PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Valtiot, jotka käyvät sotaa Lähi-idässä, kantakoot vastuun pakolaisista

  • Kuvakaappaus, http://wickedwaysproductions.blogspot.com/2013/09/seasonal-shopping-saturday.html
    Kuvakaappaus, http://wickedwaysproductions.blogspot.com/2013/09/seasonal-shopping-saturday.html

Välimeren pakolaislaivat olisi reilua ohjata turvallisissa saattueissa Venäjän ja USA:n satamiin, kun ensin on osa ohjattu sotia tukeviin arabivaltioihin. Heillä on miljardeja aseisiin, niin ohjatkoon miljardeja myös pakolaisten auttamiseen.

EU ei liene sodan suoranainen osapuoli Syyriassa ja toisissa valtiossa, joista pakolaisia tulee. Ensin täytyy EU:n kysyä itseltään, että onko meillä väestöongelma, eli liian vähän työväestöä? Päättäjät voisivat edes kerran rehellisesti kertoa kansalaisille, ettei todellinen ongelma ole väestön vanheneminen ja eläkkeenmaksajien väheneminen, vaan kuluttajien kuoleminen. Jättävät kertomatta sen, että enemmän aikuisia ihmisiä nyt, tarkoittaa tulevaisuudessa enemmän eläkkeensaajia, jotka eivät ole maksaneet eläkemaksuja.

Olen blogeissani antanut tulta ja tappuraa rasisteille ja suvaitsemattomille kanssaihmisille, mutta järki ja kohtuullisuus täytyy pakolaiskysymykseen saada. Varmasti suurin osa naisista ja alaikäisistä lapsista tarvitsee suojelua ja turvapaikkaa väkivaltaa vastaan, mutta miksi EU:ssa?

Miksi kaikessa, niin terveydenhuollossa kuin pakolaisissa ei puututa niihin perussyihin, miksi ihmiset sairastuvat tai joutuvat lähtemään kotikonnuiltaan ja kotimaistaan? Miksi kansalaiset ajautuvat velkavankeuteen ja ulosottoon? Miksi lapset kiduttavat eläimiä tai Jeppe juo? Kansalaisten kärsimys on parasta liiketoimintaa, ei hyvinvonti.

Asetehtaat, poliitikot, viranomaiset, päättäjät, lääketehtaat, asianajajat, tuomioistuimet jne. ovat hanakoita hoitamaan ongelmien seurauksia - rahasta, mutta kukaan heistä ei laita tikkua ristiin ongelmien perussyiden kartoitukseen ja syiden estämiseen, koska se taas ei ole kannattavaa.

Samoin on ympäristönsuojelun kanssa. Maailman media on täynnä videoita ja kuvaa muovijätteen seurauksista eläimille, merille ja luonnolle. Siitäkin ongelmasta syyttävä sormi osoitetaan kuluttajille, kun perusongelma on tuotanto, eli kuluttajille on tarjolla vain muovipulloja, muovikasseja ja muovipakkauksia. Eli jäljet johtavat sylttytehtaalle tuotannossa ja kaupassa, jotka pakottavat kuluttajat käyttämään muovia, kun ei saa enää mennä oman ämpärin tai pullon kanssa maitoa hakemaan, ja muita vaihtoehtoja ei ole tarjolla.

Kaikki nämä ongelmat voitaisiin ratkaista hyvin yksinkertaisesti painostamalla ja sakottamalla heitä, jotka tuovat tuhoavia tuotteita markkinoille muovin kera, sotivat eri maissa, antavat velkaa velan päälle, syöttävät sairaille parantavien lääkeiden sijaan myrkkyjä. Lainan antaminen ei ole enää kannattavaa, vaan perintätoimi tuotta paremmin ilman riskejä.

Enemmän resursseja korruption ja esteellisyyden valvontaan. Sillä sieltä löytyy se siemen, josta tämä kaikki on itänyt. Asekauppa, ylikansallinen kuluttajille suunnattu tuotanto ja myynti, valvomaton lainananto, terveydelle vaaralliset lääkkeet ja vastaavat ovat ne korruptioiden pesät, joista tuhotaan niin länsimaat kuin muutkin valtiomuodot.

Ylikansallinen suursijoittajien ohjauksessa oleva media on sokeasti tukenut tätä katastrofaalista kehitystä. Jonka seurauksena tämä imperiumi tuhoutuu. Se imperiumi on nykyään koko maapallo, ei osia siitä. Kelkka on käännettävä ja laiva on ohjattava oikealle reitille, sillä näiden ongelmien mukana tulee suuremmat ongelmat, ovat jo tulleet. Ns. populistiset aatteet ja puolueet, mutta nekin ovat syntyneet niistä ”juurisyistä”. Eli korruptoituneitten valtioiden hallintojen seurauksena. Ne ovat tuhoamassa itse itsensä ja meidän siinä vanavedessä. Ei pidä myöskään tuudittautua siihen, että toisten valtioiden propaganda olisi yksistään siihen syynä. Valtioiden johdon on syytä katsoa peiliin tai ottaa selfie, niin näette sen syyllisen.

Sitäkään en ymmärrä, että eri uskovaiset jahtaavat homoja ja palvovat ydinperhettä, mutta eivät korvaansa kallista, että minkälaisen maapallon niille ”ydinperheen” synnyttämille hetero- ja homolapsille jättävät – jätekasan, muovimeren, myrskyt ja tulvat. Liian kuumaa, liian kylmää, lian kuivaa, liian märkää ja paskasen juomaveden. Myrkyllisen ilman hengittää?

Vastuuntunto on päättäjiltä ja rikkailta kadonnut tyystin. Terapiaan joutaisivat kaikki jonossa.

Ps. Todellisuudessa tämän kaiken sekasotkun syyllisiä olemme me äänestäjät, jotka vallan olemme antaneet tyhmyyksissämme heille, jotka meidät tuhoaa. Niissä maissa, joissa ääntenlaskennan tuloksen prosentit heittävät kuperkeikkaa, eivät äänestäjät ole olleet vastuussa enää mistään, mikä koskee valtiota, kansaa ja jonninjoutavaa yhteiskuntaa.

 

Iloista Juhannuksen paluuruuhkaa kaikille maalla, merellä ja ilmassa. Vilkuttakaa kameratolpille ohi ajaessa, niin iloinen on ilme kuvassa, kun sakko saapuu - huumorin piikkiin menee devil

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Järkeä puhumalla saa tietyissä piireissä edelleen rasistin leiman.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Yleisemmin nämä ihmiset ennakkouhriutuvat rasisteiksi. On todella vaikea tältäkin alustalta löytää kommenttia, jossa järkevää kriitikkoa sanottaisiin rasistiksi. Niitä, jotka aloittavat, että nyt varmaan joku sanoo rasistiksi kyllä löytyy vaikka kuinka.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Noiden takapajuisten kehitysmaiden itseriittoisia johtajia ei naapurin håtä liikuta. Samassa vaa`assa ei paina myöskään tasa - arvo, eikä ihmisoikeudet.

Saudi-Arabia vaikka esimerkkinä. Naiset saavat nyt jopa ajaa autoa, mutta samanaikasiesti toisaalla, naisaktivisteja vangitaan ja maassa sallitaan rangaistuksena myös julkinen kivittäminen.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/nu-far-kvinnor-...

Juha Hämäläinen

Maailman poliitikkojen tapa kuluttaa aikaansa on hoitaa seurauksia eikä syitä. Juostaan konferensseissa sammuttamassa tulipaloja, mutta annetaan tuhopolttajien kulkea vapaina, koska ne tuhopolttajat ovat yksiselitteisesti he itse.

Aulis Saarijärvi

Isi-Bushin ensimmäisessä suursodassa Irakiin oli periaatteessa mukana koko EU. Meiltäkin nilsut olisi laittanut miestä mukaan.

Poju-Bushin sodissa oli tietysti parivaljakko Englanti-Ranska kiimaisena kiljumassa nautintoaan. Ranska lisäksi käytti Libyaa 9 vuotta, kuin sotaharjoitukseinsa pommituskoealueena.

Soroksen puheen pitkäaikaissuunitelma oli täyttää Pohjoisesta Euroopasta islamistinen massalla. Saimme sen ensiaallon 2015 Ruottin avustamana Haaparannasta, kuin sen mainostetun, valtavan, Talvisota-avun. Voitimme sodan lomailevista oleilijoista, Ruotsin avulla, sanovat viisaat.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

EU ei maksa mitään Venäjälle itärajan suojelusta ainoastaan Turkille.

Käyttäjän ChristerSuominen kuva
Christer Suominen

EUn ydin, eli Saksa on mitä suurimmassa määrin osallinen Lähi-Idän sotiin.

Se myy konflikteihin aseita minkä ehtii, ja on aktiivisesti mm. osallistunut terroristien sekä rahoittamiseen sttä aseistamiseen, ja lisäksi Syyrian laillisen hallituksen kaatamistoimiin.

Tämä oiva artikkeli valottaa Saksan osuutta Lähi-Idän sotaan. Saksa ei ole asiassa todellakaan mikään puhdas pulmunen:
http://www.voltairenet.org/article201579.html

Ehdotuksesi on oivallinen, mutta se edellyttäisi oikeudenmukaisuuden nimissä EUn hajottamista siten, että Saksa kantaisi oman kustannusosansa pakolaisvirrasta.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Sotiminen kannattaa rauhantilaa paremmin ainakin lyhyellä tähtäimellä ja se riittää. Ihmisillä ja tasa-arvolla ei siinä leikissä ole mitään arvoa. Johtajalle, kuten Assadille tärkeintä on vallassa pysyminen ja näitä arabimaissa enin osa, mutta on niitä ympäri maapallon. Esimerkkeinä käyvät vaikkapa Filippiinit, Nicaragua, Wenetsuela ja Turkki noin aluksi. Jatkakaa listaa.

Aulis Saarijärvi

Jokaisen Amerikan presidentin pitää käydä sota, tullakseen uudellen valituksi.
Korea, Vietnam, Kuuba, Lähi-idässä monia, Grenada, Panama, Angola, Kosovo, Persianlahti .....

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

1. Korea: Olisiko nyt kivempaa olla ilman Samsungia ja Subarua kun koko niemimaan hallitsija olisi tämä Kimi? Aloittiko USA Korean sodan todella?
2. Jopa Nixon pääsi presidentiksi lupaamalla lopettaa Vietnamin sodan.
3. Kuubassa kaikki hyvin, jos eivät olisi tilanneet neuvosto-ohjuksia ja vaihtaneet Castron demokraattisissa vaaleissa paitsioon jossain vaiheessa.
4. Lähi.Itä... Israel ja öljy. Sitä en ymmärrä, että suhteellisen demokraattista Irania painostetaan, mutta sehän on näiden trumpetistien touhuja.
5. Muistan kun Reagan Suuri onnistui valloittamaan Grenadan.
6. Mafiatouhuja ja huumekauppaa.
7. Angola: NL aloitti ja rahoitti. Kuubalaiset tekivät likaisen työn, niin saivat valuuttatuloja muustakin kuin sokerista.
8. Äärinationalistiset serbit ja venäläiset erikoisjoukot olivat lähellä onnistua tekemään kansanmurhan.
9. Saddam miehitti Kuwaitin sodittuaan sitä ennen Irania vastaan ja taisipa kaasutella kurdejakin välillä. Irakia ei miehitetty ensimmäisessä sodassa, mikä olikin viisasta. Tyhmyydestä toisessa sodassa on saatu sittemmin riesaksi kaikenlaista.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #12

"5. Muistan kun Reagan Suuri onnistui valloittamaan Grenadan."

Se onkin ainoa sota, jonka USA on voittanut II maailmansodan jälkeen. Grenadalla kun ei ollut lainkaan puolustusvoimia.

Henry

Käyttäjän veikko72vv kuva
Veikko Virkkunen

Jos oikein ajatellaan koko ihmiskunnan tilaa maapallolla, niin valtaosa ihmisistä käyttäytyy niin kuin järkevän ja empaattisen ihmisen kuluu, mutta sitä usein ihmettelen, että miksi johtoasemiin eri valtioissa pääsevät nämä narsistiset alfaurokset, jotka sitten aiheuttavat valtaosan ihmisten ja eläinten kärsimyksistä. Nämä alfaurokset ovat samanlaisia kuin apinalauman alfaurokset. Ilmeisesti evoluutio on luonut ihmisoliot tällaisiksi hulluiksi. Näitä hulluja on nykyisin joka valtiossa ympäri maailmaa. Putin, Trump, Erdogan, Kim Jong Un, Xi Jinping, Nicolás Maduro, Bashar al-Assad ja lukematon määrä muita kuolleista hirviöistä puhumattakaan, kuten Lenin, Stalin, Hitler, Enver Halil Hoxha ja lukematon määrä näitä raivohulluja.

Nämä hullut mielipuolet saavat hallintokoneistonsa avulla terrorisoida mielin määrin muita ihmisiä eri puolilla maailmaa ja haaskaavat käsittämättömiä määriä aseistukseen ja sotiin. Sitten kukaan ei puutu Afrikan ihmistehtaisiin ja islamististen tapaan käyttää naisia synnytyskoneina. Sitten ihmetellään merien roskaantumista, kalakantojen loppumista, ruoan riittämistä. Syynä väestöräjähdys, jolle kukaan ei tee mitään.Islam ja katolinen kirkko on suurimpia syitä, jotka estävät syntyvyyden rajoitukset.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Europan valtiot Ruotsia myöten osallistuivat Libyan tuhoamiseen.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Meidän Stubbikin halusi Suomen mukaan.

Henry

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset