PeliSuomi Elämää tämä vain on...joka päivä sen loppua kohden kuljen.

Muutama yksinkertainen kysymys ehdokkaille, jos sopii?

Hyvinvointivaltiomme perusta on verotulot, sillä ilman verotuloja ei voida maksaa kansanedustajien, ministereitten ja virkamiesten palkkoja ja kuluja. Eduskunnassa ja hallituksessa ei voida jakaa budjetin kautta varoja kansan hyvinvointiin ja valtion ylläpitämiseen, jos verotuloja ei ole.

  • Mistä ne verotulot syntyvät, joilla hyvinvointivaltiota ylläpidetään?
  • Ketkä ovat ne, jotka uusia verotuloja luovat, niitä keräävät ja tilittävät?

Verotulot eivät taida sataa taivaasta kuin manna. Niitä ei voi kaivaa maasta tai verkolla pyytää paristasadastatuhannesta järvestä ja lammesta, joita ei edes ole hyödynnetty. 

Verotulojen todellinen alkuperä ei taida olla poliitikkojen ja virkamiesten palkoista maksettavat verot?

Olisiko niiden alkuperä erilaiset veroluonteiset maksut, joita maksetaan kiinteistöverona, arvonlisäverona, autoverona, tuloverona…? Ei ne taida olla niitäkään, sillä niilläkin veroilla on joku alkusyy, eli nekään verotulot eivät synny, eikä makseta ilman niitä tuottavia tuloja.

Kun kunnallispoliitikko, kansanedustaja, ministeri tai virkamies ostaa kynän ja kumin, niin millä rahalla ne ostetaan? Verotuloilla ne ostetaan. Kun ministeri hyväksyy hyvää hyvyyttään satamiljoonaa euroa kaivoksen tukemiseksi, niin omasta pussistaanko ne miljoonat antaa? Ei anna, vaan valtionkirstusta verotuloja jakaa, mutta mistä ne rahat sinne verokirstuun tulla tupsahti?

Jokainen meistä olisi kylillä arvostettu ja kunnioitettu kansalainen, kun miljoonia jakaisimme. Meitä kauniisti kylillä kiitettäisiin ja ylistettäisiin. Harvemmin tulee vaan mieleen, että yleensä auliisti verotuloja edelleen jaetaan ja kunnia niistä itselle otetaan, mutta mitä pienistä, kun rahaa saatiin. Mutta kenen rahaa jaettiin ja mikä on niiden rahojen alkuperä?

Toivoisin Suomen, meidän isänmaan, kotimaan ja yhteisen hyvän säilymisen kannalta vakavaa keskustelua verotulojen lisäämisestä ja vasta sen jälkeen niiden verotulojen jakamisesta.

Viimeiset vuosikymmenet on poliitikot ja virkamiehet keskittyneet verotulojen keräämiseen ja niiden jakamiseen, kun tärkeitä on tukea ja varmistaa verotulojen lisääminen niin, että lypsävistä lehmistä pidetään huolta, niitä ruokitaan ja hellitään - eikä tapeta! 

Hokkuspokkus työpaikat poksahtavat ja häviävät kuin pie*u Saharaan, mitään pysyvää ei synny ja ne tuottavat vain kulua yhteiskunnalle. Niistä jaetut ruusut lakastuvat hetkessä.

Toivon medialta, että ehdokkailta vaadittaisiin ideoita, luovuutta, halua ja tahtoa synnyttää työpaikkoja, jotka loisivat niitä alkusiemeniä, joista syntyy uusia verotuloja enemmän, kuin niiden synnyttäminen kuluttaa verovarantoja. En siis tarkoita niitä siemenperunoita, joita kellarissa jo on. Kaikilla ehdokkailla on halua jakaa verokirstusta, kun heillä täytyisi olla halua täyttää sitä verokirstua, josta jakaa.

Nyt on annettava enemmän yhteiskunnalle, kun siltä itse saa, niin jaettavaa on enemmän tuleville sukupolville. En todellakaan tarkoita enemmän veronmaksua vaan enemmän uusia verotuloja tuottavia lähteitä. Tulojen määrä Suomen  ulkopuolelta on saatava kasvamaan, kun viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana on kasvanut menot Suomesta ulos ja köyhdyttänyt kansalaisia.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän RistoHuovinen kuva
Risto Huovinen

Nyt oli hyvä kirjoitus, jota pitää kommentoida.

Itse pyrkisin lisäämään verotuloja koulutukseen ja tutkimukseen panostamalla. Hyvä osaaminen mahdollistaa laadukkaiden vientituotteiden valmistuksen, joiden avulla yleistä palkkatasoa voidaan nostaa. Tämä lisää puolestaan verotuloja.

Toinen ongelmamme on liian kallis työn hinta. Tämä puolestaan johtuu tasaveroista. Pienentämällä työn oston hintaa, saamme Suomen muutettua kohti palveluyhteiskuntaa, johon suuntaan maatamme pitää kehittää automaation vähentäessä teollisuuden työpaikkoja.

Lisäksi byrokratiaa tulee vähentää ja julkisella puolella työskenteleviä ihmisiä tulee pyrkiä siirtämään yksityiselle sektorille. Tämä lisää verotuloja ja leikkaa menoja.

Käyttäjän IlkkaManner kuva
Ilkka Manner

Hyvä kirjoitus.
Minä puolestaan panostaisin nykyisen koulun laatuun. On käsittämätöntä, että sallitaan lasten edetä koulussa ilman, että osaavat lukea tai laskea. Viimeistään neljännen kouluvuoden jälkeen pitäisi nämä perustaidot olla. Jos ei standardoidussa kokeessa niistä selviä niin jääköön luokalle. Nykyinen hyssyttely millä oppialas siirretään eteenpäin aina koulun loppuun saakka pitää lopettaa.
Tämä ei maksa paljoakaan, jos ollenkaan.
Luku- ja laskutaidoton ei tule koskaan tuottamaan verotettavaa tuloa, pikemminkin päinvastoin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset