PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Äänestäjiltä on riistetty vapaa äänioikeus ja media ei siihen puutu?

Vaaleissa äänestäminen ei ole ollut enää vuosikymmeniin vapaata, vaikka vaaleja pidetään vapaiden kansalaisten enemmistön päätöksenä tulevasta kunnallis-, maakunta- tai valtakunnanpolitiikasta. 

Kerron tässä järkyttävän esimerkin siitä, että äänestäjät eivät uskalla käyttää omaa äänioikeuttaan vapaasti lain suomalla tavalla: 

Tuttavani kansanedustaja kertoi, että kuinka hänen vanhaa lestadiolaista äitiään painostettiin ennen eduskuntavaaleja puhelinsoitoilla äänestämään lestadiolaista ehdokasta eduskuntavaaleissa ja kiellettiin äänestämästä omaa lastaan, joka oli ei lestadiolainen kansanedustaja. Tämä painostus lestadiolaisten ja toisten herätysliikkeiden sisällä rikkoo räikeästi äänestysvapautta, jota media ei ole koskaan nostanut esille saatikka käsitellyt. Tämä äänioikeutettujen painostus ei koske vain vanhuksia sillä lestadiolaisperheiden äänestysiän saavuttaneet lapset ovat vahvan henkisen painostuksen alla ennen kunnallis-, eduskunta-, EU- ja presidentinvaaleja. Tulevissa maakuntavaaleissa eri uskonnollisten ryhmien painostus tulee olemaan entisestään vahvempaa vanhuksia ja nuoria kohtaan. Eli Suomessa ei ole ollut, ja vielä vähemmän tulee olemaan vapaat ja salaiset vaalit, joissa äänioikeutettu uskaltaa äänestää omantuntonsa mukaan, sillä vanhemmat ja sukulaiset voivat painostaa äänestäjää Jumalan rangaistuksella, Jumala näkee ketä äänestit ... Yksi puolue on pyrkinyt vielä ajamaan 16-vuoden äänestysikärajaa, sillä nuoret ovat vielä alttiimpia alistumaan vanhempien määräysvaltaan äänestyskopissa.

Perustuslailla ei pysytä turvamaan, että henkistä painostusta ei käytettäsi, jos media ei nosta sitä julkiseen keskusteluun ”Vaalisalaisuudella pyritään siihen, että äänestäjät voivat vapaasti äänestää oman tahtonsa mukaisesti: äänestäjän ei tarvitse välittää uhkailuista tai sosiaalisesta painostuksesta. Vaalisalaisuus ehkäisee myös äänten ostamista ja myymistä, sillä äänen ostaja ei voi varmistua siitä, miten äänestäjä todellisuudessa äänesti.” Tämä kaikki on ”puppua” ja merkityksetöntä sanan helinää, jolla ei ole mitään tekemistä todellisen elämän kanssa.

Kaikkien vapaa ja salainen äänioikeus on turvattava!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Pientä Ruotsin vaaleihin verrattuna.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Media on vallan vahtikoira?

Ei uskalleta näyttää edes antamattomia ääniä. http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/file...

Pekka Iiskonmaki

Äänestin väärin. Anteeksi. Olen paaria.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Amerikoissa puolueet soittelevat äänestäjille, Ruotsissa käydään ovilla kiertelemässä. Vaikuttamisen ja painostamisen raja on monesti veteen piirretty viiva.

Mahtaako tuo Suomessa nyt niin suuri ongelma olla? Kai tuollaista "painostamista" sitä paitsi tapahtuu muuallakin eikä vain uskonlahkoissa. Takavuosina ainakin työpaikoilla on ollut tällaista, ja mitenkäs, jos "ituhippivanhemmat" puhuvat jälkikasvuaan ympäri äänestämisessä, onko se vaikuttamista vai painostamista?

Ja kuitenkin, siellä vaalikopissa ollaan ihan yksin, ei sitä äänestämistä kukaan kuolevainen pysty valvomaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset