PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Keskustan puoluekokous ryöstetyissä tiloissa

 • Isoisäni, isäni ja veljiäni heinätöissä Katinkullan alueella 50-luvulla
  Isoisäni, isäni ja veljiäni heinätöissä Katinkullan alueella 50-luvulla
 • Äitini ja isäni heinänteossa Katinkullan alueella 50-luvulla
  Äitini ja isäni heinänteossa Katinkullan alueella 50-luvulla
 • Minä töissä Katinkullan alueella kesällä 1966
  Minä töissä Katinkullan alueella kesällä 1966
 • Minä Katinkullan alueella, Jäätiön Lomakylän vastaanotossa 1975.
  Minä Katinkullan alueella, Jäätiön Lomakylän vastaanotossa 1975.
 • Minä Karjalan lennostossa 1980
  Minä Karjalan lennostossa 1980
 • Jäätiön Lomakylän kartta ennen Katinkullan rakentamista samalle alueelle. 29 mökkiä, 22 huonetta ja palvelurakennukset
  Jäätiön Lomakylän kartta ennen Katinkullan rakentamista samalle alueelle. 29 mökkiä, 22 huonetta ja palvelurakennukset
 • Sotkamon hautausmaalla lepäävät, äitini, isäni ja veljeni
  Sotkamon hautausmaalla lepäävät, äitini, isäni ja veljeni

Keskustan pääministeri Esko Ahon hallitus, 1991-95, avasi Pandoran lippaan ja päästi kaikki vitsaukset ulos. Alkoi yrittäjien ja toisen velallisten ryöstö. Aho piteli pohjattoman säkin suuta auki, kun varkaat rohmusivat sinne verokirstusta satoja miljardeja markkoja. Samalla lähtivät pankkiirit liikkeelle surmaten velallisia ja anastaen heidän omaisuutensa. 

Keskustan puoluekokoukselle terveiset Katinkultaan, jossa pidätte kokouksenne. Katinkulta riistettiin meiltä omistajilta 70%:n alihintaan törkeällä tavalla, poliitikkojen, oikeusviranomaisten ja virkamiesten avustuksella. Samaan aikaan vietiin kodit veljieni perheiltä ja minulta.

Puolueenne toimien seuraukset eivät loppuneet omaisuuden ryöstöön, vaan vitsaukset jatkuivat ja äitini ja kaksi veljeäni saivat surmansa ennenaikaisesti. Minä menetin terveyteni ja kotini lisäksi kotiseutuni ja kotimaani.

Pidätte kokoustanne kotitilamme mailla ja omistamamme yrityksen tiloissa, joka sai alkunsa vuonna 1929, isovanhempiemme maanviljelystilasta, jonne vanhempani perustivat Jäätiön Lomakylän 1966 ja Katinkullan me perustimme sille paikalle 1988, ja se ryöstettiin meiltä lokakuussa 1992.

Aloitin Jäätiön Lomakylässä työni 9-vuotiaana, tehden nuoruuteni kesät töitä 24-tuntia vuorokaudessa ja 7-päivää viikossa. Vuonna 1980 suorittaessani varusmiespalvelusta Karjalan Lennostossa isäni kuoli yllättäen ja minun vastuulleni jäi Jäätiön Lomakylä sekä perheemme muu yritystoiminta. En keskeyttänyt kansalaisvelvollisuuteni suorittamista, vaan hoidin armeijasta käsin perheyrityksemme samaan aikaan. Katinkullan suunnittelu vei minulta neljä vuotta ja perheeltäni suuren summan rahaa ”Katinkullan konseptin” kehittäminen, jonka jälkeen vasta 1988 yhtiökumppanimme kanssa aloitimme sen toteuttamisen, eli 30-vuotta sitten.

Te olette meidän maalla, ja vieressä olevien valokuvien kohdilla yönne nukutte ja pidot pidätte

Te puoluekokousedustajat nukutte viikonloppuna meiltä varastetuissa sängyissä ja suvultamme varastetun maan päällä. Ruokailette meiltä varastetuissa tiloissa, ja kylvette meiltä varastetussa kylpylässä. Harrastatte vapaa-ajalla meiltä varastetuissa pelitiloissa ja pelaatte golfia meiltä varastetulla golfkentällä. Pidätte kokoustanne meiltä varastetuissa tiloissa. Kaikki se, minkä keskellä pidätte kokoustanne, on rikollisella tavalla meiltä anastettu.

Että te kehtaatte, ja kehtaattehan te

Seuraksenne Katinkultaan toivon kaikkien niiden tuhansien itsemurhan tehneitten yrittäjien ja muiden velallisten valeltavia sieluja, jotka menettivät kaiken sen, Esko Ahon hallituksen aikaan, jonka eteen perheet olivat monien sukupolvien ajan uutterasti töitä tehneet. Siinä välissä käyneet rintamalla puolustamassa isänmaatamme ja menettäneet läheisiään sodissa. Erityisesti toivon, että äitini ja kahden veljeni sielut ovat Pääministeri Sipilän seurana Katinkullan yössä ja unissa. Toivon niiden sielujen kertovan teille niistä kärsimyksistä, jotka teidän edeltäjänne aiheuttivat.

Puoluekokousväki voisi sen verran tehdä, että käydä viemässä vaikka yhden kukan vanhempieni ja veljieni haudoille Sotkamon hautausmaalla, ja rukoilla siellä heiltä anteeksiantoa niistä kauheuksista, joita edeltäjänne perheellemme teki. Minun hautaani ei Sotkamoon ja Suomeen tule, sillä se ei auttanut minua saamaan edes vuodepaikkaa kotimaastani, kun minut oli ryöstetty, niin tuskin se antaa edes hautapaikkaa? Siihen en todellakaan voi luottaa.

Jokainen meistä kuudesta veljeksestä teimme kaiken mahdollisen isämaamme ja kotikontumme hyväksi, niin myös tekivät isovanhempamme, isäni ja äitini. Me teimme arvokkaan työn yhteiskunnalle, ne lähes tuhat pysyvää työpaikkaa jo 25-vuotta, jotka Katinkullan perustamisessa syntyi Sotkamon kuntaan ja Kainuuseen. Satojen miljoonien eurojen verotulot on Katinkulta tuottanut Sotkamon kunnalle ja valtionkirstuun.

Valtion hallussa olleen SKOP:n pankkiiri innosti Katinkullan avainhenkilöitä avustamaan yrityksemme kaappaamisessa sanomalla "Ei mene enää kauan, kun Lindemanin suku on sosiaaliturvan varassa" Tämä oli se henki ja tavoite ympäri Suomen, kun velallisilta ryöstettiin kodit, yritykset ja omaisuudet.

Medialle ja puoluekokousväelle

Jos epäilette sanojani, niin katsokaa ympärillenne Katinkullassa, niin omin silmin voitte nähdä ja kokea sen Pohjoismaiden suurimman lomakeskuksen pyörivän suurimmalla ympärivuotisella käyttöasteella. Uusimmat laajennustyöt ovat käynnissä, jonka jälkeen Katinkullassa on 4.250 vuodepaikkaa. Meidän jälkeemme sinne on rakennettu vain lisää majoitustiloja, kaiken muun, Katinkulta klubin, golfkentän jne. me rakensimme sinne jo 1988-92. Katsokaa Katinkullan vastaanottotiskin yläpuolella kansainvälisiä palkintoja. Sen ensimmäisen saimme me jo vuonna 1991, eli ennen yrityksen ryöstöä, jolloin Katinkulta valittiin yli seitsemänkymmenen maan tuhansista lomakohteista sadan parhaan joukkoon. Eli olimme luoneet ja perustaneet Sotkamoon, Kainuun korpeen, yhden maailman parhaista lomakeskuksista, ja siksi se haluttiin meiltä ryöstää.

Sotkamon kunta ja Suomen valtio käänsivät selkänsä, sulkivat silmänsä ja korvansa, kun meidät ryöstettiin. Ne eivät avanneet suutaan, vaikka näkivät rikoksen tapahtuvan, niiden edustajat vaikenivat. Teittekö Te sen Meille, jonka haluatte Itsellenne tehtävän?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Pertti tärkeittein lähihistoriaan liittyvien asioiden esilletuomisesta!

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Tellervo Koivisto muisteli Maunoa Apu-lehden 51-52/2017 erikoishaastattelussa.

Erityisesti tämä sitaatti jäi mieleeni:

"– Hän toisti tarinaa äidistä, joka sanoo naapurilleen, että on se kumma, että omissa lapsissa ei ole mitään vikaa: kyllä hän vaan näkisi, jos sellaista olisi.

– Hän luki myös omia kirjojaan hoitokodissa ja sanoi, ettei hän sanottavasti ole käsityksiään muuttanut. Oli sillä lailla tyytyväinen. Luulen, että hän kuitenkin uskoi, että hänestä pidetään."

Tarina äidistä, joka ei näe virheitä omissa lapsissaan on jo Rafael Paasion kirjassa, jossa Paasio muistelee, miten Koivisto pitkälti määräsi Suomen raha- ja talouspolitiikasta.
Manun politiikka johti syksyn 1967 suurdevalvaatioon.

Sama toistui vahvan markan politiikassa myöhemmin.
Koivisto ei siis nähnyt toimissaan virheitä.

Mitä tulee Koiviston kirjoihin, on hyvä, että kirjojen paljastavat tekstit on litteroitu sähköiseen arkistoon salaa nauhoitetuista keskusteluista.

Kirjoja "kirjoittaessaan" Koivisto ei huomannut, mitä tulikaan kertoneeksi, esimerkiksi järjestämänsä oikeuspoliittisen seminaarin, joka sai muistioiden salailun vuoksi sai nimen "Koiviston konklaavi".

Aulis Saarijärvi

Katinkulta on yksi siinä konkurssiin laitettujen yritysten massassa, joskin isoimpia perheyrityksiä, joita olen seurannut. Koivisto, Aho, Viinanen, Kullberg, eduskunta ja pankkien johto jäivät vaille mitään sanktiota toimistaan. Sen esti osaksi Koiviston konklaavi, oikeusasiamies ja -kansleri pää­töksillään. Toiminnan siunasi perään heti Lipposen hallitus. Lopullisesti Ahtisaari asettui puolusta­maan tehtyä suurrikosta uudenvuoden puheessaan.

Kuvaavaa on, että kahdentoista vuoden aikana Tarja Halonen ei käsitellyt konkurssisukujen tilan­netta, tai ahdinkoa kertakaan. Kyllä kauhisteli sitä ”mitä kaikki maailman homot ja lesbot meistä nyt ajattelee?” neljännesvuosittain!

Sauli Niinistöllä olisi ollut yli kuusi vuotta aikaa sanoa mielipiteensä asiaan! Toki hän tekikin mi­nisterinä jo aikoinaan päätöksen, jolla rikolliset konkurssivelat myytiin 5% hintaan ulkomaille! Vie­läkin perintätoimiston kirjeet ulkomailta postissa kulkee. Kansahan rakastaa tätä julmaa Niinistöä, joten en uskalla kiihotuslain vuoksi enempää.

Katinkullasta pitää sanoa, että velkaa sai, kun pyysi. Laajennusvauhti oli ylivertaista. Lopuksi tyh­män kansamme onnettomuudeksi johtomme oli tuo Koivisto, Aho, Viinanen, Kullberg, eduskunta, kyvyttömien, pelokkaiden, rikollisten aivojensa kanssa.

Mauno Saari, joka kirjoitti loistavat TV-näytelmät asiasta, on laskenut, että tämä velallisten valtion toimesta ollut giljotiini tappoi 5 000 ihmistä noin yhdeksässä vuodessa. Tilastokeskuksen tilastossa tämä ei ole näin, vaan kuolinpiikit on tasoiteltu työ- ja kotionnettomuuksiin, liikenneonnettomuuk­siin ja yleiseen tauteihin kuolemisen nimikkeisiin.

Olin itse kalliilla yrittäjäkurssilla 1988 kuukau­den. Sen 24 osallistujaa lähti toiveikkaina onneaan etsimään. Tapasin kurssin eräänlaisen ”äidin” 2001, joka kauhukseni kertoi, että kahdeksan meistä oli itsensä tappanut, tai kuol­lut. Siis 33 prosenttia 13 vuodessa nuoria ihmisiä oli samassa tilanteessa olleet epätoivoisia, kuin olin itsekin!
Laittakaa siis lisää patsaita Koivistolle, Holkerille, Kullbergille, ja valmiiksi Ahtisaarelle, Haloselle, Aholle ja Niinistöllekin!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tuossa Veikko Saksin kirjoituksessa muutamia lukuja: "Yrittäjäprofessori Arto Lahden mukaan 1990-vaihteen pankkikriisissä konkurssiin asetettiin noin 60 000 yritystä ja noin 500 000 ihmiseltä vietiin työpaikka" ja "Pankkikriisissä ketään ei viety Siperiaan, eikä ketään fyysisesti murhattu. 14 – 15 000 ihmistä ei kuitenkaan jaksanut, vaan teki kriisin jälkeisinä vuosina itsemurhan." http://docplayer.fi/1729647-Kriisi-kriisi-palkitse...

Kyllä, me voimme puhua kansanmurhasta, koska tämä oli tietoinen teko sen aikaisilta päättäjiltämme. Oikein hyvällä syyllä voi kysyä näiltä, että nukutteko yönne hyvin?

Aulis Saarijärvi

Tuo Lahden 15 000 itsensä tappanutta lisää siihen noin tuhannen normaalitilason vuosimäärään lisäksi, on kova luku. Ihmettelen, miten tilastokeskus on sen sitten tasoitelut kuolinsyiksi, kun 5 000 oli kuulemma käytetty jo kaikki sinne päin olleet kuolinsyyt, vaikka ihminen oli haulikolla päänsä tasannut.

On johtava aluesairaalan ylilääkäri (Lounais-Suomessa, mutta ei paikkakuntaa) antanut haastattelun 1996, jossa oli kertonut, että päivittäin heidän ruumistilaansa tulee itsemurhauhri/tapaus. Sairaalan pitää jo se pyrkiä laittamaan onnettomuudeksi.
Myöhemmin lääkäri oli kiivaasti vaatinut pois koko haastatteluaan päätoimittajalta. Eläkkeelle päästyään taas oli pitänyt tekoaan, vaatia haastattelu pois, elämänsä huonoimpana päätöksenä.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Kylmäävää tekstiä. Ellen aivan väärin muista, niin presidenttiehdokas Huhtasaari esitti totuuskomission perustamista selvittämään 1990-luvun laman törkeimpiä tapahtumia eli paikoitellen jopa kansanmurhan mittakaavaan yltäneitä epäoikeudenmukaisuuksia. Ehdotus vaiettiin tietenkin kuoliaaksi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Huhtasaaren ehdotusta pidettiin TV-haastattelussa naurettavana. Sitä se ei kuitenkaan ole, vaan lähihistoriamme pahin teko tappamalla yrittäjyys Suomessa. Toivotaan, että persuissa jatketaan tämän asian tonkimista, jotta kaikki sen aikaiset toimet tulevat lopulta päivänvaloon.

Risto Koivula

Kannattaa muistuttaa, vaikka tyhmä-Manu olikin pääsyyllinen ja -tunari.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Tosiasiallisesti Ahon hallitus kuitenkin yritti siivota tuhoa, minkä edeltävä Holkerin hallitus oli luonut vapauttamalla kertarysäyksellä liikepankkien luotonoton ulkomailta.

Alkoi villi liikepankkien kilpailu markkinaosuuksista syytämällä luottoja väestölle olipa esittää vakuuksia tai ei ollut.
En ole Osuuspankin asiakas, mutta se oli ainoa pankki, mikä ei osallistunut villiin luotonantoriehaan.
Vaalit pelastivat Holkerin, Liikanen oli lähtenyt karkuun EU-komissaariksi jo aiemmin, ja tuho laukesi Ahon hallituksen silmille. Suomi oli lähellä IMF:n holhousta ja määräysvaltaa.

Ahon hallituksen harjoittama siivous oli rumaa ja epärehellistä, sillä liikepankkien tappiot kuitattiin työntämällä niille valtion tukia veronmaksajien kukkarosta, ja ylivelkaantuneita roikutettiin velkahirressä perinnän kohteena parikymmentä vuotta. Näin siitäkin huolimatta, että liikepankit olivat jo kuitanneet tappionsa valtion tukirahoista, ja ne olivat myyneet kriisiluottonsa perintäyhtiöille.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Ja tässä lyhyesti

Nämä keinot ovat yhtenevät, mutta miksi media ei tätä näe?

"Hallitus oli valmis rajuihin toimenpiteisiin laman keskellä keväällä 1992, paljastaa salattu muistio pääjohtaja Rolf Kullbergin viimeisestä kokouksesta Suomen Pankissa."

"Putinilta hyytävä ydinasekommentti televisiossa: ”Miksi tarvitsisimme maailmaa, jos siellä ei olisi Venäjää?”

Ehkä olisi syytä tutkia, että kuinka suuri oli valtion velka 4.4.1992?

Se oli vain 10miljardia euroa, joten Suomella ei ollu mitään vaaraa maksukyvyttömyydestä. Aho ja Viinanen pelasivat mafiatyylistä peliä kiristääkseen valtiota. Säästö- ja Osuuspankit olivat kuralla ja talletuspankki lain mukaan selvitystilaan ajettavia. Tallettajat vastasivat talletuksillaan pankkien veloista, samoin kuin KOP:n ja SYP:n osakkeenomistajat osakesijoituksillaan.

Tuon hetken jälkeen Ahon hallitus otti 50miljardia euroa velkaa vatiolle ja maksoi sillä rahalla tallettajien puolesta heidän tappionsa epäonnistuneesta pankkitoiminnasta. Samalla laitettiin konkurssiin ne yritykset, joilla oli varallisuutta. Yrittäjistä, eli huomattavan varallisuuden omistajista, tehtiin velkaorjia, samoin kuin asuntovelallisista. Ne tallettajat, jotka valtionvelalla pelastettiin ostivat pilkkahintaan velallisten omaisuuden.

Tämän kaiken media jättää kertomatta, että Aho ja Viinanen puhuvat puuta heinää.

Todellisuudessa he saattoivat sopia keskenään, että Viinanen pelastaa KOPn ja SYPn osakkeenomistajat ja tallettajat ja Aho Säästö- ja Osuuspankkien tallettajat veronmaksajien rahoilla, ja niin se sitten toteutettiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset