PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Kun asiakas on vain rahastamista varten, ja näin se toimii

  • Kuva 1.
    Kuva 1.
  • Kuva 2.
    Kuva 2.
  • Kuva 3.
    Kuva 3.

 

Olet varmaan kohdannut tilanteita kuluttajana, että sinua ei nähdä asiakkaana laisinkaan vaan ja ainoastaan euroina €€€...

Viikko sitten minulla oli maksettu Finnairin lento Kajaani-Helsinki aamulla kello 10.10. Sille lennolle en tehnyt itse lähtöselvitystä, vaan sen teki joku muu edellisenä iltana kello 19.35, josta sain tekstiviestin, kuva 1. Ihmettelin kovasti sitä, että mitähän turvamääräykset sanovat siitä, että joku toinen voi tehdä lähtöselvityksen toisen lentomatkustajan puolesta? Onkohan tämä ihan luvallista?

Lähtöaamuna kello 06.48, kuva 2, sain tekstiviestinä ilmoituksen, että lento on peruttu ja se korvataan bussikuljetuksella Kajaanista Kuopioon, josta on lento Helsinkiin. Nyt siis selvisi se syy, että joku toinen oli tehnyt edellisiltana lähtöselvitykseni, että lento voitiin perua ja siirtää lähtö toiselle kentälle?

Nyt vaan oli niin, että en pysty kirjoittamaan koneella liikkuvassa bussissa, joten jouduin ostamaan junamatkan Kajaanista Helsinkiin, kuva 3.

Finnair oli ystävällisesti palauttanut osan matkalipun hinnasta, mutta ei kokonaan ostokuluineen?

Minulla on jälleen kolmen viikon kuluttua Finnairin kaksi lentoa ja pyysin ystävällisesti muutamaan toisen lentoni lähtökentän ja ajan korvauksetta vastavuoroisesti, mutta sain vastauksen, että sellaista ei voi tehdä, vaan muutos veloitetaan erikseen.

Ennen vanhaan, kun asiakas oli se tärkein, niin tottakai se olisi suit sait sukkelaan hoidettu ja vaihdettu lento toiseen korvauksetta. Nyt yritykset ovat ohittaneet täydellisesti asiakkaiden, eli heille tuloa tuottavat uskolliset asiakkaat, palvelun ja sysänneet ne arvot taivaan tuuliin.

Ystävällisesti toivoisin, että lentojen peruminen puolin ja toisin olisi edes tasa-arvoista, eikä yksipuolisesti toisen sanelemaa.

Ymmärrän kyllä, että yritystoiminnassa, ja varsinkin pörssiyhtiöllä, on paineita tuloksen tekoon, mutta joskus täytyisi ajatella pitemmällekin kuin yhden tilinkauden loppuun.

Muuten en kirjoittaisi tätä palautetta, mutta aikoinaan matkailualan ammattilaisena toimineena ikävä on katsoa tätä palveluiden alasajoa. Usea ei uskalla julkaista mielipidettään monopoliasemassa olevaa yhtiötä kohtaan peläten henkilökohtaisen palvelun huononemista. Ehkä tämä oli syytä tuoda julki, että toimiva johto on ajan tasalla asiakkaiden kohtelusta?

Ystävällisin terveisin Finnairille, jonka palveluihin olen ollut pääasiassa erittäin tyytyväinen jo 40-vuoden ajan.

 

Pertti Lindeman

Toivon, ettei henkilökohtainen palveluni huononisi jatkossa tämän blogin myötä?

Lisäys 6.9.2018. Soitin Finnairille ja kysyin hintaa, jos muuttaisin seuraavan lentoni myöhemmäksi ja lähdön toiselta kentältä, eli tarkalleen samanlainen muutos, kuin Finnair muutti minun Kajaani-Helsinki lennon yksipuolisesti. Finnairin hinta muutokselle olisi ollut 135€:a.

 

Ps. Olin 80-90 lukujen vaihteessa parinkin pienen matkatoimiston toimitusjohtaja ja perustamani yritys tilasi muutaman kerran Finnairin suihkukoneen vain asiakkaitamme varten. Laskin huvikseni, että olen näiden 30-vuoden aikana tuonut Finnairille vähintään 200.000 maksettua lentolippua. Harmi etten ole saanut niistä pluspisteitä, että saisin luokkakorotuksen ;-)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ihan hyvä huomio. Ei millään pahalla, mutta ilmeisesti olet saanut kuitenkin ihan hyvän ja ansaitun eläkkeen, kun sinulla on itselläsi vielä varaa matkustella Suomessa kaikista käymistäsi vaikeuksista huolimatta, mitä on tullut pantua merkille kirjoittamistasi aikaisemmista blogeistasi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ja millä tuo Lindeman on Suomeen lentelemään päässyt, ei kai vaan lentämällä tänne ulkomailta Finnairin koneella ?

Ei millään pahalla.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@1. Ansaittua eläkettä? Et näköjään ole lukenut monta aiempaa Pertin blogeja ja hän ei ole vieläkään saanut oikeutta kokemalleen vääryydelle, minkä Suomi teki hänelle ja monille muille yrittäjille.

Pertti ei varmaan olisi ollut eläkkeellä, jos hänellä olisi ollut vielä omat maat ja yritys johdettavana.

Ala-arvoinen kommentti sinulta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset