suoranaisesti koskevat mielipiteet on myös hyväksyttävä, tai kommentointi on täysin estettävä. Trollausta tai uutisen kommentoinnin ohjaamista sivuun aiheesta, ei tietenkään pidä hyväksyä. 

Tiedotusvälineitä seuraavat eivät pysty enää tunnistamaan, että minkä puolueen, uskontokunnan tai jonkun muun selkeän ryhmän ”äänenkannattaja” tiedotusväline on? Siitä epämääräisyydestä aiheutuu tiedotusvälineitten syrjimistä.

Sananvapaus ei tarkoita sitä, että uutisoidaan valikoivasti, vaan sanavapaus tarkoittaa sitä, että ei jätetä uutisoimatta, kun tärkeästä uutisesta on saatu tieto. 

Suomi tarvinnee tiedotusvälineistä riippumattoman ja puolueettoman elimen, jolle voi ja saa lähettää tietoja sekä aineistoa, joka tutkii tiedon oikeellisuuden ja laatii siitä lehdistötiedotteen kaikille tiedotusvälineille edelleen tutkittavaksi ja uutisoitavaksi. Tämä ehdotus siksi, että Suomessa jätetään valikoidusti uutisoimatta paljon tärkeitä yhteiskunnan epäkohtia. Sillä vinkit julkkisten juhlista ja toilailuista menevät mukisematta läpi mediassa.

Väitän, että Suomessa ei ole todellisuudessa sananvapautta, vaan Suomessa on sanan salaamisen vapaus!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

22Suosittele

22 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Valtakunnan mediaa pidetään jo monelta osin ihan vitsinä. Ylekin on menettänyt kansalaisten luottamuksen ja meidän pitää maksaa ns. yleveroa. Mistä me oikein maksamme, potaskasta?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ylen uutisointia pitää erittäin luotettavana yli 80% suomalaisista.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

mitä kysyttiin ja mitkä olivat vaihtoehdot?
olisiko linkkiä tuohon?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #11

Googletin ”ylen luotettavuus”. Sillä löytyy.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #13

haastattelivat yli tuhatta suomalaista.

Ja sanotaan näin että uutisia lukee jokusen 3milj? Suomalaista.. Joten jos vaikka 3000 tuhannelta olisi kysytty niin galluppi tai mikä kysely lie ollut, niin en uskoisi tuohon lukuun...

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Tuo on hauska: salaamisen vapaus! Ilmeisesti jossain on toimitusjohtajien kesken tehty doktriini, joka todella säätelee ilmapiiriä. Eikö yksikään toimittajatasolta vuotaisi? Mitä mediataloissa todella tapahtuu? Voisimmeko saada edes jonkun kesäharjoittelijan kantamaan piilomikkiä kahvihuonetilanteissa? Kerättäisiin rahaa ja palkattaisiin joku ammattitaitoinen yksityisetsivä ja tunkeutuisimme salaisuuksien ytimeen?

Pitäisi bugittaa pari toimarihuonetta. Soluttautukaamme Hesarin temppeliin esim. siivouspalveluiden kautta! Olen melko varma, että paljastuisi ulkovaltojen johtama salaliitto, jossa Suomea viedään kuin ajopuuta.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

MV-lehti oli hyvä esimerkki siitä, miten käy, kun asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä Suomessa. Kyseisessä aviisissa oli yritystä ja välillä ihan asiaakin, jota mikään muu media ei tuonut esille.

YLE voisi muuttaa nimensä TASS:ksi ja HS Pravdaksi. Kevyempiä iltapäivälehtiä voitaisiin myydä Isvestijan nimen alla.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eivät edes MV:n ”päätoimittajatkaan” pitkään jaksaneet toimia siinä henkisessä viemärissä mitä ko. julkaisu edusti. Nyt lehti on omistajansa toimesta suljettu, koska hän ei kestänyt julkaisunsa lukijoita. Melko koomista. Mistäköhän vittumaisille ihmisille saadaan taas lehti, joka kertoo asiat niin kuin he toivoisivat?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Manu, älä puhu perättömiä! Oletko saanut tietosi vas.anarkisteilta?

Toimii entisessä osoitteessa.

https://mvlehti.net/

Ja hyvä, että toimii!

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #14

Eihän näissä käänteissä pysy perässä. Muutama päivä sitten ilmoitettiin Mv p..kan lopettamisesta, mutta taas näyttää toimivan. Pahoittelen virheitäni.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Ensiksikin sanon, että tämä kirjoitus olisi mielestäni karusellikamaa, koska aihe on noston arvoinen.

"Sananvapaus ei tarkoita sitä, että uutisoidaan valikoivasti, vaan sanavapaus tarkoittaa sitä, että ei jätetä uutisoimatta, kun tärkeästä uutisesta on saatu tieto. "

Entisvanhaan oli puoleet toisistaan erottuvia ja kullakin puolueella oma lehtensä, jolloin ne kunkin mielestä tärkeät asiat tulivat julki ja yhteensä varmaan miltei kaikkien mielestä tärkeät asiat olivat jossakin esillä.
Nimittäin onhan se ihan selvää, että lehti joutuu valikoimaan uutisensa ja sitten vielä jotenkin pitämään linjansakin. Esimerkiksi mun mielestä Ylen linjan pitäisi olla yleisissä uutisissa, ei missään naistenlehtimäisissä yksityisihmisten sinänsä hauskoissa ja kiinnostavissa kohtaloissa. Nyt sitten Yle on lipsunut tältä linjalta nettisivuillaan. Kutsuisin tätä kaupalliseksi kosiskeluksi.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Eiköhän tähänkin vastata vain, että vain media voi päättää mitä se julkaisee ja miten.

Kommentoinnissakin media saa vapaasti valita näytettävät kommentit, mutta tätähän ei tarvitse missään erikseen mainostaa.

Perusteena omakohtainen kokemus: http://janituononen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/25440...

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Kiitän myös asian esiinnostosta. Kotimaan- ja talousuutisten lisäksi vaikeneminen ja valikointi on huipussaan arabi-israel-uutisessa vakavin seurauksin.
Vainon portaat ovat:
.
1. Disinformaatio
.
2. Diskriminaatio
.
3. Avoin vaino

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Alma media ym. Mediat ovat integroituneet samojen osakkeiden omistajien toimesta harvojen vallaksi.
Kaikki johtuu nykyään ilmastonmuutoksesta, sen estämiseksi on verovaroja sijoitettava ilmastorahastoon. On pakko tukea tuulivoiman rakentamista EU:n vaatimuksesta. Samat sijoittajat pistävät taseet töihin, verovarojen avulla bisnekset tuottavat voittoja ilman omaa riskiä. Valtion tuki lainsäädäntöä myöten takaa globaalin ilmaston suojelijoiden rikastumiset.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Esimerkiksi näin:

SYYRIASSA:

On Sunday, 114 Arabs were killed.

On Monday, 30 more.

On Tuesday, 26 more.

But the media didn't think that Arabs dying is an interesting story. Those people had the misfortune of being killed by other Arabs. If they had been killed by Jews, then suddenly there would be interest.

Instead, the news agencies sent hundreds of reporters to "report" on something that they already decided would be a massacre of innocent, unarmed civilians before a single shot was fired.

The reporters were busy falsely accusing Israel of shooting randomly into crowds of innocent unarmed civilians who were simply protesting the "blockade." Or the US em

.

Käyttäjän jonirikkola kuva
Joni Rikkola

Nytkin kun seuraa lehdistöä, huomaa että kun SDP esittää jotain,niin lehdistö hokee porvareiden näkökanta asiaan, kuin selolisi totuus, Kuin se olisi totuus. Suomen lehdi
Kaikki oppositionpuolueiden asiat kerrotaan asenteelliseellisesti.

Pahimpia on Iltalehti. Lehdistö on ostettu ja YLE on Sipilän naruissa. Kaikenlainen tutkivajournalismi niin TVn kuin lehdistönkin puolelta on lopetettu ja YLEssäkin savustettiin kriittiset toimittajat pois. Jokaikinen.
Porvareiden sanomiset menevät sellaisenaan totuudesta.
Kriittinen lehdistö olisi jo lakkauttanut SOTEnkin ja repinytsitä hirmu otsikot. Lehdistö on myynyt sananvapauden porvareille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset