Nyt peli poikki, sote ja maakuntauudistus päätökset vaalien jälkeen

On selkeästi nähtävissä, ja asiantuntijoiden lausunnoista pääteltävissä, että sote ei säästä ja maakuntauudistus vaarantaa maakuntien demokratian.

Kummassakaan ei ole kyse edistyksestä, ei sote säätöistä tai maakuntien toiminnan tehostamisesta vaan siitä, että kuka pääsee rahastamaan ja valtaan.

Keskustapuolue näytti jo hallituksessa voimansa Esko Ahon johdolla, 1991-95, miten kansaa voidaan höynäyttää ja tuhlata veronmaksajien rahat kuin tuhka tulleen. Summa oli niin järkyttävä, että tiedotusvälineet eivät silloin, eikä vielä tänäkään päivänä, ole uskaltaneet sitä otsikoissa julkistaa, jonka Esko Ahon hallitus otti valtiolle velkaa. Se summa oli 300miljardia markkaa, eli 50miljardia euroa, joka on puolet tämän päivän valtionvelasta ja melkein sama summa kuin valtion budjetti vuonna 2018.

Valvontaa veronmaksajien rahojen käytöstä ei ollut, ja seurauksia silloin ei pohdittu. Niitä nähdään tämän päivän köyhyydessä, nuorten syrjäytymisessä, koulutustason laskussa, vanhusten hoidon alasajossa, eläkkeiden pienemisessä vuosi vuodelta, työttömyytenä, eriavoistumisena, sosiaalihuollon kasvavina menoina ja lista on loputon.

Tällä sote- ja maakuntauudistus kiireellä saatetaan tehdä sellaisia vahinkoja, että seuraavat sukupolvet kärsivät katastrofin, joka romahduttaa Suomen hyvinvointivaltiona!

Vahingoista viisastuneena on paras ratkaisu se, että vasta vaalien jälkeen lopullinen käsittely. Siihen mennessä on saatu selvyys molempiin uudistuksiin ja arvioitu todelliset edut ja haitat. Emme saa päästää Sipilän hallitusta siihen tilanteeseen, että päätökset tehdään kiireellä, ja myöhemmin hallitus pesasee vain kätensä niistä ongelmista ja ikävistä seurauksista, jotka sote- ja maakuntauudistuksesta mahdollisesti seuraa. 

Sote- ja maakuntauudistuksen lykkääminen ei aiheuta vahinkoja, mutta niiden kiirehtiminen aiheuttaa varmasti vahinkoa.

Veronmaksajien piikki ei saa olla sepposen selällään auki, ja samalla estetään hyväveliverkostoa keräämästä veromaksajien rahat sote-uudistuksesta.

Uudet vaalit keskeyttävät esteellisyys- ja korruptiokierteen, joita Suomessa ei koskaan tutkita.

PeliSuomi
Sitoutumaton

email: pelisuomi@gmail.com
Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu