Kumpi tuottaa enemmän hyvinvointia Suomeen?

Eläkkeitten korotus vai eläkkeiden sijoitus ympäri tuntematonta maailmaa, kun sijoitukset kierrätetään vielä salaisten tilien kautta veroparatiiseissa.

Eläkkeiden korotus näkyisi sisämarkkinoilla ja lisäisi työpaikkoja. Vähentäisi valtion tukimenoja sekä lisäisi eläkkeiden maksutuloa.

Valvontaa vaille oleva eläkkeiden sijoitus maailmalle tarkoittaa todellisuudessa yhden pienen piirin vallan lisääntymistä ja pelaamista omaan pussiin ohjaamalla eläkevarallisuuden sijoittamista kavereitten hyväksi. Ja minkä pahinta rahat ovat pois Suomen talouselämää pyörittämästä.

Eläkevarallisuus on 200 miljardin euron suuruinen vallankäytön väline, niin kotimaassa kuin ulkomailla eri yrityksissä ja Suomen valtion hallinnossa.

Eläkevakuutusyhtiöt ovat täysin valvomattomia tai kavereitten valvonnassa olevia miljardisijoittajia kansalaisten varallisuudella.  

Eläkeyhtiöiden ylin johto ja hallitus voivat ohjata määräysvallassaan olevien yhtiöiden toimintaa ja niiden ostoja, myyntejä ja sijoitustoimintaa. Niihin ei mikään valvonta ylety.

Suomalaisten eläkerahoilla voidaan ansaita uskomattomia summia ”harmailla markkinoilla” vääriin taskuihin.

Se on se todellinen syy eläkeiän nostamiseen, taitettuun eläkeindeksiin ja esteenä työkyvyttömyyseläkkeelle pääsyyn. 

Kukapa haluaisi antaa ropoakaan siitä, jonka voi lain mukaan työntekijöiltä ja yrityksiltä kerätä edelleen sijoitettavaksi hyödyntämään itseä ja kavereita.

Vähän aikaa sitten sain kuulla, kuinka yhden suomalaisen yhtiön, jossa on parikymmentätuhatta osakkeenomistajaa, toimiva johto on ohjannut yrityksen hankintoja ulkomailta toimivan johdon ja suuromistajan edustamille yrityksille. Muut osakkaat ovat asiasta täysin tietämättömiä. Niin se homma pelaa, mutta poliitikkoja ja mediaa ei ne asiat kiinnosta? Googlaamallakin ne löytää, jos kiinnostusta on tutkia?

Jos ajattelitte, että kirjoitan puuta heinää, niin suosittelen penkomaan eläkeyhtiöitä, niiden sijoituskohteiden valintaa ja varsikin yhtiöiden johdon valintaa, hallintoa ja valvontaa. Veroparatiisit, pelitilit ja ulkomaalaiset luottokortit vinkuvat. Jokainen tilintarkastusyhteisö ja tilintarkastaja on ostettavissa, kun valvontaa ja sanktioita ei ole!

PeliSuomi
Sitoutumaton

email: pelisuomi@gmail.com
Nyt on ajateltava toisia, sillä heitä on enemmän -Minä olen vain Yksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu