PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Jospa tehtäisiin äänestämällä vallankumous?

Jospa nyt ei valittaisi populisteja, ei vanhoja suuria, vaan luotettavia pieniä ja ammattitaitoisia koko kansan puolueita ja riippumattomia edustajia.

Meillä on pari pientä, vain asioihin keskittyvää pienpuoluetta, jotka ovat olleet Eduskunnassa pitkään suurten varjossa, mutta joiden edustajat ovat todella kantaneet enemmän huolta koko yhteiskunnan hyvinvoinnista ja tulevaisuudesta kuin kolme suurta. En tarkoita niitä puolueita, jotka ovat pyrkineet valtaan populismilla metelöiden ja jakamalla kansaa vastakkain asettelulla, veli veljeä vastaan saadakseen ääniä vaaleissa.

Meitä äänestäjiä on varoiteltu populismista, valeuutisista, kansan kiihottajista ja Venäjän trolleista. Suurten puolueiden media näkyvyyden aiheuttamasta harhasta ja hekumasta, jonka ne ovat voineet saavuttaa tiedotusvälineiden tuella ja kalliitten mainostoimistojen ammattitaidolla, joihin niillä on ollut varaa suurimmilla puoluetuilla. Ne kaikki on täyttä höttöä ja äänestäjien tietoista ohjaamista pois todellisesta kansalaisten arkipäivästä.

Niin Kepu, Kokoomus ja Demarit ovat jo viimeiset neljä vuosikymmentä näyttäneet, että vaalilupaukset on petetty, kun hallituspaikat on saatu. Mulle, sulle ja kaverille annetaan ja suurin osa äänestäjille annetuista lupauksista on petetty.

Niiden kolmen valta on perustunut liikkuviin äänestäjiin. Aivan samalla tavalla toimivat talouselämässä pankit, vakuutuslaitokset, kaupan monopolit ja puhelinoperaattorit. Ei välitetä äänestäjistä eikä asiakkaista. Ne kaikki tietävät, että kun yksi suuttuu meidän puolueeseen tai yritykseen, niin toisen puolueen tai yrityksen suuttunut äänestäjä/asiakas tulee meille. Eli se äänestäjien ja asiakkaiden laiskuus ja tyhmyys pitää meidät vallassa ja yrityksen tuloksen vakaana.  Mutta mitään muutosta ei tapahdu maan hallituksen toimissa eikä yrityksen palveluiden laadussa. Tämä vaatii nyt todellisen muutoksen ja äänestäjiltä valppautta!

Hyvinvointivalion pohja on murennettu. Nyt elää miljoona kansalaista köyhyydessä: ylivelkaiset, pätkätyöläiset, yksinhuoltajat, lapset, vanhukset, sairaat ja työttömät.

Suomen politiikka ollut todella ala-arvoista, josta on puuttunut Suomen ja suomalaisten hyvinvoinnin ylläpitäminen ja oikeudenmukaisuuden turvaaminen. Josta on johtunut kansallisen sisäisen turvallisuuden heikkeneminen ja yhdenvertaisuuden romahdus. Todellisuudessa, sanoivat kyselyt mitä tahansa, niin luottamus politiikkaan, oikeuslaitokseen, tasa-arvoon ja mediaan on kadonnut. Tällä tarkoitan sitä, että miljoona täysi-ikäistä suomalaista on tämän saanut konkreettisesti kokea arkipäivässään.

Miljoona suomalaista on koulutettu kepillä masokisteiksi ja tunnottomiksi, jotka eivät ymmärrä, että heillä on oikeuksia vaatia parempaa ja tasa-arvoisempaa elämää toisten kansalaisten rinnalla yhdenvertaisina Suomen kansalaisina.

Minä suosittelisin vaihtamaan valtaa eduskuntavaaleissa, antamaan nyt populismista ja suuruuden hulluudesta kärsivistä puolueista irtioton kahdelle puolueelle, joilla on ammattitaito ja valmius ajaa kaikkien kansalaisten etua eduskunnassa ja hallituksessa.

Politiikkaa tiivisti seuranneena ja viimeisten vuosien politiikan tuloksia arvioidessani en ostaisi käytettyä autoa Kepulta, Kokoomukselta tai Demareilta. Mutta uskaltaisin ostaa käytetyn auton Vihreältä liitolta tai Vasemmistoliitolta.  Korostan tässä, että olen kaikista puolueista riippumaton, mutta se ei tarkoita sitä, ettenkö ymmärtäisi sitä, että minkälainen politiikka voisi yhdistää suomalaisia, tuoda tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden takaisin yhteiskuntaan ja takaisi hyvinvointivaltion palautuksen. On aika poliittisen korruption loppua.

Uudet tuulet, uusi Eduskunta, uudenlainen Hallitus ja Virkamieskunta.  Suomen uudistaminen vastamaan nykyajan arvoja; oikeudenmukaisuutta, kansallisia ja kansainvälisiä tapoja ja eri perherakenteita. Menestyksekäs näkemys tulevaisuuden Suomeen yhdessä nuorten innon, vanhempien viisauden ja lasten unelmien toteuttaminen. Oikeuden riippumaton ja puolueeton toteutuminen – Nämä kaikki Yhdessä – Tulevaisuus entistäkin parempi Suomi - Vanhat aatteet: Hyvät Veljet, Korruptio ja Itsekkyys yli laidan merten syvyyksiin.

Tehdään nyt kahdesta pienestä suuret ja kolmesta suuresta pienet - Äänestämällä Yllätämme

 

 

ps. muistathan, että äänestäminen on salainen, ja kysyjälle voi voi huoletta vastata puutaheinää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän SeppoPuurunen kuva
Seppo Puurunen

Kenenköhän autoa se vihreä liitto ja vasemmistoliitto ovat myymässä?
Kannattaa kyllä tarkistaa omistajatiedot ennen kaupan tekoa.

Matti Simonaho

"Niin Kepu, Kokoomus ja Demarit ovat jo viimeiset neljä vuosikymmentä näyttäneet, että vaalilupaukset on petetty, kun hallituspaikat on saatu. Mulle, sulle ja kaverille annetaan ja suurin osa äänestäjille annetuista lupauksista on petetty."

Sille on ihan sama mikä puolue tai mitkä puolueet edustavat Kansaa, ja riippumatta siitä kuinka korkealle koulutettuja ministerit ovat, ja riippumatta siitä kuinka korkealle koulutettuja heidän avustajansa ovat, kun tiedot kokonaan tai osittain ovat puutteelliset tai puuttuvat kokonaan, he tekevät vääriä johtopäätöksiä ja päätöksiä, ja siitä Kansa syyttää heitä. Pitää keskittyä tuohon paksunnettuun alueeseen. Siellä piilee miljardien säästöt/vuosi.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Uhm, mulle kelpaisivat nykytilanteessa vasemmistoliitto, persut, Liike Nyt ja seitsemän tähteä - ihan ehdokasyksilöistä riippuen. Kaikilla on paljon yhteistä. Yksikään noista ei ole populistipuolue, koska niitä ei ole profiloitu keräämään koko kansan ääniä.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

• Jos äänestämällä voisi vaikuttaa, ei meidän annettaisi äänestää.

• Ei ole surullisempaa näkyä kuin nuori pessimisti, paitsi vanha optimisti.

- Mark Twain

Ps. Puoluepolitiikka on aivan liian kankea ja kallis testailla vähän väliä kaiken maailman jippoja elävien ihmisten kustannuksella, kusetuksella. Olisi varmasti kauaskantoisempia ja älykkäämpiäkin tapoja hoitaa yhteisiä asioita. Mikään ei niin kaipaa uudistusta kuin muiden ihmisten tavat ;D)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"• Jos äänestämällä voisi vaikuttaa, ei meidän annettaisi äänestää."

Jos demokratia oikeasti toimisi, se johtaisi Suomen sekasortoon ja anarkiaan.

Vaikutelma demokratiasta antaa ihmisille väärän tunteen siitä että heillä olisi vaikutusvataa.

Mutta ihmisten käsitys vaikutusvallasta on kyllä vähän outo, siinä mielessä että se ei yleensä pohjaudu sealiteetteihin, vaan toiveisiin ja uskomuksiin.

On hyvä että ihmisillä on käsitys siitä että he voivat vaikuttaa, mutts oikeasti se että ihmiset pystyvät vikuttamaan on vaarallista. Esimerkkejä demokrtian vaarallisuudesta löytyy. esimerkiksi brexit ja Trump, puhumattakaan siitä mitä hävitystä Venezuelassa on poliittisen populismin kautta saatu demökraattisin menetelmin aikaan.

Kun vielä otetaan huomioon se miten joku totalitaristinen maa, kuten Venäjä, pystyy vleuutisilla ja kiihotustoiminnalla vaikuttamaan mielipiteisiin maissa joissa demokratia vielä jotenkuten toimii, niin voidaan jopa sanoa että demokratia on henkitoreissaan, eikä ole keinoja miten se voitaisiin pelastaa.

Käyttäjän ilpoilvesluoto kuva
Ilpo Ilvesluoto

Demokratia toimii jos ihmiset uskovat siihen. Eli äänestävät vastuullisesti.
Arpademokratia ei toimi. Ihmiset äänestävät kuin uhkapeleissä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #17

"Demokratia toimii jos ihmiset uskovat siihen. Eli äänestävät vastuullisesti."

Niin.... jos

Mutta sehän on nähty etteivät ihmiset ymmärrä mikä on vastuullista politiikkaa.

Eivät ihmiset äänestä vastuullisen politiikan puolesta, vaan mieluimmin sitä vastaan. Sen takia vastuullistenkin politikkojen pitää ensin huijaamalla kansaa saada valta ensin käsiinsä, jotta voisivat ryhtyä harjoittamaan sitä vastuullista politiikkaa, mikä yleensä kostautuu niin että vastuulliset politikot menettävät kansansuosionsa.

Eri asia sitten on jos politikot ryhtyvät pönkittämään valtaansa kaappaamalla oikeuslaitoksen ja median hallintaansa, kuten Venäjällä ja Visegrad- maissa. Silloin se on äänestystuloksen kannalta yhdentekevää harrastaako politikko vastuullista tai vastuutonta politiikkaa.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Minulla on toisenlaisia ideoita. Puoluepoliittisen kiistelyn lisäksi pidän ongelmana sitä, että lakiesityksiä valmistelevilla virkamiehillä on poliittista valtaa ilman poliittista vastuuta. http://aarokustaanheimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ei ne vihreät tai vasemmistoliitto sen kummempia, samalla tavalla ne sähläisivät vallan ja korruption viidakossa, jos pääsisivät valtaan, kuin nykyiset valtapuolueet.

Puolue voi saada ihmisten suosion ja voi päästä valtaan vain populismin avulla. Populismi tarkoittaa katteettomia lupauksia ja sen takia äänestäjät pettyvät aina, riippumatta siitä mikä puolue pääsee valtaan.

Kun politiikko pääsee valtaan, ei häntä siellä vallassa enää auta populismi, eikä kansansuosio. Valtaan päässyt politikko kohtaa vallassa ollessaan realiteetit, jotka ovat aina samat. Ne ovat samat kokoomukselle, vasemmistoliitolle, vihreille ja persuille.

Virkamiehet ovat niitä joille realiteetit ovat tuttuja. Se miten realiteetit pystytään kohtaamaan riippuu pitkälti siitä mieten päteviä virkamiehet ovat ja miten he pystyvät ohjailemaan valittuja politikkoja, sekä myös tietenkin siitä miten politikot pystyvät käsittelemään mielessään sitä että he joutuvat pettämään vaalikentillä antamansa lupaukset.

Hyvä politikko unohtaa virkaan päästyään vaalilupauksensa ja toimii virkamiesten opastamana järkevällä realiteettien edellyttämällä tavalla, olipa se valittu hyvä politikko kokoomuslainen, vasemmistoliittolainen, persu tai vihreä.

Käyttäjän lassinpalsta kuva
Lauri Turpeinen

No johan on, en ainakaan niin kauan kuin yksikin ihminen ammutaan tai pidätetään rajalla maasta pois pyrkimisen takia.
Jos elän käyn kyllä äänestämässä ja ehdottomasti sillä periaatteella, mitä pienempi puolue sitä pienempi vahinko.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Juu, en minäkään halua mitään virkamies-ja asiantuntijahallitusta, mutta soten asiantuntijakritiikit osoittivat että ei edes yrittäjä-miljonääri-pääministerin hallituksen kannattaisi olla niin itsevarma omista ideoistaan, osaamisessaan ja ymmärryksessään, etteikö ainakin isänmaan kaikkein suurimmissa ja vaikuttavimmissa hankkeissa kannattaisi kuunnella laajasti asiantuntijoita ja hankkia hankkeilleen myös opposition tuki.
- Li Anderssonilla olikin Ykkösaamussa fiksu ja rakentava ehdotus, että ilmeisesti kaatuvasta sotesta otettaisiin uuden hallituksen ja opposition kanssa YHDESSÄ talteen ja käyttöön käyttökelpoinen ja rakennettaisiin sen pohjalle uudistettu ja päivitetty sote-esitys-ja laki.

Eri asia on jos porvarihallituksen tapaan hankkeisiin ja uudistuksiin kätketään esim. keskustan yrittäjäsiiven ja kokoomuksen salaiset ja todelliset agendat ja tavoitteet...?
- Mikä sitten jo onkin sitä vanhanliiton likaista ja röyhkeää politiikkapeliä, maan ja esim. heikomman kansanosan kustannuksella- kokoomukselle se on sopinut perinteisesti, mutta näyttää sopivan hyvin mm. lähimmäisen rakkaudesta, hartaalla aksentilla puhuvalle ja vakuuttelevalle, miljonääri-yrittäjä-pääministerille?

Li Anderssonin vaalipiirissä asuessani "löysin" hänet alusta alkaen...ja nyt näyttää siltä, että minäkin löydän hänet kevään vaalien jälkeen punavihreänsinisen hallituksen ministerinä...?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Enemmistö suomalaisista kannattaa tiukempaa ilmastopolitiikkaa, ja se kyllä viittaa vahvasti siihen, että punavihreä hallitus on tulossa. Mikäli siis kansan tahdolla on mitään väliä, ja onhan sillä.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Ulkoministeri on hallituksessa ottanut "omantunnon-ja sananvapauden" pitää ilmastonmuutoksen torjumista "punaviherpiipertäjien hörhöilynä", mikä tulisi kuulemma liian kalliiksi Suomelle (!?).

Siniset on tiukasti sitoutettu keskustan ja kokoomuksen linjaan, mutta Soini näyttää tekevän jo "irtiottoa...?"

- Saa nähdä mikä on Soinin "loppunäytös...?!"

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Eiköhän sille ole jo rahakas eläkevirka johonkin sovittuna. Uhrasihan se puolueensa hallituksen pitämiseksi pystyssä, kuten Sipilä ja Orpo haluavat asian nähdä. Tai pelkästään oman etunsa vuoksi, kuten se nähdäkseni on aina tehnyt.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen Vastaus kommenttiin #13

Politiikan peli-ja pisnismies toimialana aluksi populismipolitiikka.
Pisniksen imagoksi otettiin asioiden yksinkertaistaminen ja kansaan menevä kansanomaisuus, huumorivitseineen, sutkautuksineen ja sloganeineen tyyliin;
työmies on perjantaihömpsynsä ansainnut eikä persut persettä myy.
Puhuttiin myös Suomen suurimmasta työväenpuolueesta ja ay-liikkeen entinen junttamies, työmies Putkonen ilmeisesti palkattiin valtaamaan ainakin osan ay-liikkeestä? ...MUTTA...hetken poliittisilla pisniksillä-ja tuotteilla tuppaa olemaan lyhyt elinkaari...

...Siniset jo sitten ilmoittivatkin tavoittelevansa "keskiluokkaa" ja plokeihinkin ilmestyi "hengellisiä aforismeja" ja jopa saarnatekstejä,sekä lennot Trumpin isännöimille "rukousaamiaisille" katsoi entinen maisteris-jätkä meriiteikseen.

Kysymys kuuluukin: Kuinka suuri osa Soinin PS:n kelkkaan tuolloin lähteneistä tuntee itsensä TÄNÄÄN syvästi petetyksi ja huijatuksi...?

- Jonkinmoisen vastauksen näemme sisisten ja Soininkin mahdollisesta vaalimenestyksestä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #22

Uskoakseni perussuomalaisten äänestäjät tuntevat itsensä petetyiksi. Monet heistä olivat demareihin pettyneitä duunareita, jotka puolueen hajottua ovat palanneet takaisin demareihin.

Matti Simonaho

Mielenilmaus ilmastonmuutosta vastaan on sama kuin mielenilmaus Talven, Kevään, Kesän tai Syksyn tuloa vastaan. Ilmasto ei muutu mielemme mukaisesti, vaan luonnon energian ja sen lakien mukaisesti. Ilmastonmuutoksen ensisijainen vaikutusalue - myrskyineen, tulivuorenpurkauksineen, maanjäristyksineen, tsunameineenen - on Päiväntasaaja ja 24 astetta sen molemmin puolin. Me emme voi vaikuttaa ilmastonmuutokseen - mutta - me voimme vaikuttaa se tuhovoimaan. Kaikki ydinvoimalat, vaarallisia kemikaaleja tuottavat tehtaat ja niiden varastot ym on muutettava edellä mainitun alueen ulkopuolelle.

Kun ilmaisemme mielemme sellaisia asioita vastaan joihin me emme voi mielellämme vaikuttaa, ilmaisemme ensisijaisesti että koulutuksessamme on parantamisen varaa. Onhan se, jonkinlainen pedagooginen pohjanoteeraus sekin, jos kehä kolmosen sisäpuolella tuhannet ihmiset ilmaisevat mielensä 4 kertaa vuodessa - Kevään, Kesän, Syksyn ja Talven tuloa vastaan. Kannattaa keskittyä siihen että on kansallisesti ja kaikilla mahdollisilla tasoilla valmis sopeutumaan uuteen ilmastoon, kuin siihen että estää uutta ilmastoa - joka on mahdottomuus.

Me emme kykene mielellämme vaikuttamaan Alku-Energian ja sen Lakien Maa, Ilma ja Merivoimiin. Mielellämme me kykenemme kunnioittamaan Alku-Energiaa ja sen Lakeja ja sopeutumaan "vallalla olevaan käsitykseen" - niin kuin se aina on ollut.

Ilmastonmuutos sellaisenaan ei ole vaarallinen kun siihen on valmis sopeutumaan. Periaate on sama kuin että "on kaunis aurinkoinen kesäsää" mutta "taivaankannella näkyy sadepilviä".

Pöljä yrittää estää sadepilviä ja kastumisen esimerkiksi mieltä osoittamalla vastatuuleen puhallellen, kun taas viisas osoittaa mieltään menemällä sisälle suojaan sateelta.

Pitää keskittyä siihen että on kansallisesti valmis sopeutumaan uuteen ilmastoon kaikilla mahdollisilla tasoilla, eikä siihen että estää uutta ilmastoa - joka on mahdottomuus.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"65 prosenttia kansalaisista on sitä mieltä, että hallituksen pitäisi luultavasti tai ehdottomasti ottaa ilmastonmuutoksen torjunta tärkeimmäksi tavoitteekseen – vaikka se tarkoittaisi puuttumista suomalaisten elämäntapaan.

Lisäksi 63 prosenttia suomalaisista on täysin tai jokseenkin sitä mieltä, että Suomen pitää olla edelläkävijä päästöjen nopeassa vähentämisessä."

Helsingin Sanomissa on nykyään yllättävän tasokasta ilmastojournalisimia. Esimerkkinä tämä juttu jossa ei ole muuta vikaa kuin se että otsikkoon ei ole nostettu keskeisintä uutista vaan klikkauksia keräävä sensaationpoikanen: "Vähän lentävät kannattavat lentoveroa, autottomien mielestä ruuhkamaksu on hyvä idea – Suomalaiset vaativat tiukkoja toimia ilmaston hyväksi, mutta niitä pitäisi tehdä jonkun muun".

Vuodenajat muuten kirjoitetaan edelleen pienellä.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005975737.htm...

Matti Simonaho Vastaus kommenttiin #14

" HS tilasi ilmastotutkimuksen Kantar TNS -yhtiöltä.

Kantar TNS teki tutkimuksen 7.–13. joulukuuta Gallup-kanavalla eli verkkopaneelissa. Tutkimusotos muodostettiin monivaiheisella ositetulla otannalla. Haastatteluja tehtiin 1 103.

Tutkimus edustaa 15–74-vuotiaita suomalaisia lukuun ottamatta Ahvenanmaata.

Tutkimuksen virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. "

Virhemarginaali on suurempi kuin "noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa", kun Suomalaisia on huomattavasti enenmmän kuin 1103. Edellisen lisäksi, jos kysytään uudelleen 1103:ta henkilöltä, % osuudet vaihtelee.

"Vuodenajat muuten kirjoitetaan edelleen pienellä."

Kevät, Kesä, Syksy ja Talvi ei ole rikos. Jotkut kirjoittaa niin kuin käsketään, toiset taas sananvapauden nimissä niin kuin haluavat. Esimerkiksi minä kirjoitan Poliisi isolla P:llä pelkästä kunnioituksesta Poliisia kohtaan. Se ei ole Suomen Kansan Perustuslaissa kielletty.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #20

Ahaa, oikeinkirjoituksen lisäksi sinulla ei ole gallupeistakaan mitään käsitystä. Tämä selvä.

Käyttäjän MarkoKettunen kuva
Marko Kettunen

Ehdotettujen vaihtoehtojen sijasta suosittelen lämpimästi Liberaalipuoluetta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Ai sitä josta Soininvaara loikkasi vihreisiin joskus 1980-luvun puolivälissä? Jäikö sinne joku senkin jälkeen?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Lipiraaleja minäkin äänestäisin, jos sellainen puolue olisi olemassa.

Minulla on sellainen käsitys että kaikki yritykset perustaa Suomeen liberaalipuolue, ovat vesittyneet juuri siksi että liberaaleilta puuttuu halu popularisoida politiikkaa, mikä johtaa siihen että ne ovat värittömiä ja hajuttomia, eikä kansa tunnista tai edes huomaa niiden olemassaoloa.

Jos haluaa kansan huomion, pitää piereskellä tai sitten käyttää dödöä, ja pitää yrittää esittää räikeitä mielipiteitä ja mitä pöhkömpi vaaliohjelma, sen parempi.

Sellaista tämä demokratia on ja puolueet on siihen sopeutuneet, kun on pakko sopeutua.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset