PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Missä viipyy Presidentin kannanotto miljoonan kansalaisen talousahdinkoon?

Tähän tapaan Presidentti saattaa pohtia?

 

”Jos ei kykene elämään talousahdingossa, on turha jatkaa elämää - Suomessa. Koulutus on tärkeä, mutta se on turha, jos perusasiat työpaikka, luottokelpoisuus, asunto ja varallisuus puuttuvat”

 

Samaan tapaan Niinistö viestitteli talousahdinkoon joutuneille yrittäjille. 

 

Sauli Niinistö totesi 17.11.2015 ”Jos ei kykene elämään riskin kanssa, on turha ryhtyä yrittäjäksi. Yrittäjyyskoulutus on tärkeää, mutta se on turhaa, jos perusasia, riskinottokyky puuttuu”

 

Presidentti Niinistöllä oli mahdollisuus vaikuttaa ja estää tämän päivän talousahdingon kanssa kamppailevien ihmisten toivottomuus ja itsemurhat, niin kuin 90-luvulla, mutta kiinnostusta ei ollu?

 

Sauli Niinistö oli

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja 1993-95

Oikeusministeri 1995-96

Valtiovarainministeri 1996-99

 

Näinä vuosina luotiin pohja viimeisen 25-vuoden kansalaisten köyhtymiselle ja talousahdingolle. 

Näin Presidentti kommentoi yrittäjien ahdinkoa, jota mukaillen laadin hänen mielipiteensä Suomen köyhistä

Sauli Niinistö totesi 17.11.2015 ”Jos ei kykene elämään riskin kanssa, on turha ryhtyä yrittäjäksi. Yrittäjyyskoulutus on tärkeää, mutta se on turhaa, jos perusasia, riskinottokyky puuttuu”. S. Niinistön sanat loukkasivat todella syvästi 90-luvun pankkikriisin uhreja ja kaikkien itsemurhan tehneiden yrittäjien omaisia.

Ei tarvitse olla presidentti, kun ymmärtää sen, ettei ole mahdollista, että kymmenettuhannet yrittäjät yhtä aikaa olisivat epäonnistuneet yritystoiminnassaan 90-luvulla. He, jotka epäonnistuivat työssään olivat Holkerin ja Ahon hallitukset sekä Presidentti Koivisto. Heidän epäonnistumisen, ja myöhemmin heidän osaamattomuutensa valtionhoidossa tuhosi kymmeniä tuhansia yrityksiä ja yrittäjiä. He aiheuttivat velallisten itsemurhia, kärsimystä, syrjäytimistä ja hyvinvointivaltion alasajon. Eli, ei ollut, eikä tänäkään päivä ole, kyse yrittäjän riskinottokyvystä vaan "maariskistä", eli Suomen lakien toimitattomuudesta ja oikeuslaitoksen puolueellisuudesta.

Presidentti Niinistö, kukaan 90-luvun yrittäjistä ei voinut aavistaa, että Suomi ei ole oikeusvaltio, kukaan heistä ei voinut ennakkoon arvata, että Presidentti Koivisto vie koollekutsumassaan konklaavissa 6.5.1992 velallisilta oikeussuojan, velallisten vahingoksi ja pankkien hyväksi.

Minä sanon: "Jos ei kykene presidenttinä ymmärtämään kansaa, on turha ryhtyä presidentiksi. Poliittinen kokemus on tärkeätä, mutta se on turhaa, jos perusasia, kansan ja yritystoiminnan ymmärtäminen puuttuu."

Niinistö myönsi CNN:n haastattelussa keväällä 2013 ”Laman uhreja kohdeltiin epäreilusti”, Kun se on kerran näinkin korkealla taholla todettu, niin miksi sitä epäreiluutta ei ole tutkittu?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän EeroKilpinen kuva
Eero Kilpinen

Saulin politiikka menee saumattomasti yksi yhteen köyhyyden ja kurjistumisen syöksykierteeseen tässä maassa. Ehkä 90-luvun lamasta Nokian kriisiin ja finanssitaantumaan 2008 tapahtui jotain paranemista pahimmasta syvästä, mutta tämän jälkeen näemmä on laahattu paikaillaan ja kohta taas uusi velkakupla näyttäisi kääntävän talouden suunnan kaikilla laskuun. Odotan, kuinka seuraavan hädän hetkellä yksityiset tappiot taas sosialisoidaan veronmaksajien laskuun. Hierarkian huipulla oleville heitetään pelastusrengas ja loput riskinottajat saavat betonikengät vaivanpalkaksi nopeuttamaan matkaa pohjamutiin.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

90-luvulla tapahtui paranemista ja syykin on aivan selvä, mutta arka aihe EU-myönteiselle politiikalle ja erikoisesti Niinistölle. Silloin meillä oli nimittäin kelluva markka, joka automaattisesti korjaa maan kilpailukyvyn kohdalleen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

1.1.2019 Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö totesi sangen kattavasti :

Jumalan siunausta !

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Niinistö lupasi -12 vaalien alla, että mikäli tulisi valituksi hän tulisi toimimaan "kansakunnan unilukkarina" Varsin hyvin on Niinistö, kuten odottaa saattoi tuon, "unilukkaruuden" piilossa osannut pitää, kansakunnan vähäosaisille ei Niinistöltä ole sympatiaa pahemmin herunnut.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Kuulemma presidentin kuuluu hoitaa ulkopolitiikkaa yhdessä hallituksen ja eduskunnan kanssa? Ja sitähän tuo on tehnyt. Sisäpolitiikka kait on pääministerin, hallituksen ja eduskunnan mandaatilla.
Muuten, ei paljon köyhää ja työtöntä lämmitä vaikka kuinka ja miten tämä sisäpoliittisesti vallaton pressa toimisi unilukkarina. Hallituksen kaatolupakin kun peruttiin ja annettiin sille taholle, joka pitäisi kaataa.
Jos joistakin köyhistä ja työttömistä tuntuu siltä, että kaltoin on kohdeltu, niin syyttävän sormen pitäisi osoittaa sekasotku pääministerin ja hallituksensa suuntaan.
Muutaman kuukauden kuluttuahan sitä voi "päähän potkitut" tehdä ääniuurnilla. Numero vaan lappuun muiden tahojen ehdokkaille, kuin valtiolaivaa nykyisin ohjaaville. Tietenkin parannusta toivoen. Ei sitä tavis köyhä ja työtön muutakaan taida voida?

Matti Simonaho

"Tähän tapaan Presidentti saattaa pohtia?

”Jos ei kykene elämään talousahdingossa, on turha jatkaa elämää - Suomessa. Koulutus on tärkeä, mutta se on turha, jos perusasiat työpaikka, luottokelpoisuus, asunto ja varallisuus puuttuvat”"

Hän saattaa pohtia mitä tahansa "minun" mielikuvitukseni mukaan - mutta - "minun" mieleni josta mielikuvitukseni kumpuaa ei ole sama kuin Tasavallan Presidentin mieli.

Lehtimies : Te sanoitte että [jotain]
Presidentti : En ole koskaan mitään sellaista sanonut.

Lehtimies oli tulkinnut Presidentin esittämän asian joksikin kokonaan muuksi kuin mitä Presidentti oli sanonut. Suhteellisen yleistä mediassa, että Suomen kielellä esitetty asia tulkitaan Suomen kielelle (!!!!), ja tulos on kokonaan jotain muuta kuin mitä oli sanottu. Toki esimerkiksi Tasavallan Presidentti voi esittää jonkin asian sillä tavalla että se koettelee kuuntelijan/lukijan koulutustasoa. Sitä on tehty jo "Raamatun ajoilta saakka".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset