PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Russopierut ovat myrkyttäneet Euroopan ilman

Me eurooppalaiset olemme sivistyneesti oppineet käyttämään sanaa propaganda Venäjän tunkeilusta omaan kulttuuriimme, arvoihimme, tapoihimme ja jopa vaaleissa äänestämiseen. Sana propaganda kuulostaa hienolta samoin kuin hybridisodankäynti tai kyberhyökkäys.

Venäläiset käyttävät mielellään sanaa terroristi Itä-Ukrainassa tai Krimillä heistä, jotka puolustavat omaa itsenäistä valtiotaan.

Miksi länsimaat eivät käytä venäläisistä sanaa terroristi Ukrainassa vaan venäläisiä terroristeja nimitetään ”vihreiksimiehiksi”? 

Kun venäläiset tekivät terroritekoja Suomessa sodan aikaan, niin niitä terroristeja nimitetään vieläkin desanteiksi, vaikka harva heistä tuli Suomeen laskuvarjolla. Terroristeja ne venäläiset olivat eikä mitään desantteja.

Venäjä vastaa aina ja kaikkialla länsimaiden syytöksiin lyhyesti ja ytimekkäästi ”russofobiaa, russofobiaa, russofobiaa… 

Länsimaiden täytyy alkaa vähitellen käyttämään venäläisistä hyökkääjistä oikeita nimityksiä, Ukrainassa, Britanniassa ja muissa maissa, sanaa venäläiset terroristit. Venäläiset terroristit hyökkäsivät Itä-Ukrainaan ja Krimille. Venäläiset terroristit myrkyttivät Skirpalit Salisburyssa. Venäläiset terrorisoivat Syyriassa.

Venäjän propaganda on russopieru, jonka haju myrkyttää ja saastuttaa ympäristön. On paljon selvempää ja kansanomaisempaa käyttää Venäjän propagandasta sanaa russopieru, jonka tavallinenkin suomalainen ymmärtää, että mistä on kysymys.

Ne russopierut alkoivat myrkyttämään Eurooppaa jo 2000 luvun alussa. Se oli luettavissa jo silloin Suomen ja Viron median kommenteissa, joissa huonoa suomea ja viroa kirjoittavat kommentoijat löivät kiilaa suomalaisten ja virolaisten hyviin naapuruussuhteisiin. Jos Hesari, Iltasanomat, Iltalehti, Postimees ja Delfi lehti kaivavat omista arkistoistaan niitä kommentteja siltä ajalta, niin faktaa väitteelleni löytyy. Itse kommentoin niistä havainnoistani jo silloin Suomen ja Viron mediassa.

Russofart voisi olla se sana, joka voisi länsimaissa vakiintua kuvaamaan Venäjän propagandaa? Tai joku kielitieteilijä voisi sen paremmin muotoilla.

Venäläiset lahjovat poliitikkoja, talouselämän vaikuttajia, urheilujohtajia jne. Olisi syytä luoda yksi ainoa sana, jolla osoitettaisiin venäläisten lahjoma henkilö.  Se voisi olla vaikka ”russovole”. Tässäkin pyydän apua kielitieteilijöitä.

Someaikakaudella lyhyellä ja ytimekkäällä yhdellä sanalla voidaan kertoa kirjan verran lukijalle! Miksi kaunistella niitä hirmutekoja ja röyhkeää lahjontaa, joita Venäjä harjoittaa Euroopassa ja ympäri maailmaa? Nyt erityisten aktiivisesti Afrikassa ja Etelä-Amerikassa.

Jos olette seuranneet Suomen iltapäivälehtien kampanjoita, joissa asetetaan vastakkain jopa lentomatkustajat lentohenkilökunnan kanssa, asiakaspalvelijat asiakkaita vastaan, heterot homoja vastaan, kansallisuudet toisia kansallisuuksia vastaan, arvot toisia arvoja vastaan, työntekijät työnantajia vastaan, miehet naisia vastaan ja päinvastoin. Suomenkieliset ruotsinkielisiä vastaan, tupakoitsijat tupakoimattomia vastaan taloyhtiöissä, työssä käyvät eläkeläisiä vastaan jne. Mistä nämä vastakkain asettelut ovat lähtöisin? Sillä yksikään niistä ei ole rakentavassa hengessä vaan riidanhaastaminen on se tavoite? Nämä kaikki johtavat vain negatiiviseen vastakkainasetteluun, josta on seurauksena tyytymättömyyttä, riitaa, pahaa mieltä ja vahinkoa yhteiskunnalle. Ruokitaan vihaa ja kateutta. Ei ole enää mukava nousta Finnairin kyytiin, kun mieleen tulee ne iltapäivälehtien jutut, miten inhottavia me asiakkaat olemme ja kuinka meidän oletetaan käyttäytyvän siinä kapeassa putkessa, jossa ne tunnit joudumme viettämään tarkkailun alla kuin peruskoulun ekaluokalla. Nykyään rentoudun matkallani paremmin muiden lentoyhtiöiden asiakkaana kuin Finnairin ja kävellessäni muiden maiden kaduilla kuin Suomessa.

Myös medialla on aika katsoa peiliin ja lopettakaa edes ne suomipierujen markkinointi! Media arvostelee Trumpin tapaa aiheuttaa vastakkainasettelulla kaaosta ja tekee itse samaa Suomessa?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Russopieru ei ole huono ehdotus mutta voisihan sitä kehittää vielä lisää. Termin pitäisi kuvata samalla näitä Venäjän agendaa ajavia hyödyllisiä idiootteja ja samalla Kremlin hallintoporukkaa.

Venäjän toimet Euroopassa eivät muuten ole terrorismia vaan sotaa. Venäjä YK:n määritelmän mukaan hyökkäsi Ukrainaan aseellisesti ja valtasi laittomasti maata itsenäiseltä valtiolta. Venäjä edelleen taistelee Itä-Ukrainassa, sillä on siellä tunnuksellisia ja tunnuksettomia sotilaita ja sotilaskalustoa ja Venäjä miehittää Krimiä, samoin kuin muitakin itsenäisiä valtioita, Moldovaa ja Georgiaa. Venäjä käy Euroopassa myös hybridisotaa mille sillekin löytyy määritelmä.

Se mitä Venäjä on tehnyt jälkeenpäin Ukrainassa ja Euroopassa, on sotarikos MH17 osalta ja ne ovat murhia ja murhanyrityksiä myrkytystapauksissa Litvinenko, Skripal sekä hakkerointiyritykset eri maiden laboratorioihin sabotaasia. Näille kaikille löytyy parempiakin rikosnimikkeitä ao maiden rikoslainsäädönnöstä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Jatkan tuota russopieru-termin käytöstä.

Ehdotan itse termiä "russiootti" kuvaamaan Venäjän hallinnon propagandaa ajavaa hyödyllistä idioottia. Russia, russian, hyödyllinen idiootti.

Termi kääntyy yhtä helposti englanniksi: russiot, russiaminded or russian useful idiot, a person who spreads Kreml-propaganda without awareness or knowledge of the real purpose of the propaganda and not even being aware of the fact that person is being used by Kreml-government.

Joku, jolla on parempi englanti pystyy oikaisemaan karkeat virheet määritelmässä.

Pekka Iiskonmaki

Venäjä on kova luu. Ne valloittavat koko Euroopan 800.000 sotilaan voimin.

Hädän tullen kutsutaan koko reservi 2 miljoonaa reserviläitä riviin.

Kyllä siinä uniolaisia viedään tukka putkella.

Ukraina on hätää kärsimässä ollut jo vuosikausia.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Jos eivät muuta saa aikaan niin totaalista tuhoa ja hävitystä.

Venäjän menetykset Itä-Ukrainassa lienevät tällä hetkellä muutama tuhatta sotilasta ja Itä-Ukrainassa on saatu muita kuolleita 10.000 henkeä. Helppo veikata kun Venäjä panee Europpassa ison vaihteen päälle, tuho on vähän isompi.

Pekka Iiskonmaki

''Europpassa ison vaihteen päälle, tuho on vähän isompi.''

Onko tosiaan tarkoitus jäädä sormi suussa odottamaan tappamistaan?

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Iltapäivälehdet saavat myyntiä vastakkainasettelustaan uutisissa, jolloin uutiset muuttuvat "kiinostavammiksi". Meillähän on Suomessa vastapooleja ilman Venäjän vaikuttamistakin ja julkisuuteen pääsee parhaiten käjistämällä kuten esimerkiksi tämä Häkämiehen viimeisin ulostulo:
https://demokraatti.fi/ekn-hakamies-hurjana-jos-ma...

Venäjän vaikutus ilmapiirin myrkytykseen liittyy muutamaan "vaihtoehtomediaan" ja muutamiin henkilöihin ja järjestöön äärikommarista rasistiin, jotka tekevät tiliä toiminnallaan. Ensimmäisinä kuvaan astuivat Bäckman, Janus Putkonen, Riikka Söyring esim. ja myöhemmin nämä Marco De Witt, Ilja Janitskin mm. Perussuomalaisissa löytyy näiden tahojen kannattajia ja ikävä todeta, että jopa Vasemmistoliitosta löytyy jokunen putinisti.

Pekka Iiskonmaki

#3
Monet kansallissosialistit kuuluvat vasemmistoliittoon häveliäisyysyistä.

Ideologiat ovat niin lähellä toisiaan.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Tarkoitin heitä, jotka ovat vaihtaneet Stalinin Putiniin... Jaakko Laakso esim.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #14

#14
Tuo vain vahvistaa kommenttini.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kaikki jotka esittävät kritiikkiä tulevaa Euroopan liittovaltiota kohtaan ovat putinisteja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #13

Median mukaan EU:ta kritisoivat pelaavat Putinin pussiin. Putinismista on tulossa rasismin kaltainen leimakirves.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

"Länsimaiden täytyy alkaa vähitellen käyttämään venäläisistä hyökkääjistä oikeita nimityksiä, Ukrainassa, Britanniassa ja muissa maissa, sanaa venäläiset terroristit. Venäläiset terroristit hyökkäsivät Itä-Ukrainaan ja Krimille. Venäläiset terroristit myrkyttivät Skirpalit Salisburyssa. Venäläiset terrorisoivat Syyriassa."

Kylläpä on saatu muuttamalle riville paljon valetietoa.

Tässä trollaukselle vastineeksi faktaa:

- Venäläiset evät ole hyökänneet Krimille eikä Itä-Ukrainaan. Krim haki kansanäänestyksen jälkeen Venäjän federaation osaksi. Venäjä ei ole hyökännyt Itä-Ukrainaan. ETYjin asetarkastajien johtajan Alexander Hugn tuoreen raportin mukaan venäläisiä sotilaita ei ole Itä-Ukrainassa.

- Missä virallisessa oikeusistuimessa on tehty päätös, että venäläiset ovat myrkyttäneet Salisburyssa Skripalit? Ei missään.

- Venäjä on valtiosopimuksella turvallisuus- ja puolustusyhteistyössä Syyrian kanssa. Venäläiset ovat ainoa laillinen ulkopuolinen toimija Syyrian sisällissodassa. Eilen uutisitu Yhdysvaltojen ja Turkin tunkeutuminen Pohjois-Syyriaan on YK:n peruskirjan ja kansainvälisen oikeuden vastaista terrorismia.

Siispä, pysytään faktoissa.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Kiitos Rauno arvokkaasta kommentistasi.
Itse en olisi osannut kirjoittaa noin taitavasti russopierujen vaikutuksesta. ;-)

Pekka Iiskonmaki

#9
Raunoa pitää ihailla ammattimiehenä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Missä virallisessa oikeusistuimissa on tehty päätös että Neuvostoliitto hyökkäsi 1939 Suomeen? Ei missään mutta kyse on faktasta. Entäpä Neuvostoliiton hyökkäys 1939 Puolaan? Ei missään, fakta. Unkariin, Tsekkoslovakiaan? Ei missään, faktoja. Venäjän hyökkäykset Tsetseniaan, Georgiaan, Syyriaan? Ei missään, faktoja. Missä tuomioistuimessa on tehty päätös että Venäjä miehittää Moldovaa? Ei missään, fakta.

Lintusen tuomioistuinpäätösvaatimukset kansainvälisen politiikan osalta naurattaisivat jollei kyse olisi aikuisen suomalaisen miehen höpötyksistä.

Mitä tulee Alexander Hugiin:

https://www.unian.info/war/10314300-osce-s-hug-on-...

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Mielestäni Lintusen vastaus oli selkeä olkoonpa se sitten koko totuus tai ei. En oikein ymmärrä ajatuksenkulkuasi Majuri miten nauliuduit noihin "oikeusistuinpäätöksiin." Eihän ennen Suomen talvisotaa ollut edes YK:n tuomioistuinta.

Mutta muuten mielenkiintoista seurata kiihkeää kommentointiasi vaikkakin höystät sitä aika karskisti. Löysää vähän!

Niin, NL aloitti talvisodan jonka se yllätyksekseen hävisi Suomelle. Mutta Suomi ei ajautunut jatkosotaan. Suomalaisilla poliittisella taholla oli revanssimielialaa, sitten salaista valmistautumista sotaan, neuvotteluja. Pian Mannerheimin ja sotatoiveikkaiden mieli muuttui kun huomattiin Saksan aikeet. Jouduttiin toivottomaan suohon sodan aikana ja jälkeen.

Joitakin suurempia valopilkkuja oli arjessa sentään kuten Outokummun tehtaat. Ne saatiin siirrettyä pikavauhtia Harjavallan kankaalle ja saatiin toimintakuntoon 5. kuukaudessa. Mielisairaat ja kaikki mahdolliset haalittiin mukaan rakennustöihin.

Näin on sotahistoriankirjoitustotuus tähän mennessä, tietääkseni.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Noista venäläisten hyökkäyksistä: miksi jatkuvasti jankutetaan, ja annetaan nuorisolle sellainen historiallinen kuva, että natsi-Saksa (Hitler) hyökkäyksellään Puolaan 1.9.1939 ja aloitti 2.maailmansodan. Vain tämä tuodaan arvostetuissa historiateoksissakin sodan alkuna esiin.
Miksi ei totuudellisesti todeta, että 2.maailmansota alkoi eittämättömästi jo 23.8.1939 Hitlerin ja Stalinin yhteissopimuksella. Päätettiin sotilaallisella hyökkäyksellä jakaa Puola; ja monta muutakin jakoa päätettiin samalla.

Neuvostoliiton brutaali hyökkäys Suomeen 30.11.1939 ei ollut Pietarin turvallisuuskysymys, vaan se oli punakitaisen suden (Stalin) saatanallisen eläimellinen teko reviirinsä laajentamiseksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset